Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   189 / 313
(#) Buvarruha válasza mészi84 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Dehogy gázosak a 90%-ával kondenzátorhibán kívül semmi gond nincs és a képük is a legjobb szerintem, mert jó paneleket használnak, de nem elektronikázzák agyon a képet.
(#) Honda130 hozzászólása Szept 11, 2014 /

Sziasztok!

Van két rossz DELL monitorom. Szerintetek lehet ezeket javítani valahogy? Nagyon szeretném megmenteni őket, de nem igazán tudom hogy kellene hozzálátni.
Az egyik egy
U2312HMt típusú, ami bekapcsolható, de főleg a jobb oldalánál tele van csíkokkal a képernyő.
A másik egy
E198FPb tipus, ami nem kapcsolható be, de áram alá helyezve a bekapcsoló gomb viszonylag gyors ütemben villog. Akkor is, ha megnyomom, akkor is ha nem.
Légyszi aki tud, segítsen nekem tanáccsal, vagy ötlettel.
Köszönöm!
(#) Buvarruha válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 11, 2014 / 1

A 23-as kijelzőhibás, kuka. A 19-es táphibás, vagy az invertere rövidzáras.
(#) mészi84 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

én a kijelzőt megnézném hogy jó e lehet csak a panel hibás egy csere megoldja.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
(#) Honda130 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Köszönöm szépen a tanácsokat!
Közben dolgoztam a monitorokon és a következő dolgokra jutottam:
Jobban megnézve, kicsit megnyomkodva a 23-as monitort, sajnos rá kellett döbbenjek, hogy teljesen hibátlan rajta minden, csak szegény valakitől kaphatott egy sallert és eltörött a kijelző. Ennek ellenére nem tartom kukának, mert azon a helyen, ahol ez a két monitor volt, van még sok ilyen típusú monitor és csak egy olyat kell megvárnom, aminek nem a kijelző a problémája. Ezen a készüléken pillanatnyilag elfogyott a teendőm.
A 19-es monitor valóban táp problémás. Jobban mondva csak volt, mert a két puffer kondi fel volt púposodva és kicseréltem. Épp a próba üzemelést végzem rajta, ezt a monitort használom most is. Talán joggal állíthatom, hogy sikeres a javítás, amit ezen a monitoron végeztem.
Még egyszer köszönöm a tanácsokat mindkettőtöknek! Nagyon jó ez a fórum, de ezt már régebben is megállapítottam. Minden jót kívánok mindenkinek!
(#) Buvarruha válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Idézet:
„ahol ez a két monitor volt, van még sok ilyen típusú monitor és csak egy olyat kell megvárnom, aminek nem a kijelző a problémája.”

Ismerős, sajnos mifelénmk egy úgy működik, hogy amelyik nem törött, az teljesen döglött, mármint a kijelző. Nem hülyék ezek, a jó kijelzősöket kiválogatják.
Amúgy hosszútávú üzem érdekében érdemes mindegyik szekunder kondenzátort cserálni LowESR darabokra, vagy, ha nincs, akkor a sima is jobb, mint az öreg.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
(#) Honda130 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Szia! Nálunk szerencsére le sem...ják. Azonnal újat tesznek fel a rossz helyett. Meglátom, lehet hogy egyszer szétszedem újra és kicserélem a többi kondit is, csak az a helyzet, hogy ezek helyett a 680 as kondik helyett is választanom kellett a boltban. Vagy 460-ast vagy 1000-rest veszek. Pont olyan nem volt. Nem szeretem az ilyet. Most ha minden kondenzátort cserélek, akkor mindegyik helyett valami más lesz a panelon? Végén valami bemondja az unalmast és nem fogom tudni mit csináljak vele.
(#) Buvarruha válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Semmi sem mondja be az unalmast, ha kicsit több kerül bele, az csak jó! De például, ha 3db 680-as van, akkor tegyél két 470-est és egy 1000-est.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
(#) Janaboy hozzászólása Szept 17, 2014 /

Sziasztok!

Szeretnék némi segítséget kérni! Adott egy Samsung 721N monitor, ami egyik pillanatról a másikra nem ad képet, folyamatosan világított a bekapcsoló gomb mellett zölden a LED! Persze rögtön kondikra gondoltam, szétszedés után 3 kondi púpos is volt, ezeket kicseréltem, ami után továbbra sincs kép, de folyamatosan villog (picit halványabban) a korábbi LED! Ez után gondoltam még cserélek ki kondit, de a probléma nem oldódott meg! Mi lehet a gond?
Az alábbiakban cseréltem a kondikat: 2 db 820µF 25V -> 1000µF 25V, 330µF 25 -> 330µF 25V, 2 db 1000µF 10V -> 1000µF 16V, 330µF 10V -> 330µF 25V

Köszi előre is!
üdv

IMAG1036.jpg

(#) Buvarruha válasza Janaboy hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Meghalt a scaler, esetleg az SMD elkókat cseréld, hátha észheztér, de nem valószínű.
(#) voci válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Nálam viszont az a helyzet, hogy hidegen elindul a monitor (940N), ezután ha ki-be kapcsolom elindul, viszont áramtalanítás után másnap már csak készenlétbe áll. Be sem jön semmi, bekapcsoláskor egyből csak a villogó led jelenik meg, a kép sem villan fel. Pár napos állás után újra elindul.
Táp panel csere volt már, elvileg felújított panel, tehát gondolom tesztelték (ebay-ről rendelt).
(#) Buvarruha válasza voci hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Lehet, hogy egyszerűen, átvezet valamelyik gomb és amiatt hűlyül meg mindenesetre a táppanel az utolsó, amit cserélni kellett volna, nagyon egyszerűen javíthatók, de az nem is okoz ilyet..
(#) voci válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Azért volt már olyan, hogy kondi hiba miatt (táppanelon) nem tudott elindulni a szerkezet, és ugyanígy villogott. De ez megy néha, csak az a baj, hogy nem mindig . Azért megnézem a gombokat is. Köszönöm a tanácsot.
(#) Buvarruha válasza voci hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Igen, de az azért volt, mert leállt a táp, amikor indította a kijelzőt, az oké és kondicserével javítható 300Ft-ból, azért nem kell panelt cserélni. A gombokat mindenképpen ellenőrizd és a gombsor kábelét is. Ha ennek már I2C-s a gombsora, akkor gombsor nélkül még be sem kapcsol, ha bekapcsolva is hagytad áramtalanítás előtt.
(#) Janaboy válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Köszi a választ! Ennyire azért nem vagyok szaki, de ezt úgy értelmezem, hogy nem érdemes görcsölni vele!
Viszont lenne még egy kérdésem, adott egy LG W1934S monitor is, amink kb 1 éve lettek kondik cserélve, és kb 3 éve a hátuljára volt szerelve egy Asus EEE PC, ami az utóbbi időben erősen melegedett! A probléma az, hogy amikor a monitor bemelegszik (pár óra után) egyszer csak lekapcsol a kijelző (nagy feketeség) a led világít kéken és ennyi. Ha ki-be kapcsolom simán megy tovább! Annyi megjegyzés, nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége, hogy a kijelzőn van egy függőleges csík! Illetve még annyi érdekesség, hogy ha simán standbyvan van minden féle kapcsolat nélkül (tehát a kijelzőn annyi, hogy nincs jel), akkor is csinálja ezt! S olyat is csinál, hogy néha akkor megy el a kép, amikor megbököm a monitort!
Ezzel lehet valamit kezdeni?

Köszi!
(#) Buvarruha válasza Janaboy hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

A csík maga az LCD panel hibája, nem javítható, az elsöétedés, pedig a világítás hibája. Ami a tünetek alapján csőhibának tűnik, tehát az a monitor elég határozottan kuka. A samsunggal valószínűleg a szokásos mikrokontroller hibával küzd és, ha már ennyire nem akar menni, akkor vége, de csak scalert kell szerezni bele és megy tovább, túrd a netet hátha találsz, nekem is csak hibás van.
(#) Janaboy válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Köszönöm a segítséget! Tekintve, hogy céges ügyfél, vegyen magának újat! Ennyit nem ér már meg! Az LG meg akkor marad tartaléknak, szerencsére nem olyan sűrűn jön elő a hiba, illetve ha nincs olyan meleg, akkor megy szépen!
(#) Hollowdrums hozzászólása Szept 21, 2014 /

Sziasztok!

Samsung syncmaster 931bf monitor pár pillanatig ad csak képet bekapcsoláskor.
Olvastam, hogy ezeknél a monitoroknál vagy a táp kondenzátorok, vagy pedig az invertertrafó a ludas.
Próbaképpen kiszedtem az invertertrafót és rámértem. (TMS91365TC)
Az alábbi kép szerint Bővebben: Link az 5-6 7-8 lábakon 950 +-50ohm-ot kéne mérni. Nos, az enyémen 1kohm és 1,8kohm.
Elvileg 100%-ra vehetem, hogy rossz a trafó, ebben kérnék szépen megerősítést!
(Mennyire lehetnek biztosak ezek az értékek, amik a képen is láthatóak?)

Köszönöm!
(#) theamp válasza Hollowdrums hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Szerintem az a trafó kuka.Cseréld ki!Az 1K még elfogadható de az 1,8 már nem.Nálam is volt ilyen helyzet.
(#) Hollowdrums válasza theamp hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Szia! Köszi a megerősítést, úgy lesz. Persze ha már szét van kapva, kap új kondikat is!
(#) zsoltee0001 válasza Hollowdrums hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Szia
Nem akarlak megijeszteni, de (sajnos) fénycső is lehet, hiába működik, mikor a végét járja, szeret nagyobb áramot felvenni és ez már nem tetszik az inverter áram figyelésének.
Most pont belefutottam egy ilyenbe.
Üdv
(#) Hollowdrums válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Szia!

Nem akartad, de sikerült
Elképzelhető, hogy igazad lesz, de egy biztos, a trafó rossz.
Egyébként a csövek nagyobb áramfelvétele miatt is elromolhat a trafó?
(#) Buvarruha válasza Hollowdrums hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Igen, jól beszél a kolega, általában a csövek hibája (nem is a csöveké, hanem leszakad a kábel, vagy a szigetelés és áthúz a nagyfesz) okozza a trafók hibáját, elég ritka az, hogy a trafó csak úgy megdöglik, kicseréled és megy is, de azért van, hogy ennyivel meg lehet úszni..
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Nálam most van egy monitor ami ezt produkálja és azt vettem észre, hogy az egyik cső nem szép fehér, hanem egy kicsit sárgásabb a fénye, elképzelhetőnek tartom, hogy ez a cső végét jelentheti.
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Nem feltétlenül, egyszerűen csak elöregedhetett. Akkor van vége a csőnek, ha erős a szín, tehát van, hogy full zölden, vagy pirosan világít 2 percig például, na azok döglöttek, ha szimplán sárgásabb már és ez nem is változik, akkor még jó, akár évekig elmehet. Ha az LCD kijelzőn keresztül nézed, tehát nincs szétszedve, akkor lehet, hogy a csak a TN panel inhomogenitása csap be, vagyis mindegyik alulról sárga, felülről kékesebb ugye, vagy fordítva és ez szemből nézve olyan, mintha valahol sárgásabb lenne, de ha ugyanabból a szögből nézed az alját, mint a tetejét például, akkor ugyanolyan a szín.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza tml hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Még a '80-as években jártam így egy VT terminál -al, a jobb oldali a képen. A föld, és a 0 között húzott ívet a nagyfesz valószínű, hogy nyírkos volt még bekepcsoláskor. Viszont a kártyák is benne voltak rack-ben. A processzor kártya teljesen galyra ment.
(#) Hollowdrums válasza theamp hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szervusz!

Ma megérkezett a trafó, beépítettem.
Jelentem, a javítás sikeres volt!

Van öröm, nem kicsi
(#) mika7272 hozzászólása Szept 24, 2014 /

Sziasztok!

Van nekem egy samsung syncmaster 710n 2006 szeptemberi gyártású monitorom. A probléma a következő: Ha a monitort bekapcsolom akkor nem jön be a kép egyszerűen. (Videó mellékelve) Áramot kap de amikor bedugtam a rgb kábelt a videokártyában akkor hallottam egy kis fura zúgást. Egy barátom mondta hogy lámpával világítsam meg hátha csak elhalványult a kép de azt se jeleníti meg. Tudtok egyáltalán erre a problémára megoldást vagy tudjátok-e milyen probléma ez? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Buvarruha válasza mika7272 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Ha kihúzod a monitorból a d-sub kábelt, megjelenik a no signal felirat?
(#) mika7272 hozzászólása Szept 24, 2014 /

A no signal feliratot sem jeleníti meg
Következő: »»   189 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem