Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sorosan van egy ellenállás kötve a fűtéssel,mivel ennek a fűtése 7,2V-ot kér és a tápfeszültség 12V. Sajnos nem jutok vele 1-ről a 2-re,mivel alapzaja van az inverter miatt.
Fojtó és barátai?
Egy L-C aluláteresztő szűrőre gondolok. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
Minden,amivel csak szűrni tudtam. Sajnos így is brummos maradt. Amennyiben próbáltam pufferkondenzátort rakni hozzá,akkor meg az inverter freqvenciája borult fel. Amondo vagyok folytassuk ezt a Csöves erősítős topicban,mert itt kapunk érte.
Rendben.
Szerintem jo lett, nincs baj vele. A fa doboz sokkal jobb, mint a muanyag, hangminoseg visszaadasaban elonyosebb.
TDA2030 as erősítők készülnek. (Első vasalásom) vélemény az erősítőről és a basalásrol?
Szia!
Rosszul emlékszel, a "P" sorozatú csövek fűtőárama 300 mA. Üdv.: Feri
Elsőnek jó ez. A paneleket kicsit megtisztogathatnád, mert oxidosnak tűnik.
Alámart.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Szia!
Szépek! Én az elsőt még körömlakkal rajzoltam anno, most vasalok. Egy jó tanács: Tisztítsd meg a nyákot majd vékonyan fújd le akrilan lakkal, és nem oxidálódik, de jól forrasztható és fényes marad. Az alkoholban feloldott fenyőgyanta is jó. A másik oldalra pedig fel lehet vasalni az alkatrész rajzolatot is. Pl.: mellékelt képen. Gratulálok, csak így tovább! A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Üdvözlet mindenkinek!
A mai napom termése egy nyáktartó, igaz nem elektronika, de szorosan kapcsolódik hozzá. Nem a legprofibb, de használható.
Köszönöm!
Szia! Ez nagyon ügyes, de kérdés, miért kell tartani? Gondolom mert saját magát nem tartja, de mégis?
Furatszerelt nyáknál nem annyira hiányzik, de mikor az smd mütyüröket kell fogni csipesszel, másik kézzel forraszani - hasznos dolog!
Komplementer szimmetrikus erősítő deszkamodelje. Mivel deszkamodell is marad, nem tudja valaki, hogy mivel tudnám szépen leszedni a pattogó festéket a bordáról?
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Legjobb a kromofäg. Ha spre-val van fujva, akkor a nitro is leszedi.
Forrasztáshoz szeretném használni, azaz már használtam is, és jól teszi a dolgát. Kiegészítve egy jó kis fejpántos nagyítóval, és ledes világítással már lehet is smd- zni.
Kromofágom sajnos nincs és be sem tudom szerezni, a festék pedig valami gyári, nem szedni a nitró.
Utánajártam. Régebben, még 2008-ban is diklórmetán (központi idegrendszert károsító) és metilalkohol voltak a fő alkotói. 2014-es, OKBI-nél regisztrált adatlap szerint már butilacetát.
Ez egyrészt azt jelenti, hogy ma is forgalmazzák, másrészt a fene tudja mennyire hatásos.
Az autókban használt közönséges fékolajat is megpróbálhatod. Elég sok fajta festéket old az is.
Nem fogod tudni leszedni semmilyen folyadékkal mert szerintem eloxált a bordád, maximum megcsiszolod akkor lejön de a bordák közt nem lehet szépen, vagy új bordát szerzel vagy megfújod matt feketével hogy ép legyen.
Esetleg próbáld meg trisós oldatban kifőzni.
Ha ki tudod a bordát szabadítani, akkor főzd trisós vízben. Szinte mindent levisz, és szép lesz utána borda. Vigyázz, mert alumínium edénnyel is reakcióba lép.
Szerk. CHZ megelőzött, nem lapoztam mielőtt írtam. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Naa, maradjunk a házilag megoldható megoldásoknál. Köszönöm mindenkinek a tippeket, a trisós megoldást majd kipróbálom egy másikkal, ha beválik, szétszedem és ezt is megfőzöm, bár az nem egészen tiszta, hogy mit is értetek főzés alatt.
Szép darab. 60 fokos vízbe trisót, és belerakod. Ha nem akar lejönni, esetleg fogkefével, ha odaérsz, megsikálod.
Leugrottam a helyi kisboltba, ahol halott német katonát is kapni és ott mondta egy bácsi, hogy trisó+oltott mész a legjobb kombináció. Poénból rákérdeztem, hogy miért nincs kromofág, mire mondta a boltos, hogy azért, mert lejárt már és senki sem vitte! Szóval ott tényleg mindent kapni.
Köszönöm a tippeket mindenkinek, hamarosan beszámolok az eredményről! A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Nézd meg egy rendes festékboltba. Tavaly vettem, nem olyan jó, mint 30 évvel ezelőtt, de egy kicsit többet kenegetem az adott felületet és ugyanúgy működik. Viszont legalább jó drága...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |