Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása

Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   72 / 119
(#) zosza18 válasza dave500 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

akkor ne fogd vissza magad.
Azok az értékek jók, de terhelve mégis elfogyik.
(#) dave500 válasza zosza18 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Szombaton kiderül!
Majd jelzek ha minden rendben. Meg ha nem, akkor is. Addig talán megy így is.
(#) zosza18 válasza dave500 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

rendbe!
(#) komisa hozzászólása Okt 10, 2014 /

Sziasztok mágusok!!

Aki tud segítsen , asztali gépem ujraindítás helyett mindíg kikapcsol
mi lehet a probléma?ha resetelek akkor is kikapcsol.
Ez lehet táp hiba vagy inkább alaplap?vagy csak valami beállitási hiba?

Elöre is köszi a válaszokat!!
(#) pittti válasza komisa hozzászólására (») Okt 10, 2014 / 1

Szervusz!

És ezt most szerinted miből találjuk ki? Próbáld meg először egy másik táppal, az eredményt írd meg - azután meglátjuk.
(#) komisa hozzászólása Okt 10, 2014 /

Táp kilöve az jó
csak gondoltam hátha találkozott már valaki ilyen hibával.
de ha rossz helyre írtam bocsi.
valami ötlet ? hol tudnának segíteni ebbe?
(#) erbe válasza komisa hozzászólására (») Okt 10, 2014 / 1

Nézd meg az alaplapon a kondikat! Ott is akad cserélni való.
(#) komisa hozzászólása Okt 11, 2014 /

Nem találtam semmi rendellenest .igaz nem mértem mind ki.
de nem púpos egy sem ránézésre jók.
Mit szóltok egy bios frissítéshez esetleg az segíthetne?
(#) aquateam válasza komisa hozzászólására (») Okt 11, 2014 / 1

Az honnan derül ki h a táp biztosan jó? A bios-t állítsd vissza alapra, a frissítés nem hiszem h használna ha eddig működött. Húzz le a lapról mindent, vinyót, optikát, stb és próbáld meg így a resetet.
(#) Remci hozzászólása Okt 11, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Chieftec HPC-420-302 DF tipusú tápom, ami tönkre ment, gondoltam megpróbálkozom a javításával. Van egy ilyen teszterem is Bővebben: Link, amit ha rákötök a kimenetre, akkor egy pillanatra a kijelző felvillan, majd elalszik. Erre az időre egy rövid cicergő hangot hallok a tápból. Megjegyzem a teszter működik, másik tápon kipróbáltam. A kondikat átmértem, cseréltem, a félvezetőket szintén átmértem, elvileg mind jó. Forrasztási hibát nem találtam. De innentől megakadtam, mit kellene még néznem illetve mérnem? Jó lenne életet lehelni belé, nem akarnám kidobni. Köszi a segítséget előre is.
(#) adyy hozzászólása Okt 11, 2014 /

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Enermax Liberty 500W-os tápegységem elromlott, a tünet az, hogy üresen működik, bármilyen kicsi terhelésre leáll. Újra lett kondizva, mert volt pár kiszáradt benne, illetve ki lett cserélve a PS223 is. Annyit javult a helyzet, hogy 1db 12V 21W-os izzó műterheléssel már működik, 2db-bal viszont már leáll. Mit lehetne még átnézni? Köszönöm előre is!
(#) morzsa15 hozzászólása Okt 11, 2014 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy codegen 400W-os tápegységem és az egyik nagy feszültségű kondenzátor fel púposodott 680uf/200v de nekem csak 420uf/200v os van itthon és csak egy darab ezek az eltérések okozhatnak bármilyen hibát hogy az egyik kondenzátor 420uf-os a mások meg 680uf-os?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) zosza18 válasza morzsa15 hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Szia!
Beleteheted nyugodtan, az csak puffer úgyis. Próba után, ha megjavult a táp, akkor meg majd veszel bele olyat amilyen kell.
(#) mex válasza zosza18 hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Azért gondold át mit tanácsolsz...
A két pufferen egyformán oszlik meg a bejövő feszültség egyforma kapacitás esetén, de ha az egyik jóval nagyobb, akkor balhé van.
(#) zosza18 válasza mex hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Próbaképp elmegyen az nem? Nem tartós használatot írtam, csak hogy meg tudja jó-e a táp, vagy van-e még baja. Ennyitől nem hinném, hogy baja lenne.
(#) komisa válasza aquateam hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

szia!!

Úgy derült ki hogy beraktam egy másik gépbe és ott jó volt.
Szedjek le mindent az alaplapról és ugy toljak egy resetet?
És ha akkor is kikapcsol ujrainditás helyett akkor az alaplap nem jó?
(#) aquateam válasza komisa hozzászólására (») Okt 11, 2014 / 1

Szedjél le mindent, így kizárod, hogy valamelyik eszköz okozz a gondot. A resetet ugye indítás után.... boot-ol, majd reset, ha újraindul, akkor hibás hardver okozza, ha nem akkor minden bizonnyal a lap hibás.
(#) dave500 válasza zosza18 hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Kész, megszűnt a ciripelés, és eddig (koppkoppkopp) jó!!
(#) komisa válasza aquateam hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

köszi a segítséget holnap kipróbálom!!

üdv: komisa
(#) erbe válasza morzsa15 hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Két egyformát beletehetsz, de eltérő kapacitásúakat soha. !!!
Ahogy tönkremegy-gyengül valamelyik, bekövetkezik ilyen eltérés, de szándékosan ne kísértsük az ördögöt!
Ha 2*680 helyett beleteszel 2*330-at vagy 2*220-at, a táp működik, legfeljebb nagyobb terheléseknél okoz gondot.
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Sőt, nem csak a ciripelés szűnt meg, immár a hangkimenet is zajmentes, és teljesen terhelésnél 540 W-ot evett a gép, de bírta 3 órán át! Szóval tökéletes.
Köszönöm a segítséget!
(#) zosza18 válasza dave500 hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Na akkor öröm boldogság! Gratulálok!
(#) szucsip hozzászólása Okt 20, 2014 /

Sziasztok!

Ha van egy aktív PFC-s táp, amiben 330µF / 400V nippon (KMQ) kondenzátor van, és annak az ESR-je 100mOhm fölött van, az jó? Mennyi szokott lenni egy ilyen kondenzátor ESR-je? (Mondjuk pl. ENNEK mennyi lehet? )

Egy Corsair 520HX tápegységről van szó. Terhelés nélkül indítva néhány HZ-es pattogó hangot ad. Feszültségek megvannak. Amint a főkapcsolóját lenyomom, megszűnik a pattogás. Persze a ventilátort hajtja még, ameddig le nem merül a fő-puffer.
(#) kadarist válasza szucsip hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Szia!
Hálózati frekvencián nincs nagy jelentősége az ESR-nek. A kapacitása stimmelt?
(#) szucsip válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

LCM3 -mal mérve a kapacitása 293uF. Szerintem az aktív PFC miatt nem hálózati frekvenciát kap a kondi, mert arra egy BOOST konverter dolgozik rá.

A biztonság kedvéért cseréld ki, mert ez a kapacitás eléggé kevésnek tűnik.

Köszönöm, én is erre gondoltam. De picit hihetetlen, hogy csak ennyi lenne a gondja, meg mérés alapján nem tűnt annyira rossznak. A HESTORE -os (általam linkelt) kondenzátor jó lehet oda? Vagy honnan szerezhetek jót, olcsón?

Mielőtt kicseréled mérd meg a feszültség változását a kondenzátor sarkain üzem közben. Ha stabil marad szekunder oldali terhelésre, akkor nem biztos, hogy rossz. Ha van otthon bontott 400V-os elkó, akkor azt pedig bekötheted párhuzamosan (vagy helyette) a meglevővel és így is tesztelheted.

Az a baj, hogy nem tudok rá-szkópozni. Meg terhelni sem nagyon tudom az összes ágat.
(#) kadarist válasza szucsip hozzászólására (») Okt 20, 2014 / 1

Nem kell szkópozni, hanem multizni kell. Sőt AC állásban is rátapinthatsz.
Következő: »»   72 / 119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem