Fórum témák
» Több friss téma |
Tiszteletem mindenkinek! Hozzáértők segítségére volna szükségem. Van egy nem egészen 3 éves ADP6920-as mosogatógépünk. Pár napja megadta magát... Kiírja az E1 F8 hibakódot.
A lefolyócsövet megnéztem, nem volt benne eltömődés. A fali szifont megnéztem, hogy a gumigolyó nem tapadt e le. Az is rendben volt.A gép alján levő nikeceles úszó nem volt felakadva. Eddig jutottam. Még a vízszint szabályzóra gondolok. mit és hogyan kell mérni rajta? (lehet, hogy hibás az elképzelés..) Csináltam egy próbát. A lefolyót beletettem egy vödörbe, és beállítottam a legrövidebb 16 perces ciklust. A gép elindult, beeresztette a vizet. a 15. percben kiszivattyúzott. A 16. percben újra kiírta az említett hibakódot. Másodszor már nem tudtam elindítani. Előre is köszönök minden segítséget.
Sziasztok!
Ki tud beszerzési forrást gumicsőre. Candy CED 110-es gépbe a szivattyú-> fűtőegység közötti cső tönkrement. A Orczy alkatrésznél nincs. Esetleg valakinek elfekvőben, vagy bontott is érdekel. Ha valakinek van javítási ötlete azt is szívesen fogadom. Adatlap és a cső a képeken. Üdv: Gábor
Egyszerű.ha jól látom akkor a vége van elrepedve.Levágod a hibást részt és visszarakod.Annyit szerintem még enged.
Szia!A leresztéssel kapcslatos vagyis nem tud üríteni(legalábbis azt fájlalja.Próbáld meg azt hogy(ha membrános szintszab.van benne) hogy lehúzod a csövet lehet hogy csak el van dugulva.
Kedves Botesz!
Nagyon köszönöm a segítséget. Szerintem itt a fórumon nagyon sokan örülnek, hogy itt vagy közöttünk és megosztod tapasztalatod. Ahogy a sebész is mondja ami le kell vágni az pusztuljon. Sikeres volt a műtét. Mikor írtad eszembe jutott Occam borotvája, nyilvánvalóan a legegyszerűbb megoldás a jó. Üdv: Gábor
Sajnos bejött a sejtésem :
Tizenéves wh** adp441c a következő tünetet produkálja : Motyogat (normál és gyors* programon is ) majd egy szivattyúzás ( nem tudom melyik lépés, de szerintem az öblítés előtti) után 4 villanás- szünet hibajellel megáll. Neten kutakodva a 4 villanás ( F4 ?) hibakódra találtam "habérzékelő" és "szivattyú-hiba" értelmezést is. Mi lehet a gond ? Esetleg ha valami érzékelő elkoszolódása tudom-e házilag tisztítani ? * Állítólag 30 perces a gyorsprogram, tegnap ~25 perc után jött a hibajel.
Sziasztok!
Van egy nagyon,nagyon öreg, 23 éves Hajdú Grácia mosogatógépünk. Eddig semmi baja nem volt, az ajtórugók kivételével, pedig naponta használjuk. Most azonban mosogatás közben a mágnesszelep éktelenül elkezd berregni, amit aztán ~20 sec után abbahagy, és mosogat tovább mintha misem történt volna, minden gond nélkül. Mire számítsak, illetve mi lehet a baj? Előre is kösz a válaszokat: Cserga
Üdv Botesz. Csak holnap jutok el odáig, hogy megnézzem az általad javasoltakat ( szabadnap...)
Kérdésem: merre van a szintszabályzó, és mit kell mérni rajta. Most feltételezem, hogy nem a cső van eldugulva... Nem szokott nekem ilyetén ügyekben szerencsém lenni.
Nézd meg mi adja neki a feszt.Valószínűleg az lesz a gond hogy kap áramot csak nem annyit hogy tudjon nyitni.
Alul van és azt kéne nézni hogy kapcsol e.(nem tudom hogy abban a gépben milyen szintszab van lehet hogy nem is ilyen hanem átfolyós.Először inkább csinálj pár fotót a gép belső részéről.Alul a motortérben találod.
Kedves Botesz!
Nálunk végül is szerviz lett a vége, de hátha másoknak tanulsággal szolgál. Az áramláskapcsoló hótt meg /emlékeztetőül: Bosch tölt ürít, tölt ürít folyamatosan mosogatni pedig egyáltalán nem/. 20.000.- volt, de most már megy. Nagyon köszönöm, hogy próbáltál segíteni! Mindenkinek sok sikert a javításhoz!
Sziasztok!
Augusztusi projektemet ismét elkezdem, ezért újra leírom a problémámat. Candy CDF312-322 mosogatógépem "feladta" a küzdelmet. Eleinte nem szárított, sajnos én balga nem tulajdonítottam ezt nagy dolognak. Későbbiekben nem vitte végig a programot sípolt és villogott a programgomb.( valószínűleg a vizet sem eresztette le rendesen, mert a következő mosogatásnál először víz leeresztéssel kezdett.) Most már ott tartunk, hogy a vizet nem melegíti fel és a leghosszabb program is max 5 percig tart! Vagyis egyáltalán nem mosogat. Tudok vele valamit kezdeni vagy szerelőt kell hívjak? Az 5 perces program alatt beszívja a vizet majd elkezd " mosogatni" ezt kb 5percig csinálja majd kiengedi a vizet és sípol. ( a víz hideg amit kienged) Sokat sípol én 40-ig számoltam, majd leállítottam ezért nem tudom, hogy meddig sípolna. Várom mielőbbi válaszotokat. Előre is köszönöm Viki
Azt a szervíz címet tartsd meg mert jó áron dolgoznak!Egy ilyen áramlás érzékelő 9000Ft alsóhangon + munkadíj és gondolom vitték hozták a gépet(ha mégse akkor is megérte)
Ezt jó lesz szerelőre bízni!Valószínűleg fűtésprobléma.
Üdv botesz!
Ma a bátorságot összekevertem a vakmerőséggel, és nekifogtam a mosogatógépnek. Felhívtam az orczy-ékat, ők mondták, hogy ebben a típusban optikai szintérzékelő van, és egészen elfogadható áron van náluk. Mivel az autó elektronikák dugig vannak optokapus érékelőkkel, ez nem ismeretlen terület számomra...Kiszedtem a jeladót, alkoholban elmostam, a csatlakozóját megtisztítottam, és ment vissza a helyére. Két adag mosatlan edénnyel megpróbáltuk és megy! Hogy az állapot tartós lesz e, vagy jeladót kell majd cserélnem az majd elválik. Köszönöm a segítséget.
Ja igen!azt hiszem már tudom hogy ez melyik!Reméljük így is marad!
Sziasztok!
Van egy Bosh mosogatógépünk, 2008-as évi és elindításkor a vízbeáramlás nem szünik meg, folyamatosan folyik bele a víz, a vízszintjelző kapcsoló a szivattyút bekapcsolja, mikor eléri a víz az úszót. A mágnesszelep úgy gondolom kinyit, mert alapállapotban zárva van. Elindításkor a csap jel egy idő után pirosan világít. Még nem teljesen romlott el, mert néha még elindul és végigviszi a mosogatóprogramot, de ez egyre ritkább. A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok,
egy kis segítséget kérnék egy Candy CDF322-el kapcsolatban. A panel-en tönkrement egy alkatrész, amit nem tudok beazonosítani. Ezek vannak rajta: E 27M Y619, a panel sorozatszáma: 41016753R. Gondolom FET, vagy tranzisztor de sajnos nem találok sehol sem adatot róla. Tudna esetleg valaki segíteni a beazonosításban? köszönöm.
Szerintem ez egy AC kapcsoló, ACS108-6S vagy hasonló a típusa. A mi Candy CDI1010 mosogatógépünkben is egy ilyen ment tönkre pár hete, szerencsére nem drága alkatrész.
Hálás köszönet, kipróbáltam és segített is, működik most minden megfelelően.
Elnézést, ha már megtárgyalt hibában kérek segítséget, de szerencsére jó hosszú és aktív a fórum, ezért nehéz lenne megtalálni. Szóval egy Bosch kb 10 éves gép. Az alsó vízgyűjtőben áll a víz. Szűrőt kitisztítottam. Az összegyűlt víz a gép többszöri átmosása után is fehéres és "illatos". Mit tanácsoltok?
Kihatással van ez a mosogatási eredményre?
Meg kell keresni az "illat" forrását. Szivattyú hiba, vagy a lefolyó elkoszolódott és 'légdugó' képződik benne (nem bírja a szivattyú kinyomni a vizet). Ha kivéve a csövet a lefolyóból, lavórba kinyomja, akkor ez utóbbi.
a mosogatás megtörténik "csak" a fehér víz áll az alján. Mosogatás közben nem jön ki víz. A javaslatokat köszönöm, kipróbálom.
Kedves "botesz" és a többi FÓRUMOZO!
Köszönöm a tanácsokat . Igaz 3 honap után (hetekig hozzá sem nyultam!!),de sikerült megjavítani a mosogatógépet (INDESIT)! A panelon lévő kettő kondi cseréjével megusztam! De most már megértem miért nem szereted az indesiteket! (Az NTC az ajtóra van szerelve,kettő vezeték vége a panelba van forrasztva.) Üdvözlettel: Albi
Szia!Sosem szerettem mert nem értek egyet a cég üzletpolitikájával.A régebbiek azok jobban össze voltak rakva szerelhetőbbek is na meg többet bírtak.Örülök hogy sikerült.
Sziasztok!
Egy nagyon "érdekes" problémával állok szemben, és már nagyon felbosszantottam magam miatta, mert nem bírok rájönni hogy mi lehet a hiba oka: Van egy kb 6 éves Candy csf4570e típusú mosogatógépünk ami ezidáig hibátlanul üzemelt. Viszont egy pár napja az történik hogy berakok mosogatni egy már tisztára mosott tányért és a mosogatás végén (bármely programon) egy fura vékony zsírréteg lesz a tányéron. Az ujjammal rajzolni lehet a vékony zsírrétegbe, és olyan ecetes-állott víz szaga van a tányérnak, meg minden egyébnek amit beleteszek. Mosogatógép só, öblítő, mosogatógép tabletta van a gépben, és mindegyik bevált eddig használt típus. A gép a mosogatás során mindegyik szerből használ is, mert láthatóan fogynak. Csináltam már géptisztítást is, Somat géptisztítóval, aztán meg 20%-os ecettel is, de semmi. A probléma továbbra is fennáll. Mitől lehet ez a büdös zsíros réteg?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |