Fórum témák
» Több friss téma |
Jól gondoltad!
Mellékelem az adatlapját, az alapján megtudod nézni, hogy hová van kötve a motor. De mielőtt szétkapod, ellenőrizd le a feszültségeket! NA, az a fránya lemaradt! no most!
Köszi szépen!!!Remélem segít majd,bár amikkel eddig találkoztam rövid pályafutásom alatt,azon mindig látszott hogy kuka.Elszineződés,felpuposodott,stb.Csere,és tuti jó lett.De ez semmi!!!Tökre semmi.Mit is kell mérnem pontossan az ic-n???Köszi a segítséget!!!
Kondi csere a tápban mindet hacsak nem tudod soros ellenállasra is lemérni és így nem zárod ki ha ez nem jön be lemezforgató motor (kb 2V 20 mA szépen forog)
Az adatlapon lévő kapcsoláson van néhány fesz adat feltüntetve, azok ellenőrzését gondoltam.
Meg persze ahová a motor van kötve. (Mert akár még olyan is előfordulhat, hogy az IC eleve nem kapja meg azt a feszt, amit aztán a motorra ad(na). )
Üdv!
Orion 5000M-hez keresek lézert. Tudtok konkrét típust mondani? Olvasási gondja van, nehezen olvassa be a lemezeket, beszaggat lejátszás közben. Tisztítás megvolt spiritussal, semmi változás. Az áram növelése után szépen olvasta a lemezt, amit előtte be sem olvasott. Szerintem ez fejhiba, de sehol nem találok hozzá... Valami ötlet ? (kukázáson kívül)
Az uccsó három nálam járt DVD szintén megúszta egy motorcserével.általában menetzárlat(1-2 ohm),vagy szimplán megszorul a tengely...
Üdv.
Egy Roadstar dvd 5115 készülékről van szó... A divx-es lemezeket beolvassa de nem indul el. Csak a képeket lehet nézni. Elöre is köszi. Feri.
Nem menetzárlatos csak a kommutátora mosódik össze.Hol veszel hozzá motort és mennyiért?
A dvd fejben két lézer dioda van mert külömböző hullámhoszuságu lézerrel kell olvasni a cd lemezt és a dvd lemezt.Neked a dvd olvaso dioda ment tönkre vagy vesztett az erejéből.És azért nem pörgeti fel a lemezt mert ugy müködnek a lejátszok hogy amikor becsukodik a tálca akkor azonal rávilant hogy lát e valamit /van e visszavert jel/ ha nincs ugy veszi nincs bent lemez és ezért nem pörgeti fel.
Szia
Probléma megoldva.A táp volt a bűnös,12Vfesz helyett 10,4-et mértem,amitől nem forgatta a lemezt.Alkatrész csere után már működött.Köszi a segítséget.
Hali!
Örülök, hogy megoldódott! Na, ezért kellett leellenőrizni a fesz.-eket...
sziasztok
Van egy Orion 4200S tipusu DVD lejátszóm. Nem mindig akarta beolvasni a lemezeket. Ki lett cserélve benne a spindle és a szánmeghajtó motor. Most elindit minden lemezt de lejátszás közbe 30-40perc után elkezd szaggatni a kép és egy idő után leáll.Mi lehet még a hiba? Lézerfej? A tápkondik és a szalagkábel is ki lettek cserélve. üdv : Tiva
Motorvezérlő chip. (az a kis forró, a panelon
hello
Van benne egy processszor ami nagyon meleg üzem közbe. SUNPLUS ennyit tudok leolvasni rola. Ha tényleg ez a baj akkor annyi neki. köszi a segítséget!
Az az "agyvelő" nem a motorchip. Ha csak az forró PI-es hűtőbordát rőgzíts rá, (hővezető-ragasztóval) és teszt. (levett tetővel) Bevált módszer Nem ártana keverni is benne a levegőt. (venti) Kicsit (?) alul vannak méretezve ezek a "csodák"! A motorcsere miatt gondoltam a vezérlőjükre...
Akkor majd teszek rá egy hütőbordát és megprobálom ugy.
köszi a tippet!
Sziasztok Lackó vagyok .
Van egy LG. LH T250 dvd 5.1 házimozim. A gondom a következö az utobbi idöben csak zenét játszik dvd filmeket nem olvassa a fej kattok 2 percik és megáll a tv képernyön megjelenik no disc . megpucoltam szétszedve a fejet és a tükröt ugyugy semmit nem csinál akkor most mivan gyerekek kuka? Az Akácfa utcában van LG szerviz 30.000 HUF egy fejcsere a dvd be néztem a neten 27.000 HUF egy uj ugyan ez a tipus hihehettelen de igaz meg érdekes ! Valami okos tanácsot azért elfogadnék köszi Lackó Ja és csak 2 éves az LG gép.
Idézet: Akkor ennek "koniec"! „megpucoltam szétszedve a fejet és a tükröt” De! Milyen a mechanika benne?
Szia Aflmor köszi a választ ,de csak a burkolatot vettem le és alkoholos fültisztitóval ovatosan lett megpucolva . a zenét és a drágább dvd originál filmeket olykor olykor olvassa de nem mindig .
köszi Lackó
Szokott lenni 2 smd poti a fejen valahol. Azokkal játszva nekem egyszer sikerült egy játékosba újra életet lehelnem.
hello
Nem jött be a hütöbordás tipp. Levett tetővel kis ventilátorral fujatva a processzort ugy 60-70percig jol megy de utánna elkezd szaggatni meg lefagyni. Lehet még lézerfejet is cserélni kéne de nekem ez nem éri már meg. üdv : Tiva
köszi a jó tanácsot Lucifer majd valamit büvölünk rajta
ha valami sikerül akkor ok hanem ugyis kell venni egy másikat . köszi Lackó
Na! Azért majdnem megdupláztuk a játékidőt! (30-40 vs. 60-70) Sajna, ennyi.
Fejcsere nem mindíg megoldás úgysem... minibus. Már indulhatsz is a másikért, ha a lézer-áramgenerátorával játszol :yes: ...akartam segíteni, kérdeztem milyen mechanika van benne... ha nem, hát nem.
Sziasztok
egyik haverom Daewoo Dvd játékosa... se kép se hang (stand-by led gyengén világít) tápegyseg panelből 2 db 1000 mikros kondi csere= győzelem!!!... királyság!!! viszont most egy komolyabb probléma van panasonic dvd játékos (minőségi) minden dvd lemezre "no play" felirattal reagál (felpörgeti, látszik a lézer is) sima cd-t olvassa, az egyik hsz be olvastam, hogy a cd olvasáshoz másik laser diódát használ, ez komoly? Itt a kondicsere nem jött be, látszik is , hogy ittt már nem filléreztek a táppal, asszem marad a fejcsere, vagy esetleg van valakinek ötlete? köszi
sziasztok,nekem van egy thomson dth160e típusú dvd lejátszóm,a probléma az hogy a távkapcsa leesett a földre,és azóta nem akar müxeni,szerintetek ez minek lehet a hibája(elem jó,nyák sérülés nem látható)délután teszek fel képeket is,illetve hogy milyen tanítható távirányíó lenne jó hozzá?Előre is köszi
sztem a rezonátor halt meg benne. kis sárga/piros/stb szinű téglatest általában. nem drága dolog. de egy AM rádió mellé téve ki tudod próbálni a távot, ha zavarja,akkor a rezonátor OK. esetleg kamerás mobillal,digitfényképezővel megnézheted ad-e valamit
sziasztok
sikerült előrrelépni a Panasonic dvd lejátszó javítása terén, pontosabban xarabb lett mint volt!!! Hiába pucolgattam a lézer lencséjét, még ki is fúvattam sűrített levegővel, na mindegy fejcsere lesz, a HQ videonál találtam ilyen lézerfejet (legalábbis úgy néz ki mint ami nekem kell), remélem ettől megjavul, a kérdésem az lenne, ha már úgy is szét van szedve érdemes e kicserélni az elkokat a tápba, elég minőségieknek tűnnek, nem akarok rontani a helyzeten. kösszi
kamerával megnéztem,úgy adott jelet(villogott)de rádión nem tudtam befogni
Nálam azt produkálja az Orion, hogy lemezbeolvasáskor kínlódik, ha meg is találja, hát akadozva játssza le a dolgokat.
Ami a fura: cd-vel és divx-es dvd-vel is ezt csinálja. (ezért gondolom most azt, hogy nem optika) A fejmozgatóra rámértem, 12 Ohm. (elvileg jó, mivel a tálcáéval megegyező típus, és az is ennyit mutat) Mi lehet a baja?
Üdv !
Adott egy Airis L103E játékos. Lemezt berakom, beolvassa, felpörög, de se kép se hang. Próbáltam audio cd-vel, DVD-vel, DVD-re írt DIVX-szel, mindent beolvas, lehet a Prev/Next-tel léptetni a trackeket, és elvileg játsza (pörög a számláló rendesen)de nem jön ki se kép se hang abszolút. Még az alap bejelentkező kép se. Próbáltam Composite és SCART kimeneteket, de semmi egyiken se. Szétkaptam, szemre a táp okés, és nem láttam semmi nagyon durvának látszó dolgot. Ismerősé a játékos, a távszabályzóját elfelejtette elhozni nekem, majd hétvégén fogom megkapni elvileg. Tehát a Play/Prev/Next-en kívül nem igen tudok mit nyomogatni egyelőre. Mit lehetne tenni ? Firmware frissítés esetleg ? Mit méregessek? Megköszönném ha valaki utat mutatna Edga'r |
Bejelentkezés
Hirdetés |