Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő

Témaindító: jana, idő: Jan 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 30
(#) fitying hozzászólása Szept 18, 2014 /

Sziasztok! Lépcsőházba szeretnék két mozgásérzékelőt felszerelni, mégpedig úgy, hogy ha akár alul, vagy akár felül lépek be a a lépcsőházba , a lépcsőfordulóban lévő lámpát kapcsolják. A lámpa alatt lévő 1 mozgásérzékelő sajnos nem elég. Ha tudtok 1 rajzot is mellékelni, megköszönném!
(#) proba válasza fitying hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

A mozgásérzékelők mindhárom pontját összekötöd, értelemszerűen a hálózat, a hálózatra, az égő meg az égő helyére....
(#) kokizator válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Na ez bejött, meg is csináltam és lám-lám még működik is. A következő amit össze akarok hozni egy nyitás érzékelőt összemaszoklni egy régi Nokiával, ha nyílik az ajtó csörögjön a teló. Egyenlőre még nem tudom, hogy oldom meg, de utána nézek majd a dolognak ha több időm lesz. Köszi az útmutatást!!!
(#) proba válasza kokizator hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Amatór módon csak egy megoldást tudok, olyan telefont kell keresni , ami hosszú gombnyomásra hívja az adott számot, esetleg a hangposta számát átírva. Oda bekötve a mozgásérzékelőt talán némi hibával működik a dolog. (ne hívjanak, ne kapj sms-t...).
(#) PANDORA hozzászólása Szept 26, 2014 /

üdv!

Két kérdésem lenne :
-Okozhat-e problémát ha LS-re fázis kerül?
-Ha nem kötök rá izzót (próbaként csak magában tesztelem) működni fog?

Köszönöm a segítséget!
(#) Inhouse válasza PANDORA hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Idézet:
„-Okozhat-e problémát ha LS-re fázis kerül?”
Ha relés, akkor biztos nem.
Idézet:
„-Ha nem kötök rá izzót (próbaként csak magában tesztelem) működni fog?”
Működni fog, csak a relé kattan. Ebből elég nehéz lesz tesztelni...
(#) PANDORA válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Köszönöm

Relés, de nem müködik...("nem kattan!")
?????
(#) fecameca válasza kokizator hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Szia!
Idézet:
„Elég süket vagyok az elektronikához”
-Én még sohasem próbáltam, pedig szakmabeli vagyok, a fiam viszont már adott is el ilyen riasztót valakinek. Vett egy régi használt telefont, hozzá egy feltöltőkártyás előfizetést, a telefont beprogramozta egygombos hívásra, azt a bizonyos gombot bákötötte a riasztó relé érintkezőjére. Gondolom, az egészben a telefonba való belenyúlás a legmeredekebb, egy ócska telefon esetén már ettől sem kell félni annyira. Az továbbra is a saját akkujáról ment, tehát nincsen benne semmi ultra. Ha a vezeték nélküli csengő összejött, ebben sincs nagyobb trükk.
(#) Inhouse válasza PANDORA hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Új, vagy használt? Ha új, akkor vidd vissza! Ha használt, akkor lehet, hogy tönkrement a tápja. Trafó nélküli tápja van, soros kondi+ellenállás és zener. 24VDC-t állít elő. Ha méred, nagy elővigyázattal, hiszen nincs galvanikus leválasztás, bármelyik pont (a 24V-os és a test is!) érintése életveszélyes! Általában nincs meg a 24V, így nem tud behúzni a relé. A soros kondi elveszíti a kapacitását, azt kell cserélni.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
(#) tamaskiss hozzászólása Dec 16, 2014 /

Sziasztok!

Kérlek segítsetek így látatlanban mi lehet a gond, merre keresgéljek. Van egy 100W-os (nem elírás) LED reflektorom amire kötöttem egy ilyen mozgásérzékelőt.

A kötését leírom, hátha ott nézek el valamit: L, N, A (barna, kék, piros) sorkapocs a mozgásérzékelőben, ide kötöttem L-re fázist, N-re nullát valamint a A-ból megy a kapcsolt fázis a reflektorhoz. A reflektornak plusszban adtam nulla-t és földelést.

A hibajelenség a következő:

Akárhova tekergetem a TIME és PIR érzékelőket, kb minden második érzékelésnél hallom a relét kattani, de a reflektor ezzel egy időben csak felvillan (kb mint a vaku). Ekkor várok 1-1,5 percet, ismét elsétálok/mozdulok a mozgásérzékelő előtt ekkor ismét kattan a relé és immár világít a reflektor majd ki is kapcsol a beállított idő múlva.

Mi lehet ez a VILLANÁS minden második, harmadik érzékelésnél?

Mind a két cucc új, frissen szereltem fel ma reggel.

Köszönettel,
Tamás
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Dec 26, 2014 /

Szép napot, Kellemes Ünnepeket!

Szeretnék építeni valamilyen mozgásézrékelő kapcsolást LED-es világítások működtetéséhez. Lehető legegszerűbbnek kelleni. Lakásban felszereltem néhány helyen power LED-es világítást, amiket csak akkor szeretnék bekapcsolni, amikor ott vagyok, pl. olvasólámpa, asztali világítás, konyhapult feletti, mosogató feletti. Természetesen a keresgélés folyamatban van, de itt biztosan tudtok ajánlani konkrét kapcsolást, vagy javasolni valamilyet, amit esetleg át tudok alakítani. Erős - és, gyengeáramban is járatos vagyok, szóval várom a hozzászólásokat.

Köszönettel: M. József
(#) proba válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Pl mozgásérzékelős lámpák mozgásérzékelője... vagy a kedvencem:Bővebben: Link Bár még üzemben nem teszteltem, egyszerű próbán működött.
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Dec 27, 2014 /

Köszönöm, proba! Mellékelt rajzon szereplő kapcsolás jó lenne Nekem?
(#) proba válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Mozgásérzékelőtől szerintem ez messze van. Ha az adó meg a vevő közé állsz lehet történik valami, de hogy egyéb dologra jó lenne azt kétlem. (esetleg ha egymás mellé teszed akkor visszaverődéses alapon, ha elé állsz jelezhet. de csak addig amíg ott vagy.)
(#) Beresbundy hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok. Oylan kérdésem lenne, hogy az alábbi kapcsolásba hova illene egy T flipp-flopp,hogy egy közelségérzékelös ki be kapcsolót kapjak? A válaszokat előre is köszi. Ez lenne a Kapcsolás
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
(#) proli007 válasza Beresbundy hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Hello! Ez attól is függ, mit értesz "közelségérzékelös ki be kapcsoló" ez alatt. Mert alapvetően az áramköröd sem "mozgás érzékelő" az itt használt fogalom értelmében, hanem egy optokapu. Ráadásul ennek analóg kimenete van, egy tárolónak meg logikai jel kell..
(#) Beresbundy válasza proli007 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Értelek, bocsika a zavaros megfogalmazásért. Igazából olyat szeretnék csinálni, ami ha az érzékelő elé teszünk valamit, akkor bekapcsol, és bekapcsolva is marad (ha elvesszük az érzékelő elöl akkor is), és csak akkor kapcsol ki ha ismét valamit az érzékelő elé tesszük. Ebből megoldható szerintetek? Vagy másik témakörben keressek?

Azt meg lehet oldani, ha az utolsó műveleti erősítőből komparátort készítesz és azzal vezérelsz egy D (vagy J-K) tárolót.
De ez az "elé tesszük" csak akkor működik, ha van megfelelő reflektáló felület. Mert egy ilyen kapcsolás leginkább egy "kapu" ahol a tárgy az adó és a vevő közé kerül. De félek, hogy amihez alkalmazni szeretnéd, csalódást fog okozni. Vagy is elsőként az adó-vevőt építsd meg és próbáld ki, ad-e megfelelő jelet a változásra amit detektálni szeretnél..

Ez az optokapu magában is működik, ha 3mm távolságon belülre kerül valami. Ez egyben az adó és a vevő. Láttam már működni szerencsére Szóval egy komparátor az utolsó müv. erősítő helyére és egy tároló?

Igen így van, de az utolsó erősítőből is ki lehet alakítani (célszerűen hiszterézises) komparátort.

Köszönöm szépen a segítséget. Majd ha meglesz a komplett rajz majd felrakom.
(#) HunPatriot hozzászólása Jan 21, 2015 /

Tiszteletem!

Egy olyan problémám lenne , hogy a mar meglevő beltéri világításra szeretnék rákötni egy mozgásérzékelő szenzort. Ami csak este működne ha már a bolt bezárt. Ehez szeretnék egy kis segítséget kérni .
A válaszokat előre is köszönöm !

Az elméletem megvan rá , csak megerősítést szeretnek kapni.
(#) kormika válasza HunPatriot hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Szia! Amit leírtál az így picit kevés... Kicsit fejtsd ki bővebben, hogy milyen világításod van, milyen az adott mozgásérzékelő, és hogy pontosan mit szeretnél elérni az adott kapcsolással.Pl. ha elmegy valaki a kirakat előtt akkor felkapcsol a kirakatvilágítás x időre, vagy ilyesmi

Csak annyit szeretnek elérni . Hogy ha esetleg betörés történik akkor a lámpák felkapcsoljanak így segítve a kamera rendszert. Neon lámpák vannak a boltban. Tudom h van riasztó rendszer ami mindent vezérel ... De alacsony a koltsegvetesem

Nem tudom hogy jön ide a GPS. Ide soroltak át a kérdésem .
(#) kormika válasza HunPatriot hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Értem, akkor én azt tenném a helyedben, hogy először beszélnék a riasztót üzemeltető/karbantartó céggel, és ha kicsit is segítőkészek, akkor segítenek és kapsz egy relékontaktust, ami zár, ha a risztód betörést érzékel. Ha nem segítenek, akkor jön a barkácsolás, először is add össze, hogy hány W a lámpák összteljesítménye, azt szorozd meg 1,5-el és az így kapott teljesítmény alapján keress mozgásérzékelőt, lehetőleg olyat, amiben beépített időzítő van. Ha esetlegesen kevés a mozgásérzékelőben levő időzítő max. bekapcsolási ideje, akkor megintcsak jön a barkácsolás, és vagy csinálsz egy olyan külső áramkört, ami a mozgásérzékelőd jelére felkapcsolja a világítást, és mindaddíg felkapcsolva marad, amíg Te, vagy valaki aki az üzlethez megy le nem kapcsolja. A másik barkács lehetőség az, hogy egy külső időzítőt készítesz, ami tudja a számodra megfelelő időt, és az kapcsolja a lámpáidat. Válszd ki, hogy mit szeretnél, és az alapján szívesen segítek a továbbiakban is. Régebben melóztam biztonságtechnikai cégnél, és sok boltos ügyfelünk volt, akiknek a relé és a munkadíj áráért cserébe szereltünk be a riasztóközpontba utólag egy riasztás esetén záródó kontaktust, amivel már tudták kapcsolni a lámpák mágneskapcsolóját.
(#) bacskait hozzászólása Feb 3, 2015 /

Sziasztok!
Nem értek az elektonikához, de eddig még sikerült bekötnöm pl.mozgásérzékelőt is.
Az eddig jól működő (3-4 éve szereltem fel) mozgásérzékelőm az utóbbi időben azt csinája, hogy mozgásra rendben felkapcsol, majd lekapcsoláskor először villan 2-3 alkalommal, aztán kapcsol le.
Mi lehet a baja?
(#) proba válasza bacskait hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Szerintem a kondenzátorai adták meg magukat.
(#) bacskait válasza proba hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Köszi! Ezek szerint javítható. Nna, akkor majd leszerelem és elviszem az elektroműszerész ismerőshöz.
Következő: »»   14 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem