Fórum témák
» Több friss téma |
Ezek szerint amiket leírtam, teljesen normálisnak számítanak működés szempontjából ?
Sziasztok,
Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy egykompresszoros kombinált hűtőnek milyen hőfok ingadozása lehett. Nekem van egy elektrolu-om amiben kompresszort cseréltek. Azóta a hűtő részben a hőingadozás (kompresszor leáll, újra elindul) 1, 6 fok, A mélyhűtőben -19, -12 fok. Ez normális? Mert említettem a szerelőnek egyből termosztátot akart cserélni. De azt olvastam, hogy túl sok/kevés gáz is okozhat ilyet. A gáz feltöltésnél nem igazán használt mérleget, csk úgy nemtom mire töltötte fel. Köszi: Béci
Az még elfogadható, de nem a levegőt kell mérni. Mindkét térben legyen árú és annak hőfokát kell figyelni.
Köszönöm,
De az árú hőmérsékletét hogy a fenében mérjem?
Például beteszel egy műanyag edényben vizet, és az arra megfelelő hőmérő érzékelőjét abba lógatod.
Hello!
Szeretnék segítséget kérni. Vettünk egy INDESIT BAAN 13 x hűtőszekrényt. Tegnap délután beüzemeltük,közepes kapcsolóálláson 9-10fok van benne. Az jó? Hány foknak kellene benne lenni alacsony-közepes-magas kapcsolóállásknál? Semmit sem ír erről a használati útmutató. Köszönöm
Üdvözletem!Van egy olyan gondom,hogy a Zanussi hűtőnkben + 13 fok van.Mi lehet a gond és meglehet-e csináltatni?Köszönöm.
Mindkét térben legyen árú legalább félig . Ha nincs annyi rakjál be innivalót (vizet), A fagyasztóba is lehet tenni néhány pet palack csapvizet csak ne tölts tele, legyen benne 24 órát aztán kiveszel egy joghurtot vagy egy tejfölt és maghőmérővel megnézed hány fokos.! Nem a hütött tér levegőjének szélsőségei a mérvadóak, hanem az átlaghőmérséklet.
Bármi baja lehet, javítani majdnem mindent lehet. Új hűtőt is lehet venni....
Próbáld úgy ahogy leírtam bszijjartonak is
Üdv
Samsung side by side hűtőhöz keresek cool select zone fióknak a kezelőjét ,mert jól becsaptak vele és hiányzik.Enélkül nem indul el,azt mondja a szerelő ,hogy a komputer nem engedi ,mert hibát ír.Szervízüzemben működik csak. Ha esetleg valaki ért hozzá az is megfelelne ,ha ki tudná iktatni ezt az agyából,hogy menjen rendesen a hűtő. rs21 klal a tipusa. Köszi előre is. A felesleges okoskodás,mint pl.: ne vegyél használt hűtőt stb. ,nem igazán érdekel. thx: Magdi
Sziasztok! Hűtőgép kompresszor cseréjénél illetve alu és rézcső forrasztásnál lehet használni karamellizáló pisztolyt? Persze a hűtőközeg eltávolítása utánra gondoltam. Azt meg külön megköszönném, ha tudnátok mondani egy jó tipust a pisztolyra és esetleg forrasz anyagra. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Ezt a titokzatos szakmát meg kell tanulnom a leggyorsabban, úgy látom.
Szerintem menni fog. Csak egy kis kitartás és kisérletezgetés kell hozzá. A hűtőgép javítók nehogy megsértődjenek, nem azért írtam. Nagyon érdekel a hűtőgép javítás is. Szép szakma ez is. Meg nem is olyan egyszerű! A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Hajrá ! Én szorítok neked ! A karamellizáló pisztolyt felejtsd el (az arra jó csak amire kitalálták) A hűtőknél az alu réz kötéseket ragasztással oldják meg (jb veld a ragasztó neve ha jól emlékszem)
A vas réz kötéseknél (kondenzátor-szűrő kompresszor-kondenzátor ) bevonatos ezüst pálcát , réz réz forrasztásnál szilfox pálcát használunk .. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Köszönöm Kedves Bélám! Majd még úgy is szeretnék kérdezni, de lehet, hogy be kéne iratkoznom egy hűtős iskolába. Ott az alapoktól legalább megtanulnám a dolgokat.
Hali! Háát,úgy alapból ez az a szakma amibe amatőr szinten nem érdemes befektetni"nagyon drága és egyedi szerszámozottságot igényel + a folyamatosan változó eu szabvány,anyag beszerzés" inkább repülőt építek a sufniban!
Idézet: Gyurinál ez már megvolt.... Nézz fel az oldalára..... „inkább repülőt építek a sufniban!” A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Nem kell, hogy felnézzen. Maradjunk a hűtőgépeknél. Ez érdekes téma.
Szia! Semmi sem felesleges,ha újat tanul az ember! (Idézet tőlem!)
Kaqkk mester. Szeretnék kérdezni. Ma kaptam egy Gorenje hütőszekrény kompresszort. Van rajta 3 csonk. Szívó, nyomó, töltő. Vákumszivattyúnak szeretném használni. A szívócsonkra egy 5 literes puffer tartályt gondoltam tenni.
1. A szivattyú és a tartály közé kell e visszacsapó szelep. 2. A nyomó csonkon jön e ki olaj? Azt vissza kell e vezessem valahogyan? Hogyan? Köszi.
A tartály és komp közé csak akkor kell visszacsapó ha szakaszos üzemben használod (van vákuum kapcsoló is ami a beállított vákuum értéknél leállítja a kompresszort ) de iklyen esetben kell még egy bypass (tehermentesítő) mágnesszelep is mert a kompresszor nem tud úgy elindulni ha rögtön vákuum van a szívó oldalon . Az olajvisszavezetéssel nem kell foglalkozni ha hobbicélra használod legfeljebb évente teszel bele egy pici olajat. Ja és a mester megszólítás nyugodtan elhagyható .
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Köszi szépen. Folyamatos üzem lesz. Szippantó páka.
A nyomó oldalra akkor érdemes egy olajleválasztót tenni , mert teleszórja olajjal a dobozt ...A leválasztó elkészítését priviben mert itt már offf
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Sziasztok!
Van egy Daewoo FRS-2031IAL hűtőszekrényem, a vezérlése megbolondult, a hűtő részén magától állítja a hőfokot, és sokszor semmilyen gombra nem reagál. Valakinek lenne-e ötlete? 2 db. panel található benn, még nem néztem, csak az interneten. Nagyon köszönöm mindenkinek aki időt szakított rám. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2014
Üdvözletem!
Az alábbi probléma áll fent a tegnap megvásárolt Electrolux ZLKI 261 típusú kombi hűtőnkkel. A hűtő az első beindítása óta (este 9-kor), most délután 2-kor kapcsolt ki először magától. A beindítás után hamar le is hűtötte a fagyasztót (-17-18°C) és a normálhűtőt is (4-5°C-ra) kb. 3-as fokozaton, a hőcserélő működés közben forró, viszont a hűtő nem akart magától kikapcsolni, reggel a szabályzót kikapcsoltam, akkor leállt, majd visszaállítva pár perc múlva visszakapcsolt. A szabályzó mellett lévő egy szem darab zöld visszajelző fény nem vílágít, este sötétben halvány fénye látszik csak. Most délután 2 körül kikapcsolt, és kb másfél óra múlva kapcsolt vissza. Lehetséges, hogy éjjel valamikor kikapcsolt egyszer mikor aludtunk, bár éjfélig fent voltam akkor még ment, és fél6-kor is ment mikor felkeltem. Ennyi ideig tartana amíg helyre áll? Nem tudom mennyi ideig nem ment előtte, elvileg nyaralóban volt. Majd figyelem, hogy hányszor kapcsol még ki /be a nap folyamán. |
Bejelentkezés
Hirdetés |