Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   119 / 138
(#) pbeat hozzászólása Jún 3, 2014 /

Köszönöm a válaszokat! Most tudnék venni 150.000-ért és azért kérdeztem....Lasershow-kat szeretnék csinálni és ahoz kellene nagyobb teljesítményű lézer....Vagy esetleg valaki vállal építést? Amúgy kell valami engedély vagy valami ha valaki vállalkozásban csinálja?

Vagy az RS800-t meglehet "tuningolni"?
(#) epyn válasza pbeat hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Ha 150ezer-ért be tudod szerezni az nagyon jó.Komolyan.
Anyagárban többe kerülne megépiteni,pláne valódi 800mW-val.
De a 800ezer forint nevetséges bolti ár érte.Ennyiért egy (kinai,de nem rosszabb minőségű) 3-4W RGB-t is vehetsz,vagy kisebbet + egy profi PC-s vezérlő programot mellé.
Idézet:
„az RS800-t meglehet "tuningolni"”

Meglehet.
Csak pénz kérdése PM-ben érdeklődhetsz.

Ha lézershow-t akarsz prezentálni Mo-on és pénzt is kérsz érte,akkor sem kell engedély kivéve néhány rendhagyó dolgot,pl természetvédelmi területen felállitott lézer-állás,a nyilt utcán pl megbizás alapján promózni,reklámozni.Ekkor mindig a helyi önkormányzathoz kell fordulnod.Annyira nem értek a témához.
Mivel anyagi bevételi forrásod lesz belőle,adóköteles....Elméletben... De a gyakorlatban reggel zsebből kifizetnek és mindenki megy a maga útjára.
*szerk
*Ha 'hivatalosan' csinálod,vállalkozásban,akkor meg tudnod kell mindent dolgot ezzel kapcsolatban.Az esetben nem csinálhatod csak úgy,poénból. *
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2014

Köszönöm a válaszodat! 150 lenne gyári rackel együtt. Ami viszont plusz még az a Laserwolrd Showeditor 2011 szoftver usb-ilda interfésszel együtt és 20 méter ILDA kábel. Összesen olyan 200.000 ft-ba áll meg.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2014
(#) KonradA79 hozzászólása Aug 29, 2014 /

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt a fórumon.
Vettem egy RGB 20K lézert, vezérlővel. A vezérlő típusa ishow 2.3.
Ha berakom az ilda tesztet akkor a sarkok el vannak mászva.
Illetve a kör alatt lévő 6 pont össze van kötve továbbá a kör közepén a két vonal helyett egy fura x jelenik meg. Gondolom ez scanner beállítási probléma lehet. Továbbá, egyáltalán nem tudok vele pontokat kirajzoltatni, mert csíkok lesznek belőle.

Megpróbálok majd képet készíteni...

Tud ebben nekem valaki segíteni?

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt a fórumon.
Vettem egy RGB 20K lézert, vezérlővel. A vezérlő típusa ishow 2.3.
Ha berakom az ilda tesztet akkor a sarkok el vannak mászva.
Illetve a kör alatt lévő 6 pont össze van kötve továbbá a kör közepén a két vonal helyett egy fura x jelenik meg. Gondolom ez scanner beállítási probléma lehet. Továbbá, egyáltalán nem tudok vele pontokat kirajzoltatni, mert csíkok lesznek belőle.

Készítettem képet magáról a gépről. Amint tudom, megcsinálom a rajzolt ábráról is a képeket.

Az eredeti méretű képeket itt lehet megnézni:
P8290165.JPG
P8290166.JPG
P8290167.JPG
P8290170.JPG

Tud ebben nekem valaki segíteni?

Megcsináltam a rajzolt ábrákról is a képeket és videókat.

Az eredeti méretű képeket és hozzá tartozó videót itt lehet megnézni:

P8290168.JPG
Video: P8290168

P8290169.JPG
Video: P8290169
Video: P8290169-68

P8290178.JPG
Video: P8290178

P8290179.JPG
Video: P8290179

P8290180.JPG
Video: P8290180
(#) Noo válasza KonradA79 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Szia!
Mellékelek egy doksit, azzal el tudsz indulni. A lényeg hogy nagyon óvatosan és finoman állítgass.Türelemjáték, de meg lehet csinálni.
(#) Beles válasza KonradA79 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Szabad kérdeznem, hogy mennyiért adták?
(#) KonradA79 válasza Noo hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Köszönöm az információt. Ezen a pdf-en már túl rágtam magam, csak nem mertem belekezdeni, mert félek, hogy elrontok valamit, ami már esetleg visszafordíthatatlan.
(#) KonradA79 válasza Beles hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Nekem 30e Ft került úgy,
hogy eladtam a régi RGY DMX-es,
léptetőmotoros lézeremet.
Amúgy 80e lett volna,
de így csak 30e kellet ráfizetnem.
(#) Beles válasza KonradA79 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Ha gondolod egyszer összefuthatunk valahol, és segítek beállítani. Nekem saját építésű galvóim voltak, hangolgattam jópár órát annó
(#) KonradA79 válasza Beles hozzászólására (») Aug 31, 2014 /

Azt nagyon megköszönném!

Én Budapesten vagyok.
(#) kiabiro hozzászólása Szept 6, 2014 /

Hello,uj vagyok itt és a témában is,szóval lézershow-t szeretnék építeni,de a lézert nem tudom hogyan kell bekötni olcsó lézert szeretnék hozzá használni,elemről működik,a lézershow,de telefon töltővel próbálkoztam arra rákötni de halványan világított tőle,és aztán elemről is ugyan ugy világított,gondolom sok áramot kaphatott,mert 3darab 1,5v elemel működik és a töltő pedig 5v ad ki,szóval hogyan csökkentsem le a töltőt 4v re körülbelül lehetőleg egyszerűen , http://img.jofogas.hu/images/Piros_lezer_pointer__sponyga_bob_figur...59.jpg ilyen lézert használok
(#) datamoon250 hozzászólása Szept 12, 2014 / 1

Sziasztok!elkészült egy kis videó a mozgófejes lézeremről. még a vezérlőpult hátravan.
https://www.youtube.com/watch?v=yGZAAPTx7xs
(#) KonradA79 válasza datamoon250 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Ötletes!
(#) datamoon250 hozzászólása Szept 13, 2014 / 1

Köszi. Lesz 3db még. 2 db piros,1 db kék
(#) Beles hozzászólása Szept 16, 2014 / 1

Sziasztok!
Készülőben van a mambához a driver, oszcilloszkópon már működik. Anyagköltségre úgy számolom, max 5000ft-ból ki tudom majd hozni A kép egyelőre egy mezei alaplapi hagkártya kimenetéről készült.
(#) datamoon250 hozzászólása Szept 21, 2014 /

Sziasztok. Itt egy saját készitésű rgb lézer, piaci laser pointerekkel és a galvót 2db oral-b elektromos fogkefe helyettesiti, vezérlésük egyszerű feszültségszabályzás. a két darab dielektrikum tükör az a gtlaser től van.
Zizi rgb lézere
(#) datamoon250 hozzászólása Szept 21, 2014 /

Igaz, feliratozni nem lehet vele,de buliba tökéletes. Minden pointer 5mw os.
(#) dB_Thunder válasza datamoon250 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Ha van rá időd, bemutathatnád a működési elvét, felépítését képekben!
(#) Beles válasza datamoon250 hozzászólására (») Szept 21, 2014 / 3

Na ne mond már, hogy ezek 5mw-os pointerek, meg hogy fogkeféből van Én ezt nem akarom elhinni! Tudsz képeket mutatni a belsejéről?
(#) datamoon250 hozzászólása Szept 22, 2014 /

Természetesen minden anyagot felrakok ide képekben. Szétbontom, mert teljesen hermetikusan körbeszilóztam a dobozt, hogy a füst ne menjen bele.
(#) KonradA79 válasza datamoon250 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Hogy oldottad meg a hűtést, ha hermetikusan lezártad?
Én is nagyon várom a képeket!
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
(#) datamoon250 hozzászólása Szept 25, 2014 /

Nincs hűtés. Ez nem egy halogén ami hűtést igényel. 5mw-on mit hűtsek?
(#) imagevideo hozzászólása Okt 29, 2014 /

LASERWORLD EL-350 RGY probléma.
Sziasztok. A fent említett laserrel kapcsolatban lenne kérdésem. A piros diódák fénye mára gyakorlatilag nullára csökkent. Érdekes módon közel egy időben történt a dolog. Vezérlése modulonként külön-külön van megoldva ezért is érdekes a dolog. Valaki találkozott már a problémával ? Dióda csere megoldhatja a kérdést ? Ebay-en láttam megfizethető áron csak diódákat. Ha cserére kerül a sor, mit ajánlatok, mi az ami bevált ? Ha fél év után megint bedöglik az nem igazán jó megoldás. Gyárilag ha jól tudom 150mW-os diódák vannak benne. Esetleg a vezérlő elektronika módosítása nélkül lehetne nagyobb teljesítményűt beletenni? ( pl: 200-250mW )
(#) KonradA79 válasza imagevideo hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Diódák? Két piros, dióda van benne?
Elképzelhető, hogy lejárt az élettartalmuk.
Nekem is a piros adta meg magát, elsőnek.
ajánlom az aliexpress.com oldalt.
Én onnan rendeltem. 7500Ft volt mire ideért.
Csak a diódát cseréltem.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
(#) imagevideo hozzászólása Okt 30, 2014 /

Igen, 2 dióda van benne amint az a képen is látszik. Diódák között van valami amire érdemes figyelni ? Elvileg 100mW-os van benne, csak a dióda nagyobbra cserélése ( pl. 200mW ) lehetséges az elektronika módosítása nélkül ?
(#) KonradA79 válasza imagevideo hozzászólására (») Okt 31, 2014 /

Nos nem sok értelme van, mert meg van határozva, hogy x teljesítményű zöld lézer mellé, y teljesítményű piros lézer kell, a sárga szín kikeveréséhez.
(#) tybord hozzászólása Okt 31, 2014 /

Sziasztok!
Szóval probálj 650nm 200mw-os diódát keresni hozzá, mert ha azokat hajtod 100-130mA-ral akkor nagyon sokáig fognak működni.
Viszont ha szét szeded akkor utána a dióda axis-nak 45 fokban el kell
hogy forduljon egymáshoz képest, mert akkor tudod csak egyesíteni a sugarakat.
Üdv Tibord
Következő: »»   119 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem