Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Akkor a pcl csőhöz való kimenő még jó hozzá. Olyan kérdésem volna még hogy előerősítő csövet igényel? Vagy önmagában is használható?
Tegyél elé 6j6 -ot. (ECC)
Én is csak saccoltam... TERTA-Sound vetítőnek volt ilyen végfoka PP 10W, de nagyon forróak tudnak lenni a kicsi búra miatt.
Rendben köszönöm a válaszokat.
![]() ![]()
Adatlap szerint is annyi AB osztályban. Amúgy egy jó kis cső, de kell szellözni hagyni.
Olyat én is láttam. Jó nagy kimenővel, és ECC40 -ek hajtották.
Elé maximum E88CC-m akad csak sajnos.
![]()
6N2P is jó. Pucuka szerintem a stílus miatt írta a 6j6 -ot, mert az is olyan kicsi.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Sajnos ekkora csőkészletem nincsen,használtan akadnak többségben csöveim,ritkán de vanank újak is. A kisebb típusokból is csak ezek vannak + 6X4 egyenirányító,talán még 1T4T van.
![]()
Szerintem a 6J6 nem egy drága gyakori cső, a börzén biztos van. A 6AU6 rádiókban volt használatos, biztos nincs sok, de ha már pentóda, jó a 6AK5 is, (ez is elég gyakori) és jól mutat a sor.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Az a baj hogy börzékre nagyon ritkán jutok el sajnos elég messze is lakok pesttől,ráadásul iskola is van még.
![]()
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni milyen elektroncső ez? 6,3V 220mA a fűtés ami balról jobbra a 3-5 láb. 4-es a Katód 1-8-as Rács, 2-es Anód 7-es nem használt
Tudok adni a szóban forgó csövekből, de van egy csomó 6ZS1P pentódám is ha kell ingyen valakinek. Postázást nem vállalok.
Lehet hogy valamilyen kisteljesítményű mikrohullámú adócső, de nem vagyok benne biztos.
Írtam üzenetet.
![]()
Üdv mindenkinek
Szeretném a segítségeteket kérni 1zs24b elektroncső bekötésével kapcsolatban. Nem igazán találtam értelmezhető adatlapot a bekötésről. Tudnátok segíteni? Egy zsebrádiót szeretnék csinálni belőlük.Van 4db. Üdv madzagos
Bővebben: Link
1-2 fűtés(katód), 3 árnyékolás, 4 g3, 5 g2, 6 g1, A anód. És végül egy rádió rajza ilyen csövekkel. Bővebben: Link
Bővebben: Link
A katód kivezetése a fűtés negatív oldala, 2 láb. A cső szokványos szerelési módja, két forrléc közé légszereléssel, és akkor nem levágni a drót kivezetéseket. A drót lábakra vékony mipolán cső húzandó. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Köszönöm a segítséget így már fogok boldogulni.
A cső nem ismerős, de hogy nem mikrohullámú, és nem adócső, az biztos.
A vezérlőrács dupla kivezetése azt jelenti, hogy a csövet nagyfrekvenciás célra (UHF sáv) szánták földelt rácsú kapcsolásban. Adócsöveket ilyen üzemmódban nem szoktak használni, sokkal inkább bemeneti fokozatokban, impedancia illesztés, kiszajú erősítés. Mikrohullámú, > 3GHz, (mikrohullámú sávok) adócsövek koax kivitelű triódák, vagy klisztron, vagy magnetron, vevőknél haladó hullámú csövek. Bár vevőknél már nagyon régen diódás keverést használtak bemeneti fokozatokban, a kisebb KF frekvenciákon már működtek a csövek. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Sziasztok!
Betudná valaki azonosítani ezeket a csöveket?
Én is arra tippeltem mert félig meddig lehetett látni a feliratot csak biztosra akarok menni. A kicsi miféle fajta lehet?
Szerintem fényelem, vagy fotoellenállás (inkább az utóbbi lesz, nekem is van hasonlóm, csak más alakú).
Nézd meg az üvegbúrán át a kivezetéseket és mérj feszültséget rajta sötéttel és világossal, vagy ellenállást ugyanígy.
Fotóellenállás. Ráadásul terhelhető fajta.
Létezik olyan kialakítású elektroncső, amiben a csőre merőlegesen vannak elhelyezve a rácsok? Olyan kialakításra gondolok mint, ahogy képcsövekben van. Mert amiket eddig láttam, mindben hengeresen voltak elhelyezve.
Léteznek, de azok speciális csövek pl. klisztron, nagyfrekvenciás koax triódák, és nagy teljesítményű adócsövek . Az ilyen általánosan használt hengeres felépítésű csöveknek praktikussági okai vannak. Minél nagyobb katódfelület, és az ahhoz tartozó anódfelület így helyezhető el kényelmesen, a lehető legkisebb alapterületet elfoglalva.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
Vezérelhető stabilizátorok is lehetnek, meg a tirátronok között is vannak ilyenek.
Üdv!
Készített már valaki adaptert pl. ECC83 vs. E283CC csövekhez? Érdekelne a dolog, a sima 83-assal indítanék és a különbség gyors felméréséhez jó lenne egy (2) ilyen adapter.. Értelemszerűen, venni nem akarok készet. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |