Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Én az anyagira gondoltam. Most a nyáron voltak olyan erős időszakjaim, hogy 35 meg 42 ezerrel futottam neki egy komplett hónapnak.
![]()
Mai szerzeményem egy karos lemezolló
![]() Már hónapok óta vadásztam , de 30e alatt nem nagyon találtam sehol egy használható darabot. Aztán eszembe jutott (másoknak is ajánlom) hogy a Fb-on vannak zsibis oldalak, ahol lehet feltenni keresést is. Egy nap alatt volt 3 ajánlatom helyben! A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Tavaly én is vettem ilyet. Körülnéztem és azt láttam, hogy 20 körül vannak és ez nagyjából független a mérettől. Végül 18-ért vettem egy 45 cm-est, de asztallal együtt. Kissé rozsdás, de hibátlan. Elképesztő súlya van, mert legalább 100 kiló, az asztallal együtt. Majd meg szakadtam, mire kibányásztam az autóból...
Talán itt jobban látszik az erőkaros "áttétel". A vágóéle 15cm, de nyákot darabolni, vagy kisebb lemezmunkákhoz tökéletes lesz 5e Ft-ért
![]()
Egyszer rákérdeztem egy hozzáértőnél, azt mondta, ha jó, akkor a cigaretta papírt is viszi. Jók ezek, de a 100-as szeget nem ezen kell vágni...
![]()
Sziasztok!
Én is szeretném bemutatni a kb 2 hónapja üzemelő legújabb szerszámomat az akkus csavarhúzógépet.Mivel a hobbim miatt nagyon sok csavart kellene gyorsan kiszedni így számomra szinte elengedhetetlen ez az eszköz. Már a tavaly télen szerettem volna megvenni de eléggé borsos ára volt(20eFt) így akkor nemet mondtam viszont mindenképpen akartam a márkánál maradni ugyanis nagyon beváltak itthon a Bosch szerszámgépek(Pl.:apám több mint 20-25 éve gyilkolássza a Bosch felxet amin eddig csak forgórészt és tápkábelt kellett cserélni ez 8 eFt volt viszont rengeteget volt/van eröltetve,használva) ezért mondtam hogy akkor legyen ez is az.Aztán 2 hónapja betévedtem a tacskó ba és megláttam 11 ért.Na akkor mondtam azt hogy te most velem jössz!Azóta is használom szinte napi szinten és nagyon jó viszonylag erős is a nagyobb csavarokat is gond nélkül hajtja ki és be.A segédfény sokszor nagyon jó főleg ha nem látok oda ahol csavarozni kéne.És még valami: Ez kérem itthon kis hazánkban készült!!! Képek lent:éppen töltőn van.
HELLO !
Mint laikus kerdem , melyik a jobb megoldas a ketto kozul ?
Botesz akkus csavarhúzójáról jutott eszembe , hogy megkérdezzem...
Van a háztartásban már akkus fúrógép vagy 5 darab. Mindegyik mechanikusan illetve elektronikusan tökéletesen működne. Az egyetlen gondom velük, hogy az összesnek odavan az akkuja. Van 7,6V-os , 12V-os, 18V-os, 9V-os, hozzá töltők is - de mindegyiknek odavan az akkucsoportja. Van-e valakinek ötlete, hogy az 1000 Ft/db NiCd akkuk helyett mi lenne a megoldás? Esetleg olyan forrás, ami ennél olcsóbb és mégis tartós? Sok helyen láttam videókon Li-Ion akkukkal kiváltva ezeket a NiCd-ket - érdemes esetleg ilyenbe beinvesztálni ? A regenerálós módszereket kipróbáltam, de ami döglött az sajnos döglött, azzal már nem foglalkoznék.
Nem akarok hülyeségeket mondani de márkaboltban pótalkatrészként nem lehet kapni?Vagy lehet csak borsos áron?
![]()
20 éve gyilkolászom ezt a márkát,3. akkupakkot fogyasztja,de még egy rossz hangját nem hallottam a hajtásláncnak!
Én nagyon sok "rossz" laptop akkuból termeltem ki sok sok li ion cellát amik viszont még nagyon jók. Az elektronika letiltja a cellákat, mert elérte az x periódust, és egyszerüen halottnak mondja az akkukat. De én nagyon sokat szedtem szét és sok akku nagyon is jó állapotban van. Igy javult meg egy csavarbehajtó , igy pirit napokig a gyerek távirányitós autója, nem is akárhogy és lassan egy éve megy töltés nélkül az LCM3 kézimüszerem 2 akkuval. Amik állitólag rosszak voltak, de semmi bajuk.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Apám is igen elégedett vele!Ami csalódás volt neki az a gyalugép.Az még abban az időben készült amikor még jókat gyártottak de az már 5 évesen kb kinyiffant.A flex viszont nagyon jól bírja.Szerintem a maiak nem olyan jók.Ebben a kis ketyerében LI-ION os akku van de benne van a tokmányban cserélni szétszedés nélkül nem lehet.
Ezekben a laptop akukban tudtommal van valami féle számláló chip ami x idő után letilt de tudtommal nullázható.
Szia! 12V-os akkus csavarhúzónak akkora a talpa (az enyémnek) - amiben pont elfér egy vagyonvédelmi zselés akku egyben - fektetve. Kicsit cipőkanalas - de évek óta működik. A kis kézi csavarhúzómba Deltontól és a Globiztól szoktam akksikat venni és sorbakötöm. Azok olcsóbbak. A barátom egyszerűen átalakította az akkus gépét külső vezetékesre és adapterről megy. Így a funkcióját - mint vezetékes gép látja ugyan el - de legalább nem kuka. Régebben cellánként is cserélgettem - akkor is elmegy 1-2 évig, csak a legrosszabbat kell kiemelni a packból. Kínából is rendeltem már gyári bosch akkupackot a magyar ár töredékéért.
Köszi, a két céget majd megnézem...
A vezetékes megoldáson is gondolkodtam már, egyik lehet hogy olybá lesz. A kínai Bosch mennyire bírja ? Mert akkor annak komolyan utánanéznék!
No majd most hétvégén a zsibin alkuszok ilyen laptop akkupakkokra Li-ionból. Erről már én is olvastam, lehet megérné ha csak 3-4 darab észheztérne .
Idézet: „átalakította az akkus gépét külső vezetékesre és adapterről megy” Nem mindegy, mert az adapter közel sem tud akkora áramot adni, mint az akku. Adapterről jóval gyengébb.
Ezt nem írom alá, láttam 8-10 A-es tápokat ilyen célra.
igen van, de sajnos nem mindegyik nullázható, és nem egyszerü, eeprom olvasás, átirás, visszatöltés.....nem egyszerü
Nagyon régi akkut azért ne hozz el. Amik szerintem jók, azok ilyen 5-8 éves laptop akkuk, ezek nagyjából már letiltottak, de a cellák még jók lehetnek. Viszont ha találnál olyat, amin feszültséget tudsz mérni egy multival, akkor viszont tuti nyerő a dolog, mert ha van benne minimális feszültség is akkor azt jelenti, hogy a cellák jók mert nem sültek ki maguktól, tehát nem mentek mélykisülésbe. Egyébként úgy (is) szoktam megállapitani, hogy jók e a cellák, hogy feltöltöm mindet, és egy hét mulva rámérek multival, amelyik tartja a 3.6-ot azok nagyon jók, a rosszak maguktól lemerülnek. Azokkal már kár foglalkozni. De ha arányait tekintjük, én olyan 5 laptop akkut szedtem szét, és kivétel nélkül mindben találtam használható cellát. A legjobb egy lenovo laptopé volt, abban az elektronika totál letiltott, de az össszes cella tökéletes volt. A legrégebbi laptop akku amit szétszedtem, az egy ős laptop, egy compaq armada M500-as volt. Pentium 3-as, még a win98 a gyári szoftvere, mikori lehet, mondjuk 15 éves, de még ebben is találtam 3-4 működő cellát. Tehát ha ilyen 5-6 évest találsz nagyon jó esélyed van, pláne ha párszáz forintért odaadják, bőven jól jársz.
Én mezei pc tápot használok. 16A-t tud 12v-on. Tökéletesen viszi a fúrógépet. Egy trükkje van! A 12v-os ágra kell egy nagyobb kondit akasztani, nálam 10.000µF van, ez azért kell, mert amikor inditom a gépet kondi nélkül a nagy induló áram miatt rövidzárnak érzi a pc táp, és azonnal letilt. El sem indul a gép. De kondenzátorral tökéletesen megy. Egy pc tápot gombokért lehet lőni szinte bárhol.
Szivesen. Sőt, ha a pc táp -12v-os ágát egy kicsit megerősited a 12v mintájára, tehát erősebb dióda, nagyobb kondi, a zavarszürő tekercset is át kell tekerni ugyanolyanra, stb, akkor az is tudja majd a 16A-t, mert maga a trafó ugyanabból a huzalból van. Igy lehet 24v-os tápod vagy 2x12v
Ma bóklásztam a piacon, és megláttam a már régebben kinézett műszerész készletet. Legutóbb 2000-et mondott rá a bajuszos embör, mondom annyiért nem kell, de most 1500 volt a válasz. Hát mondom ennyiért nem hagyom ott. Ezt az első képen láthatjátok. Örültem is, mondom, telefonokat meg ilyen apróságokat jó lesz szétszedni...Majd elindultunk a LIDL be vásárolni. Na ott megláttam egy kis müszerész szettet, majdnem lekapartam az arcomat. 30 fajta mini bitfej, torx, csillag meg ami kell, egy teleszkópos hajtószár amivel 20cm-re növelhető a hajtás, de ha nem kell kivehető. A tekerő feje tokmányos igy bármi befogható bele, még egy fúrószár is, tartozék továbbá egy elég jónak tünő oldalcsipő, egy csipesz, egy használható nagyitó és egy flexibilis szár a nehezen hozzáférhető helyekhez, mindezt 1999Ft-ért.......na mondom neeee!! Hát engem nem érdekelt, nem hagytam ott. Igaz most van feleslegbe egy szettem, de nembaj. A LIDL-is szett sokkal jobb, és ezekkel a powerfix márkákkal én eddig nagyon meg voltam elégedve. Szigetszentmiklósi lidl-ben van, szerintem ez ennyiért nagyon megéri.
Szivesen. Remélem sikerül találni akkut gombokért. Akik bolháznak nem is tudják néha milyen kincseket árulnak párszáz forintért.
Szerintem ne bánkódj a 2 készlet miatt, a mélyen ülő csavarokhoz jobb lesz a piacos készlet.
![]()
Már most nem bánom, egyrészt amiért mondtad, másrészt, épp asszony telóját akartam szétszedni, és hopp, a piacosba nincs olyan fej, de a lidl-is be van
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |