Fórum témák
» Több friss téma |
És milyen free-t ajánlatok, ami jól működik?
A mach3 testvére a lazzycam kezdőknek elég szerintem.
A mach3 G-kóddal fog neked dolgozni. Én is bármiben dolgozom, szerkesztek - utána G-kód konverzió. Az egyszerűbbeknél már megírom direktben - egyenesek, négyszögek, kör, ívek. Sokkal egyszerűbb kódokat tudok én magam generálni .
Valakinek tapasztalata a 3020 vagy 3040-es kínai CNCkkel?
Rendelés, minőség, stb... Bővebben: Link Olyat vennék, amit Németországból küldenének. Kínából rájön a VÁM és az ÁFA.
Excellon to G-code konvertor. Nem bonyolult a használata, ha kell segítség, jelezd, többen is használjuk.
Amit linkeltél ránézésre nem tűnik használhatatlannak. Az ára jó, de...
Én kicsit nagyzolónak találom a 11000mm/min gyorsjáratot. TR1204-es orsókkal hajtja, 2750RPM kellene hozzá... Léptetőmotoros direkt hajtás, jó lesz a gyorsjárat max. 4-5000-nek is. A max. 3000mm/min marási sebesség vállalható, amennyiben megfelelő főorsó fordulattal párosul. Nyák esetén 2-es maróval max. 4-500-ra saccolom a kontúrmarást ezzel a főorsóval, mert az alacsony fordulat miatt törik a szerszám. A vezérlő korrektnek tűnik TB6560-nal, ránézésre jó táppal (a kép jobb szélén éppen látszik a toroid) Az nem derült ki számomra, hogy a főorsó szoftverből kapcsolható, szabályozható-e? Gyanítom max. kapcsolható. Nyák gyártáshoz erény, hogy 1/8 collos patront adnak a befogóhoz, a keményfém fúrók általában ilyen szárral szerezhetők be. Persze nyák fúráshoz a 11000RPM nem túl sok (magyarul csak lassabban mehetsz bele az anyagba, ezért sok lyuk esetén érezhetően megnő a gyártási idő) de használható. A végállásokat én nem így helyeztem volna el, mert ha valami oknál fogva mégsem áll meg a gép, akkor összetöri őket. Ez elvileg nem fordulhat elő, aztán meg mégis... Összességében: a fentiek figyelembevételével a CNC3040T-DJ V2 (ez van a képen) vállalható gépnek tűnik. Persze ha a saját szempontjaidnak is megfelel.
Csak hozzászólásként... Én a gépemet eddig összesen egy feladatnál használtam végállások közelében - mert éppen elfért a munkadarab. Az esetek 99%-ában ennél kisebb területen dolgozik a gép. Gyakorlattá is vált, hogy felteszek egy akkora bútorlapot a munkaasztalra, amit teljes felületen síkba tudok húzni - és ez bőven a végállásokon belül van. Erre rögzítem a megmunkálandó anyagot, így ha megszalad a maró, vagy a fúró - nem törik azonnal - van idő belenyúlni a vész stop-ba. Gyanítom, hogy mivel nagyobb mennyiségben és egy kaptafára készül - valóban vállalható a gép - főleg ennyiért. A főorsó motort meg le lehet cserélni- bár nekem már alapból is kicsinynek tűnik. Én most vettem ilyet - de 500W-os változatban. Szerintem az a belépő szintű motor. a 300W-osak nagyon lassúak és gyengécskék. Ez főleg a gépidőben mutatkozik meg.
Az enyémen nincs végállás A softlimit jól működik, ha jól van beállítva. Ha meg nem, akkor nincs idő megnyomni a vészstopot. Tapasztalat, sajnos. Persze azonnal leállítottam, de a reakcióidőnyi késlekedés elég kárt okozott - szerencsére csak a munkadarabban és a felfogatásban. A gép és a szerszám túlélte.
Ez a CNC3040T-DJ V2 jelzésű masina a képek alapján már nem gagyi kategória, kezdő gépnek jónak tűnik. Dolgozni lehet vele, a leírt (és használat közben megtapasztalt) hátrányokat / hiányosságokat lehet, és talán még érdemes is orvosolni idővel (pl. főorsó csere)
Jónak tűnik, hogy szakértő szemel azt mondjátok vállalható.
Egy olyan kérdésem lenne, ha a 4D motort feltenném, akkor erre lehetséges lenne? Vagy ahhoz egy másik motorvezérlő kell, vagy ehhez valahogyan össze lehet hozni? Azaz azt külön vezérelni egy külön kártyáról és tápegységről.
Szia! A negyedik motor opcióként benne szokott lenni a vezérlőkben - mármint a pirosban például, ebben nem tudom benne van-e. Úgy azonban biztosan megoldható, ha veszel például egy picodrive vezérlőt plusszban és összeforrasztod a párhuzamos portod megfelelő kivezetésével a dobozon belül(step és dir lábak), hiszen a többit úgyis a szoftveredben állítod be. (IO portoknál mach3). De vehetsz drágábban 4 motoros változatot is. Mindegyik gyakorlatilag a párhuzamos port egy-egy pinjére csücsül emlékeim szerint. Jobbaknál maximum van egy optikai leválasztás is a PC felé.
Én így használom a Sprint Layoutot. Simán kiexportálom a rétegeket, furatokat HPGL file-ba. Igaz nem Mach3-at használok, hanem USBCNC-t, az egyből megeszi ezt a formátumot. Ami ebben nagyon tetszik, hogy ha fúrásnál megadom neki, hogy van egy 0.8-as kukorica maróm, akkor azzal az összes 0.8, és 0.8-tól nagyobb furatot kivágja. Nem kell szerszámot cserélgetni minden méretnél.
Szuper! Én Mach3-at használnék, mert párhuzamos porton kommunikál az a vezérlő, amit adnak ahhoz, amit kinéztem. És a marással kapcsolatosan, nem lenne jobb lemarni teljesen, azt ahol nincs vezetősáv? Ez így kb 50V-ig jó, de pl egy csöves erősítőnél nem igazán.
Windows8.1 64bit, notebook, és párhuzamos port mennyire esélytelen egy vezérlőnek?
Ez van a gépemen, és ezzel kellene megoldanom valahogy. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
Simán! A legtöbb vezérlőnek ilyen a csatlakozása.
Úgy érted, hogy nem fog menni? Vagy menni fog? Mert azt tudom, hogy XP-n jó, vagyis amit találtam írás. Notebookra ha van rajta (de nincs) LPT azt sem ajánlják.
Én is szeretnék átállni a Mach3-ra, de sajna nekem is "modern" laptopom van, nincsen rajta párhuzamos port. Próbáltam már több USB-LPT átalakítót, esélytelen. A nagy sárga fórumon van egy srác, aki csinál átalakítókat (UC100 és UC300) Ezekkel szemezgetek, de előbb a gépet fejezem be mechanikailag.
Ha nyáknál teljes felületet akarsz lemarni, arra úgy emlékszem, hogy a Coppercam képes.
Ezzel nem lehet kiváltani? Ez komplett vezérlő is, ha jól látom?
Ez csak egy leválasztó kártya. Ilyennek majdnem bedőltem én is, mikor keresgéltem USB-s vezérlőt. Ennek elvileg csak a táp miatt van rajta az usb. Onnan is tud tápolni.
Akkor mire keresek e-bayen?
Amúgy a CNCboltól kértem árajánlatot, kíváncsi vagyok mit kapok. Elküldtem, nekem hasonló kellene, mint a kínai, és visszaírta az gyenge, és nem stabil a váza...érdekes. Ezért lenne jó, ha valakinek lenne, s megírná tapasztalatait 3020, 3040, 3060-al kapcsolatban, ez egy széria.
Mihez gyenge? Acélt marni lehet gyenge, de nyákot fúrni-marni biztosan nem. Szerintem módjával alura is jó, de majd a tapasztalat.
Arra várni, hogy pont ilyen legyen valakinek, és még olvassa is a topicot, szerintem eléggé esélytelen (ámbár nem lehetetlen)
Alut marni is jó, ha rákeresel, sok video van róla, hogy marnak vele. Meg kisebb lépésben vinnie kellene....
Bővebben: Link De még gondolkodok rajta.
Mekkora ennek a gépnek az össz tömege? A távmegitélésnél nagy szerepe lenne. Pl? az "Y" lin-ek átmérője. Ez a videó nem volt megygyöző.
Bővebben: Link
Itt megtalálsz mindent, amit én is tudok.
Ez a gép igy komplett! Bizonyára müködik is. A helyedben én nem kapkodnám el. Egy kis erőgyüjtés és információ szerzés után nagyságrendel ügyesebb gépet is épithetsz.
Nem térnék ki a linkelt gép sok-sok gyengéjére azt egy hónap után magad is látnád.
Minden gép gyenge lesz egy idő után - mert evés közben jön meg az étvágy.. Először csak panel és műanyag - esetleg plexi... aztán - ha már itt a gép - alu előlap... Az előlaphoz távtartók is kellhetnek, az oldallapok legyenek fából stb... Én is ott tartok , hogy látom a gépem gyengéit - meg azt is, hogy az amit az ember szeretne - nagyon sokba kerül. De.... ez a gép olyan amilyen - viszont sorozatgyártmány. Azaz könnyedén javítható, cserélhetőek a darabjai és a pontossági osztálya is nagyjából adott, ahogyan az is mire jó és mire nem. Ha nem kezd el eggyel sem dolgozni - soha nem fogja tudni - mit is szeretne igazán. Addig meg bőven kiszolgálja - maximum továbbadja, vagy meghagyja második gépnek. Sokszor az is jó tud lenni, amikor az egyik gépen panel készül, a másik éppen elő, vagy oldallapot farag. Én utánanéztem - az igényeimnek egy 32 szerszámos Bungard CCD pont megfelelne - csak az 5 milliós ára nem. Mindennek ára van. Vastagabb rudazatok, több vas - több pénz. Erősebb motor - több pénz. Nagyobb vezérlő - több pénz. Erős felépítésű, nagyobb váz - több pénz...
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
És mik a gyengéi?
Még semmi nincs veszve, idővel ruházok csak be. Építés sem lehet egyszerű, mert oda sok mindent kell legyártatni, és semmi nem olcsó, sőt. És ha valamit benéz az ember, akkor vége. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Néhány dologgal egyetértek. Amivel nem az valószinüleg a nem azonos nézőpontból adódik. Nekem pl a Te általad megnevezett gép sem tetszik, sőt nagyon nem.
Amúgy nagy illuzióim nem lennének egy ily módon összerakott kinai gép javithatóságán. A gép 28 kg! gyakorlatilag alúfólia
Azért nem mindegy ám, hogy miből van. Az aluminium 2700kg/m^3 az acél pedig 7800kg/m^3. Szóval ~3x sűrűbb! Akkor mutass olyan gépet, ami elérhető árban van, és minőségre is jó. Építő jellegű kritikákat bármikor bárkitől.
Abból már ipari gépet vehetsz használtat.
Bocs de láttad a téma címét ? Építése --- nem vásárlása !
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |