Fórum témák
» Több friss téma |
Lenne még egy kérdésem.
Most találkoztam avval hibával hogy amikor hozzá akarom rendelni a port C: 6 és 7 lábait (maszkolva) egy változóhoz pl.: MUX, akkor futtatáskor kiírja hogy error: inicializált változó Nem kell inicializálni? A lényeg hogy multiplexert akarok róla vezérelni. Most azt próbáltam hogy külön a 6 és a 7 lábat hozzá rendeltem egy változóhoz, ami igaz vagy hamis lehet. Futtatáskor, szimuláláskor megint azt a hibát kaptam mint amikor együtt akartam használni a két lábat. Nem értem ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Ha jól tudom, az ABS-ről lehet közvetlenül ilyen jelet venni (ezt megeszi pár fejegység is, automatikusan feljebb veszik a hangerőt, ha nő a sebességed). Egyszerűbben ezt úgy szokták megoldani, hogy ajtónyitás, motor indítás után az első fékezéskor zárja az ajtókat -természetesen, ha mind csukott állapotban van- gyújtás elvételkor pedig nyitja. Ezt egy PIC-el simán meg tudod csinálni
![]() Nekem volt autóm, ami ezt tudta gyárilag, de nagyon gyorsan rádugtam a laptopot és kikapcsoltam, mert idegesítő volt, ráadásul kétszer olyan hamar elhasználódik a zárszerkezet A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Sosem volt tiszta miért kell az ajtókat bezárni menet közben.
Ha belehajtasz a folyóba ne tudj kiszállni, vagy attól tart a kitalálója, hogy valaki 100-nál beszáll melléje ? Én akkor szoktam bezárni az ajtókat ha megállok valami mívesebb helyen.
Kérdésben a válasz, szerintem pont a mívesebb helyek miatt... Bár már a legtöbb autóban van a vezető környékén erre gomb... Mondjuk a Borámban nem volt, tettem
![]()
Nem álló helyzetről van szó hanem menet közben. Ennyi artista nem lakik egy helyen
![]()
Ezek szerint, te ha elindulsz, nem állsz meg, míg oda nem érsz az úti célodhoz? Piros lámpa, elsőbbség adás, zebra, ilyesmi...? Budapesten van olyan hely, ahol ki van írva a lámpánál a falra, hogy zárd be a kocsid, mert kiszedik a táskát, ha állsz a pirosnál... De ennek már semmi köze a Flowcode-hoz, úgyhogy ha nem akarjuk kihozni az állatot Simpiből, akkor tekintsük ezt a részét befejezettnek
![]()
Egyetértek! Ne azt firtassátok, hogy neki miért jó ez, hanem ha tudtok segítsetek. Én kicsit kimaradtam ebből, ezért nem tudok segíteni, csak elméletben(CCP Capture, ahogy írtam) C-ben sima ügy lenne...
Az igaz. Segíteni meg akkor lehet ha a kérdező elárulja honnan milyen jelet tud leszedni.
Addig millió ötlet lehet, csak felesleges.
Így van
![]() Simpi, ehhez még ennyit, hogy Ti is nevessetek (bár én akkor nem nevettem) Én sógorom BMW-jével jártam így, ott magán a csomagtér ajtón van gomb, kiszáll, pakol, gombot megnyom, majd mikor rájön, hogy pakolás közben a csomagtartóban hagyta a kulcsot, akkor anyázik... Történt mindez szegeden... Pótkulcs Pesten.
Attól még nem nyílik ki a Bajor teknő, és a komplett elektronika belekerül egy kisebb családi ház árába...
Szia ! simpi
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014
Hogyhivjákolni szerettem volna, de megvilágositottak, hogy a 6-os verziót nem lehet.
![]()
5.2 magyar, eddig megvan. Updatelek.
Müködik az 5.sok
![]()
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.
Készítettem egy időzítőt. Bekapcsoláskor késleltetve kell indulnia, de csak akkor ha folyamatos a bemeneten a jel. Ha viszont kikapcsolom akkor is késleltet, ami nekem nem jó. Hogy lehetne megoldani hogy kikapcsoláskor azonnal kikapcsoljon.
Már ezerszer leírtuk hogy az időzítés megállítja a programot és addig nem csinál semmit amíg az időzítés le nem jár .Ha megszakítható időzítőt szeretnél ,akkor ismerkedj meg a megszakítással . Biztosan találsz több példát is itt a témában (az időzítés maximum ledvillogtatásra használható) de néha jó ha van .
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
Közben sikerült megoldanom a problémát. Más megközelítésből, számlálóval.
Itt van hátha valakinek jól jön. Csak azt nem tudom hogyan lehetne az időzítési értéket pontosan kiszámolni. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
Milyen intervallumban kell időzíteni ?
Mi a maximális időzítés ?
Sziasztok. Szeretném megkérdezni,hogy hogy lehet megoldani azt hogy áramszünet esetén a folyamatábra ott folytatódjon ahol befejeződött.
Gyakran mented a változtatásokat.
Csak áramkimaradás esetére kell .Meglehet oldani a programba ? Nem szeretnék kiegészítő áramforrást alkalmazni .
Kicsit gondolkozzunk...
Mi történik az áramkimaradás előtt ? /semmi nem történik a normál folyamatban/ Lehet-e tudni mikor következik be ? /nem, általában nincs előjele/ Honnan tudja a program, hogy áramkimaradás lesz ? /sehonnan/ Kérdésedre a válasz ?
Igen, megoldható, de ahhoz fel kell használnod egy analóg (vagy digitális) bemenetet. A tápegységből kijövő feszültséget kétfelé ágaztatod, egy-egy diódával. Az egyikre csak egy ellenállást kötsz, a másikra pedig egy nagy értékű 3-4000 µF-os kondit, ez lesz a PIC tápfeszültsége. Folyamatosan figyeled az ADC értékét és ha az leesett, gyosan elmented az EEPROM-ba, hol tartott. Persze ehhez az egész programot úgy kell megírni.
Én pl. kísérletképpen hsználtam már a DS1307-es RTC IC-t RAM-ként, működik szépen. Annyiszor lehet újraírni, ahányszor akarod. Amíg jó az elem, addig a RAM tartalma megmarad. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2014
Köszi a segítséget. Megpróbálom.
Hi Mesterek.
Lenne egy kérdésem Ha megszakítást használok és megadom neki hogy a TMR0- használja és beállítom neki a következőket: és felfutó él és transition T0CK pin-t. Ekkor avval nem azt állítom be hogy T0CKi azaz a RA4 bemenő felfutóélre 1-et nő a timer0 értéke? Mert ezt szeretném megcsinálni, de nem nagyon akar sikerülni. A ,másik kérdésem ha adott időben ki akarom olvasni éppen a timer0 értéket akkor azt hogy tudom megcsinálni? Segítséget válaszokat előre is köszönöm!
Miután 256-os előosztót használsz, csak minden 256.-ra fog egyet lépni a timer.
Simán ki lehet olvasni, X=TMR0, de a flow szintaktikát fejből nem tudom. Gondolom azt tudod, hogy kapcsolóval, vagy kézzel érintgetett dróttal nem lehet egyesével léptetni egy CMOS bemenetet, oda prellmentesített kapcsoló kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |