Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2372 / 3611
(#) kérdező válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Oda kell, ahol alszotok.
A réseken nem biztos, hogy csak úgy kimegy. Egyébként jobbak a faablakok, mint a műanyag. Saját tapasztalat.
(#) bajtaig válasza kérdező hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Miért jobb a fa ablak mint a múanyag?
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Az én takarítóm fél-egy deci gázolaj. Az alsó kémény tisztító ablakon beteszek egy rongyot, rá gázolajat, ezt meggyújtom. Ettől begyullad a kátrányos korom, és teljesen kiég. Ennyi.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Régen még a Hajdú porszívó fúvó oldalára csatlakoztatott gégecsövet is ráirányítottuk az égő gázolajra. Igen hevesen égett.
(#) kérdező válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Furcsán hangzik, de pont a rések miatt. A műanyag ablak szinte légmentesen zár, nagyon bepárásodik a levegő, sok helyen megjelenik a penész. Az iskolában pl. vannak termek, ahol műanyag ablak van, és minidig kevés a levegő, ezért ki kell nyitni legalább bukóra egy-egy ablakot. (Így viszont túl sok a bejövő hideg levegő, jobban kell fűteni, máris ugrott a nagy energiatakarékosság. ) A faablaknál van egy kis légcsere, amennyi bőven elég. Iskolai használatra sokkal jobb szerintem. Lakásban más a helyzet, mert tény, hogy kevesebbet kell fűteni, de levegőtlenebb is. (Sajnos az egekben vannak az energiaárak, ezért gazdaságilag jobban megéri a műanyag, de ez megint csak más kérdés.)
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
(#) jdani hozzászólása Okt 20, 2014 /

Üdv. Édesanyám szeretné visszanézni a TV2 Sztárban sztár műsorát, de a TV2 nem engedélyezi lejátszani a műsor más országokban. Van erre megoldás azon kívül, hogy ugorjon át MOra megnézni?
(#) mucsa válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Szia.
Magyarországi proxy szerveren keresztül tudná nézni, de szerintem ezt anyukád nem tudná beállítani.
Ha van aki beállítsa neki akkor van itt progi: Bővebben: Link képekkel a beállításhoz.
(#) jdani válasza mucsa hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Jó is ez, csak nem ingyenes. Vagyis ingyenes, de akkor nem választható ország- HU
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Sőt, nincs is benne HU

Ó. Eme apróság felett elsiklottam.
Közben megtaláltam a webproxy.hu-t
A"Megtekintés webproxy.hu-val" fölé írja be a címet. (alapból ott van a fészbuk)
A "scriptek letiltása" alól szedje ki a pipát. Sütik-hez pipa be.
Remélem működik, de én nem tudom külföldről kipróbálni.
Sok szerencsét.
Elég off-nak tünik. Bocsi modi bácsik.
(#) kala1982a válasza mucsa hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Régen melóhelyen a letiltott oldalakat úgy néztem meg, hogy webforditas.hu-ban fordíttattam a magyar oldalakat angolról magyarra

Nem csinálja a dolgát.. :/
Viszont érdekes, mert eddig írta hogy nem engedélyezett az országban. Most nem írja, de viszont nem is megy, nagy feketeség van a videó helyén, még csak ,,OSD,, sincs

A nagy feketeséget a scriptek letiltása pipa kivétele oldotta meg nálam.

Gondoltam rá, nekem nem segített :/
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Jó kis koncert lehetett! De úgy látom, mintha ez a törpebombázó már senkit nem izgatna!
(#) botesz válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Nekem is jó lenne ha menne de nekem se jó(igaz nekem itthonról kéne egy német oldalon megnézni egy videót) a videó helyén nagy feketeség van.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 20, 2014 /

Egy haverom ki tudja miért téglából rakja ki a fal hiányzó felső 3-4 sorát. A kérdés: milyen arányokat szokás használni malter keverésnél?
(#) justice válasza kérdező hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Szia !

A mai modern faablakok ugyanolyan jól zárnak mint a műanyag ablakok.
Az árkülönbséget leszámítva ( a fa drágább ,ugye) semmi különbség nincs köztük.
Az hogy a faablak "jobban szellőzik" tévhit.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) justice válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Szia!

Falazáshoz:
4-5 lapát homok, 2 lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz hogyha a kanálra veszed megtartsa a formáját, de még kenhető legyen

Alapvakolat (grúz): víz, sok cement, kevés homok, kakaó sűrűségű legyen, ezzel kell a falat belocsolni (fándlival felcsapkodni), száradni hagyni.

Durvázó: 4-5 lapát homok, egy lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz, hogy kb. tejbegríz sűrűségű legyen. Egy-másfél cm vastag réteg, ha meghúzott léccel lehet elsimítani. (lekaparni a felesleget)

Simító: 4-5 lapát homok, 1/2 lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz hogy híg legyen, de a falon még megmaradjon, ezt már vékonyan 2-3 mm vastagon kell felvinni, és ha kicsit meghúzott simítóval elsimítani

De lehet hogy jobban jársz kész, zsákos anyagokkal (Knauf)
Minőségre biztos jobb mint a saját kevergetés.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Szerintem ne tegye, ott mindig repedezni fog.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Ez nálunk is így volt. Akkor szűnt meg a penészesedés, amikor a fürdőszobába telepítettünk egy páraelszívó ventit.
(#) bajtaig válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Nekem jó a műanyag, nem kell festeni , nem vetemedik, UV szűrősek az üvegek, szellőztetni kell naponta min. egyszer, új házban.
Meglévő házba pedig be kell építeni a műanyag ablakba egy automata szellőztetőt, vagy most már vannak olyan ablakok, amiben labirintus szerű szellőző csatorna van, mikorra beér a hideg levegő nagyjából felmelegszik.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) justice válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2014 1 /

Szia !

10 éve ablakozok.
A penészgomba megjelenése a tökéletlen légáramlás/szellőzés miatt történik.
A műanyag ablak majdhogynem hermetikusan zár.
A jó faablak is.Tehát ha egy régi faablakot, ahol a réseken volt szellőzés, bármilyen ablakra is cserélsz, legyen az fa, vagy műanyag, rossz szellőzés esetén megjelenik a penészgomba.
A résszellőzők erre nem minden esetben adnak megoldást, javasolt egy födém/fali szellőző beépitése is.Erről ennyit.
(#) Schnitt hozzászólása Okt 21, 2014 /

Régi faablak új műanyagra cserélésekor előfordulhat penészesedés, ha nincs kiegészítő szellőzés.
De ugyanez megvan régi faablak új faablakra cserélésekor is, nem az anyag számít, hanem a szigetelés, hogy mennyire "légtömör" a szoba.
Szüleimnél a régi faablakokkal penészesedtek a sarkok.
Kapott a ház 10 centi nikecell szigetelést, meg aluminium ablakokat hőhídmentes profilból, és bár azok tökéletesen zárnak, mégsincs penész, mert a fal nem hűl harmatpont alá.

Egy komponens cseréje lehet hogy csak ront a rendszer összességén, nem véletlenül kezelik egyben a korszerűsítésnél az ablakcserét a szigeteléssel.
(#) justice válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Egyetértek.
(#) jdani hozzászólása Okt 22, 2014 /

Haló adminék!?
Mikor fog újra működni rendesen a fórumban keresés?
(#) jdani válasza (») Okt 22, 2014 /

Igen, elolvastam, de nekem továbbra se jön össze.
Tudsz írni egy példát, mit kell beírnom, ha ebben a témában a ,,majd,, szót keresem?
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Érdekes egy hozzászólást talált.
(#) jdani válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Érdekes, de kezd egy kicsit idegesítő lenni..
Konkrét téma, (de ugyanúgy minden másikban is) nem tudok keresni. PL keress ebben a témában, amit linkeltem.
Rögtön az első szó ami van a témában, arra kerestem rá, és azt írja hogy nincs!...?...
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2014

8.jpg

(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Találatod csak azért van, mert nem a topicban keresel. Bővebben: Link Sajnos ez a kereső még nem az igazi.
Következő: »»   2372 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem