Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Nekem egyáltalán nem jött ki belőle hang. Én is kipróbáltam, több variációban, de sehogy sem lett jó.
Aztán hagytam, mert már nem volt idegem foglalkozni vele.
Akkor próbáld már ki valami másról is, ma már minden PC alaplapon van spdif kimenet.
Nem, CD ről kell működnie, PC-és vackokkal nem foglalkozom.
Akkor nálam fél siker, bal csatorna ok..
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Csinálj még egyet, és meg is van a sztereo
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
De csak akkor ha annak a jobb kimenete fog működni, két ballal nem sokra megyek..
Menni fog az csak kitartónak kell lenni.
Megnéztem pár kapcsolási rajzot ezzel a PCM1794A IC-vel. Azokon az FMT0, FMT1 és az RST kivezetések közvetlenül a VDD-re vannak kapcsolva nem a VCC-re. Esetleg megpróbálhatnád kivenni azt a három 47k-s ellenállást és az IC kivezetéseit közvetlenül a VDD-re kapcsolni. (Az előfordulhat, hogy butaságot írtam, mert az elektronika ezen részét nem ismerem).
Az RST a reset, azt megfelelően kell kezelni, semmi köze hozzá. Nézzétek már meg a doksit az ég szerelmére, világosan benne van, hogy mikor dolgozik sztereóban, ha úgy van beállítva, de nem szól, akkor hibás a forrás, esetleg szakadt a LeftRight clock, vagy a konkrét esetben nem olyan formátummal dolgozik a lejátszó, ezért kellene kipróbálni más forrásból. Ennyi, ezen nincs mit tovább bonyolítani más hiba nem lehet.
Idézet: „[[quote]/Nézzétek már meg a doksit az ég szerelmére, világosan benne van, hogy mikor dolgozik sztereóban, ha úgy van beállítva, de nem szól, akkor hibás a forrás, esetleg szakadt a LeftRight clock, vagy a konkrét esetben nem olyan formátummal dolgozik a lejátszó, ezért kellene kipróbálni más forrásból. Ennyi, ezen nincs mit tovább bonyolítani más hiba nem lehet. [quote]” Sajnos ezeken már túl vagyok, nem is tettem volna fel itt a problémám , ha ezeket előtte nem ellenőriztem volna. DIR9001 (azonos beállításban)/ PCM1793 DAC működik, CD digitális kimenetéről, csak ez nem. Kíváncsian várom, ha összedobod, neked hogyan indul. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Azt hittem, hogy a lejátszó adatbuszáról hajtod közvetlenül. Ha már SPDIF vevő van rajta, akkor legalább egy próba erejéig dugd rá a PC-re az ég szerelmére már. Mennie kell, multiméterrel ellenőrizd az IC-n, hogy tényleg földön vannak-e a lábak, ez azt jelenti, hogy az IC szélén, ahol találkozik a láb az IC tokjával mérd meg, hogy földön van-e, de ne nyomd rá erősen a mérőtüskét, lehet, hogy szakadás van, csak nem látszik. Nem vicc, én is jártam úgy az egyik DAC-nál, hogy ránézésre szépen be volt forrasztva a láb, de valójában mégis szakadt volt és a kimenet eldőlt egy irányba, mert lógott az OPAMP egyik bemenete. Kerestem összevissza a hibát, mire kiderült, hogy a PCM egyik lába nem volt beforrasztva, de ez nem látszott még nagyítóval sem.
Most beugrott olyasmi, hogy a lejátszó valúszínűleg 16biten dolgozik és a PCM-24-re van álítva. Dugd rá PC-re! A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Idézet: „Azt hittem, hogy a lejátszó adatbuszáról hajtod közvetlenül. Ha már SPDIF vevő van rajta, akkor legalább egy próba erejéig dugd rá a PC-re az ég szerelmére már.” Képen is látszik a DIR9001, több CD digitális kimenetéről is próbáltam, az nem lehet a hiba oka.. Idézet: „multiméterrel ellenőrizd az IC-n, hogy tényleg földön vannak-e a lábak, ez azt jelenti, hogy az IC szélén, ahol találkozik a láb az IC tokjával mérd meg, hogy földön van-e, de ne nyomd rá erősen a mérőtüskét, lehet, hogy szakadás van, csak nem látszik.” Ez volt az első amit ellenőriztem. OPA nélkül is mértem, közvetlenül a két kimenetet.. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
De most nem a kimenetekről beszlek, az csak példa volt, hanem a konfigurációs lábakról! És ne CD-ről próbáld, mert az biztos, hogy 16 bites, hanem PC-ről!
Igazából logikusnak tűnik miért szól csak az egyik oldal. A "Hardware Control Switches" táblázatát nézegetve több féle beállítás lehetséges.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Szia!
Én is itt sejtem a problémát, de még nem tudom a megoldását. Tudod már régebben összeraktam, akkor feladtam, most ismét próbálkozom. Ennek működni kell...
Értem, de biztos, hogy nem ez a probléma oka, CD ről is mennie kell. PCM1793 is 24 bit .. és az működik..
Egyébként mono beállításban is kell mind két kimeneten jelnek lenni. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Nem feltétlenül kell mindkét kimeneten jelnek lenni. Ha jól értelmezem a táblázatot, van olyan hogy L vagy R csatorna aktív Mono módban.
Sziasztok.Van egy ilyen DAC-om.Arra gondoltam,hogy lekoppintanám ezt a nyákot (mert elég egyszerű lenne) és csinálnék egy másikat.A baj,hogy csak 1794,1795 meg 1798 chipjeim vannak.Ezek közül be tudom tenni valamelyiket a 1793 helyére?Kipróbálni már nem tudom mert már beforrasztottam.
De a kettő közel sem ugyanaz. Komolyan felfoghatatlan számomra, hogy miért nem vagy képes rádugni valami másra, vagy ellenőrizni, hogy a lábak tényleg nem kontaktihábásak-e. Mi a *** kérdezel, ha fittyet hánysz a válaszra? Gondolod, hogy, ha bámulod még egy darabig, akkor elkezd szólni? Komolyan nem értem, vagy tedd, amit javaslunk, vagy ne írj ide többet, ez valami botrány, ha annyira tisztában vagy a működésével, akkor old meg magad és ne kérdezz!
Ejnye! Finomabban is lehetne! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Az kimeneti műveletierősítő 2-es és 3-as lába között elég közel van a vezetősáv, nincs rövidzár?
Szia!
1793 nem kompatibilis, más a lábkiosztása is, ezért sem tudod helyere betenni, a 1794-et.. Tervezni kell hozzá másik nyákot.
Köszönöm,igen közben rájöttem én is,csak már nem tudtam törölni a h.sz-t.
Helyes, de hogy miért fáj neked kipróbálni valami mással az felfoghatatlan számomra, nem tudok elképzelni semmiféle logikus indokot arra, hogy miért esne nehezedre rádugni egy PC-re, DVD lejátszóra, vagy bármire, ami képes 24 bites adatot küldeni. Elég egyszerű szerkezet, beláthatod, hogy kontakthibán, panelzárlaton, hibás műveleti erősítőn(?) kívül más hibája nem lehet, csak a forrás. A próba 35másodpercet rabolna az életedből kb.
Pont most írtam a kunyeráló privit,de akkor nem küldöm el.Köszönöm Zoli élnék a lehetőséggel és szeretném akkor elkérni.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Idézet: „Helyes, de hogy miért fáj neked kipróbálni valami mással az felfoghatatlan számomra, nem tudok elképzelni semmiféle logikus indokot arra, hogy miért esne nehezedre rádugni egy PC-re, DVD lejátszóra, vagy bármire, ami képes 24 bites adatot küldeni. Elég egyszerű szerkezet, beláthatod, hogy kontakthibán, panelzárlaton, hibás műveleti erősítőn(?) kívül más hibája nem lehet, csak a forrás. A próba 35másodpercet rabolna az életedből kb.” DVD-ről is próbáltam, nem változott semmi. PCM1794 kimenetein semmi zárlat, átmértem, nem egyszer, konfigurációs probléma van, szerintem.. A DIR9001 sem működött elsőre, kapcsolás hibája miatt, reset kivezetését közvetlenül a tápra kapcsolták, ezt sikerült javítanom... Idézet: Na végre köszönöm, legalább már tudjuk, hogy nem ez a baj, részemről most van csak kizárva. A konfigurációnak elvileg jónak kell lennie ott kontakthibára tippelnék még, főleg ilyen paneles átalakítós megoldásnál. „DVD-ről is próbáltam, nem változott semmi.”
Én is több kapcsolást tanulmányoztam már.., CHSL kivezetés 3,3V tápra kötik több helyen is, nem GND-re. Kipróbáltam az összes variációt, de nem hozott eredményt.
DC méréseket is végeztem, -out/L, +out/L kivezetéseken 1,2V mérhető, a -out/R szintén 1,2V a +out/R viszont 0V. OPA nélkül mértem, zárlat nincs a panelen, így PCM1794 hibájára tippelek már. Mind kettő ezt produkálja, ezért zártam eddig ki az IC hibát. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |