Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1055 / 1387
(#) rockersrac válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Ha már lézernyomtatód van, akkor akár olyan is szóbajöhet, hogy műnyomóra nyomtatni, és úgy csinálni a nyákot. Nem kell hozzá fotolakk, meg előhívó, csak maratószer(meg némi denatszesz esetleg.) és nem olyan macerás szerintem.
(#) holex hozzászólása Szept 10, 2014 /

Sziasztok. ***

Apróhirdetés ezért van!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
(#) Szpisti válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Ha már a matt fólia jobban tetszik, szerintem nyugodtan próbáld ki a bőrpauszt (satin) ...
Ha máshol nem művészellátókban hozzájutsz.
Én ilyent használok régóta, és nem vettem észre semmiféle mértetváltozást amiről itt néha írnak pausz esetén.
Persze ez nem az az olcsó zsírpapírszerű, 30Ft/A4 árban láttam legutóbb.
Mondjuk nekem van egy 20m/2m tekerccsel, úgyhogy ilyenért már nem kell futkoznom boltba
(#) hotib válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Azt hiszem Gulasoft topictárs írta, hogy a bőrpausz neki sem nyúlott. Az "átlagos" pausz nekem viszont igen.
Ellenben előnye lehet a nitró gőzös sötétítés, ez jól működött. Azért csak olcsóbb a nitró, mint a black covering spray...
(#) Szpisti válasza hotib hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Nekem meg mint már többször említettem (de egy újszülöttnek minden vicc új ) a címkeeltávolító spray jött be tónusjavítóként. Label-off
Nem kell órákig gőzölni, lefújod, hajszárítózod és lehet fotózni.
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Érdekes ez a nyomtató...
Van manuális adagolás, ami nála azt jelenti, hogy a papír felkúszik a 2. behúzó hengerig.
Automatikusnál pedig az első húzza be. Van 2 függőleges fülecske ami felhúzódik picit és alácsúszik a papír. Tegnap szépen alátudtam vezetni a papírt, ma meg nem megy...
(#) gulasoft válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Címkeeltávolító eltávolítja az alkatész címkéket a feliratról nem?
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Kicsii meg kell emelni nem ?Vagy összébb ment a méret tehát A4 re állítsd vissza.
(#) pisti89 válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Hát én vettem Label Off spray-t, de nálam nem igazán működött.
Próbáltam kevese, sokat fújni rá, de nem volt számottevő különbség.
HP Laserjet 1320 nyomtatóval.
Van eredeti tonerem XL-es 10%-on van és van után töltött (tele van), a minősége azonos volt.
(Eco mód ki van véve, elvileg így a legsötétebb, Fólián és műnyomó papíron is próbáltam)
Ezt a spray-t próbáltam.
De mivel a hiba csak akkor jelentkezik, ha Auto GND-t használok, vagy nagy egybefüggő felületet, olyankor Lakkfilcel belejavítgatok és akkor nincs semmi gond
(#) Szpisti válasza pisti89 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Könnyen előfordulhat hogy nem azonos az összetétele az általam használttal.
Én erre gondoltam :

(A címke-feliratokat nem távolítja el, sőt ! )
(#) soskajoska hozzászólása Szept 16, 2014 /

Ha valaki itt keresi a NYÁK lamináló leírásomat, a moderátorok áttették IDE!
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) lionsec hozzászólása Szept 17, 2014 /

Üdvözlet!
Aziránt szeretnék érdeklődni,hogy most próbálkozom fotózással nyákot készíteni amihez meg is van már a tintasugaras nyomtatóm meg a Durabrite tinták közben készül a levilágítóm is. Viszont nem tudom ,hogy a gyári bevonatos nyák éri e meg jobban v ha veszek Dry fílmet. Az előhívást milyen vegyülettel lehet végezni? Ill tudna valaki segíteni ,hogy hol lehet hidrogénperoxidot beszerezni? Sehol nem tudok 35%-t
Köszi előre is.
(#) hotib válasza lionsec hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Hidrogén-peroxidot minden fodrászkellékesnél kapsz, de jónéhány festékbolt is árulja. Festékboltban nagy valószínűséggel sósavat is fogsz kapni. A mosószóda pedig szinte mindenhol kapható.
(#) lionsec válasza hotib hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Fodrászt kérdeztem nála csak 12% os van azt próbáltam meg a bolti sósavat de lassú volt nagyon a maratási folyamat. Póstán gondolom nem kűldik el nekem? És a maratáshoz tömény sósav meg peroxid kellene? És milyen arányban jó bekeverni a két lötyit? Fotózásnál elég a mosószoda és víz keveréke az leoldja a Dry fílmet?
(#) gulasoft válasza lionsec hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Azúr vegyszerboltban megkapsz mindet. Valaki jön fel Pestre (ha nem pesti vagy) és megkéred hogy hozzon, csak írd le neki pontosan mi kell, mert nem mindegy hogy nátriumperszulfát, vagy nátriumszulfát(ez utóbbi valami sima étkezési cucc).
A dry lemosáshoz a NaOH-ból egy kiló kb. 800Ft, és ha nem hagyod hogy abban ússzon le a fólia, akkor évekig jó egy olyan 1.5l-es üvegben zártan tárolt jó tömény oldat, amibe az egy kilóból raksz cirka 60 grammot. (itt az a trükk, hogy ebbe a túltömény oldatba belerakod a nyákodat 1-2 percre, utána berakod a mosdóba (végig drótnál fogva, nem kézzel!!!!), megspricceled sima vízzel, és felreped az egész, és mikor ráengeded a csapot majdnem egyben úszik le.)
Leoldja a mosószóda víz 4%-os keveréke is egyébként.

Sósavból van 30%-os a vegyszerboltban, de szerintem vegyél nátrumperszulfátot, az barátságosabb és bekeverve zárt üvegben sokáig jó, nem kell hozzá semmi más csak langyos víz, és akár a mosdóban meleg vízbe rakott műanyag edényben is marathatsz, annyira barátságos.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014

És a nátriumperszulfátos oldat milyen hamar marja le a nyákot? Vas kloriddal szoktam de az elég lassan dolgozik meg ha melegítem h gyorsabban dolgozzon akkor büdös nagyon. Nyák lemezből a gyári bevonatos jó vagy vegyek Dry fílmet esetleg? A levilágítóm egy kibuherált szkenerből lessz led szalag lesz benne.

Ha melegíted 10-15 perc, egyébként több, viszont semmi szaga nincs. a gyári bevonatos-hoz pozitív film kell, de ott más az előhívó (előhíváshoz NaOH, lemosáshoz aceton). Levilágítóba uv ledek lesznek ugye? Mert ha nem kenheted a hajadra. Dry-hoz kell lamináló, viszont sokkal megbízhatóbb és lényegesen olcsóbb mint a gyári érzékenyített.

UV led szalag lessz majd benne 600led/m. Akkor veszek fílmet mert laminálóm van ami gyárilag áttudja vezetni a nyákot.

Mármint dry fóliát veszel, nem filmet.
(#) lionsec válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Elnézésedet kérek FÍLMET igen!
Esetleg tudsz ajánlani típust ,ha van persze jobb meg rosszabb minőség?Épp a nyomtatómmal küzdök mert vettem direkt erre a célra egy használt epson fotó nyomtatót de jelenleg a lézerem szebben nyomtat!Fej tisztításon már túl vagyok nem tudom mi lehet vele a gond egyenlőre.

Nem tudom, Én nyomdában csináltatom a filmet.

Üdvözlet!
Most este próbálgattam a nyomtatómmal nyák rajzot nyomtatni egyenlőre fotópapírra mert a fílm még nem jött meg sajna. Az észrevételem az ,hogy amikor kinyomtatom a rajzot akkor a vezetősávok között van nèhol kis szórás mintha a papír rostja elvezetné a festéket. Ez létezhet? Amúgy szépen nyomtat és vastagon is nem lehel átvilàgítani. Egy EPSON S21 ről van szó. Vettem Durabrite tintát azzal fog majd dolgozni.
Köszönöm az infót előre is.
(#) eyess válasza lionsec hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Létezhet főleg akkor , ha ömlik rá a festék.Kicsit vedd visszább a beállításoknál , és úgy nézd meg.
(#) lionsec válasza eyess hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

És hol tudom visszavenni? Már csak egy alap felbontással nyomtattam és csak fekete színnel. Megpróbálom szöveg nyomtatás beállításban. De ez gond fólia nyomtatásànàl elmarad nem? A lézer nem csinàl ilyet viszont nem takar annyira.

Fóliánál még jobban megfolyhat mivel az nem issza be mint a papír.
Nem tudom milyen a nyomtató szoftvere , de ilyesmi biztos van benne , hogy dokumentumként , vagy grafika , vagy fotó nyomtatás , illetve a felbontással is lehet kicsit csalni.
Lézernél ilyen nincs a takarás meg gépfüggő inkább , de viszont lézernél is lehet állítani a nyomtatáskori minőséget , illetve mennyiséget is.Toner darknes stb.
(#) lionsec válasza eyess hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Van benne olyan h szöveges dokumentum,kép és szöveg,kép és legjobb kép. Ill lehet a papír minőségnèl is választani. Akkor lehet h alap nyomtatással is jó lehet? De a fólián ha nem lesznek rostok mint a papíron akkor elviekben jónak kell lennie a mintának. A fórumon azt írtàk hogy a lézerrel nyomtatott fílm nen takar jól és nem lessz jó az átvilàgítás.

A nagy átlag erről szól , hogy nem takar a lézer rendesen , de azért jó gépnél profi gépnél takar az.De az általában 150*200 e ft kategória.
(#) elektros90 válasza lionsec hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Sziasztok!
Ebben a HSZ-ban több mindenkihez szólok, remélem nem baj.

Lionsec:
Nekem is van már mindenféle nyomtatóm. Valahogy mégis a lézer vállik be a legjobban. Igaz, nem a legjobb a fedés a matt fólián, viszont szép a rajzolata. Dry fóliát használok és másat már nem is akarok. Esetleg a kék emulziót kipróbálnám. Egy réteg filmet használok, fél perc levilágítással (36W). A fehérnek ez még kevés a feketének elég. A dry annyira finom rajzolatot tud, hogy a fólia "raszterje" megmarad az üres részen. Ez szépen leázik, majd megy ki 10percre napozni. Egy nap ázás sem oldotta le a fóliát. Amilyen nehezen indultam ezzel a módszerrel, mostmár annyira kivagyok békülve vele.

Legutóbb így csináltam meg a sokak által ismert Alkotó féle labortáp paneljét és hozzá az Attila féle panelműszert. Vagyis inkább csak próbálkoztam vele. Az egyik oldal szép lett, a másik lemaradt. Még gyakorolni kell. Csak közben rájöttem, hogy az ő PDF je raszteres, nem editálható és nekem másképp kellene rendeznem a rétegeket.

Kaqkk kolegához: Ma végre megjött a film amit megrendeltem. 2 példányt kaptam és valamilyen oknál fogva ingyen, a postaért sem fizettem. Azon aztán takar a fekete.

Végül mindenkihez:
Ti hogyan pozícionáljátok a filmeket? Én középen áthúztam rajta a linóleum kést, de csak finoman, hogy ne szakadjon ketté. Majd közétettem a nyákot, de a 2 oldal nem pontosan fedte egymást. Másik dolog, hogy a rétegek is ellenkező oldallal voltak (lásd. feljebb)
(#) kaqkk válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Idézet:
„rétegek is ellenkező oldallal voltak”
Gondolom a Pdf elkészítésekor nem tükrözted a top réteget .Én teljesen szétvágom , majd fényfelé fordítva egymásra" pozicicionálom "és a széleit összeragasztom "cigcalaggal"
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2014
(#) lionsec hozzászólása Szept 18, 2014 /

Én még küzdök egyet a tintasugarassal való nyomtatással mert akkor nem kellene 2 fílmet egymásra tennem elég lenne egyet csak. Még a felbontáson kell javítanom meg ha megjön a spéci fóliám hozzá akkor azpn tesztelni és mehet a levilágító alá. A Dura brite tinta gyorsan szárad elvileg nem folyhat meg a sima fólián sem de majd kiderül!!!
Következő: »»   1055 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem