Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   325 / 443
(#) elektrocad válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Üdv. Nem értem a felháborodásod. A feltelepített program DOC mappájában van egy "library_en.txt" dokumentum, amelyben határozottan leírják, hogy az alkatrészek nagy mennyisége miatt előfordulhatnak hibák és a Cadsoft nem vállal felelősséget az alkatrészkönyvtár helyességéért. Az utóbbiból adódik, hogy az alkatrészkönyvtárakat, vagy annak nagyobb részét nem a Cadsoft készítette, esetleg csak készíttette valakikkel (szerintem az egészet másokkal készíttetik).
Tehát a program telepítését követően mindenki figyelmeztetve van az ilyen problémák lehetőségére, csak el kell olvasni a programhoz mellékelt dokumentációkat.
(#) elektrocad válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Üdv.
Tessék: Itt megtalálod jó néhány korábbi verzió hivatalos letöltési forrását.
(#) kameleon2 válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia! Köszönöm.
(#) pista55 hozzászólása Okt 25, 2014 /

Sziasztok!

Az Eagle 6.1.0-es verzióját használom. Az érdekelne, hogy létezik-e olyan funkció vagy ULP, amellyel a Group parancs által kiválasztott alkatrészek, vezetékek halmazát egy névtérbe/egységbe tudnám helyezni. Ez funkció elég jól jönne kétoldalas nyák tervezésénél. Tegyük fel, hogy az előbb említett egység a nyák bottom oldalán helyezkedik el, és tartalmaz top és bottom összeköttetéseket is. Ha az egység területén belül a top oldalon további alkatrészeket helyezek el összeköttetésekkel együtt, és ismét az előbbi egységemhez szeretnék nyúlni vezetékesetül együtt, akkor a sima Group funkcióval a már frissen lepakolt alkatrészek is kijelölődnek. Azt tudom, hogy a tOrigin réteg kikapcsolásával a top rétegen elhelyezett alkatrészek nem jeleölődnek ki, viszont a hozzá tartozó összeköttetések igen.
(#) niedziela válasza pista55 hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Szia !

A group területeden az utólag letett alkatrészeken használd a lock parancsot.
(#) pista55 válasza niedziela hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Szia!

Köszi, ez a lock funkció is ismert volt számomra. Ezzel viszont a bottom vagy éppen a top rétegen levő összekötéseket nem tudom lock-olni. Így még továbbra is fennáll a fentebbi kérdésem.
(#) norbiv8 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Sziasztok!

a DRC miért dob "Drill distance" és "Overlap" hibákat a képen látható megoldásra? Egyébként az összes viára Overlap hibát ad, az miért lehet?

wtf.jpg

(#) Lucifer válasza norbiv8 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Hogyan tetted le azt a VIA-t? Úgy hangzik mintha két VIA lenne egymáson.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
(#) norbiv8 válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Bal oldalt a menüből kiválasztottam. Beállítottam a méretet, majd katt a tetszőleges helyre. Nem így kell?
(#) Lucifer válasza norbiv8 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Nem. Routolod az egyik réteget majd átmész a másik rétegre. Így le fog tenni egy DRC-nek megfelelő VIA-t az adott net nevével.
(#) norbiv8 válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Köszi, így tényleg jó lett, most már csak az a problémám, hogy ha a hátoldal teli föld és oda szeretnék bekötni ezzel a módszerrel, azt hogy oldom meg?
(#) elektrocad válasza norbiv8 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Elvileg, ha a teliföld nevét adod meg a csatlakozandó vezetéknek, automatikusan össze kellene kötnie.
(#) elektrocad válasza pista55 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Idézet:
„Ezzel viszont a bottom vagy éppen a top rétegen levő összekötéseket nem tudom lock-olni.”

Az összekötéseket nem lehet lockolni, csak az alkatrészeket. Ha lehetne, az nagy bonyodalomhoz vezetne, mert pl.ha lelockolnád a vezetéket és egy hozzá csatlakoztatott elemet pedig nem, az elem elmozdításakor a csatlakozás megszakadna.
Az elmozdítandó elemekre először alkalmazd a Ripup parancsot, azaz az összekötéseket változtasd vissza légkötésre, majd az elmozdítás után routold újra. Ha pedig már kijelöltél egy csoportot és azon belül valamely elemet nem akarsz elmozdítani, azokat az aktív Group parancs mellett a Ctrl+bal egérgombbal kiveheted a csoportból.
(#) HA3GX hozzászólása Okt 30, 2014 /

A v.6.5-ös 32 bites verzió fut Win 7 64 bit alatt?
(#) elektrocad válasza HA3GX hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Ha win 8.1, 64 bit alatt fut (nálam), akkor a win 7 alatt is futnia kell. Egyébként az Eagle eleve 32 bites program, azok futnak 64 bites gépeken is.
(#) HA3GX válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 31, 2014 /

Feltettem, minden rendben működik.

Ami még rejtély számomra: Hogyan lehet mondjuk az ellenállás egyik lábát földre húzni?
(#) elektrocad válasza HA3GX hozzászólására (») Okt 31, 2014 /

Nevezd el a föld "netet" GND-nek és csatlakoztasd hozzá az ellenállás lábát a "NET" paranccsal. Gondolom, a kapcsolási rajzról beszélünk, ott az összekötéseket csak a NET (egy összekötés) vagy BUS parancsokkal végezd. A WIRE nem erre való!
(#) niedziela válasza HA3GX hozzászólására (») Okt 31, 2014 /

Szia !

Ezer módon lehet, kérdezz pontosabban, részletesebben írd le mire vagy kíváncsi.
(#) pjg hozzászólása Nov 2, 2014 /

Ha megnyitok egy kész nyáktervet, hogyan tudom bekapcsolni a teleföldet?

Köszi! Megtaláltam!
Idézet:
„A rézfelületet a RATSNEST paranccsal tehetjük láthatóvá.”
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014

LPT.brd

(#) bandi777 hozzászólása Nov 2, 2014 /

Üdv!

Segítségeteket kérném.
Egy geometriai összeegyztethetetlenségbe ütköztem az EAGLE-ben (könyvtárszerkesztés), miközben a vertikális beültetési csomagját rajzoltam egy DO 41-es toknak.
Felvettem két padet 0.1 (inch) távra (0;0-ra és 0;0.1-re), és közéjük rajzoltam agy diódaszimbólumot. Majd akartam csinálni egy körívet, aminek sugara 0,05035 inch, középpontja 0;0 és hogy ne lógjon bele az előbb razolt diódaszimbólumba, úgy döntöttem, hogy az indulási magassága legyen -0.0375 az érkezési pedig 0.0375
Mivel ezeket a paramétereket (sugár, indulószög, érkezőszög) nem lehet állítani, ezért papírt, ceruzát és számológépet fogtam, majd a következő értékeket számoltam ki bevitelre:

from: 0.03359867 ; -0.375
to: 0.03359867 ; 0.375
...
curve: 276.2815

És erre egy 0.05035 sugarú, origó középpontú körívet vártam eredményül.
De helyette ez lett:

center: -0.00825554 ; 0
radius: 0.05619636

(Több mint 10%-os sugáreltérés..)

Végül behatárolós közelítéssel próbálgatva az elhajlási szöget (curve) -263.7185 -re állítva
a középpontom az origóba került, és a sugár is helyreállt 0.0503499 -re.

Többször átnéztem a saját számításaimat, de hibát nem találtam. Csináltam másik számolást ugyanilyen jelleggel, de teljesen más számokkal, és ott is amit kiszámoltam elhajlási szög nem volt jó.

Valaki tudna bármit segíteni a megvilágosodásban?
Az eagle speciálissan számolja a szögeket (én fokban), amiről még nem tudok?

Előre is köszönök Minden választ!

Alázatos tisztelettel:
bandi777
(#) niedziela válasza bandi777 hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Biztos, hogy ilyen geometriai mélységekbe kell merülni egy dióda megrajzolása közben ?
Lassan fog készülni a panel, ha minden vezetősávhoz papírt, ceruzát és számológépet használsz
(#) elektrocad válasza bandi777 hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Idézet:
„Majd akartam csinálni egy körívet, aminek sugara 0,05035 inch, középpontja 0;0 és hogy ne lógjon bele az előbb razolt diódaszimbólumba, úgy döntöttem, hogy az indulási magassága legyen -0.0375 az érkezési pedig 0.0375”

Itt valami nem stimmel. Ha az indulási magassága -0.0375 az érkezési pedig 0.0375 akkor az én számításaim és az Eagle szerkesztője szerint is a körív sugara szintén 0.0375. Ezekkel a feltételekkel nem tudsz 0,05035 sugarú körívet húzni. A gridben állítsd be az alt felbontást nagyobbra, pl 0.0001-re és már mutatja is a pontos koordinátákat. Ha véletlenül nem sikerül ilyen felbontásnál a pontos koordináta pontokra rajzolnod, a körív tulajdonságok ablakában átírhatod a végpontokat.
Másrészt viszont osztozom niedzela kérdésében.
(#) vaskoferenc113 hozzászólása Nov 4, 2014 /

Sziasztok !
Egy digitális órát próbállok elkésziteni hömérővel együtt.
Elkészítettem a bekötési rajzot. Meg kéne tervezni a NYÁK tervet.
Megpróbáltam hogy automatikusan széthúzza, de akkor 2 oldalas NYÁK tervet készített és nekem 1 oldalas kell.
Be lehet valahol állítani hogy 1 oldalas NYÁK tervet készítsen ?
Tudna valaki segíteni ?
(#) kameleon2 válasza bandi777 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Szia! Biztosan hülye kérdés, de mm-ben is próbáltad? Talán hamarabb kiderül a turpisság.
(#) kameleon2 válasza vaskoferenc113 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Igen. 1.) Ha kézzel készíted el akkor szép eredményt kapsz és egyoldalas 2.) beállítod, hogy top vagy bottom oldalon ne legyen huzalozva és kész. Ezt az automatikus routolásnál tudod megadni: TOP: N/A BOTTOM: * Magyarul: Felső réteg: Not Assigned (Nincs bekötve) Alsó réteg, mert ugye mindig fordítva gondolkodunk a nyáknál: A csillag az a huzalozás iránya, azaz lehet vízszintes, függőleges, vagy ferde - ezt még lehet finomhangolni. Ha netán átkötés kellene, azt kétféleképpen szoktam megoldani. Akkor is kétoldalasra csinálom a panelt - és az egyik oldalra gyűjtöm az átkötéseket. Ha ez a TOP réteg, akkor a piros miatt szembeötlőbb. A másik megoldás, hogy nulla ohmos ellenállással helyettesítem - ehhez a rajz is kell, amibe a megfelelő méretet bedobja az ember.
(#) vaskoferenc113 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Elkészítettem ahogy mondtad.
De rengeteg átkötést (sárga huzalt) rakott szét, és sok alkatrész össze sincs kötve.
VAlahogy tudnál még segíteni ?
Elöre is köszönöm !
Csatoltam a boardot.
(#) kameleon2 válasza vaskoferenc113 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Megnéztem, de sajnos neked újabb az Eagle verziód. A sárga vonalak be nem kötött huzalok. Az autorouter messze nem a legjobb megoldású az Eagle-ben. Én mindig kézzel huzalozom - sokkal szebb és használhatóbb a végeredmény. Van, hogy egy napig routolok, de megéri. Sok apró hibát és korrigálást is meg tudsz tenni közben : gerjedési viszonyok javítása, jobb vonalvezetés stb. Aki autoroutert akar használni - annal javaslom a pilótavizsgás Protelt. Sokkal szebb az autorouterének a végeredménye.
(#) vaskoferenc113 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Kössz a segítséget !
Lehet hogy holnap nekiállok és kézzel megcsinállom.
Elég bonyolultnak tünik és nem tudom hogy hol kezdjem...
(#) qvasz2 válasza vaskoferenc113 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Az elhelyezéssel kezd. Középre teszed a procit, és a hozzá tartozókat: kvarc, kondik, helyre teszed a kijelzőket, elhelyezed a gombokat. Tápot, majd azután elkezded az ellenállásokat szépen lerakni. Én nézni szoktam az elvi rajoz, és próbálom azokat egy kupacba, amik összetartoznak, és egymás közelébe, így nem lesz ilyen nagy gubanc, mint amit te csináltál.
A DS18b20 az megvan már? Mert szerintem nem ilyen tokozású.
Mielőtt nekiállsz tervezni, kézbe kell venni az alkatrészeket, nem pedig előre megtervezni, és azután bevásárolni!!
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) elektrocad válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Idézet:
„Megnéztem, de sajnos neked újabb az Eagle verziód....Az autorouter messze nem a legjobb megoldású az Eagle-ben.”

Szerintem próbáld ki a legújabb verzió autorouterét. Ha többmagos processzor van a gépedben, egyszerre több eredményt is kapsz (ahány magos a processzor, annyi szálon futtatja az autoroutert és annyi eredményt kapsz, amelyekből kiválaszthatod a neked megfelelőbbet). Másrészt viszont az autoroutert a kézi routolással vegyesen célszerű alkalmazni.
Következő: »»   325 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem