Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   190 / 313
(#) mika7272 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

A no signal feliratot semmilyen formában nem jeleníti meg.
(#) Buvarruha válasza mika7272 hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Szedd szét, lehet, hogy csak kondenzátoros, de ne gyilkold tovább így..
(#) BODHEAD hozzászólása Szept 25, 2014 /

Sziasztok,Van egy ACER Al 1931 es monitor a tápba a fet kiment ki van cserélve de semmi .Ha valaki tudna segiteni megkőszőném, Kapcsolási rajzot nem találtam rola.
(#) zsoltee0001 válasza BODHEAD hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Szia
Szokott lenni az inverter bemenetén egy biztosíték (ne hagyományos üvegbiztit keress) az szokott ilyenkor kimenni, ha nincs, nézd át a táp és ez közötti szakaszt esetleges szakadás miatt.
Üdv
(#) BODHEAD válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

A bizti ok.Most cseréltem ki az smd meghajtó icét. A gate jel hiányzik .Fet nélkül mérve scoppal.
(#) theamp válasza Hollowdrums hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Megjegyzem Buvarruha adott nekem egyszer egy ilyen tanácsot.Nekem is bejött többször is.Ezért adtam tovább.
Örülök hogy sikerült!
(#) rockyzje2k14 hozzászólása Szept 30, 2014 /

Sziasztok!

van egy LG Flatron lcd monitorom és ha áram alá helyezzem nem kapcsol be csak sípol és 1 max 2 óra múlva kapcsol csak be van ötlete valakinek mi lehet a problémája?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Gabó válasza rockyzje2k14 hozzászólására (») Szept 30, 2014 / 1

Első körbe, tápkondikat cserélni, még ha nem is néz ki rossznak! Nálam hasonló hibát produkáltak az elhasználódott kondik, azóta is 100%os a monitor.
(#) rockyzje2k14 válasza Gabó hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

köszönöm a gyors reagálást!
(#) Attila1977 hozzászólása Okt 5, 2014 /

Sziasztok!

Adott egy Belinea 1705 s1 monitor. Windows betölt, majd pár másodperc után elkezd vibrálni és kikapcsol. Led zölden világít. Kikapcsolom a monitort, majd be, és kb. 5 másodpercig van kép, majd vibrál és kikapcsol megint.
Szerintetek a kondi csere megoldaná a problémát? Csak az ESR kondi jó hozzá?

A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Buvarruha válasza Attila1977 hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

Előbb nézz bele, utána lehet valamit mondani, de esélyes, hogy a tápja rosz, viszont az inverter és csőhiba is. Próbának jó bele a sima kondi is, hosszabb távra érdemes a LowESR kondi.
(#) Chipmunk1960 válasza BODHEAD hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

És, bejött, vagy utánna s hiányzik? Fet, vagy IGBT zárlatnál rendszerint nállam is leveri, az IR2101-eket.
(#) BODHEAD válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Szia.Azota is szenvedek vele,se rajz se semmi.Veszek megint egy uj icét mert szerintem nem jó. Ha van őtlet kőszőnőm.
(#) Buvarruha válasza BODHEAD hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Nagyon egyszerűek ezek a tápok, az IC-hez keress adatlapot és a gyári kapcsolás alapján is ki tudod silaibzálni. Amúgy méregesd át az SMD ellenállásokat is. Ha az IC rövidzáras lett, akkor elég sokminden tönkremehetett körülötte. Tápfeszt kap az ic?
(#) BODHEAD válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Táp-14,5 volt. 6-os láb 160 Hz.
(#) Polka1021 hozzászólása Okt 14, 2014 /

Üdvözlet! Szét akarom szedni a monitort, hogy ellenőrizzem, nem hibás-e az egyik kapcsolóra. Philips 190S. Azt is így kell "szétverni"? Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 válasza Polka1021 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /

Igen! Én még elővenném az 5 kilós samut, biztos ami biztos!
Ilyenekbe ne bízzál, hogy hibás valamelyik kapcsoló, ha nem működik akkor *** a táp, vagy vezérlő.
szétszedéshez a csiszolt bankkártya a nyerő, eddig még nem láttam jobbat
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
(#) Buvarruha válasza Polka1021 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /

Szemből meghűzod kövpen a keretet a kijelző körül, majd hasrafekteted és leemeled a hátulját, ha az elejére van szerelve a bele.

Zsoltee egyáltalán nem biztos, hogy a tápja hibás, gyakori a gombhiba mindennél.
(#) viola54 hozzászólása Okt 15, 2014 /

BenQ FE 92 E monitorom " auto adjusting " hibaüzeneteket dobál immár olyan gyakran , hogy alig látni a képet . volt már ilyen , kaptam olyan tanácsot is , vigyem ki a mezőre , ott dobjam jó messzire , aztán valamiket állítgattam ( fórumos segítséggel ) pár hónapig ezt a hibát elfelejthettem , tényleg tökéletes volt mostanáig . Sajnos az a fórum már megszűnt , ahonnan akkor a segítséget navigálták , arra sem emlékszem hogy mivel is szűnt meg a probléma . Szeretném , ha tudnátok segíteni .
(#) Buvarruha válasza viola54 hozzászólására (») Okt 15, 2014 /

Szedd szét, kapcsold be, majd húzd le róla a gombsort. Ha abbahagyja, hibás a nyomógombja, akár több is.
(#) Polka1021 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Szemből meghűzod kövpen a keretet a kijelző körül

A tetején? A tetején van egy apró összetett piktogram. Nem az előlapi kereten, hanem a hátsó fekete borításon. Az ezüst színű előlap felé mutat a rés felé egy kis háromszög. Nem találom a jelentését.
(#) BODHEAD válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Szia.Igazad volt egy smd kondi volt a hibás,meg az ic. Köszi a segítséget.
(#) Buvarruha válasza Polka1021 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Ne foglalkozz vele, igen a tetején, általában ott a legkönnyebb megkezdeni. Ha az egyik sarka megvan, onnantól már könnyű.
(#) pitybull hozzászólása Okt 17, 2014 /

Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem sürgősen.
A fiam(2,,5éves) 15"dell monitorja (kb5 éves)annyira érzékeny lett hogy ha a házban bármit fel vagy le kapcsolok,pl:villany, kv-főző stb, akkor a monitorja kikapcsol majd ujra indul, érdekes (nekem)
mert a power led is kialszik,vagyi a teljes tápja kikapcsol majd ujra indul.
van e erre megoldás??Javitási vagy bármijen ötlet?
(a földelés jó,táp feszültség nem ingadozik)
(#) Buvarruha válasza pitybull hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Valószínű, hogy döglöttek már benne az elkók, a tápban, a scaleren, mindenhol. De ennyi idősen akár az smd kondik is hibásak lehetnek már, pláne, ha fura a színük.
(#) pitybull válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Szia!
Tanácsodra,szétt is kaptam, de szinte vadi ujnak látszik minden,valami más lehet a ludas.
Közben olvastam valahol hogy,lehet a proceszor inditja ujra,mert hogy hibát ,tulfeszt észlel..a betáb 230 felől.
De enyire mélyenn nem ismerem a monitorokat.
Lehet vaamiféle szürést épiteni elé?

A processzor semmiféle feszültséget nem érzékel, csak resetelődik. A kondenzátort nem ránézésre kell ellenőrizni, de a D-SUB kábelt is érdemes lenne meg fordítani, kicserélni, hátha.

Attól lehet még ilyen, ha a D-SUB kábel rá van tekerve a 230V kábelre.
(#) zsoltee0001 válasza pitybull hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

A táp primer elkója oké? Mivel az van leginkább kapcsolatba a hálózati feszültséggel először azt nézném meg.
Egyébként nem kell vaktában cserélgetni a kondikat, elég ha ráforrasztassz egy hasonló értékűt plusszba.
A primer elkóval vigyázz, amilyen kicsi olyan erőteljes birkózógép, én egy 220-as izzóval szoktam mindig kisütni, ha nem akarom megvárni amíg lemerül.
Üdv
(#) gobei hozzászólása Okt 19, 2014 /

Sziasztok,

Segítségeteket kérem.Vettem egy használt LG L1900J monitort és a fényerő szinte nulláról indulva kb. 10 perc alatt éri el a maximumot bekapcsolás után. Utána is gyengének tűnik,de használható és órákon keresztül nem változik.
Mi okozhatja?

üdv. Gobei
Következő: »»   190 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem