Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Oda kell, ahol alszotok.
A réseken nem biztos, hogy csak úgy kimegy. Egyébként jobbak a faablakok, mint a műanyag. Saját tapasztalat.
Az én takarítóm fél-egy deci gázolaj. Az alsó kémény tisztító ablakon beteszek egy rongyot, rá gázolajat, ezt meggyújtom. Ettől begyullad a kátrányos korom, és teljesen kiég. Ennyi.
Régen még a Hajdú porszívó fúvó oldalára csatlakoztatott gégecsövet is ráirányítottuk az égő gázolajra. Igen hevesen égett.
Furcsán hangzik, de pont a rések miatt. A műanyag ablak szinte légmentesen zár, nagyon bepárásodik a levegő, sok helyen megjelenik a penész. Az iskolában pl. vannak termek, ahol műanyag ablak van, és minidig kevés a levegő, ezért ki kell nyitni legalább bukóra egy-egy ablakot. (Így viszont túl sok a bejövő hideg levegő, jobban kell fűteni, máris ugrott a nagy energiatakarékosság. ) A faablaknál van egy kis légcsere, amennyi bőven elég. Iskolai használatra sokkal jobb szerintem. Lakásban más a helyzet, mert tény, hogy kevesebbet kell fűteni, de levegőtlenebb is. (Sajnos az egekben vannak az energiaárak, ezért gazdaságilag jobban megéri a műanyag, de ez megint csak más kérdés.)
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
Üdv. Édesanyám szeretné visszanézni a TV2 Sztárban sztár műsorát, de a TV2 nem engedélyezi lejátszani a műsor más országokban. Van erre megoldás azon kívül, hogy ugorjon át MOra megnézni?
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
Szia.
Magyarországi proxy szerveren keresztül tudná nézni, de szerintem ezt anyukád nem tudná beállítani. Ha van aki beállítsa neki akkor van itt progi: Bővebben: Link képekkel a beállításhoz.
Jó is ez, csak nem ingyenes. Vagyis ingyenes, de akkor nem választható ország- HU
Ó. Eme apróság felett elsiklottam.
Közben megtaláltam a webproxy.hu-t A"Megtekintés webproxy.hu-val" fölé írja be a címet. (alapból ott van a fészbuk) A "scriptek letiltása" alól szedje ki a pipát. Sütik-hez pipa be. Remélem működik, de én nem tudom külföldről kipróbálni. Sok szerencsét. Elég off-nak tünik. Bocsi modi bácsik.
Régen melóhelyen a letiltott oldalakat úgy néztem meg, hogy webforditas.hu-ban fordíttattam a magyar oldalakat angolról magyarra
![]()
Nem csinálja a dolgát.. :/
Viszont érdekes, mert eddig írta hogy nem engedélyezett az országban. Most nem írja, de viszont nem is megy, nagy feketeség van a videó helyén, még csak ,,OSD,, sincs A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
A nagy feketeséget a scriptek letiltása pipa kivétele oldotta meg nálam.
Jó kis koncert lehetett! De úgy látom, mintha ez a törpebombázó már senkit nem izgatna!
![]()
Nekem is jó lenne ha menne de nekem se jó(igaz nekem itthonról kéne egy német oldalon megnézni egy videót) a videó helyén nagy feketeség van.
Egy haverom ki tudja miért téglából rakja ki a fal hiányzó felső 3-4 sorát. A kérdés: milyen arányokat szokás használni malter keverésnél?
Szia !
A mai modern faablakok ugyanolyan jól zárnak mint a műanyag ablakok. Az árkülönbséget leszámítva ( a fa drágább ,ugye) semmi különbség nincs köztük. Az hogy a faablak "jobban szellőzik" tévhit. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
Szia!
Falazáshoz: 4-5 lapát homok, 2 lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz hogyha a kanálra veszed megtartsa a formáját, de még kenhető legyen Alapvakolat (grúz): víz, sok cement, kevés homok, kakaó sűrűségű legyen, ezzel kell a falat belocsolni (fándlival felcsapkodni), száradni hagyni. Durvázó: 4-5 lapát homok, egy lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz, hogy kb. tejbegríz sűrűségű legyen. Egy-másfél cm vastag réteg, ha meghúzott léccel lehet elsimítani. (lekaparni a felesleget) Simító: 4-5 lapát homok, 1/2 lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz hogy híg legyen, de a falon még megmaradjon, ezt már vékonyan 2-3 mm vastagon kell felvinni, és ha kicsit meghúzott simítóval elsimítani De lehet hogy jobban jársz kész, zsákos anyagokkal (Knauf) Minőségre biztos jobb mint a saját kevergetés.
Szerintem ne tegye, ott mindig repedezni fog.
Ez nálunk is így volt. Akkor szűnt meg a penészesedés, amikor a fürdőszobába telepítettünk egy páraelszívó ventit.
Nekem jó a műanyag, nem kell festeni , nem vetemedik, UV szűrősek az üvegek, szellőztetni kell naponta min. egyszer, új házban.
Meglévő házba pedig be kell építeni a műanyag ablakba egy automata szellőztetőt, vagy most már vannak olyan ablakok, amiben labirintus szerű szellőző csatorna van, mikorra beér a hideg levegő nagyjából felmelegszik. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
Szia !
10 éve ablakozok. A penészgomba megjelenése a tökéletlen légáramlás/szellőzés miatt történik. A műanyag ablak majdhogynem hermetikusan zár. A jó faablak is.Tehát ha egy régi faablakot, ahol a réseken volt szellőzés, bármilyen ablakra is cserélsz, legyen az fa, vagy műanyag, rossz szellőzés esetén megjelenik a penészgomba. A résszellőzők erre nem minden esetben adnak megoldást, javasolt egy födém/fali szellőző beépitése is.Erről ennyit.
Régi faablak új műanyagra cserélésekor előfordulhat penészesedés, ha nincs kiegészítő szellőzés.
De ugyanez megvan régi faablak új faablakra cserélésekor is, nem az anyag számít, hanem a szigetelés, hogy mennyire "légtömör" a szoba. Szüleimnél a régi faablakokkal penészesedtek a sarkok. Kapott a ház 10 centi nikecell szigetelést, meg aluminium ablakokat hőhídmentes profilból, és bár azok tökéletesen zárnak, mégsincs penész, mert a fal nem hűl harmatpont alá. Egy komponens cseréje lehet hogy csak ront a rendszer összességén, nem véletlenül kezelik egyben a korszerűsítésnél az ablakcserét a szigeteléssel.
Haló adminék!?
Mikor fog újra működni rendesen a fórumban keresés?
Igen, elolvastam, de nekem továbbra se jön össze.
Tudsz írni egy példát, mit kell beírnom, ha ebben a témában a ,,majd,, szót keresem?
Érdekes, de kezd egy kicsit idegesítő lenni..
Konkrét téma, (de ugyanúgy minden másikban is) nem tudok keresni. PL keress ebben a témában, amit linkeltem. Rögtön az első szó ami van a témában, arra kerestem rá, és azt írja hogy nincs!...?... ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2014
Találatod csak azért van, mert nem a topicban keresel. Bővebben: Link Sajnos ez a kereső még nem az igazi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |