Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
A mach3 testvére a lazzycam kezdőknek elég szerintem.
A mach3 G-kóddal fog neked dolgozni. Én is bármiben dolgozom, szerkesztek - utána G-kód konverzió. Az egyszerűbbeknél már megírom direktben - egyenesek, négyszögek, kör, ívek. Sokkal egyszerűbb kódokat tudok én magam generálni
![]()
Valakinek tapasztalata a 3020 vagy 3040-es kínai CNCkkel?
Rendelés, minőség, stb... Bővebben: Link Olyat vennék, amit Németországból küldenének. Kínából rájön a VÁM és az ÁFA.
Excellon to G-code konvertor. Nem bonyolult a használata, ha kell segítség, jelezd, többen is használjuk.
Amit linkeltél ránézésre nem tűnik használhatatlannak. Az ára jó, de...
Én kicsit nagyzolónak találom a 11000mm/min gyorsjáratot. TR1204-es orsókkal hajtja, 2750RPM kellene hozzá... Léptetőmotoros direkt hajtás, jó lesz a gyorsjárat max. 4-5000-nek is. A max. 3000mm/min marási sebesség vállalható, amennyiben megfelelő főorsó fordulattal párosul. Nyák esetén 2-es maróval max. 4-500-ra saccolom a kontúrmarást ezzel a főorsóval, mert az alacsony fordulat miatt törik a szerszám. A vezérlő korrektnek tűnik TB6560-nal, ránézésre jó táppal (a kép jobb szélén éppen látszik a toroid) Az nem derült ki számomra, hogy a főorsó szoftverből kapcsolható, szabályozható-e? Gyanítom max. kapcsolható. Nyák gyártáshoz erény, hogy 1/8 collos patront adnak a befogóhoz, a keményfém fúrók általában ilyen szárral szerezhetők be. Persze nyák fúráshoz a 11000RPM nem túl sok (magyarul csak lassabban mehetsz bele az anyagba, ezért sok lyuk esetén érezhetően megnő a gyártási idő) de használható. A végállásokat én nem így helyeztem volna el, mert ha valami oknál fogva mégsem áll meg a gép, akkor összetöri őket. Ez elvileg nem fordulhat elő, aztán meg mégis... Összességében: a fentiek figyelembevételével a CNC3040T-DJ V2 (ez van a képen) vállalható gépnek tűnik. Persze ha a saját szempontjaidnak is megfelel.
Csak hozzászólásként... Én a gépemet eddig összesen egy feladatnál használtam végállások közelében - mert éppen elfért a munkadarab. Az esetek 99%-ában ennél kisebb területen dolgozik a gép. Gyakorlattá is vált, hogy felteszek egy akkora bútorlapot a munkaasztalra, amit teljes felületen síkba tudok húzni - és ez bőven a végállásokon belül van. Erre rögzítem a megmunkálandó anyagot, így ha megszalad a maró, vagy a fúró - nem törik azonnal - van idő belenyúlni a vész stop-ba. Gyanítom, hogy mivel nagyobb mennyiségben és egy kaptafára készül - valóban vállalható a gép - főleg ennyiért. A főorsó motort meg le lehet cserélni- bár nekem már alapból is kicsinynek tűnik. Én most vettem ilyet - de 500W-os változatban. Szerintem az a belépő szintű motor. a 300W-osak nagyon lassúak és gyengécskék. Ez főleg a gépidőben mutatkozik meg.
Az enyémen nincs végállás
![]() Ez a CNC3040T-DJ V2 jelzésű masina a képek alapján már nem gagyi kategória, kezdő gépnek jónak tűnik. Dolgozni lehet vele, a leírt (és használat közben megtapasztalt) hátrányokat / hiányosságokat lehet, és talán még érdemes is orvosolni idővel (pl. főorsó csere)
Jónak tűnik, hogy szakértő szemel azt mondjátok vállalható.
Egy olyan kérdésem lenne, ha a 4D motort feltenném, akkor erre lehetséges lenne? Vagy ahhoz egy másik motorvezérlő kell, vagy ehhez valahogyan össze lehet hozni? Azaz azt külön vezérelni egy külön kártyáról és tápegységről.
Szia! A negyedik motor opcióként benne szokott lenni a vezérlőkben - mármint a pirosban például, ebben nem tudom benne van-e. Úgy azonban biztosan megoldható, ha veszel például egy picodrive vezérlőt plusszban és összeforrasztod a párhuzamos portod megfelelő kivezetésével a dobozon belül(step és dir lábak), hiszen a többit úgyis a szoftveredben állítod be. (IO portoknál mach3). De vehetsz drágábban 4 motoros változatot is. Mindegyik gyakorlatilag a párhuzamos port egy-egy pinjére csücsül emlékeim szerint. Jobbaknál maximum van egy optikai leválasztás is a PC felé.
Én így használom a Sprint Layoutot. Simán kiexportálom a rétegeket, furatokat HPGL file-ba. Igaz nem Mach3-at használok, hanem USBCNC-t, az egyből megeszi ezt a formátumot. Ami ebben nagyon tetszik, hogy ha fúrásnál megadom neki, hogy van egy 0.8-as kukorica maróm, akkor azzal az összes 0.8, és 0.8-tól nagyobb furatot kivágja. Nem kell szerszámot cserélgetni minden méretnél.
Szuper!
![]()
Windows8.1 64bit, notebook, és párhuzamos port mennyire esélytelen egy vezérlőnek?
Ez van a gépemen, és ezzel kellene megoldanom valahogy. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
Simán! A legtöbb vezérlőnek ilyen a csatlakozása.
Úgy érted, hogy nem fog menni? Vagy menni fog? Mert azt tudom, hogy XP-n jó, vagyis amit találtam írás. Notebookra ha van rajta (de nincs) LPT azt sem ajánlják.
Én is szeretnék átállni a Mach3-ra, de sajna nekem is "modern" laptopom van, nincsen rajta párhuzamos port. Próbáltam már több USB-LPT átalakítót, esélytelen. A nagy sárga fórumon van egy srác, aki csinál átalakítókat (UC100 és UC300) Ezekkel szemezgetek, de előbb a gépet fejezem be mechanikailag.
Ha nyáknál teljes felületet akarsz lemarni, arra úgy emlékszem, hogy a Coppercam képes.
Ezzel nem lehet kiváltani? Ez komplett vezérlő is, ha jól látom?
Ez csak egy leválasztó kártya. Ilyennek majdnem bedőltem én is, mikor keresgéltem USB-s vezérlőt. Ennek elvileg csak a táp miatt van rajta az usb. Onnan is tud tápolni.
![]() Amúgy a CNCboltól kértem árajánlatot, kíváncsi vagyok mit kapok. Elküldtem, nekem hasonló kellene, mint a kínai, és visszaírta az gyenge, és nem stabil a váza...érdekes. Ezért lenne jó, ha valakinek lenne, s megírná tapasztalatait 3020, 3040, 3060-al kapcsolatban, ez egy széria.
Mihez gyenge? Acélt marni lehet gyenge, de nyákot fúrni-marni biztosan nem. Szerintem módjával alura is jó, de majd a tapasztalat.
Arra várni, hogy pont ilyen legyen valakinek, és még olvassa is a topicot, szerintem eléggé esélytelen (ámbár nem lehetetlen)
Alut marni is jó, ha rákeresel, sok video van róla, hogy marnak vele. Meg kisebb lépésben vinnie kellene....
Bővebben: Link De még gondolkodok rajta. ![]()
Mekkora ennek a gépnek az össz tömege? A távmegitélésnél nagy szerepe lenne. Pl? az "Y" lin-ek átmérője. Ez a videó nem volt megygyöző.
Bővebben: Link
Itt megtalálsz mindent, amit én is tudok.
Ez a gép igy komplett! Bizonyára müködik is. A helyedben én nem kapkodnám el. Egy kis erőgyüjtés és információ szerzés után nagyságrendel ügyesebb gépet is épithetsz.
Nem térnék ki a linkelt gép sok-sok gyengéjére azt egy hónap után magad is látnád.
Minden gép gyenge lesz egy idő után - mert evés közben jön meg az étvágy..
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
És mik a gyengéi?
Még semmi nincs veszve, idővel ruházok csak be. Építés sem lehet egyszerű, mert oda sok mindent kell legyártatni, és semmi nem olcsó, sőt. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Néhány dologgal egyetértek. Amivel nem az valószinüleg a nem azonos nézőpontból adódik. Nekem pl a Te általad megnevezett gép sem tetszik, sőt nagyon nem.
Amúgy nagy illuzióim nem lennének egy ily módon összerakott kinai gép javithatóságán. A gép 28 kg! gyakorlatilag alúfólia ![]()
Azért nem mindegy ám, hogy miből van. Az aluminium 2700kg/m^3 az acél pedig 7800kg/m^3. Szóval ~3x sűrűbb! Akkor mutass olyan gépet, ami elérhető árban van, és minőségre is jó. Építő jellegű kritikákat bármikor bárkitől.
![]()
Abból már ipari gépet vehetsz használtat.
Bocs de láttad a téma címét ? Építése --- nem vásárlása !
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |