Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm. Valóban egyszerű. Én annyit javasolnék - mivel tényleg sokat válogatok - érdemes lenne két kis krokit tenni inkább a tüskesor helyett, mert akkor nem kell állandóan a diódák lábait hajtogatni.
Készült egy Wien-hidas oszcillátor. Diszkrét elemekből épül fel, egy izzó biztosítja a stabilitást. A hatalmas nyákra (25x20mm) felépített áramkör hibátlan 1kHz-es színuszjelet produkál. A projektnek több célja is volt, egyrészt fióksöprés, másrészt gyakoroltam az SMD forrasztást, harmadrészt, előtanulmány egy készülő oszcillátoros cikkhez.
Szia,
Szép lett, gratula! Pont ugyanilyen szkópom van! HM203-7 A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2014
Sziasztok!
Nem szoktam ide sok mindent feltenni, egyrészt az elégtelen dokumentálás, másrészt nekem sem igazán tetszettek a "műveim". Most viszont fotóztam rendesen, és talán szégyenkezni sem kell a kinézetét illetően. Ez a készülék, a Mate_x fórumtársunk által írt cikkben bemutatott forrasztóállomás, Skori-féle önrezgő rezonáns táppal. Nem töltök fel ide képeket, inkább beillesztem a Picasa albumom linkjét. Várom a kérdéseket, és persze a kritikákat, ami akár pozitív, akár negatív.
Nagyon szép! Csak azt nem értem, ez a 200-300-400 mire jó?
Ha pl. valami másra akarod használni, nem kell egyesével léptetned 200 fokra, hanem hopp! egy ugrással ott vagy!
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
Köszönöm! Gyors gombok, ezekre a hőfokokra. Hogy minek, azt tulajdonkép én sem tudom. Lenne ötletem a továbbfejlesztésre, de ez nem az én asztalom.
A hardveres részt megtartanám, esetleg új mikrovezérlőt kapna (pl 16F690). Tennék egy rotary encodert, ami 5°C-onként léptetne, és a kijelzés is 5°C-onként váltana, így elkerülve a folyamatos ugrálást. Ezek mellett az eepromba elmenteni mindig a beállított hőfokot, így bekapcsoláskor nem lenne gond rá.
Nekem nagyon tetszik. Szép igényes átgondolt alkotás. Nem tudok rá semmi rosszat mondani. Talán a kikapcsolás után ha ismét be kell állitani, az engem lehet hogy zavarna, ezért jobbnak tartom a potis megoldást, de érdekes koncepció ez is. A kidolgozás pláne szép. Gratula.
Köszönöm szépen, és köbzolinak is!
Megmondom őszintén, egy kissé engem is zavar, de a programban át lehet írni, hogy mekkora kívánt hőfokkal induljon, így 300°C-ot beállítva nekem jó lesz, nem sokszor térek el ettől a hőfoktól. Úgyis másik program kerül a mikrovezérlőbe, ugyanis szeretném kijelezni a páka fűtését, erre eredetileg egy led szolgál, de ellene vagyok bármiféle plusz kijelző eszköz használatának, amikor ott a szép lcd.
Szia Márk.
Nagyon jó lett, gratulálok hozzá.
Köszi Gábor!
Nálam jó az alkotásod egy pluszra.
Van még más is?
Köszi szépen! Egyelőre most nincs más, amit érdemes lenne bemutatni, de lesz még, ezt garantálhatom!
Jó lett, nekem is tetszik
Nagyon jó lett, szép és átgondolt lett a kivitelezés is. Hát legyenek még dolgok, amit bemutatsz itt nekünk, ha már ilyen klassz pákád van! Gratulálok!
Sziasztok, most egy egyszerű áramkört építettem. Egy mini plc mellé. (Nem tudom mindeki tudja-e mi az a mini plc. Vannak akik szerint túlzás ezeket a kis programozható reléket plc-nek csúfolni, de szerintem nagyon praktikus eszközök, egy kis logikával viszonylag komoly vezérlések megvalósíthatók velük. Dolgozok Siemens S7 300-sal is, amivel azért nem lehet megismerkedni pár nap alatt, azt nagyon-nagyon sokat kel gyakorolni. Többek közt használtam már APB, Möller, és Siemesn Logo minit plc-t, ajánlom mindenkinek ezeket!) Az áramkör egy kétcsatornás jel hosszabbító ami a gyors jel változás miatt szükséges, nem áll fent elég ideig a magas szintű jel ahhoz, hogy a plc detektálni tudja. A nyák egy kalapsínre pattintható nyák tartóban kapott helye, 10 sorkapocs azért van, mert a két érzékelő innen kapja a tápot is. + - In1, + - In2, + -, Out1, Out2.
Nagyon ipari lett, mintha egy neves gyártó termékét látnánk, gratulálok!
Ez a festett nyák nagyon profi kinézetet ad
Nagyon profi! A kapcsolás paramétereit megosztanád, hogy is működik ez. Én is APB-vel is foglalkozom. Az I07-I08 bemenetek a gyors számláló bemenetek, (a többi előtt szűrő van a prellegés kiküszöbölésére) 20 000 Hz-ig számlálnak, ez nem elég? Nekem inkább olyan problémám volt, hogy a kimenetet kellett illeszteni a TTL-hez, a jel felfutási meredeksége miatt.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2014
Szép lett ment is a pont.
Bár magát a 300 fokot nem igen értem.. Forrasztani nem 365 fokon kellene? (mert érdemesebb lenne inkább olyan értékeket beállítani a gyors gombokra melyeket tényleg használsz) Ha meg van a forrás fájl akkor simán át lehetne írni a kívánt + funkciókat. Ha van eEprom akkor az utolsó beállított érték is könnyedén eltárolható.. Jól néz ki és ha jól használható akkor meg pláne jó.. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2014
Idézet: „Forrasztani nem 365 fokon kellene?” Olyan hőmérsékleten kell amin lehet... Általában én is 300°C-t használok a legtöbb munkához.
Köszi szépen, Máté, Neked is!
don_peter: Köszönöm! Nem szoktam olyan magas hőmérsékleten forrasztani, nekem a 300°C bevált, persze az ólommentes ónhoz feljebb kell tolni, de hálistennek olyat nem sokszor kell használnom. Ezt írtam, átírom a forrásfájlban a kezdő hőfokot, és egyszerre 300-al indul. Abban igazad van, hogy érdemesebb lenne gyakran használt hőfokokra beállítani a gombokat. De ez csak egy utánépítés volt, a következő valószínűleg saját fejlesztés lesz, az ötleteimet az előző oldalon leírtam, addig ez is kiváló.
Végre volt egy kis időm és összeraktam a 4x4x4-es LED kockámat.
Modulos felépítésű így szét lehet szedni a vezérlő és a meghajtást. Tölgyfa dobozt kapott. Ezt és a Bináris órámat mely hasonló keretet kapott karácsonyra készítettem. Remélem örülnek majd a kézzel készített kis ajándéknak. Mivel ez volt eddig az első LED kocka projektem, így nem variáltam nagyon túl. P16F684-es szolgálja ki a vezérlést, 2db 74HC595 Shift Regiszter hajtja meg a LED-ek előtti BC852-es tranzisztorokat, és 4db BC337 tranzisztor kapcsolgatja a negatív lábakat amelyek a sorban vannak. Ezen kívűl még került bele egy 7805-ös stabilizátor, 1db nyomógomb mellyel a programokat lehet léptetni és ennyi.. A programja pont annyira egyszerű mint maga a kapcsolás. Egy kis 1 makro és egy kis rutin szolgálja a kis a shiftregisztereknek küldött adatokat. Az adatok minden esetben véletlenszerű, így ad mindig újabb megvilágítást. A program léptetésnél az időzítést és sorrendet változtatom... Egy kis videó is a működéséről: Bővebben: Link Pár képet is csatoltam...
Még képek...
Pöpec, szépen összeraktad. Gratulálok!
Jól néz ki!
De a logo nem plc.
Nagyon igényes munka! +++++
A doboz szép lett, a panelok is szépen vannak kivitelezve. A ledekről most nem írok.
Mybuster, Zoli_bácsi, vicsys köszönöm szépen.
A LED-ek.. Hát igen. Ez a gyenge pontja. Ugyan sablont készítettem a távolságok tartása miatt, de a sorok egymásba forrasztásakor sokat szenvedtem, hogy megtartsam a távolságokat és az egyenességeket, mind függő mind vízszintes irányba. Az egyetlen szerencse, hogy ezt még most is lehet óvatosan pozicionálgatni, szóval még finomítok az állásukon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |