Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Wifi billentyűzet, elemmel megy, akkuval nem
Témaindító: vtsoftware, idő: Jan 17, 2008
Sziasztok
Van egy vezeték nélküli billentyűzetem, és már elegem van hogy mindig vegyem a T.E.S.C.O-s elemeket, kis pézé' aztán egy hónap múlva mehetek vissza... De nem ez a lényeg. Megpróbáltam tölthető elemmel/akkuval hajtani a billenytűzetet de úgy nem műxik. Tudna valaki valami okosat mondani miért lehet ez?
Egyszerűen azért, mert az "egyszer használatos" elem kapocsfeszültsége 1,5V , míg a tölthetőé 1,2V. Ez 2 elemnél már 0,6V differencia, amit valószínűleg a billentyűzet nem tolerál.
Ennek lehet valamit csináni'?
lehet profán kérdés, de feltöltötted az akksikat?
egyébként meg lehet, több akksi kell hozzá, és úgy kell összekötögetni őket, hogy kijöjjön az a 3v, ami kell neki... (de akksiról is mennie kellene ám!)
Semmit,..
![]()
Fel persze vagy 7 órán át töltöttem.
És tényleg nem lehet mit csinálni? Nemá...
1, bbb javaslata alapján több aksit használsz
2, Veszel egy STEP-UP konvertert (leírás a cikkek között), így akár 1 aksiról is működik 3, veszel egy új billentyűzetet, ami működik aksiról is. ![]()
ÓÓ Baccus...
![]() Ez a STEP-UP megtetszett. Átnézem, rákeresgélek, aztán jelentkezek. Nagyon köszönöm a segítséget ![]()
Ha jól tudom a billentyűzetnek 2ellem helye van,.. S Te szétszednéd a billentyűzetedet? Remelem nem Microsoft márka,.. Jómagam inkább vennék ellemeket, esetleg egy DC-DC konverter, de sztem az sem lessz annál jobb,.. Bár nemtudom, utánnanézek,..
Köszönöm hogy megnézed...
Szétkapom persze, mi ügy, egy ilyen Mercury márkájú kütyü, ez. Hogyne szedném szét, hogy takarítanám ki ![]() Amúgy 2 elemes...
Igen, a 10% többletet simán bírja minden áramkör. Így biztonságosan fog működni két akku cellával.
Azért csodálkozom a problémán, mert az enyém már 3 éve megy ugyanazzal a 2 elemmel...
3 éve ugyanarról az elemről ???
Én nem tom, nekem havonta új elem... és már kezdem unni ![]() Akkor az a lényeg hogy találtunk... Köcce'
Ne tesco-s óccsó elemeket vegyél, hanem vegyél egyszer valami jót. Akkor nem kell havonta újat venni, hanem mondjuk évente simán elég.
Oké, tesco-s... ÉS?
Tán az gyártotta vagy mi? ![]() Nem vagyok tesco mániás, de ha nem az gyártotta akkor miért lenne már sz.r? ![]() Vegyek egyszer valami jót? Miből ha nem vagyok pénz-el megáldva ![]()
Akkor már ne vegyek ennivalót sem mert Tesco-s?
Maradjak éhen mert Tesco-s? Ezt nem értem, ha tesco-s akkor miért sz.r?
Nem a Tesco gyártotta, de amit oda visznek az a termékek legalja,.. Olvasd a Tesco Titkok c. Cikk,..
(kajáról meg, csak csomagolt terméket, s nem átfestett lejáratú dátummal,.. Húst és ott készített gyorsbüfében a kaja, pizza, egyátalán,..)
Nekem sincs sok pénzem, de mégsem vezetéknélküli a billentyüzetem, hanem olcsó vezetékes és nincs baj vele
![]() Nézd meg belül a táp részét, hátha van valami korlátozo dolog, esetleg fénykép is jöhetne.
Olvastam már...
Na hagyjuk a tesco-t meg a többit, nem minden sz.r ami a tescoban van. Mondjuk a vaníliapuding télleg jobb az intersparban ![]() dbase: kinek a pap, kinek a papné... kinek meg a lánya Visszatérve, képet mindjárt, és mindjárt megnézem a tápját is... meg arról is egy kép.
Nem mondtam, hogy minden rossz,.. A minap vettem egy Cherokee inget, egész jól szuperál,..
![]() Na de, kaptam egy kapcsolást, olyasmi mint az előbbi, de mégis más kicsitt,.. Ime a link,.. Esetleg, ha van egy ceruzaellemel működő, nagykijelzős rossz mp3 lejátszód, akkor annak talán a dc-dc konverterét kiszedheted,.. Nem mindegyikben van,.. és azt sem tudom garantálni, hogy elviszen egy klaviatúrát, csak egy ötlet,..
Szünet van a maximnál...
Nekem cherokee kabátom van és tuti jó... A kabát, haverom meg tescos kenyeret vesz mindig és csodálkozik hogy hasmenése van... De mostmár télleg hagyjuk a tescot mert letolnak a modik... jogosan. Itt vannak a képek. Ennél jobb nem lesz sajnos, a fotós/makrós cikket olvastam már.
Rendes elemekkel kéne a nagy kondin feszt mérni, és akkuval is.És rájönni, hogy mit is csinál az a nagy smd tranyó!
elemekkel: 3V
akkuval: 0,11V Fullra töltött akkuval
Nekem ugyanez a gondom, csak nekem labtec rádiós bill/rádiós optikai egér kombóval. Enek is az egér részével.
Elemmel 1.5-2 hetet megy(drága márkás elemmel talán 3 hét), a vadiuj 2100mA-es Ni-Mh akukkal meg 4-5 napot és jelzi, hogy kevés neki a szufla. Pedig milyen jó lenne akkuval járatni. Most pl. ezért nem is tudom használni az egeret, hanem egy régi egér van a gépemra dugva. ![]()
Ha beleteszed az akkudat másba, pl digit fényképező vagy valami aminek kell a kakaó akkor azzal működik?
Most ez a WiFi billentyűzet a hagyomásnyos vezetéknélküli cuccot jelüli?? (mert van egy Geniusom, adtak hozzá egy pár elemet 3 hét múlva kifolyt...) Szerintem ha a legizmosabb Durecell elemet veszed akkor sem bírja egy évig, nekem a Duracell akksit tölteni kellett 1-2 havonta. Egyébként a tesco motorolajról olvastam, hogy hiába neves cégtől veszik, de olyan alacsony árat szabnak, hogy egyszerűen annyiból nem csinál még a neves gyártó se minőségi olajat. Szóval igaz lehet ez az elemre is.
Mind a 2 pár akku meghajtja a 2,5A-t zabáló fényképezőgépem. Fullra jelzi mindet.
Amúgy vezeték nélküli billentyűzetről van szó, csak nem akartam mese hosszúságú témanevet...
Nah, nemgond, lényeg, hogy :no: -muxik két akkuval,.. élvezni kell a két ceruzaellemet,.. Bukott Projekt.
Sajnos...
De azért köszi szépen mindenkinek. ![]() ![]()
Ez arra utal, hogy "low bat" lekapcsoló áramkör van benne... (az akkuk a kimerült elemek feszültsége alatti értéket adnak)
Van egy gond ezzel a low micsodával,.. Mégpedig az, hogy vtsoftware kiprobálta a billentyűzetet 3db akkuval is,.. és úgy sem mukkant meg,.. Az pedig 3.6v legrosszabb esetben is 3v felett van (persze töltöttek). Amgy én arra gondoltam, hogy az A -errel van valami bibi abban a billentyűzetben, nemtetszik neki az 1700, 2500, 2700mAh -as akkuk,..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |