Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sajnos nem tudok. De megkérdezem az egyik ismerőst akinek 5-6 éve volt ilyen mágnesezője, hogy hova adta el.
Zárt mágneskör, tudom, az hasznos sok szempontból.
Még egy kérdés, tényleg nagy helyiségben szól? Falra vagy sarokba akasztva? Mert nem egészen mindegy.
Váltóra visszatérve, vannak olyan hangszórók, ahol sokféle kompenzálás szükséges, és vannak olyanok, ahol szűrő sem biztos, hogy kell, kivéve a magashangszóró soros kondenzátorát. Volt ilyen pl. a Dynaco A25, én is csináltam Tannoy mélyközépből-magasból. Mert az egyik típus véletlenül megfelelt erre a használati módra. De sokféle lehetőség van.
Köszi szépen! Ha esetleg kaptál választ erre, akkor kérlek írj egy privát üzenetet nekem. Ha nincs ilyen mágnesező gép amivel pontosan beállítható a légrésindukció, szerinted az járható út, hogy első lépésben teljesen felmágnesezzük egy mágnesező géppel, és második lépésben pedig egy Neodímium mágnessel addig masszírozzuk amíg be nem áll a kívánatos légrésindukció? Persze folyamatos Tesla mérés mellett. Tehát úgy értem, hogy 6600G-on van most a mágnesem, és egy Neodímiummal lemágnesezni 6000G-ig. Ha így lecsökkentjük a légrésindukciót, akkor megtartja ezt a beállítást hosszú időn keresztül?
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
Hali!
Készíteni szeretnék kettő tölcséres mély ládát. Szabadtéren illetve kisebb bulikban használnám. Véleményt szeretnék kérni az alábbi tervről. A láda külső méretei: 120x65x60 cm. Illetve melyik lenne jobb hangszóró? http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/02778_DAP_Audio_AB-15_hangszoro http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/04144_18_Sound_15MB606_mel...gszoro http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/04145_18_Sound_15W700_mely...gszoro Vagy esetleg valaki tud a célra megfelelő hangszórót? Köszi
Üdv.
Megmértem a hangszórókat és szeretnék tanácsot kérni doboz ügyben. Milyen lenne jó hozzá és kb hány liter legyen? Reflex dobozt szeretnék, mert annak jobban tetszik a mély hangja, de ha az nem jó akkor várom az ajánlásokat. Köszi előre is.
Akkor mindenképpen zárt kell. És kb hány literes doboz kellene? Egy dobozba szeretném rakni a két hangszórót (a 25-öst és a 30-ast), persze ha úgy jobb akkor külön kamrában lennének.
Ez már rég túl van a zárton is, ez freeair, igazából már azon is túl van.. De szóltam előre hogy gyenge a mágnes, csak nem hittem, hogy ennyire. Jó dobozt nem lehet hozzá készíteni, de 40 és 60 literben sok csillapítóanyaggal még valami lesz belőle. Ami mindenképp várható: kiemelés, mélytartományban. Mekkora lesz a maximális terhelés, hány W-ról üzemel? Mert ha sok, akkor lehet, hogy mégis jobban jársz b-reflexszel.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Uhh... Akkor ezekkel jól melléfogtam ha ennyire rosszak. Egy denon erősítőm van ami 8 ohm-ra 75 wattot képes leadni. Ugygondoltam, hogy sorba kötöm a hangszórókat, hogy 8 ohm legyen az impedancia. Igy talán nő a terhelhetősége is. Vagy ez nem igy működik?
Sorosan kapcsolni már tényleg nem biztos, hogy jó, az eltérő méret, és emiatt különböző paraméterek miatt. De lemodellezem és átgondolom kicsit, hátha... A 75W egyébként nem sokkét hangszórónak.
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek. Vettem egy 15"-os mélynyomót igen olcsón. Felségjelzés nélküli. Basszgitárhoz használnám. Csak kódok vannak rajta. Elvileg Eminence. Hogyan tudnám ezt beazonosítani?
Ez nem csak elvileg Eminence!
Basszus erősítőbe való 15 colos 200W-os . Ebben a Hughes&Kettner basszusládában is ilyen ketyeg. Ha még működik is, nagy mázlid van ha olcsón hozzájutottál!
20€ Használt cikk boltból (Finnország) Gondolom azért volt olcsó mert nem ismerték. Milyen dobozba építsem? Összedobok neki egy csöves előfokot, A felújjított APX100 gondolom nem fog gondot okozni neki?
Ott van a pdf végén a gyári H&K láda méret, lemásolod - nagyot nem tévedhetsz!
Egy hangszórót leárnyékolni utólag mennyire nehéz feladat?
Ha elkezdem lebontani a CS1214-el a házat, akkor a bő 1 méterre lévő CRT monitor képe ütemre vibrál. A szobában nagyon hangos, de még elviselhető hangerőnél nem zavarja láthatóan.
Nem a mágnes szórt terétől van, az egyszer biztos.
Mondjuk tudok úgy orrot fújni, hogy akkor is vibrál
Üdv mindenkinek!
Valaki tudna ajánlani egy boltot ahonnan tudnék gyorsan egyszerűen rendelni 30as habszélt?
Pontosan milyen hangszóróra kéne? Mert nem mindegy.
Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani mennyi lehet a minimum távolság egy hangdoboz belső fala és egy 10cm átmérőjű reflex cső (bejárata) közt? Vagy másként fogalmazva: Meddig lehet betolni?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
3,925cm
Köszi! Ezek szerint erre is létezik képlet. (?)
Sziasztok!
Szeretném leváltani a kezdetleges asztalos szorítós megoldást, vákuumprésre a furnérozásnál, de sajnos a profi készülékek horribilis áron vannak. Rátaláltam erre a vákuum egységre elég ötletesnek tűnik, de vajon furnérozáshoz megfelelően lehet-e használni? Érdeklődnék hogy esetleg valami hasonló készülékkel van-e bármelyikőtöknek gyakorlati tapasztalata, vagy hallott-e róluk bárminemű véleményt! Előre is köszönöm a segítségeket!
Sziasztok!
Már elkezdtem örülni, hogy 10kért hozzájutottam egy IQ MAX2 magashibás hangfalpárhoz, de a "korózus, kiváló hangzásból" és a "német minőségből" semmit se tapasztaltam amikor rákötöttem az erősítőre. Gyorsan szétkaptam, hát hirtelen azok a német mélyek taiwanira változtak (a magasak németek). Arra nem volt időm, hogy rendesen átnézzem a dobozt, kibelezzem a keresztváltót, de hogy az nem túl jó az biztos. Első ránézésre másodrendűnek tűnik, ellenállásos impedanciakorrektorral, de még nem volt időm tanulmányozni. Szeretnék tanácsokat kapni, ezzel kapcsolatban, de legjobban annak örülnék ha valakinek, vagy az ismerősének van ilyen hangfala, és küldene annak a hangszóróiról, hangváltójáról képet. Üdv. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
A magas az tuti,hogy Nokia gyártmányú azokon van ilyen kék felirat.
A német minőség csak legenda.
Ez az "egység" vákuumot hoz létre? Ránézésre inkább csak valami szabályzóegységnek látszik. Feltételezésem szerint, a vákuumhoz vagy szivattyú kell (amihez még folyamatos külső vízadagolás is szükséges), vagy valamilyen dugattyús eszköz. A linkedbe egyiket se tudom beleképzelni.
Köszi az infót, utánanézek lehet e ilyet kapni ha a hangszóró a rossz. Amúgy a hibátlannak tényleg nincs rossz hangja, de ennek furcsa a hangja, kipróbáltam a házi SALos hangdobozom tisztabb hangu... Hétvégén nekiállok átnézni a cuccot. Amugy szerintetek nem furcsa, hogy ennek a "100w-os" hangszoronak kisebb a magnese mint egy 10cmes MNCnek vagy SALnak, majdnem olyan nehéz a magassugárzó, mint a mély...
Ránéztem, tényleg NOKIA, kb 20£ postával. Köszi a segítséget.
A mélyekről nem tudsz valamit? Mert kettő fajta van, más a széle, más a membrán "mintázata", de mindkettő dobozban ugyanott ugyanaz a fajta van.
A mélyekről sajnos nem tudok semmit.A mágnesek méretéből semmire sem lehet következtetni.A SAL,MNC kategória borzalmas,egyszer felcseréltem egy SAL és egy Philips dóm magas pilléjét.A SAL mágnesével ugyanolyan borzalmasan szólt a Philips mint maga a SAL eredetileg,visszatettem a helyére és mindjárt helyrejött!
Sima kompresszorral kell meghajtani, ami az oldalán van levegő csatlakozó oda megy a kompresszor, ami kicsi gyors csatlakozó a tetején oda pedig a zsákból az elszívócső.
Ha életképes lenne a dolog merőben leegyszerűsítené a furnérozás menetét. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |