Fórum témák
» Több friss téma |
Ha zener-ként kezelem akkor valahogy így nézhet ki visszafejtve. Elképzelhető?
Csak skicc
Sziasztok.
Van egy ilyen diódám. P6KE6.8A, mi célt szolgál ez és mivel helyettesithetem? Üdv. laci
6,8V-os kétirányú szupresszor (olyasmi, mint két zener sorosan szembekapcsolva), feszültségcsúcsok levágására használjuk, védelmi célból. Szerintem kapható.
Szia! Akár ez is lehet, ha a feszültségek stimmelnek:
BZX84-B47 Z-diode 46.06..47.94V, Zzt=1700, Izt=5mA, 410mW
A működése nem teljesen világos, de az biztos, hogy nem zenerek, hanem sima diódák, mert a táp beadásánál nem lenne értelme a zenereknek (nyitó irányban az is csak dióda) Ott a bemeneti induktivitás utáni - talajra menő - valamelyik lehet zárlatos.
Akkor ha dióda állásban mérem multival akkor mindkét irányban mutatni kell neki? vagy ugy mint a sima diódák.
Attól függ, mert kétféle kivitelben gyártják. A CA végű mindkét irányban szakadás, a sima A végű csak egyik irányban szakadás.
Sziasztok! Egy smd tranzisztor típusát és vagy helyettesítését keresem a jelzése: W25 69. Smd jelölés táblázatban nem találtam. Relét vezérel. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
Akkor ez biztos rossz lesz mert mindkét irányba vezet valamennyit át.
Kösz nektek a segitséget !!
Szia!
W25 = PDTC123JT Si-npn-Digi Sw, 50V, 100mA, 250mW, R1/R2=2k2/47k
Igen... kimérve az egyik zárlatos. Viszont ennek a kütyünek külön tápja van, Csak azért írtam hogy a tápot pár eszköz is erről a bus-ról kapja, hogy tiszta legyen a bus sajátossága... A többi kütyüben, ami a bus-ról kap tápot is még van 1-2 dióda is közvetlen a bus-ra kötve.. Az viszont biztos, hogy 2 zener an benne mert az első kötés mindkettő oldalt használja.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
Sziaszttok,szetszedtem egy olaj homerseklet/szintmerot(egy Volkswagenban volt benne),amiben el egett az olajszintmeronek a tekercse(ez tipushiba,10-bol 9-nek az a baja).Link
Szetszedtem,es megtalaltam benne a homerseklet szenzort,ami szobahomersekleten 0.9K ohm,es ha melegiteni kezdem,akkor felmenyen 1.2K ohm-ra is. A homerseklet szenzornak dioda formalya van,ezt irja rajta: KH53X Ezt a szenzort tudnam hasznalni az arduino-val? Egy leirast/pdf-et valaki tudna adni? A valaszokat elore is koszonom! A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
Üdv! Valaki tudja ez milyen alkatrész és, hogy mire való? Bővebben: Link
Sziasztok! A probléma ott kezdődött,hogy a havernál a FI-relé bedöglött,nem oldott le,és csodálatos módon feszültség került a Föld,és a Nulla pontra is.Következés képen egy csomó dolog jobb létre szenderült. Tápegységek,töltők,izzók,mikró-sütő,napelem-vezérlés,légkeveréses konyhai kütyü. De amire választ várok,az egy alkatrésszel kapcsolatos dolog a légkeveréses kütyüben.Azt már sikerült kiderítenem,hogy egy varisztor,típusa 471KD10.Nekem csak a mellékletben szereplő varisztorom van itthon.Bele tehetem,ugye?Köszönöm a válaszokat előre is! Attila
Távközlési villám és vonalvédő...
Középen a test(föld) elektróda, mellette a két vonal elektródája.
Sziasztok!
Kaptam egy igen fura cuccot. Aki adta, sok mindent látott már, de ő se tudta megmondani, mi ez. Mi lehet ez? 5, és 24V-ról megy, van pár IC, és BRG gyártmány.
Sziasztok
A mellékelt képen van egy iker villámvédő biztosíték a sorkapocs felett de nem találom a webáruházakban, van valakinek valami ötlete hogy mi a megnevezése?
Ez is túlfeszültségvédő, tehát "surge arrester"
Szerintem rádiótelefon kezelője az ősidőkből. Maga a készülék jó nagy volt és a csomagtartóban lakott.
Uraim,valaki válaszolna az én kérdésemre is? Fentebb van néhány bekezdéssel. Köszönöm!!
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
Ha jól látom, 470V-os volt benne; 275V-os nem tudja ezt. Teljesítményre valószínű jó lenne.Bár 230V-on túlfeszültségre ez is működne: de kevesebbre.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
Szia!
Mellékelem a varisztor táblázatát, ahol benne vannak az adatai, amikre szükséged lehet. 471KD10 Variisztor Remélem tudtam segíteni.
Szia! Akkor azért próbaképpen bele tehetem?Ha esetleg működik vele,maradhat is benne? Köszi előre is!!
'Zosza 18' táblázatát láttad? Működni fog, csak kisebb lökésre is működni fog.
Szia Zosza! Köszi a segítséget!!Az a bajom,hogy itthon csak ilyenem van,és ez az egy darab.Veszprémben van kettő üzlet is,de ott is csak ez a fajta volt,nagyobb nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |