Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Ezt már javasoltam illetve javasoltuk neki szépen finoman és moderátor által törölten is
Itt vagyok újra
Most olyan kérdésem lenne, hogy (már emlittetem csak nem válaszoltatok rá egyenesen hanem csak célozgattatok) a 12v aramcsökentö jo vagy nem egyenes választ kérnék! És a másik kérdésem pedig az lenne, hogy a szöveget a prop HEXébe kell modositan?
Lehet hogy tudatlan vagyok ? Nem-tudom mi-az "áramcsökkentő"
Elmagyaráznád ?
Az áramcsökkentő? Az olyan izé ami csökkenti az áramot és 2 vagy 3 vagy lehet hogy több olyan derót lóg ki belőle ja és vagy fekete vagy színes de az biztos !
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
Ha az ismeretlen kifejezés "áramcsökkentő" alatt a tápegységet érted, akkor a 12V kb 1A -es tápegység jó lehet. A forgótranszformátor beállítása a programban 15V - ra lenne jó. Nagyobb kitöltést igényel, ha 12V -ról járatod.
A szöveg a kontroller adat EEpromjában van. Az karakterek ASCII kódjait használja, a szüveg végjele a 0x00 kód. A PIC programozóba be kell olvasni a hex -et, megjeleníteni az adat EEProm tartalmát karakteresen, átírni a kívánt szövegre, és beprogramozni.
De mondj neki új dolgokat!! Most fogja megkérdezni mi az a kitöltés és hol kell azt állítani
Elvileg vicsys óráját építi ha jól emlékszem a programban kell átírni vagy már lehet a távirányítórol állítani ?
Hello
Viszatérnék Blue kijelzöjére! Az avr programozoval kapcsolatban vagyok problémába! Ez a programozo jo hozá ?
Én ezt a drága változatot használtam: Bővebben: Link
És ez müködik?
És ehezz a projekthez jo? Vagy te már megcsináltad a kijelzöt?
Igen, ha van nyomtató port a gépeden.
AVR van benne, nem? Miért gondolod, hogy megcsináltam...?
Bővebben: Link Először azért tanulmányozd a progit.
Köszi szépen!
Én is keresgéltem és találtam a C# ! Ez jo? Es a win 7-re nem talalom a letoltest! A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
De a PonyProgal, hogy lehet számokat, betüket és karaktereket kimutatni a kijelzön?
Hát értek én a lovakhoz? Te vagy a mester!
Bármit lehet. Szerintem ha megtanulsz programot írni, még táncoló halálfejeket is ki tudsz íratni. Az, hogy mit tud alapból a kapcsolás- fogalmam sincs. Erről az AVR-s kapcsolásról ne kérdezz, mert nem ismerem és nem is akarok belemászni...
Még régen valamikor az elején kérdezgettél erről az AVR kapcsolásról! Mondtam neked hogy itt PIC-es órát építettünk építünk ha ilyen órát választasz kapsz segítséget. (Pláne ha nem marhaságokat kérdezel) Hp41C is mondta AVR nem ez a fórum témája
Sok sikert az AVR órához
Köszi szépen!
Akkor a pices orával kapcsolatban kérdezek! Az állo tekercs az mekkora(hoszuság, széleség) mint a forgo tekercs ami a propelleren van?
A forgórészre 0,2cuz huzal szépen menet menet mellé 3 sorban amennyi felfér
állórész annyival nagyobb átmérővel hogy a forgórész ne érjen bele Kb ugyan olyan szélességben mint a forgórészen 0.2 cuz huzal menet menet mellé 3 sorban egyébként 100 menet 150 menet az arányén nem számolgattam csak tekertem Idézet: „A forgórészre 0,2cuz huzal szépen menet menet mellé 3 sorban amennyi felfér” De a 3 sor közé kell valamilyen papirt rakni?
Látod a képet nem ? Van közötte valami ?
A tekerésnél pillanatragasztóval rögzítettem. Amikor készen volt akkor akkor lakkal fixáltam lakk ha lehet mártsd bele Sétálj el egy tekercselő üzembe a kész tekercsel egy sörért megcsinálják A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2014
Én szépen megtekertem 3 példányban és megcsináltam Videófejmotorral
És muszáj belakoznom?
Idézet: „tekerésnél pillanatragasztóval rögzítettem.” Mindig amikor kezdted a másikat akkor a végét beragasztoztad?
Nem muszáj ! Csak ajánlott ! Azért ajánlják hogy később a sok forgástól ne tudjon lelazulni szétesni a tekercs .
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |