Fórum témák
» Több friss téma |
A no signal feliratot semmilyen formában nem jeleníti meg.
Szedd szét, lehet, hogy csak kondenzátoros, de ne gyilkold tovább így..
Sziasztok,Van egy ACER Al 1931 es monitor a tápba a fet kiment ki van cserélve de semmi .Ha valaki tudna segiteni megkőszőném, Kapcsolási rajzot nem találtam rola.
Szia
Szokott lenni az inverter bemenetén egy biztosíték (ne hagyományos üvegbiztit keress) az szokott ilyenkor kimenni, ha nincs, nézd át a táp és ez közötti szakaszt esetleges szakadás miatt. Üdv
A bizti ok.Most cseréltem ki az smd meghajtó icét. A gate jel hiányzik .Fet nélkül mérve scoppal.
Megjegyzem Buvarruha adott nekem egyszer egy ilyen tanácsot.Nekem is bejött többször is.Ezért adtam tovább.
Örülök hogy sikerült!
Sziasztok!
van egy LG Flatron lcd monitorom és ha áram alá helyezzem nem kapcsol be csak sípol és 1 max 2 óra múlva kapcsol csak be van ötlete valakinek mi lehet a problémája? Előre is köszönöm a válaszokat!
Első körbe, tápkondikat cserélni, még ha nem is néz ki rossznak! Nálam hasonló hibát produkáltak az elhasználódott kondik, azóta is 100%os a monitor.
köszönöm a gyors reagálást!
![]()
Sziasztok!
Adott egy Belinea 1705 s1 monitor. Windows betölt, majd pár másodperc után elkezd vibrálni és kikapcsol. Led zölden világít. Kikapcsolom a monitort, majd be, és kb. 5 másodpercig van kép, majd vibrál és kikapcsol megint. Szerintetek a kondi csere megoldaná a problémát? Csak az ESR kondi jó hozzá? A segítségeteket előre is köszönöm!
Előbb nézz bele, utána lehet valamit mondani, de esélyes, hogy a tápja rosz, viszont az inverter és csőhiba is. Próbának jó bele a sima kondi is, hosszabb távra érdemes a LowESR kondi.
És, bejött, vagy utánna s hiányzik? Fet, vagy IGBT zárlatnál rendszerint nállam is leveri, az IR2101-eket.
Szia.Azota is szenvedek vele,se rajz se semmi.Veszek megint egy uj icét mert szerintem nem jó. Ha van őtlet kőszőnőm.
Nagyon egyszerűek ezek a tápok, az IC-hez keress adatlapot és a gyári kapcsolás alapján is ki tudod silaibzálni. Amúgy méregesd át az SMD ellenállásokat is. Ha az IC rövidzáras lett, akkor elég sokminden tönkremehetett körülötte. Tápfeszt kap az ic?
Üdvözlet! Szét akarom szedni a monitort, hogy ellenőrizzem, nem hibás-e az egyik kapcsolóra. Philips 190S. Azt is így kell "szétverni"? Bővebben: Link
Igen! Én még elővenném az 5 kilós samut, biztos ami biztos!
Ilyenekbe ne bízzál, hogy hibás valamelyik kapcsoló, ha nem működik akkor *** a táp, vagy vezérlő. szétszedéshez a csiszolt bankkártya a nyerő, eddig még nem láttam jobbat A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
Szemből meghűzod kövpen a keretet a kijelző körül, majd hasrafekteted és leemeled a hátulját, ha az elejére van szerelve a bele.
Zsoltee egyáltalán nem biztos, hogy a tápja hibás, gyakori a gombhiba mindennél.
BenQ FE 92 E monitorom " auto adjusting " hibaüzeneteket dobál immár olyan gyakran , hogy alig látni a képet . volt már ilyen , kaptam olyan tanácsot is , vigyem ki a mezőre , ott dobjam jó messzire , aztán valamiket állítgattam ( fórumos segítséggel ) pár hónapig ezt a hibát elfelejthettem , tényleg tökéletes volt mostanáig . Sajnos az a fórum már megszűnt , ahonnan akkor a segítséget navigálták , arra sem emlékszem hogy mivel is szűnt meg a probléma . Szeretném , ha tudnátok segíteni .
Szedd szét, kapcsold be, majd húzd le róla a gombsort. Ha abbahagyja, hibás a nyomógombja, akár több is.
Szemből meghűzod kövpen a keretet a kijelző körül
A tetején? A tetején van egy apró összetett piktogram. Nem az előlapi kereten, hanem a hátsó fekete borításon. Az ezüst színű előlap felé mutat a rés felé egy kis háromszög. Nem találom a jelentését.
Szia.Igazad volt egy smd kondi volt a hibás,meg az ic. Köszi a segítséget.
Ne foglalkozz vele, igen a tetején, általában ott a legkönnyebb megkezdeni. Ha az egyik sarka megvan, onnantól már könnyű.
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem sürgősen. A fiam(2,,5éves) 15"dell monitorja (kb5 éves)annyira érzékeny lett hogy ha a házban bármit fel vagy le kapcsolok,pl:villany, kv-főző stb, akkor a monitorja kikapcsol majd ujra indul, érdekes (nekem) mert a power led is kialszik,vagyi a teljes tápja kikapcsol majd ujra indul. van e erre megoldás??Javitási vagy bármijen ötlet? (a földelés jó,táp feszültség nem ingadozik)
Valószínű, hogy döglöttek már benne az elkók, a tápban, a scaleren, mindenhol. De ennyi idősen akár az smd kondik is hibásak lehetnek már, pláne, ha fura a színük.
Szia!
Tanácsodra,szétt is kaptam, de szinte vadi ujnak látszik minden,valami más lehet a ludas. Közben olvastam valahol hogy,lehet a proceszor inditja ujra,mert hogy hibát ,tulfeszt észlel..a betáb 230 felől. De enyire mélyenn nem ismerem a monitorokat. Lehet vaamiféle szürést épiteni elé?
A processzor semmiféle feszültséget nem érzékel, csak resetelődik. A kondenzátort nem ránézésre kell ellenőrizni, de a D-SUB kábelt is érdemes lenne meg fordítani, kicserélni, hátha.
Attól lehet még ilyen, ha a D-SUB kábel rá van tekerve a 230V kábelre.
A táp primer elkója oké? Mivel az van leginkább kapcsolatba a hálózati feszültséggel először azt nézném meg.
Egyébként nem kell vaktában cserélgetni a kondikat, elég ha ráforrasztassz egy hasonló értékűt plusszba. A primer elkóval vigyázz, amilyen kicsi olyan erőteljes birkózógép, én egy 220-as izzóval szoktam mindig kisütni, ha nem akarom megvárni amíg lemerül. Üdv
Sziasztok,
Segítségeteket kérem.Vettem egy használt LG L1900J monitort és a fényerő szinte nulláról indulva kb. 10 perc alatt éri el a maximumot bekapcsolás után. Utána is gyengének tűnik,de használható és órákon keresztül nem változik. Mi okozhatja? üdv. Gobei |
Bejelentkezés
Hirdetés |