Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 84
(#) titi válasza gringos hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Jól gondoltad!
Mellékelem az adatlapját, az alapján megtudod nézni, hogy hová van kötve a motor.
De mielőtt szétkapod, ellenőrizd le a feszültségeket!

NA, az a fránya lemaradt! no most!

BA5954.pdf

(#) gringos válasza titi hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Köszi szépen!!!Remélem segít majd,bár amikkel eddig találkoztam rövid pályafutásom alatt,azon mindig látszott hogy kuka.Elszineződés,felpuposodott,stb.Csere,és tuti jó lett.De ez semmi!!!Tökre semmi.Mit is kell mérnem pontossan az ic-n???Köszi a segítséget!!!
(#) proba válasza erich hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Kondi csere a tápban mindet hacsak nem tudod soros ellenállasra is lemérni és így nem zárod ki ha ez nem jön be lemezforgató motor (kb 2V 20 mA szépen forog)
(#) titi válasza gringos hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Az adatlapon lévő kapcsoláson van néhány fesz adat feltüntetve, azok ellenőrzését gondoltam.
Meg persze ahová a motor van kötve.
(Mert akár még olyan is előfordulhat, hogy az IC eleve nem kapja meg azt a feszt, amit aztán a motorra ad(na). )
(#) sniperx hozzászólása Jan 16, 2008 /

Üdv!
Orion 5000M-hez keresek lézert.
Tudtok konkrét típust mondani?
Olvasási gondja van, nehezen olvassa be a lemezeket, beszaggat lejátszás közben. Tisztítás megvolt spiritussal, semmi változás. Az áram növelése után szépen olvasta a lemezt, amit előtte be sem olvasott.
Szerintem ez fejhiba, de sehol nem találok hozzá...
Valami ötlet ? (kukázáson kívül)
(#) pokot válasza patexati hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Az uccsó három nálam járt DVD szintén megúszta egy motorcserével.általában menetzárlat(1-2 ohm),vagy szimplán megszorul a tengely...
(#) fradika hozzászólása Jan 16, 2008 /

Üdv.

Egy Roadstar dvd 5115 készülékről van szó...

A divx-es lemezeket beolvassa de nem indul el. Csak a képeket lehet nézni. Elöre is köszi. Feri.
(#) proba válasza pokot hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Nem menetzárlatos csak a kommutátora mosódik össze.Hol veszel hozzá motort és mennyiért?
(#) tepizoli válasza Sly hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

A dvd fejben két lézer dioda van mert külömböző hullámhoszuságu lézerrel kell olvasni a cd lemezt és a dvd lemezt.Neked a dvd olvaso dioda ment tönkre vagy vesztett az erejéből.És azért nem pörgeti fel a lemezt mert ugy müködnek a lejátszok hogy amikor becsukodik a tálca akkor azonal rávilant hogy lát e valamit /van e visszavert jel/ ha nincs ugy veszi nincs bent lemez és ezért nem pörgeti fel.
(#) gringos válasza titi hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Szia
Probléma megoldva.A táp volt a bűnös,12Vfesz helyett 10,4-et mértem,amitől nem forgatta a lemezt.Alkatrész csere után már működött.Köszi a segítséget.
(#) titi válasza gringos hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Hali!
Örülök, hogy megoldódott!
Na, ezért kellett leellenőrizni a fesz.-eket...
(#) tiva77 hozzászólása Jan 20, 2008 /

sziasztok

Van egy Orion 4200S tipusu DVD lejátszóm. Nem mindig akarta beolvasni a lemezeket. Ki lett cserélve benne a spindle és a szánmeghajtó motor. Most elindit minden lemezt de lejátszás közbe 30-40perc után elkezd szaggatni a kép és egy idő után leáll.Mi lehet még a hiba? Lézerfej? A tápkondik és a szalagkábel is ki lettek cserélve.

üdv : Tiva
(#) aflmor válasza tiva77 hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

Motorvezérlő chip. (az a kis forró, a panelon
(#) tiva77 válasza aflmor hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

hello

Van benne egy processszor ami nagyon meleg üzem közbe. SUNPLUS ennyit tudok leolvasni rola. Ha tényleg ez a baj akkor annyi neki.

köszi a segítséget!
(#) aflmor válasza tiva77 hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

Az az "agyvelő" nem a motorchip. Ha csak az forró PI-es hűtőbordát rőgzíts rá, (hővezető-ragasztóval) és teszt. (levett tetővel) Bevált módszer Nem ártana keverni is benne a levegőt. (venti) Kicsit (?) alul vannak méretezve ezek a "csodák"! A motorcsere miatt gondoltam a vezérlőjükre...
(#) tiva77 hozzászólása Jan 20, 2008 /

Akkor majd teszek rá egy hütőbordát és megprobálom ugy.

köszi a tippet!
(#) info.minibus-taxi.hu hozzászólása Jan 22, 2008 /

Sziasztok Lackó vagyok .

Van egy LG. LH T250 dvd 5.1 házimozim.

A gondom a következö az utobbi idöben csak zenét játszik dvd filmeket nem olvassa a fej kattok 2 percik és megáll a tv képernyön megjelenik no disc .
megpucoltam szétszedve a fejet és a tükröt ugyugy semmit nem csinál akkor most mivan gyerekek kuka?

Az Akácfa utcában van LG szerviz 30.000 HUF egy fejcsere a dvd be néztem a neten 27.000 HUF egy uj ugyan ez a tipus hihehettelen de igaz meg érdekes !

Valami okos tanácsot azért elfogadnék köszi Lackó

Ja és csak 2 éves az LG gép.
(#) aflmor válasza info.minibus-taxi.hu hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

Idézet:
„megpucoltam szétszedve a fejet és a tükröt”
Akkor ennek "koniec"!
De! Milyen a mechanika benne?
(#) info.minibus-taxi.hu válasza aflmor hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

Szia Aflmor köszi a választ ,de csak a burkolatot vettem le és alkoholos fültisztitóval ovatosan lett megpucolva . a zenét és a drágább dvd originál filmeket olykor olykor olvassa de nem mindig .

köszi Lackó
(#) Lucifer válasza info.minibus-taxi.hu hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

Szokott lenni 2 smd poti a fejen valahol. Azokkal játszva nekem egyszer sikerült egy játékosba újra életet lehelnem.
(#) tiva77 válasza aflmor hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

hello

Nem jött be a hütöbordás tipp. Levett tetővel kis ventilátorral fujatva a processzort ugy 60-70percig jol megy de utánna elkezd szaggatni meg lefagyni. Lehet még lézerfejet is cserélni kéne de nekem ez nem éri már meg.

üdv : Tiva
(#) info.minibus-taxi.hu válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

köszi a jó tanácsot Lucifer majd valamit büvölünk rajta

ha valami sikerül akkor ok hanem ugyis kell venni egy másikat .

köszi Lackó
(#) aflmor válasza tiva77 hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

Na! Azért majdnem megdupláztuk a játékidőt! (30-40 vs. 60-70) Sajna, ennyi.
Fejcsere nem mindíg megoldás úgysem...

minibus. Már indulhatsz is a másikért, ha a lézer-áramgenerátorával játszol :yes: ...akartam segíteni, kérdeztem milyen mechanika van benne... ha nem, hát nem.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jan 23, 2008 /

Sziasztok
egyik haverom Daewoo Dvd játékosa... se kép se hang (stand-by led gyengén világít) tápegyseg panelből 2 db 1000 mikros kondi csere= győzelem!!!... királyság!!!
viszont most egy komolyabb probléma van
panasonic dvd játékos (minőségi) minden dvd lemezre "no play" felirattal reagál (felpörgeti, látszik a lézer is) sima cd-t olvassa, az egyik hsz be olvastam, hogy a cd olvasáshoz másik laser diódát használ, ez komoly?
Itt a kondicsere nem jött be, látszik is , hogy ittt már nem filléreztek a táppal, asszem marad a fejcsere, vagy esetleg van valakinek ötlete?
köszi
(#) kiriadam hozzászólása Jan 25, 2008 /

sziasztok,nekem van egy thomson dth160e típusú dvd lejátszóm,a probléma az hogy a távkapcsa leesett a földre,és azóta nem akar müxeni,szerintetek ez minek lehet a hibája(elem jó,nyák sérülés nem látható)délután teszek fel képeket is,illetve hogy milyen tanítható távirányíó lenne jó hozzá?Előre is köszi
(#) pokot válasza kiriadam hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

sztem a rezonátor halt meg benne. kis sárga/piros/stb szinű téglatest általában. nem drága dolog. de egy AM rádió mellé téve ki tudod próbálni a távot, ha zavarja,akkor a rezonátor OK. esetleg kamerás mobillal,digitfényképezővel megnézheted ad-e valamit
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jan 25, 2008 /

sziasztok
sikerült előrrelépni a Panasonic dvd lejátszó javítása terén, pontosabban xarabb lett mint volt!!!
Hiába pucolgattam a lézer lencséjét, még ki is fúvattam sűrített levegővel, na mindegy fejcsere lesz, a HQ videonál találtam ilyen lézerfejet (legalábbis úgy néz ki mint ami nekem kell), remélem ettől megjavul, a kérdésem az lenne, ha már úgy is szét van szedve érdemes e kicserélni az elkokat a tápba, elég minőségieknek tűnnek, nem akarok rontani a helyzeten.
kösszi
(#) kiriadam válasza pokot hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

kamerával megnéztem,úgy adott jelet(villogott)de rádión nem tudtam befogni
(#) sniperx válasza aflmor hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

Nálam azt produkálja az Orion, hogy lemezbeolvasáskor kínlódik, ha meg is találja, hát akadozva játssza le a dolgokat.
Ami a fura: cd-vel és divx-es dvd-vel is ezt csinálja. (ezért gondolom most azt, hogy nem optika)
A fejmozgatóra rámértem, 12 Ohm. (elvileg jó, mivel a tálcáéval megegyező típus, és az is ennyit mutat)
Mi lehet a baja?
(#) edgaar hozzászólása Feb 6, 2008 /

Üdv !

Adott egy Airis L103E játékos. Lemezt berakom, beolvassa, felpörög, de se kép se hang. Próbáltam audio cd-vel, DVD-vel, DVD-re írt DIVX-szel, mindent beolvas, lehet a Prev/Next-tel léptetni a trackeket, és elvileg játsza (pörög a számláló rendesen)de nem jön ki se kép se hang abszolút. Még az alap bejelentkező kép se.

Próbáltam Composite és SCART kimeneteket, de semmi egyiken se.

Szétkaptam, szemre a táp okés, és nem láttam semmi nagyon durvának látszó dolgot. Ismerősé a játékos, a távszabályzóját elfelejtette elhozni nekem, majd hétvégén fogom megkapni elvileg. Tehát a Play/Prev/Next-en kívül nem igen tudok mit nyomogatni egyelőre.

Mit lehetne tenni ? Firmware frissítés esetleg ? Mit méregessek?

Megköszönném ha valaki utat mutatna

Edga'r
Következő: »»   7 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem