Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   62 / 184
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Ne csak gondold, nézd is meg, kettő van benne, másik nem lényeges itt...
(#) pakard válasza CHZ hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Jut eszembe,kicseréltem az egész mechanikát ez egy F910es de az F810-nek tök ugyan az a mechanikája szalag kábel csatija is ugyan az abban működött a lejátszás tehát a behúzó mágnesek jók. Talán a szalag kábel lehet rossz..
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Kábel is lehet rossz, de maga a vezérlése is.
Méréssel ellenőrizhető.
(#) doktor válasza szamóca hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Másik forumon /Kenwood-X45/ beszéltünk.
(#) doktor válasza pakard hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

A lejátszó gomb megnyomásakor, kattan?
Szalagakábel, mindkét végét nézd, hogy , jól illeszkedik.
(#) pakard hozzászólása Aug 9, 2014 /

Nem kattan csak elindul a lejátszás fejemelés nélkül. Illetve amikor variáltam a forgotárcsákkal amikor beraktam a kazit elkezdett fel-le kattogni a fejhíd párat na akkor volt kattanás a fej fel is ment lejátszàs ok de a stopra is fenntmaradt. Érdekes tekert is csak a kazit nem tudtam kivenni. Szét kellett kapnom. Holnap szallagkábelezek!
(#) Bulletc hozzászólása Aug 16, 2014 /

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Videoton erősítőt amihez járt egy akai csf-210 deck ami nem kapcsolt be.Szétszedéskor találtam benne egy kiégett biztosítékot,gondoltam ez lehet a hiba.Biztosíték kicserélése után kb. 2másodpercre bekapcsol,majd leold a biztosíték.Esetleg valakinek lenne tippje mi lehet a hiba?Púpos kondikat nem találtam.Mellékelem a kapcs. rajzot és képet a panelről amelyiken a biztosíték van.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) CHZ válasza Bulletc hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Trafó egyik szekunderét kösd le, majd próba, ha nem megy ki a bizti, ez a táp rendben, majd a másikat is próbáld le, ahol kiveri, abban a részben kell keresni a zárlatot.
Az egyenirányítók meghibásodása is okozhatja, de a motor, vagy azt indító kapcsoló testzárlata is.
(#) Bulletc hozzászólása Aug 16, 2014 /

Köszönöm a válaszokat,sajnos ennyire nem értek az elektromossághoz.Nem gondoltam,hogy ennyire összetett a probléma,így valószínű elnézegetem a polcon.Sajnos ismerősöm sincs aki ilyenhez értene..
(#) Tomi94 hozzászólása Szept 5, 2014 /

Sziasztok!
Régebbi magnódeckekben ugyebár még nem LED-es vagy VFD-kijelzőt használtak kivezérlésmérőként, hanem a hagyományos Deprez-műszert. A márkásabb, kinézetre is adó gyártmányokban az ilyen műszer mögé betettek egy háttérvilágító izzót, esetleg többet is..
De ha kiég, akkor ezeket hogyan lehetne pótolni? Nekem egy Akai CS-M3ba kellene egy a műszerhez, meg egy a kazettafészek mögé, de vidéken sehol nem sikerült vennem.. Annyit sikerült kideríteni róluk, hogy a szervizkönyv szerint 8v-os és 55 mA-es típus. Ha valaki javít még régebbi magnókat, rádiókat, honnan tud ilyen izzót szerezni?
Eredeti(hez hasonló) izzóra gondolok persze, nem utólag belefaragott LED-re meg hasonlóra, az közel sem adja vissza a hangulatát..
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014

IMG_0449.jpg

(#) Rober_4 válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Modellvasútban is volt hasonló, bár egy kicsit kisebb...
(#) pucuka válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Itt is körülnézhetsz, biztos találsz megfelelőt.
(#) promise válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Tudnál méretet írni?
Hasonló van itthon valahol,megkeresem,hátha jó lesz Neked.
(#) Tomi94 válasza promise hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Jelenleg nem vagyok a készülék közelében, de amint odajutok, megmérem! Egyelőre annyit tudok róla, hogy 8V-os, és kb. 50 mA-es.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
(#) pakard hozzászólása Szept 14, 2014 /

Kedves mindenki!
Lenne egy JVC R611-es csucs kazisom ami a következöt produkálja.Szerelve még nem volt!- bekapcsolom és semmire nem reagál a motor forog ékszíj ok a kijelzö is tök halvány! Gombokat nyomogatva semmi kazit nem játsza le nem teker semmit nem érzékel. Trafon mértem 5 volt kimenőt nem tudom az kevés-e. Kijelzőn 7.5V-t az sztem jó. Hol lehet a hiba?
(#) Massawa válasza pakard hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

Szerintem mindenképp több feszültség kell mint 5 V.

Jaja lehet akkor trafo gond?

Azt én honnan tudjam? Neked kellene kimérni.
(#) Csupasz válasza Massawa hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

Szinte biztos hogy nem.Valahol zárlatod van, és leejti a feszültséget.
Kapcsolási rajz, műszer, aztán mérni.

Erre gondolok én is. Csak sajna nincs ehhez kapcsolásim. Csak a V621-eshez van az pont ugyan ez csak 3 fejes a felépitese is egyezik. Az R611 meg 2 fejes autoreverse..szoval csak pobálkozhazok az alapján.

Egyszerüen vizsgáld meg a trafo meg a táp környékét, ott több fesznek kell lenni. Mérd magán a trafon meg utánna az egyenirányitón. Esetleg kapcsold le a többi áramkört, lehet, hogy zárlatos.
(#) coyote55 válasza Csupasz hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

Az a hiányzó teljesítmény valamit fűt. Keresd meg, mi forró!

Jó ötlet köszi átnézem..
(#) Jáger László hozzászólása Szept 15, 2014 /

Helló Mindenki!
Ötletre lenne szükségem, hol tudok venni szíjat a magnómba. 44 mm átmérő 3,6 - 3, 8 mm széles laposszíjra lenne szükségem. Előre is köszönöm!
(#) kristikoma válasza Jáger László hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Laposszíj pótlása nem egyszerű eset. A Tesla B42-be alig találtam ilyet. Oda Akai 4000-es szíja felelt meg. Ennek ellenére HQVideo, Sini. Ott lehet tudnak segíteni. Vidd magaddal az eredetit, ha megvan.
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Trafó biztos nem, de a tápegységben lehet hiba, ott kellene méregetned.
(#) pakard válasza CHZ hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Ok köszi akkor szükült a kör..
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Több féle feszültséget kell találnod, 5V, 12V, -20-25V, általában ezek kellenek...
(#) Massawa válasza CHZ hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Nemégen egy szakadt trafoval volt némi nézeteltérésem. 2 szekunder feszültség megvolt 1 meg hiányzott......
(#) CHZ válasza Massawa hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Trafó szekunder tekercsének szakadásának rendkívül kicsi az esélye.
Nyákos kivitel esetén a kivezetések bekötésénél előfordulhat.
Következő: »»   62 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem