Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
320V anódfesznél hogyan változnak az értékek? Kell valamit módosítani? Ezt már énis néztem.
Úgyis levegőben raknám össze. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Szerintem csinálj hozzá egy stabot, 200V-ra... 3W-os az erősítő, nem kell nagy dolog hozzá.
Stabilizátorok elő és végfokhoz pár W-ra. Ha néhányszor 10 mA terhelést kap a tápod, úgyis jól le fog csökkenni a bemenő fesz.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Nem hagyott nyugodni, és megcsináltam Ugyanezt Graetz-el. 115VAC lett 162 VDC ,
10mV váltóval. Mi lenne, ha ezzel a 320V hajtanám a csövet?
S ha már csöves, akkor a stabilizátorod is lehetne csöves.. R6 (47k)-val 150-250V között bármit állíthatsz. Egy szem PCL85.. igaz ezt fűteni kel 17V/300mA-el.
A kimenőt átszámolni, tekerni és az alkatrészeket módosítani sokkal nagyobb munka, mint a 200V-ot megcsinálni...
Anódizzás.. már 300V körül. Túl sok ennek a csőnek. 250-270V az optimális.
Áhh, feladom..mára.. Tegnap végig, ill. ma is a feszültségkétszerezőt néztem. Összeraktam valamit, és ha megnézzük felesleges volt. Mármint nem a kapcsolás, hanem a sok utánaolvasás.
Mod.:115Voltot miért nem kétszerez? Miért 3x-oz? http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/egyeniranyitok_-_tapegysegek....l?pg=5 A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Ez nem megy másként... Egy darabig nagyon nehéz, aztán később egyre nehezebb...
Nem tudjuk másként megúszni...
Mert arra számítottam, és akkor ott vagyok...
Na 10 perc és ki.szúrok vele. . A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Csinálj Delon kétszerezőt, én olyat szoktam használni, nekem eleve szimpatikusabb. Nézz utána, egyszerű...
Én így kétszereztem meg az előfeszültségemet, és teljesen jó.
256V most megvan. Küzdök a kerek 200V ért..
Az imént rosszul írtam.. én is delon-hidast csináltam.
Ne küzdj tovább. 250V körül teljesen jó az ECL,PCL 82/86, EL84.. stb SE kapcsolásoknak.
No.
Kereken sikerült 202V DC 800mV van AC-ban. Egy kis 50 Hz.
No akkor tökéletes!
Idézet: „800mV van AC-ban. Egy kis 50 Hz.” Ez mit jelent? Az erősítő kimenetét, vagy a tápegységet nézted?
Nincs még erősítő. Csak egy tápot próbálok összerakni a meglévő alkatrészeimből már "pár" napja.. : )
Az, hogy mihez? Még csak egy kapcsolást néztünk. 320VDC levertem 200DC -re a kapcsolás miatt. Egy oldalon van itt minden. Holnap szeretném folytatni a belinkelt kapcsolást. Köszönöm nektek! Zoli A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Végre használhatom az új szkópom! Mit tekerjek? Ma már ellőttem egy mérőzsinórt! hehe
SEC/DIV hová? A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Jajj, meg kell mérni a periódus időt oszt kész. Ottan van la, hogy 20,4 ms. Az biz 50 Hz. Mivel nem színusz, van 100 Hz is benne bőven.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
La, Próféta beszél belőled! : )
Sokat segítettél az imént. + A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Hová tekrjek ehhez a 100hz-hez? Hoztam poroltót is.
A fűtésnél nem tudok szkóppal ac-t mérni.
Az anódnál használt (több tíz éves) kondikat használok. Szerintem az új megoldja a gondot. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
tápegységéről jön egy kis brumm, szerintem.
Raktam bele 120µF helyett 150µF-ot, és 600mV változott az AC. Ezek nagyon régi kondik. Szerintem elég lenne egy új 100µF is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |