Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Wifi billentyűzet, elemmel megy, akkuval nem
Lapozás: OK   2 / 3
(#) kobold válasza valve hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Lehet, hülyeséget mondok, de ha létezne 3V / 100 Ah kivitelben akksi, és azt kötném rá, akkor is csak annyi áramot vehetne fel a billentyűzet, amennyi kell neki.
Vagy ha pl. ugyanazt az ellenállást egyszer elemre, egyszer akksira teszem (mindkettő feszültsége azonos), nem ugyanazt a terhelőáramot kapom?
(Mellesleg a falióránk otthon szépen ketyeg egy 1.2V / 2700mAh akksiról már egy fél éve, a ceruzaelem helyett).
(#) valve válasza kobold hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Nekem is műxik a távirányítótól a kapucsengőig minden az akksival,.. De 1x akadt egy kivétel, amit a mai napig nemtudom másra fogni,.. Szóval az volt, hogy; volt egy Kodak fényképezőgépem, és volt nekem Sanyo 2700mAh akkum meg 1200mAh akkum,.. Az 1200 -assal ment de a 2700 -assal nem,.. Először azt gondoltam, hogy van valami bibi, vagy az akku ment tönkre,.. De mikor a haver vett a gépébe két Sanyo 2500 -as akkut, és azzal sem indult akkor kezdtem gyanakodni,.. Aztán egy hétig ahol megfordultam, mind kiprobálgattam minden akkuval,..
A tapasztalat az lett hogy egyetlen egy esetben indult el egy 1700 -as akkuval, az volt a max, amivel ment, és az is egy helyen, mert volt melyikkel nemment, de 1200 meg 1500 -asokkal, mindenikkel bekapcsolt! De 1700 felett soha nemkapcsolt be egyel sem!
(erre varjatok gombot,..) Egy fényképész bácsi azzal érvelt, hogy már elég régi gép, tehát akkor még nem nagyon voltak 2700 -as akkuk, s a gép adatlapjában is 1700 -as van megemlítve,.. Lehet, hogy áram-korlátozó ketyere van benne?

Ha áramkorlát van benne, pláne nem értem. Lehet a telepben akármennyi töltés, nem engedi be a korlát...
Valaki mérhetne egy ilyen gépen feszültség-áram karakterisztikát az idő szerint, csak a bekapcsolás után pár másodpercig, egyszer a belevaló elemmel / akksival, utána meg erősebb akksival. Kíváncsi volnék, mi a különbség, csak nincs műszer hozzá.
(#) dbase hozzászólása Jan 17, 2008 /

Szerintetek ésszerüen mennyi áramot eszik egy vezetéknélküli billentyüzet??Tuti nem sokat.A fényképezők az más téma, némeik induláskor akkora áramot vesz vel, hogy az akku hirtelen lecsökken a fessze, és az meg már nem elég és letiltja a proci az indulást.

Megkéne mérni elemekkel az áramfelvételt, szerintem 100mA alatt lesz.Ha akku val nincs fesz, az azt jelenti, hogy az a tranyó a közelben nem nyit ki.Méregetni kellen a panelon, hogy minek lehet aza tranyó.Szerintem valami 3v-os stabilizátor, valami IC lehet mac 3V -ot visel el és az miatt van benne.Lehet kikéne kötni!Mer ugyebár mértem már uj elemben én is már 1,6-1,7V-ot.

A korlátot nem úgy értettem, hogy annyit enged be mennyi kell neki, hanem ha több van annyiból mennyi az annyi, akkor nem kapcsol be,.. Nemtudom énsem jobban ezt az egészet, csak azt írtam amit tapasztaltam, de más magyarázatot én még nem találtam rá,..

(az előbb írtam, hogy probálta már 3db akkuval, és úgy sem megy, tehát sztem az akku a lúdas,..)
(#) kobold válasza dbase hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Szerintem se sokat, de ez a stabilizátoros dolog előfordulhat. Kéne a felirata, ha van rajta, hátha visszakereshető valamelyik smd-katalógusból.
Kikötni így elsőre nem merném, viszont körbe lehetne mérni akkor, amikor elemről rendesen megy, meg akkor, amikor akksiról nem.

Hát, az áramkorlátozás szerintem jól hasonlítható a gáthoz: bazi nagy víz az egyik oldalon a tározóban, bazi nagy nyomás, azaz töltés; kis áteresztőnyílás a gáton, és a másik oldalon már épp hogy csordogál. Ha az összegyűlt víz nyomása (telepfeszültség) meghaladja azt, amit a gát elbír, összeszakad az egész, ilyenkor jön a füst a panelról

En ezt teljesen értem, de még nincs elfogadható magyarázat arra, miért csak 1700mAh akku alatt kapcsolt be a gép, s felette megse villant a led sem,..
(#) bbb válasza kobold hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

szerintem meg sokat kinek mi a sok? mivel a vezeték nélküliben működik egy rádió folyamatosan, így tutira jól fogyaszt...

nekem a kb. 7-8 éves egerem (sweex 5gombos, optikai rádiós) két aaa akksival két nap alatt merül le. az eredeti gyári akksi negyed napig bírta. (most varta photo accu van benne) ha úgy számolok, hogy 800mah akksiból van benne kettő, ami 40 óra alatt lemerül, akkor 20ma körüli átlagfogyasztása van viszont ebben benne van az is, mikor tartalékon pihen, azaz kikapcsolja magát! így tehát aktív állapotban ennek nyugodtan az ötszörösét is megeheti...
na akkor képzeld el ugyan ezt egy billentyűzettel. ugyanakkora teljesítményű adó van benne, és gondolom max. egy led világít folyamatosan. így kb. ugyanannyit ehet az is. (meg nagyon sok ilyen eszköz van, ami nem ismeri a takarékosság fogalmát, és nem kapcsolja ki magát) ez akkor sok vagy kevés? meg ugye mihez viszonyítjuk? mégis csak két elemecskéről hajtjuk meg az egészet, nem?

azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a billentyűzet az a periféria, amire én a legkevesebbet költöm, általában az 1500ft-os árkategóriájút veszem meg, aminek a kurzorai és a delete-end-pagedown gombjai között van egy sornyi hely. meg amúgy se értem miért kellene elvinni a monitor elől bárhova is, ide meg bőven jó a ps2-es bill.
(#) vtsoftware hozzászólása Jan 17, 2008 /

Most itt sok minden felmerült.
Ha most elkezdeném kikötögetni a tranyót, és átkötögetni, az azért lenne kockázatos, mert miért is van benne?
Hogy valamit védjen. Ha kiiktatod akkor már támadja is...

Ja amúgy 3 akkuval sem ment...

Azt hogy miért vettem vezetéknélküli billentyűzetet azt meg hagyjuk... Nem az a lényeg, hanem hogy sajna nem megy akkuval, a fene kajolja meg...
(#) kaszarobert válasza szdavid hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Bocsánat, de szerintem a normál AA elem is 1,2v-os, és csak a speciális "fényképezőkbe" gyártottak 1,5v-osak!!! De azokra külön rá van írva. Az AA-s aksiaim lényegesen többet, jobbat, nagyobb teljesítménnyel produkálnak mint lemerülő hagyományos társik.

(#) vtsoftware válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Idézet:
„a normál AA elem is 1,2v-os, és csak a speciális "fényképezőkbe" gyártottak 1,5v-osak”

Ez szerintem nagyon nagy hülyeség... vagy félreértettem mire gondolsz.
Akkor minden 1,5V-os ceruzaelem csak fényképezőbe való?
Nekem is AA-s akkuim vannak itthon (2 pár) és van itthon egy rakás sima nem tölthető elem.
Namost, ugye a cerkaelemet nem fényképezőgépbe találták ki... szerintem.
(#) titi válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Hali!
Nekem egy Genius billem van, és 4db 700mAh-s akuval kb fél évig bírja.
Egerem szintén rádiós, A4Tech 2db 900mAh-s és egy hónapig ez is bírja.
Szóval érdekes jelenség...
Lehet hülyeség, de nem lehet az, hogy az aku belső ellenállása más mint az elemé, és ez befolyásolja?
(#) Norberto válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Ez a hozzászólás felejtős... egészében... ennyi.
(#) dbase válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Na akkor tessék megmérni mennyit fogyaszt!
Meg végig nézni micsinál az a fránya tranyó!
Ha nem csinálsz semmit nem tudunk segíteni távolrol.
Az meg hoy sok az energia valamibe az hülyeség, meg hogy tolja magábol az is.A folyó áram értéke függ a terhekéstől és a feszültségtől és a táp belső ellenálásátol.És nem az akku tolja mint állat, és csak anyit fogad amennyi kell.Szerintem........
Mérni, mérni, mérni és majd kiderülneka dolgok.Azt már tudjuk ha 2,8V alá esik a táp nem is müködik.Esetleg érdemse lenne egy állítható táprol beüzemelni, és folyamatosan nyomni egy gombot jegyzettömbbe, és mikor már nem megy a billentyüzet, rámérni mennyi a küszöb fesz.Ha tényleg 2,8V kb akkor egy síma elemet sem használ ki teljesen........
(#) Sebi válasza dbase hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Az enyém A4tech, 3mA-t vesz fel nyugiban. Az adó csak billentyűzéskor jár. Amúgy 27MHz-en...
(#) vtsoftware válasza dbase hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Idézet:
„végig nézni micsinál az a fránya tranyó”

Hogyan nézzem meg? Mérjek rá a lábaira?
Idézet:
„Ha nem csinálsz semmit nem tudunk segíteni távolrol.”

1, honnan tudod, 2 igen is azt csináltam amit mondtatok, csak aztán amikor volt egy kis dolgom akkor nem voltam "itt", meg akkor összeraktam.
Majd megnézem de. hogy mi is a katyvasz, de ne mondd hogy nem csinálok semmit...

Idézet:
„folyamatosan nyomni egy gombot jegyzettömbbe”

Na ez az amit KIZÁRT dolog kivitelezni mivel ahhoz hogy az adó és a vevő barátok legyenek ahhoz bbe kell egymásnak mutatni őket...
Magyarul az adón meg a bill-en is gombot kell nyomni...

Bár ez a rámérés dolog működhet csak nem tudom hogy honnan fogom megtudni hogy küld-e jelet az adónak vagy sem
(#) Slope válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

dbase kolléga azt próbálta elmesélni neked, hogy egy szabályozható tápról indítod az új elemek által szolgáltatot feszülségszintről. Ez után szépen összepároztatod őket, majd nyomod a gombot, és csökkented a feszültséget. Amikor már nem ír a jegyzettömbbe akkor érte el a küszöbfeszt.

A dolgokat nem kell azonnal KIZÁRNI, előbb gondold át.
(#) vtsoftware válasza Slope hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Jaa, bocsánat, már kezdek fáradni...
(#) Inhouse válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Kicsit lazábban...először puhatolózni, értelmezni, aztán háborogni...

...van pénzed vezetéknélküli bill-re és szutyok elemre havonta, de nincs egy próbára jobb elemből...pl. tescos-200Ft, márkás 500Ft...van amire jó a tesco, van amire nem...

A fotó, amit küldtél... kb. a kép 30%-án van maga a cucc, az is homályos, mit lehet ebből kinézni? Ha olvastad a cikket erről, akkor azt is tudod, hogy az ilyennek nem sok értlelme van.

Idézet:
„elemekkel: 3V
akkuval: 0,11V”

Itt valamit elszúrtál. 0,11V nem lehet még egy akkuval sem. Nézd meg jobban...

Amit kaszarobert írt a 1,5V-os akkukról, nem hülyeség, létezik. Régebben is volt, és mostanában jött ki újabb verzió. Tehát 1,5V-os és akku. A hátránya az ára és az, hogy kevesebb alkalommal tölthető...ha jó emlékszem a kapacitása is kisebb.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse hozzászólása Jan 18, 2008 /

Ha a kondin volt 0,11V, akkor az az SMD tranyószerű nem enged át. De 3 akkuval már mennie kellene.
Hogy pakoltál össze 3 akkut? Érintkezett rendesen?

Üdv
Inhouse
(#) tams válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Bocsi, de amit kaszoarobert írt abban a formában valóban butaság. Olvasd végig mégegyszer. Azt állítja, hogy minden AA elem 1,2V-os...
(#) Norberto válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Az igaz, hogy létezik 1,5V-os akksi már, de nem ez a divat, és nem ez az átlagos, sőt, még elterjedve sincs... igencsak keresgélni kell, hogy az emberfia rátaláljon egy ilyen létező példányra manapság!

Kaszarobert egyszerűen keverte a szezont a fazonnal. Azt írta, az átlag elemek, amelyek AA jelzésűek, azok 1,2V-osak... nos, mióta az eszemet tudom, azok mindig is, minden egyes boltban 1,5V-osak voltak. Akár kínai, akár márkás. (Megjegyzem, ezek elemek!!) Ha akksiról van szó, az más tészta... azokat valóban 1,2V-ra gyártják (átlagban), de hát ezt majdnem mindenki tudja, még a topiknyitó is... hiszen ezért van problémája... az egyedüli illető, aki fogalomzavarban volt/van az akksik és elemek témakörben, az kaszarobert volt eddig. Kezdte volna a többiek éleslátását elhomályosítani...

Szóval itt nagyon össze van ám valami keveredve, de nagyon ám! (Nem nálam )
(#) Norberto válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

A 0,11V-os feszültség az "ismeretlen" eredetű, típusú alkatrész után! lévő kondin lett mérve (dbase ezt az "utasítást adta", megmérés céljából)!

Tehát ez a sejtés beigazolódni látszik, tehát az valószínűleg egy feszültség-szabályzó (szerűség). Vagy valami feszültség-figyelő áramkör. Egy bizonyos fesz. szintig életben tartja az egész áramkört, azalatt lekapcsolja a kimetetet...

Amúgy a kép valóban lehetett volna jobb, pl. be lehetett volna kapcsolni esetleg a makro gombot

És akkor esetleg látható lett volna az alkatrészre írt 1-2 karakternyi azonosító is, vagy a környezet, stb. De így...
(#) vtsoftware válasza Norberto hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Bocsánat de télleg' elolvastam, próbálkoztam de nem sikerült. 8 képet csináltam és ez lett a legjobb

"valve" írta meg fel is lett hozva ha x-nél kevesebb feszt kap akkor nem műxik.
Namost mi van akkor ha azt is "ellenőrzi" a fesz-szabályzó rész ha a táp több mint xV?
Előferdülhet ez is?
(#) Norberto válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Előfordulhat, de nem túl mindennapi eset lenne
(#) vtsoftware válasza Norberto hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Aszondod' előfordulhat.
És szerintem ez van. Mert kipróbáltam ugye 3 akkuval.
És akkor sem nyikkant meg
(#) valve válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Sztem tedd be a két akkud a fényképeződbe és addig kattogtass vele amíg három akku feszültsége kereken 2.9v lessz,.. és akkor tedd rá a billentyűzetre lássuk mi történik,.. A fesz ideális lessz,..
(csak az amper nem, de egyesek szerint az mind1 neki, hisz annyit vesz fel amenyi épp neki kell,..)
(én személy szerint ebben nem értek egyet!)
(#) kaszarobert válasza Norberto hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Bocs csak most néztem meg ezt a topikot.
Egy picit felbosszantott Norbertó hozzászólása, úgyhogy kimentem a konyhába vittem egy feszmérőt és megmértem egy pár ellemet, meg aksit, és lám kiderült teljesen igazatok van.

Bevallom őszintén sohasem méricskéltem e téren, illetve gyermekkoromban, de azt az ismeretemet elhomályosította egy eladó a MéiaMárkd-ból aki eladta nekünk a fényképezőgépünket pár évvel ezelőtt, s hát "naívan" elhittem neki mindazt amit fentebb leírtam, mert hát mért mondana valaki magától ekkora baromságot ...
Tehát:
AA ellem 1,5V
AA aksi 1,2V

Most már elgondolkodom: Hülye Vagyok?
(#) kobold válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Dehogyis vagy az. Csak nem olvasod el a feliratokat
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem