Fórum témák
» Több friss téma |
Az ellenállomás kis adóteljesítményét kompenzálja a host oldali nagyobb antennanyereség. Az eszköz leírása véleményekkel.. Én csak a kedvező tapasztalataimból indultam ki.
Én meg a tanult szakmámból, és gyakorlatomból. Az antennanyereség adáskor, és vételkor is benne van az összeköttetésben. Az egyoldalú adóteljesítmény növelésnek semmi értelme.
Egy szobában, ahol az ablak nem a szomszéd (WIFI -je) felé néz, varázsolhatsz amit akarsz, nem sok eredményre számíthatsz. Lehet ott diversity, nagyobb adóteljesítmény, sok esélyed nem lesz. Az ilyen leírások pont a lényegről nem szólnak, a körülményekről. Ezt elég nehéz le-, vagy körbeírni, hosszadalmas is, pedig a kutya pont itt van eltemetve. Pláne, hogy korrekt mérési eredmények sincsenek.
Tudna nekem valaki segíteni hogy milyen antennát vegyek ami lát egy wi-fi jelet kb úgy 500m tőlem?
Olyat amit 480-490 méterrel közelebb tudsz telepíteni a forráshoz, mint ahova most felraknád !
Hello
Szerintettek lehet wifiroutert epiteni? Ha igen akkor valaki tudna egy kapcsolast? Elore is koszonom szepen!
Lehetni, éppen lehetne. De van benne 3 - 4 cél processzor, és kalap, kabát.
Egyébként ha már így megkérdezted, valószínűleg nem is menne a dolog. Mivel processzorok csühögnek benne, nem is a kapcsolás a lényeg, hanem a szoftver.
Akkor nem tudsz valami kapcsolast es szoftvert is?
Mondjuk inkább úgy, hogy nem lehet...
Esélytelen. 2,4 GHz az nem otthoni szerelgetéshez való. Meg ahogy pucuka mondta, a program, a firmware az egész lelke. Még a profi gyártók is éveken keresztül reszelgetik, mire nagyjából jó lesz. Mellesleg a szükséges alkatrészeket sem tudnád szinte felforrasztani a panelre (amit profi tervező és szimulációs program híján el sem tudnál készíteni...) Kapcsolási rajzot sem találsz ilyenekről sehol. Szerk: Itt van mellettem egy Ilyen router . A legkisebb alkatrész kb. 1,5 x 0,5 mm, az IC 12 mm hosszú oldalán 24 láb van... A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Hello
Régen a routerek számítógépek voltak. Az asztali 5000Ft-os routerek is kvázi számítógépek. Mondhatni úgy is, hogy "le van butítva", nincs monitor vezérlője kimenettel, nincs USB vezérlő, nincs IDE/SATA vezérlője, nem tud billentyűzetet kezelni, a processzor nem tartalmaz 2D/3D utasításokat. ROM-RAM integrált 64Mb körüli. És bizony a szoftver! Router építésén még gondolkondi sem szabad
Sziasztok!
Menyire komoly felszerelés kell ahhoz hogy kb 500m-re a bázishoz viszonyítva tudjak nettezni? Optikai rálátásom van a két épületközt. egykét kisebb akadályt leszámítva, relatív a zaj is kevés nem túl sok wifi adó van az útvonal mentén max 4-5. Előre is köszönöm a segítséget.
Ilyesmivel próbálnám.
Vannak már olcsó kültéri AP-k pl.:TP-Link TL-WA5210G.
Szia. Mondjuk lehetséges épiteni, ha ugy gondolod hogy otthon elfekvöben levö régi számitógépböl összeraksz egyet.Pentium 1 es is untig megfelelö wifi kártyával és lan kártyával kibövitve (igaz nem mindegyik P1 es lapot szereti a Wifi kártya a 3.3 Volt hiánya végett, de kis ügyeskedéssel ez is megoldható. Utánna már csak választani kell egy szimpatikus router szoftvert. Ha ingyenes szoftvert szeretnél akkor az egyszerübb pl Ipfire , vagy kicsit komolyabb Monowall . Persze ha a gazdaságosságot vesszük figyelembe akkor nem éri meg, mert többet eszik mint egy gyári router viszont ha az épités öröméért készitenéd akkor megéri belefogni.Söt igy egy sokkal komolyabb routert kapsz mint általában a kommersz routerek. Persze a konfigolás lehet hogy több székmelegitéssel jár, de az épités öröméért megéri
Nekunk is olyan van méghozzá 2. Ha nem lenne optikai rálatásod akkor meg se próbáld. Azért nem ment nekunk sem.
Ha megkeresed a hozzászólásaimat, mindent megtalálsz. Nekem évekig ment kb. 1 km-es távolságból. A legolcsóbb routerekkel, csak azért legyenek legalább 100 mW-osak.
Sziasztok!
Gondolkozom a WIFI antenna építésén, egy TP-link routerhez szerelném hozzá, azt szeretném kérdezni, hogy mennyire irányított az antenna? Tehát csak 1 pontba sugároz vagy szórja is azért? Az emeleten van a router, a földszinten majdnem alatta van egy számítógép, valamint laptoppal van hogy a pincében kell a vétel, vagy kinn a garázsban, ilyen felhasználásra milyen antenna lenne jó?
Üdv!
A botantenna az körsugárzó, a te esetedben is erre van szükség. Ezt a fajtát nem érdemes házilag készíteni szerintem. Elég olcsón lehet 5-9dBi nyereségűt beszerezni pl a vaterán.
Sziasztok!
az lenne a kérdésem .hogy reflektor anyagként megfelel-e alumínium? A SKY féle nyáklapos verziót építem
Szia!
Feltéve, ha az alumíniumod fémből van.
Az alu az fém.csak valamiért úgy gondoltam ,hogy nem jó .mindenki valamilyen lemezt vagy horganyzott lemezt használ.nekem csak 2-es alulemez van itthon
Kinek mije van. Gyanúsnak kellett volna lenni, hogy szinte az összes antenna alumíniumból van. Könnyű, időjárás álló. Mégsem lehet aranyból talán.
Azért a 2 -es alu kicsit vastag, de ha nincs más . . .
A LEGJOBB WiFi ANTENNA 5 PERC ALATT
TL-722 antennás USB stick 4000ft BICIKLI Kosár 2000ft A KOSÁRBAN kell elhelyezni az antennát, kívül lehet a stick, de bárhogyis csinálod, príma antennát kapsz ! Legegyszerűbb és legjobb ! A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Én a konyhai eszközökre esküszöm: Bővebben: Link.
Hát, aztán honnan tudod, hogy "príma " (mit is jelent) antennát kapsz? Mérted?
( Elárulok neked egy titkot: Még jobb lesz az eredmény, ha a kosár aljában van néhány burgonya... De csak és kizárólag újburgonya jó (újkrumpli nem!! ))
SIV névre hallgató ingyenes programmal lehet látni a wi-fi jelek dB értékeit is,
és mégegy fontos dolog: VÍZSZINTES vagy FÜGGŐLEGES nem mindegy !!! A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2014
Sziasztok!
Van egy számomra különös antenna problémám. A laptopom, (Acer E1-531 V6.03 Build 9600 Update 1 win-8.1) és benne egy Qualcomm Atheros ARB125 wifi kártya ami jól is működik. Arra viszont önmagában nem alkalmas, hogy a távolabbi, (100 méter, tiszta rálátással) ingyenes hospot ot tudjam akadozás nélkül használni. Ezért még régebben próbaképp vásároltam egy Linksys WUSB600N WiFi USB hálózati csatolót, de sajnos ez még annyit sem tudott mint a laptop PCI-os kártyája. Nemrég ismét vásároltam, egy két antennás TP-Link TL-WN8200ND USB adaptert, bízva mások elégedettségében. Ez már jobban teljesített a linksysnél, de még ez is elmaradt a laptoptól, így kicseréltem az eredeti 5 dbi antennáit 9dbi-re, de még így sem ért el jobb eredményt a laptopénál. Ezt követően gyártani kezdtem a különböző antennákat. Előbb a meglévő mintájára nagyobb teljesítményű Omni-directional antennát, majd BiQuad, BiQuad Yagi, Cantenna, 62mm-circulo11dbi antenna, majd az itt is tárgyalt panelantennát,Bővebben: panel-1 és még egy ettől is nagyobb teljesítményű panelantennát. Bővebben: panel-2 A különös az, hogy bármelyiket is csatlakoztattam, a jel mindig gyengébb volt a laptop pci-os kártyáénál, mindkét adapterrel. Megpróbáltam, hogy a saját készítésű antennát raktam közvetlen a PCI-s kártyára, és ekkor hasonlóan jó eredmény lett, sőt némelyik irányba valamivel jobb is, de még mindig gyenge. Azt is kipróbáltam, hogy antenna nélkül, (csak az 50 ohmos kábelt hagyva mindkét külső wifi kártya után) mekkora a jel. A meglepő az volt, hogy szinte ugyanakkora, mint bármelyik antennát csatlakoztatva is, ami nem igazán logikus. Vezetéknek RF-240 Koaxiális kábelt használtam, ami ha nem is a legjobb, de félméteren, nem okoz nagy ellenállást. Ha lenne valakinek ötlete, esetleg konkrét megoldása is a problémára, azt szívesen fogadnám. Egy másik USB-adapter javaslata konkrét tapasztalati adatok nélkül kétes eredményt hozhat, így azt egyelőre kihagynám.
Valami illesztési hiba lehet. Nekem egy ilyen van a padláson, egy ilyen antennával. Koax nincs közvetlenül van a csatlakozó a csatlakozón. Egy aktív USB kábellel vezettem le. Több kilométerre is ellátok vele, akadozás mentesen. Ezen a frekvencián már igen precízen kell méretezni az antennát. Tizedmillimétereken múlhat az eredmény.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Szia,
a méretezéssel nem hiszem, hogy gond lenne, mert arra vigyázok, és többször is ellenőrzőm. Ha van eltérés azt javítom, vagy ha nem lehet, készítek másikat. A méretezés szempontjából, a látszat ellenére a panelantenna még egyszerűbb feladat ha jó adatokat sikerül beszerezni, mint a "hajlítgatásos" Biquad, mert a CorelDRAW-val nagyon pontosan lehet méretezni. Az illesztéssel kapcsolatban nem tudom mire gondoljak, mert a gyári TP-Link TL-ANT2408CL antennát közvetlen csatlakoztattam, és így kábeles veszteség nem lehet, és az ohmos illesztésnek is jónak kellene lennie. Egyenlőre tanácstalan vagyok.
Sziasztok!
Hozzájutottam több méternyi koax kábelhez. Nagy valószínűséggel gyanítom hogy valami wifi kábel. Az lenne a kérdésem hogy ha veszek mondjuk egy 7DBi-s antennát, akkor a routertől át tudom e vezetni az antennát egy másik szobába? Azért akarnám átvinni mert pont egy hátsó szobába van a laptop és nincs lehetőség a routert oda vinni, de marha gyenge a jelerősség. A kábelra ez van írva: rg58 c/u mil-c-17. Bármilyen segítséget meghallgatok! Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |