Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fluoreszcens kijelzők (VFD) használata

Témaindító: eSDi, idő: Márc 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 51
(#) don_peter válasza sooty hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Köszi srácok a sok infót.
Egy helyen van sérülés a kijelzőn, remélem nem ment el belőle a gáz.
A feszültség viszont megijesztett.
Nem dolgoztam még ilyen nagy számokkal
(#) eSDi válasza don_peter hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Üdv!

El nem, maximum bele mehetett a levegő. Vákuum van benne. Minden VFD kijelzőben van egy oxigén jelző, a tiedben a 2-es és 3-s digit között van jobbról. Ha az kifehéredik, akkor sajnos meghalt.
(#) sooty válasza eSDi hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Bizony elmehet belőle a gáz, mert ez egy neontöltésű gáz plazma kijelző...Pinball clock (kosbo)
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
(#) sooty válasza don_peter hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Próbáld ki plazmagömbbel (az enyém sajnos eltört , de tesztelésre így is jó ), hogy van-e benne még gáz. Lásd a képeket: a vfd nem világít, akkor se ha épséges...
(#) eSDi válasza sooty hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Ezt benéztem. Akkor nem szóltam semmit. Kicsit furcsa is volt a kinézete, de nem gondoltam tovább a dolgot.
(#) rockersrac hozzászólása Aug 13, 2014 /

Sziasztok! Kaptam ma ismerőstől egy vfd kijelzőt(előéletéről annyit tudok, hogy valami játékgépben volt eredetileg), és kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom ezt ,,életre kelteni"? Ennél jobb képeket hirtelen nem tudok csinálni, max talán napközben...
(#) sooty válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Alapvetően úgy kell meghajtani mint a 5x7 mátrix karakteres kijelzőket 16LF01UA3, kompatibilis is vele , de sokkal több funkciója van és grafikus karaktereket is tudsz rá küldeni. Nekem egyszer már beindult, de nem találom a hozzá tartozó adatlapot. 12v-os tápot igényel , de az adatvonalak 5v-os szintel dolgoznak!
(#) rockersrac válasza sooty hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Kicsit részletesebb leírást esetleg kérhetek tőled?
(#) rockersrac válasza sooty hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Időközben találtam hozzá adatlapot

Ennél részletesebb volt az enyém és a kommunikációja sem ez amit linkeltél. (nem mindegy, hogy a vége 627c1) Megkeresem...
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2014

PL4: (felülről lefelé)

1. -> 12V
2. -> SCLK
3. -> N.C
4. -> SDATA
5. -> RST
6. -> GND

Rosszul emlékeztem nekem is csak ez az adatlap van meg, viszont ez tartalmazza a parancsok leírását is. Ezzel próbáld meg hátha megy... (4Mhz kvarc a pic 15,16 lábán 2 db 33pf-fel a GND-re)
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2014
(#) kiborg válasza sooty hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Szimpatikus kijelző

Honnal lehet ilyet szerezni?
(#) sooty válasza kiborg hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Kihajintott nyerőgépből... (vatera)
(#) kiborg válasza sooty hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Hali!
Próbáltam.
Vaterán kerestem de a VFD-re csak 4-5 találatot hozott és egyik sem nem ilyen
(#) zolyma hozzászólása Aug 14, 2014 /

Szeretnék
Az apróhirdetés erre van!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
(#) rockersrac hozzászólása Szept 9, 2014 /

Sziasztok! Kérdésem a következő: adott egy CU20029-T 301A(Noritake Itron) 2x20 vfd kijelző, és egy Futaba M202MD08K 2x20 karakteres vfd kijelző, amihez nem találtam adatlapot sajnos. Tudtok ebben segíteni? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) gernerakos válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Ez az elsőhöz.Vagy valami olyasmi...
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) rockersrac válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Ezt néztem én is, csak a bukta ott van, hogy az enyém az usb-s...
(#) gernerakos válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Akkor gondolom egy illesztőprogi kell neked. Azt hiszem, ezek szabvány szerint vannak vezérelve, tehát egy lcd-t is ugy kell meghajtani mint ezt. Szóval szerintem nem adatlap kellene, hanem egy program,.ami meg tud USB-keresztül 2*20-as kijelzőket hajtani.
(#) rockersrac válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Lcd smartie-val megpróbálom majd, csak előbb meg kellene oldjam a táplálást, ugyanis az usb port nem elég táp neki...
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Nos. Sikerült megoldani a tápellátást, így mostmár használható usb-ről a kijelző. Azt sikerült megtudni, hogy egy wincor nixdorf ba63 usb POS display van a birtokomban, de drivert egyenlőre nem találtam hozzá még sajnos...(meg normális adatlapot sem sajnos)
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Köszi. A kérdésem az lenne még, hogy hogy tudom rávenni hogy a gép ,,kezelje is" valahogy a kijelzőt? Mert a kütyü usb-s, driverét nem sikerült letölteni, a lcd smartie-ban meg nem tudom hogy lehetne rávenni hogy usb-re küldjön ki adatokat, ne pedig mondjuk com1-re... :/

Az egy másik verzió. Ahhoz Dsub9 kábel van, és 12V-ot igényel. Ez meg usb b csatlakozós gyárilag, és 5v-ról megy...

A windows csak simán usb beviteli eszközként mutatja, meg hogy mi a kijelző típusa...
(#) moderboy válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

És sunyiban se nyitott rajta egy sorosportot? Van aminél nem is írja, hogy van.
(#) rockersrac válasza moderboy hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Majd megnézem nyitott-e portot, de most perpill nem vagyok otthon...
(#) wbt válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Szia!
Utóbbiból nekem az "A" végű van, valószínűleg a kommunikációs HW-t azonosítja. Az enyém RS485, 115kbps, CCIT16 CRC-vel. Valami nagyon titkos IBM protokolt használ, a youtube-on láttam csak egy videót, hogy meg lehet hajtani, de ugyebár aki ott dolgozik...
Én már azon agyaltam, hogy kidobom belőle a uC-t és kész. Csak ahhoz valamennyire
vissza kellene rajzolni és van valami sunyiság, hogy 2 másodpercenként váltja a szinteket is a kommunikációnál, de ez már nagyon szemét dolog lenne. Valahol elkottyantották, hogy 8051 klón a uC, de ezt én kétlem... Bekapcsoláskor az U001 (o.k.) üzenet megjelenik, aztán vár...
(#) rockersrac válasza wbt hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Nekem usb-s a kommunikációja a kijelzőnek, ha a gépre dugom annyit ír ki hogy Ba63, meg valami talán verziószámot, és ennyi. Mimdezt kb 3mp erejéig teszi csak sajnos... Majd megpróbálom levideózni a dolgot valahogy...
(#) rockersrac hozzászólása Okt 17, 2014 /

Sziasztok! Van a nem rég emlegetett 2x20-as kijelzőm. Arra sikerült rájönni hogy WincorNixdorf BA63-nak ismeri fel a gép. Viszont a vezérlés nagy része egy fém kupak alatt van, ami természetesen a kijelző felől van forrasztva... Ellenben azt észrevettem, hogy van rajta egy 16-os tüskesornak furat. Ezek szerint létezhet, hogy HD44780-as szabvány szerint is meg lehet hajtani a kijelzőt? Viszont érdekes, hogy a gnd-vel közös csak, sem a táppal, sem mással nem találtam közös kapcsolatot... :S
(#) Bakman válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Egy zavarszűrőt linkeltél.
Következő: »»   35 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem