Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Akkor a pcl csőhöz való kimenő még jó hozzá. Olyan kérdésem volna még hogy előerősítő csövet igényel? Vagy önmagában is használható?
Tegyél elé 6j6 -ot. (ECC)
Én is csak saccoltam... TERTA-Sound vetítőnek volt ilyen végfoka PP 10W, de nagyon forróak tudnak lenni a kicsi búra miatt.
Rendben köszönöm a válaszokat. Keresgélek,ha sikerül valamit építeni akkor a topicjában megírom.
Adatlap szerint is annyi AB osztályban. Amúgy egy jó kis cső, de kell szellözni hagyni.
Olyat én is láttam. Jó nagy kimenővel, és ECC40 -ek hajtották.
Elé maximum E88CC-m akad csak sajnos. Vagy EF80.
6N2P is jó. Pucuka szerintem a stílus miatt írta a 6j6 -ot, mert az is olyan kicsi.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Sajnos ekkora csőkészletem nincsen,használtan akadnak többségben csöveim,ritkán de vanank újak is. A kisebb típusokból is csak ezek vannak + 6X4 egyenirányító,talán még 1T4T van.
Szerintem a 6J6 nem egy drága gyakori cső, a börzén biztos van. A 6AU6 rádiókban volt használatos, biztos nincs sok, de ha már pentóda, jó a 6AK5 is, (ez is elég gyakori) és jól mutat a sor.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Az a baj hogy börzékre nagyon ritkán jutok el sajnos elég messze is lakok pesttől,ráadásul iskola is van még.
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni milyen elektroncső ez? 6,3V 220mA a fűtés ami balról jobbra a 3-5 láb. 4-es a Katód 1-8-as Rács, 2-es Anód 7-es nem használt
Tudok adni a szóban forgó csövekből, de van egy csomó 6ZS1P pentódám is ha kell ingyen valakinek. Postázást nem vállalok.
Lehet hogy valamilyen kisteljesítményű mikrohullámú adócső, de nem vagyok benne biztos.
Írtam üzenetet.
Üdv mindenkinek
Szeretném a segítségeteket kérni 1zs24b elektroncső bekötésével kapcsolatban. Nem igazán találtam értelmezhető adatlapot a bekötésről. Tudnátok segíteni? Egy zsebrádiót szeretnék csinálni belőlük.Van 4db. Üdv madzagos
Bővebben: Link
1-2 fűtés(katód), 3 árnyékolás, 4 g3, 5 g2, 6 g1, A anód. És végül egy rádió rajza ilyen csövekkel. Bővebben: Link
Bővebben: Link
A katód kivezetése a fűtés negatív oldala, 2 láb. A cső szokványos szerelési módja, két forrléc közé légszereléssel, és akkor nem levágni a drót kivezetéseket. A drót lábakra vékony mipolán cső húzandó. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Köszönöm a segítséget így már fogok boldogulni.
A cső nem ismerős, de hogy nem mikrohullámú, és nem adócső, az biztos.
A vezérlőrács dupla kivezetése azt jelenti, hogy a csövet nagyfrekvenciás célra (UHF sáv) szánták földelt rácsú kapcsolásban. Adócsöveket ilyen üzemmódban nem szoktak használni, sokkal inkább bemeneti fokozatokban, impedancia illesztés, kiszajú erősítés. Mikrohullámú, > 3GHz, (mikrohullámú sávok) adócsövek koax kivitelű triódák, vagy klisztron, vagy magnetron, vevőknél haladó hullámú csövek. Bár vevőknél már nagyon régen diódás keverést használtak bemeneti fokozatokban, a kisebb KF frekvenciákon már működtek a csövek. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Sziasztok!
Betudná valaki azonosítani ezeket a csöveket?
Én is arra tippeltem mert félig meddig lehetett látni a feliratot csak biztosra akarok menni. A kicsi miféle fajta lehet?
Szerintem fényelem, vagy fotoellenállás (inkább az utóbbi lesz, nekem is van hasonlóm, csak más alakú).
Nézd meg az üvegbúrán át a kivezetéseket és mérj feszültséget rajta sötéttel és világossal, vagy ellenállást ugyanígy.
Fotóellenállás. Ráadásul terhelhető fajta.
Létezik olyan kialakítású elektroncső, amiben a csőre merőlegesen vannak elhelyezve a rácsok? Olyan kialakításra gondolok mint, ahogy képcsövekben van. Mert amiket eddig láttam, mindben hengeresen voltak elhelyezve.
Léteznek, de azok speciális csövek pl. klisztron, nagyfrekvenciás koax triódák, és nagy teljesítményű adócsövek . Az ilyen általánosan használt hengeres felépítésű csöveknek praktikussági okai vannak. Minél nagyobb katódfelület, és az ahhoz tartozó anódfelület így helyezhető el kényelmesen, a lehető legkisebb alapterületet elfoglalva.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
Vezérelhető stabilizátorok is lehetnek, meg a tirátronok között is vannak ilyenek.
Üdv!
Készített már valaki adaptert pl. ECC83 vs. E283CC csövekhez? Érdekelne a dolog, a sima 83-assal indítanék és a különbség gyors felméréséhez jó lenne egy (2) ilyen adapter.. Értelemszerűen, venni nem akarok készet. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |