Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Akkor rá lesz ragasztva Semmi nem kötelező mi , én csak javasoltam valamit de ha neked van más elgondolásod hát csináld úgy.
Amit javasoltam az bevált.
Egy kérdés ! Ennyi kérdezés után csináltál már valamit ? Vagy csak kérdezel és azt várod mikor unja meg mindenki a válaszadást a nem mindig okos kérdéseidre ?
Én nem lakkoztam. Az első és utolsó menetre cseppentettem egy kis pillanatragasztót, hogy el tudjam kezdeni a csévélést és a végén ne pörögjön le amit feltekertem.
Oké azt értem hogy a forgórészen nem lakkoztad de az állórész hogyan lesz önhordó
Vagy rajta hagytad a csévetesten ?
Bővebben: Link
Idézet: „Most valahonnan guberálj egy olyan átmérőjű műanyag csövet, ami lötyögősen ráfér az imént elkészített szekunder tekercsedre! (én a borotvahabom kupakját vágtam szét ) A két rész között NE legyen több 3~4 mm-nél! A csőre (olyan szélesen amilyen az első forgórész) tekerj fel a maradék huzalból kb. 100 menetet.”
Már a PIC programozot beszereztem, a ventilátort, rézhuzalt és még pár alkatrész!
Szorítok neked, hogy elsőre induljon!
Köszönöm szépen de az idén biztos, hogy nem lesz kész!
De mégegyszer köszönöm!
Nyugtával dicsérd a napot. Sok időd van még az "idén"-ből.
Hány gramm réz kell a tekercseléshez Kb?
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
Háát legalább 50KG és a maradékot le lehet adni! Istenem mit vétettem!!
Csináld meg a tekercset és mérd meg!! Tudnál még nagyobb marhaságokat kérdezni ??
Hát köszönöm szépen mindkettötöknek!
Mifelénk grammra mérik a rezet csak hogy tudjátok!
Már meg ne haragudj, de hobbi elektronika a fórum címe nem hobbi réz vásár!
Ebből kiindulva valaki bontott egy tekercsből rezet (vagy bármi másból), ezt fogta feltekerte 150* egy PC ventire.... de a fene se mérte le grammra, hogy mennyi a súlya, mivel eme tulajdonsága itt nem hiszem, hogy bárkit is érdekelt volna. 20m van említve valahol, ez nem tudom a teljes hosszra értendő, vagy csak az egyik tekercsre, de ha nagyon akarod tudni a súlyát akkor fogd meg és számítsd ki! Egyébként előbb írták elmész egy tekercselőhöz viszel egy 2 literest és máris örülsz! A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
Fölösleges új huzalt venni. Drága, erre meg aztán igazán nem kell. Letekered egy nem kellő vagy hibás trafóról, vagy báááármi egyébről amin 0,5-0,6mm átmérőjű huzal van, és szemre abból kijön 150 menetnyi a PC ventilátorodon... De hogy fokozzam az élvezetet és újabb kérdéseket vessek fel benned: Videó magnóból kibontod a forgó képátviteli fejet, abba már fel is van tekercselve a forgó (képátviteli) transzformátor, megúszod a tekercselést, csak kísérletezni kell a legjobb feszültségátvitel érdekében.
,
Idézet: Na evvel a kijelentéseddel generáltál még 30 kérdést , mielőtt elkezdődik az építés hiányzott ez nektek ?? „Videó magnóból kibontod a forgó képátviteli fejet”
Szóval....:
Mérd meg a ventilátor forgórészének átmérőjét, a lapátokat ne mérd bele. Bőven mérve kb 35 mm. Egy menet hossza = a forgórész kerülete, azaz d*Pi, azaz 110mm. 120 menet összes hozza egy kicsit több lesz, mint 120 -szor a forgórész kerülete, azaz kb. 1320 cm azaz 1.32m. A számítást végezd el az állórészre is. Itt az átmérő legyen 40 mm, a menetszám 100. A kiszámított hoszz: 1257 cm azaz 1.26m. Összesen 2.58 m. Egy kis keresés itt a fórumon: cuz.pdf Ebből 1000m 0.25 átmérőjű zománcozott huzal 0.438 kg. Kis számolás: 3m 0.25 átmérőjű zománcozott huzal 0.1374 kg, azaz 137.4g. Hurrá, megvan, 150g huzalból még a kivezetések is kijönnek. A számítást az adott ventilátorhoz és a huzalátmérőhöz lehet igazítani. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
Ez Igen!! Kimerítő pontos válasz. Zsolt58 Nálunk holnap lomtalanítás lesz. Biztosan dobnak ki régi tévét monitort porszívót vagy más elektromos háztartási gépet. Ha sikerül megelőznöd a guberálókat több mint elég rézhuzal birtokosa lehetsz
Kéred a város nevét? De ha nem sikerülne akkor keress meg akár kész álló és forgórészt is kaphatsz A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
Sziasztok.Akkor most jobbról balra vagy balról jobbra kell tekerni? Mert fordítva visszafelé fog járni az óra?
Valami nem stimmel, vagy én nem emlékszem jól. Már régen tekertem, de mintha 22 méter ment volna rá... Mondom! Lehet, hogy én emlékszem rosszul és keverem a Gizikét valamilyen más projekttel.
Idézet: „azaz kb. 1320 cm azaz 1.32m” Itt rossz helyre ugrott a tizedes, azaz 13,2m lenne helyesen, másik tekercsnél szintén, szóval összesen 25m körül lesz.
Az a ***** Windows calculator. Lenyeli a gombnyomásokat, ha nem pont a gomb felett engedi el az ember az egér gombját...
Tényleg elszámoltam vele a hosszat és a tömeget is. Az eredmény pedig ~300m huzal lett. Pontosan : A hossz, ahogy írjátok, 25.8m. Egy méter huzal 0.438g. Ebből a 25m 11.3g -ot tesz ki. Bocsánat, lassabban kell nyomkodnom a gombokat.
Bennem is megfogalmazódott jó néhány kérdés, mikor az elsőt építettem, de szerencsére minden kérdést megválaszoltatok már. Az eredménye:
Bővebben: Régi, rossz minőségű videó.
Ez Kly mester terve- szerintem.
Meg akarja a tanárom építeni az egyik ide felrakott SMD-t, de nincs hozzá program...
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
A 16F886 / 18F2550 bázishoz ez a program már fel van töltve. Ezzel ki lehet próbálni az összes funkciót.
Ami ide fel van töltve mindenhez van program
csak keresni kell
can you plz give me back side pictures of remote control , base , propeller
|
Bejelentkezés
Hirdetés |