Fórum témák
» Több friss téma |
Kipróbáltam, alig látni az lcd kijelzést?
Mennyi időzítést szoktatok beiktatni?
Szia!
Őszintén megmondom én legalább is nem így szoktam csinálni, hanem egy külön makroban egyszerre íratom ki a változókat nem így össze vissza.
Igen próbálkoztam ezzel is, de még nem látom át, ezért csak belekavarodom.
Azt éreztem én is mintha kucig lenne.. Ha lenne kedved és időd, átszabnád ezt a részt, hogy legyen minta programom...csak ha nem teher Így már egész jól fut... Közben megoldottam ezt : "a folyamat, a lépést indító szenzoron áll meg, akkor tovább pörög", Már belekavarodtam... A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
Összeszedtem 1 csoporba a kijelzést.
Na most értem rá megnézni, szóval így kellene...
Frankó.... Mégegyszer köszönöm.. Ezt mostmár todom mintaként is használni..
Kipróbáltam élesben is, valami nem smakkol.
A step/dir kimenet oda vissza ugrál... Még nem találtam meg a hibát..... De értem mit szerettél volna............
Az csak akkor lehetséges ha valamit megint elhúztál a helyéről vagy állandóan impulzust kap a bemenet.
Nem tudom mire gondolsz...
Vissza töltöttem a rendezetlen verziót, azzal megy, próbáltam összehasonlítani de még nincs meg a bibi. Azért hálás vagyok, hogy szakítottál rám időt. Köszönet érte. Próbáltam képet feltölteni az oldalra, csak a linket másolja... hogyan kell képet ?
Képet úgy lehet hogy a fájl melléklettel betallózod a saját gépedről mint ahogy a programot szoktad, és az oldal tudni fogja hogy az kép.
Köszönet..
Kipróbálom..
Szia !
Összeraktam egy DS1307 + PIC-et, tudom írni, olvasni, de ha elveszem a tápot majd vissza adom előről kezdi az olvasást. RTC elem van, is. Mit kellene még az init-ben beállítani, hogy tartsa az időt ? Köszi !
No.. szerintem most vesztettem el a fonalat.
Valaki legyen kedves elmagyarázni a kép alapján, pár dolgot. Mit jelent a 4-5-6 bit 10 secound ? Kéféle képpen írtam az időt, az első rész miért működik ha mindent a 0 címre küldtem (wtime.fcm) ? Köszi !
A 00h cím "BIT-7" nevű bitje a "Clock Halt" bit. Ha ez 1, akkor az óra nem jár. Nem teszteltem, lehet, hogy táp elvételekor visszaáll nullára az idő és a dátum. Továbbá, itt van két remek példa a dátum és idő kiolvasására: Matrix topic. Ezenkívül egy csomó hasznos dolog. Annó én is ebből a topikból indultam el.
Sziasztok !
Értem, köszi. Gond ott van, hogy az óra jár, beállítani, kiolvasni tudom, de ha a tápot elveszem 0-ról indul újra. Szóval elemmel nem tartja meg az időt. Matrix topikot néztem, hasznos volt, de erre nem ad választ az sem. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
A munkahelyemen vagyok, és nem tudom megnyitni a file-t. De ha ez az a minta ami fent van a MatrixMM fórumán, akkor ott az elején az init után beír mindent 0-ra.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Valószínűleg fizikai oka van a dolognak. Lemerült elem, nem jó érintkezés stb.
Mindegy mit ír az RTC IC-be a 00h címre, a lényeg, hogy a CH bit nulla legyen. Tehát, ha akarod, kapásból a pontos idővel indíthatsz.
Sejtésem szerint a makrón kívül van még valami. Azt is látni kellene.
Szia !
Két dolog van amivel nem bírok. 12/24 óra kijelzés változtatása (mindig 24 órás a kijelzés van nem tudok 12 órásra beállítani) Táp nélkül csak RTC elem óra ne álljon le, avagy tápra kapcsolva a helyes időt mutassa. Van egy gomb amivel beírok az RTC-be 12:59:50 időt, ha elveszem a tápot majd vissza, akkor 01:59:00 kezd újra. Legyen kedves valaki kijavítani a csatolt programot és kommentezni, ezt a két dolgot, hogy megértsem a hibáim. Matrix-ról már leszedtem a példákat, de csak eddig jutottam Köszi ! A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Próbálkoztam tovább, most az időt megőrzi RTC elemmel, de a 12/24 óra kijelzést nem bírom beállítani. Lényegében az van, hogy nem tudom írni a 02 cím 6. bitet.
Már próbáltam a 02 címre 0x00 küldeni, 0b0000000 küldeni, de.. ennyi.
A 12 órás kijelzést egyszerűen meg lehet oldani:
Ha a kapott óra nagyobb mint 11, akkor délután van (délután esetleges jelzése). Ha a kapott óra nagyobb mint 12, akkor az órából levonsz 12-t, majd a maradék mehet a kijelzőre.
A 12 órás kijelzést egyszerűen meg lehet oldani:
Ha a kapott óra nagyobb mint 11, akkor délután van (délután esetleges jelzése). Ha a kapott óra nagyobb mint 12, akkor az órából levonsz 12-t, majd a maradék mehet a kijelzőre. Az óra írását én így szoktam megoldani (lásd melléklet). A másodperc helyére értelemszerűen mehet nullától eltérő adat is, de akkor az is kódólni kell (BCD-re) a számítási blokkban látható mód szerint. Az íráshoz és az olvasáshoz én egyszerűen a fix decimális értéket szoktam írni, de ez már csak részletkérdés. A számítási blok elején a Set_Hour, mint decimális szám szerepel, a számítások után már mint BDC.
Szia !
Probléma nem ezzel van, mint írtam már irni... olvasni sikerül. Gondom ezzel van. Adatlap 8. oldal Idézet: „The DS1307 can be run in either 12-hour or 24-hour mode. Bit 6 of the hours register is defined as the 12-hour or 24-hour mode-select bit. ...stb The hours value must be re-entered whenever the 12/24-hour mode bit is changed. ” Másik amit nem értek, de ez attól függetlenül működik Szintén adatlap 8.oldal 00h cím a secound 01h cím a minute 02h cím a hour ha csak a 0 -ra írom az egész időt akkor is vissza olvassa a teljes időt ha felbontva ahogy írva van címenként írom akkor is vissza olvassa ráadásul az olvasás 0-0-1 címen megy. Szóval minden működik a 12/24 kivételével, csak egy kukkot sem értek belőle. Talán simpinek lesz ideje, kedve, és elmagyarázza. Üdv.
Sziasztok. Szeretném megkérdezni,hogy hogyan lehet egy picket alvás állapotba hozni és utánna felébreszteni
Köszönöm szépen
Szia !
Igy próbáltam elküldeni az initben, de csak az órát állítja x-értékre. Az is lehet persze, hogy minden érték íráskor ezt is küldeni kellene. Néztem egy mintát ahol az initben igy küldni el a 24 óra engedélyezést óra = óra AND 0x3F Próbáltam millió variációt, de 12:59:59 után mindig 13:00:00 jön
Meghagytam a rendes működő órát.
Az RTC_initbe beírtam egy írást a 02-re, ide adtam meg értékeket 0x3F., 0b0110001...stb A kiolvasás makróban külön kiolvasom a 02-t és kiíratom LCD-re Eredmény 1, egyszer valamiért 6 volt, de azt nem tudtam változtatni csak ha kivettem az RTC elemet. Ahogy többet nézem annál távolibbnak tűnik ez az egész.
Szia !
Birizgálás nélkül az olvasott értékek a normál idő alatt. Nem túl jó a kép de azért látni. Itt a program is, nézd meg az RTC init makrót, nekem az is furcsa középen írtam egy kommentet, attól lefele érdekes, hogy olvasásra áll be, de transmit használ. Bent hagytam ahonnan a kiírás volt, csak szürke.
Holnap megpróbálom.
Köszi ! Még az mond el miért igy kell felírni. Miért nem lehet igy HOUR_I = 0x52 vagy 0b01010010 A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Beírtam,az óra beáll 12:00:xx-re de lényegében semmi.
Beírtam külön külön 0-1-2 címre. Nem megy a kontroll regiszterek írása, biztos meg van a módja, de nem ez amit én próbálok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |