Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   507 / 731
(#) Hangszoro2000 válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Sajnos nem tudok. De megkérdezem az egyik ismerőst akinek 5-6 éve volt ilyen mágnesezője, hogy hova adta el.
Zárt mágneskör, tudom, az hasznos sok szempontból.
(#) Hangszoro2000 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Még egy kérdés, tényleg nagy helyiségben szól? Falra vagy sarokba akasztva? Mert nem egészen mindegy.

Váltóra visszatérve, vannak olyan hangszórók, ahol sokféle kompenzálás szükséges, és vannak olyanok, ahol szűrő sem biztos, hogy kell, kivéve a magashangszóró soros kondenzátorát. Volt ilyen pl. a Dynaco A25, én is csináltam Tannoy mélyközépből-magasból. Mert az egyik típus véletlenül megfelelt erre a használati módra. De sokféle lehetőség van.
(#) Gery78 válasza Hangszoro2000 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Köszi szépen! Ha esetleg kaptál választ erre, akkor kérlek írj egy privát üzenetet nekem. Ha nincs ilyen mágnesező gép amivel pontosan beállítható a légrésindukció, szerinted az járható út, hogy első lépésben teljesen felmágnesezzük egy mágnesező géppel, és második lépésben pedig egy Neodímium mágnessel addig masszírozzuk amíg be nem áll a kívánatos légrésindukció? Persze folyamatos Tesla mérés mellett. Tehát úgy értem, hogy 6600G-on van most a mágnesem, és egy Neodímiummal lemágnesezni 6000G-ig. Ha így lecsökkentjük a légrésindukciót, akkor megtartja ezt a beállítást hosszú időn keresztül?
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
(#) meszi03 hozzászólása Okt 9, 2014 /

Hali!
Készíteni szeretnék kettő tölcséres mély ládát. Szabadtéren illetve kisebb bulikban használnám. Véleményt szeretnék kérni az alábbi tervről. A láda külső méretei: 120x65x60 cm.
Illetve melyik lenne jobb hangszóró?
http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/02778_DAP_Audio_AB-15_hangszoro
http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/04144_18_Sound_15MB606_mel...gszoro
http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/04145_18_Sound_15W700_mely...gszoro
Vagy esetleg valaki tud a célra megfelelő hangszórót?
Köszi
(#) Robi85 hozzászólása Okt 10, 2014 /

Üdv.

Megmértem a hangszórókat és szeretnék tanácsot kérni doboz ügyben. Milyen lenne jó hozzá és kb hány liter legyen? Reflex dobozt szeretnék, mert annak jobban tetszik a mély hangja, de ha az nem jó akkor várom az ajánlásokat. Köszi előre is.
(#) ptesza válasza Robi85 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Magas QTS miatt a reflex nem fog menni.
(#) Robi85 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Akkor mindenképpen zárt kell. És kb hány literes doboz kellene? Egy dobozba szeretném rakni a két hangszórót (a 25-öst és a 30-ast), persze ha úgy jobb akkor külön kamrában lennének.
(#) Hangszoro2000 válasza Robi85 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Ez már rég túl van a zárton is, ez freeair, igazából már azon is túl van.. De szóltam előre hogy gyenge a mágnes, csak nem hittem, hogy ennyire. Jó dobozt nem lehet hozzá készíteni, de 40 és 60 literben sok csillapítóanyaggal még valami lesz belőle. Ami mindenképp várható: kiemelés, mélytartományban. Mekkora lesz a maximális terhelés, hány W-ról üzemel? Mert ha sok, akkor lehet, hogy mégis jobban jársz b-reflexszel.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
(#) Robi85 válasza Hangszoro2000 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Uhh... Akkor ezekkel jól melléfogtam ha ennyire rosszak. Egy denon erősítőm van ami 8 ohm-ra 75 wattot képes leadni. Ugygondoltam, hogy sorba kötöm a hangszórókat, hogy 8 ohm legyen az impedancia. Igy talán nő a terhelhetősége is. Vagy ez nem igy működik?
(#) Hangszoro2000 válasza Robi85 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Sorosan kapcsolni már tényleg nem biztos, hogy jó, az eltérő méret, és emiatt különböző paraméterek miatt. De lemodellezem és átgondolom kicsit, hátha... A 75W egyébként nem sokkét hangszórónak.
(#) konyak6 hozzászólása Okt 11, 2014 /

Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek. Vettem egy 15"-os mélynyomót igen olcsón. Felségjelzés nélküli. Basszgitárhoz használnám. Csak kódok vannak rajta. Elvileg Eminence. Hogyan tudnám ezt beazonosítani?

DSC_0078.jpg

(#) Szpisti válasza konyak6 hozzászólására (») Okt 11, 2014 / 1

Ez nem csak elvileg Eminence!
Basszus erősítőbe való 15 colos 200W-os .
Ebben a Hughes&Kettner basszusládában is ilyen ketyeg.
Ha még működik is, nagy mázlid van ha olcsón hozzájutottál!
(#) konyak6 válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

20€ Használt cikk boltból (Finnország) Gondolom azért volt olcsó mert nem ismerték. Milyen dobozba építsem? Összedobok neki egy csöves előfokot, A felújjított APX100 gondolom nem fog gondot okozni neki?
(#) Szpisti válasza konyak6 hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Ott van a pdf végén a gyári H&K láda méret, lemásolod - nagyot nem tévedhetsz!
(#) Primary hozzászólása Okt 11, 2014 /

Egy hangszórót leárnyékolni utólag mennyire nehéz feladat?
Ha elkezdem lebontani a CS1214-el a házat, akkor a bő 1 méterre lévő CRT monitor képe ütemre vibrál. A szobában nagyon hangos, de még elviselhető hangerőnél nem zavarja láthatóan.
(#) Hangszoro2000 válasza Primary hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Nem a mágnes szórt terétől van, az egyszer biztos.
(#) Primary válasza Hangszoro2000 hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Mondjuk tudok úgy orrot fújni, hogy akkor is vibrál
(#) jancsi8511 hozzászólása Okt 15, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Valaki tudna ajánlani egy boltot ahonnan tudnék gyorsan egyszerűen rendelni 30as habszélt?
(#) andras99 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Okt 15, 2014 /

Pontosan milyen hangszóróra kéne? Mert nem mindegy.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Okt 16, 2014 /

Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani mennyi lehet a minimum távolság egy hangdoboz belső fala és egy 10cm átmérőjű reflex cső (bejárata) közt? Vagy másként fogalmazva: Meddig lehet betolni?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
(#) Hangszoro2000 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

3,925cm
(#) Nagy Tamás válasza Hangszoro2000 hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

Köszi! Ezek szerint erre is létezik képlet. (?)
(#) Lacko12 hozzászólása Okt 16, 2014 /

Sziasztok!
Szeretném leváltani a kezdetleges asztalos szorítós megoldást, vákuumprésre a furnérozásnál, de sajnos a profi készülékek horribilis áron vannak.
Rátaláltam erre a vákuum egységre elég ötletesnek tűnik, de vajon furnérozáshoz megfelelően lehet-e használni?
Érdeklődnék hogy esetleg valami hasonló készülékkel van-e bármelyikőtöknek gyakorlati tapasztalata, vagy hallott-e róluk bárminemű véleményt!
Előre is köszönöm a segítségeket!
(#) elektron116 hozzászólása Okt 16, 2014 /

Sziasztok!
Már elkezdtem örülni, hogy 10kért hozzájutottam egy IQ MAX2 magashibás hangfalpárhoz, de a "korózus, kiváló hangzásból" és a "német minőségből" semmit se tapasztaltam amikor rákötöttem az erősítőre. Gyorsan szétkaptam, hát hirtelen azok a német mélyek taiwanira változtak (a magasak németek). Arra nem volt időm, hogy rendesen átnézzem a dobozt, kibelezzem a keresztváltót, de hogy az nem túl jó az biztos. Első ránézésre másodrendűnek tűnik, ellenállásos impedanciakorrektorral, de még nem volt időm tanulmányozni. Szeretnék tanácsokat kapni, ezzel kapcsolatban, de legjobban annak örülnék ha valakinek, vagy az ismerősének van ilyen hangfala, és küldene annak a hangszóróiról, hangváltójáról képet.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
(#) bundibacsi válasza elektron116 hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

A magas az tuti,hogy Nokia gyártmányú azokon van ilyen kék felirat.

A német minőség csak legenda.
(#) Alkotó válasza Lacko12 hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

Ez az "egység" vákuumot hoz létre? Ránézésre inkább csak valami szabályzóegységnek látszik. Feltételezésem szerint, a vákuumhoz vagy szivattyú kell (amihez még folyamatos külső vízadagolás is szükséges), vagy valamilyen dugattyús eszköz. A linkedbe egyiket se tudom beleképzelni.
(#) elektron116 válasza bundibacsi hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

Köszi az infót, utánanézek lehet e ilyet kapni ha a hangszóró a rossz. Amúgy a hibátlannak tényleg nincs rossz hangja, de ennek furcsa a hangja, kipróbáltam a házi SALos hangdobozom tisztabb hangu... Hétvégén nekiállok átnézni a cuccot. Amugy szerintetek nem furcsa, hogy ennek a "100w-os" hangszoronak kisebb a magnese mint egy 10cmes MNCnek vagy SALnak, majdnem olyan nehéz a magassugárzó, mint a mély...
(#) elektron116 válasza elektron116 hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

Ránéztem, tényleg NOKIA, kb 20£ postával. Köszi a segítséget.
A mélyekről nem tudsz valamit? Mert kettő fajta van, más a széle, más a membrán "mintázata", de mindkettő dobozban ugyanott ugyanaz a fajta van.
(#) bundibacsi válasza elektron116 hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

A mélyekről sajnos nem tudok semmit.A mágnesek méretéből semmire sem lehet következtetni.A SAL,MNC kategória borzalmas,egyszer felcseréltem egy SAL és egy Philips dóm magas pilléjét.A SAL mágnesével ugyanolyan borzalmasan szólt a Philips mint maga a SAL eredetileg,visszatettem a helyére és mindjárt helyrejött!
(#) Lacko12 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Sima kompresszorral kell meghajtani, ami az oldalán van levegő csatlakozó oda megy a kompresszor, ami kicsi gyors csatlakozó a tetején oda pedig a zsákból az elszívócső.
Ha életképes lenne a dolog merőben leegyszerűsítené a furnérozás menetét.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
Következő: »»   507 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem