Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Ha több a nyomás a kelleténél, előbb kilyukad/kezdi el ereszteni a vizet a bojler, mert előbb-utóbb mindegyik így végzi.
Mikor nálunk bejött a vízvezeték, a korábbi háztartási hidroforra kötött bojlerek közül több megadta magát (meghasadt). Ezután ezeken a helyeken az alább említett reduktorokat szerelték fel. Nálam ez azonnal bekerült, mert méregettem a nyomást és a padláson felszerelt mérő időnként 3,7 bar nyomást mutatott, a bojlerem gyári max. nyomása 4 bar. Azóta is üzemel. ~18 év. kukázott bojlert újítottam föl, lyukas volt és behegesztettem
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
Mindegy, szerintem nem lesz a bojlernek semmi baja, mert ahol én eddig láttam, sehol nem volt felszerelve nyomáscsökkentő, csak a kombinált szelep, ráadásul abból is az olasz bojlerekhez alkalmazott, amin egy kis csepegő csonk van leeresztő csap nélkül.
Természetesen, mivel a kombinált szelep külső (bejövő hideg víz), és belső (túlfűtés) túlnyomásra is lefúj.
Ahogy granpa is írta a bojlernek nem lesz baja, de ha túl nagy a bejövő víz nyomása folyamatosan ereszt a túlnyomás szelep és emiatt több víz fogy feleslegesen.
Sziasztok !
Olvasgattam a forumot és látom vannak hozzáértők.Problémám a követkeező.Adott egy 100 iliteres olasz fekvőbojler 5 éve ment most elkezdett folyatni.szétszedtem tiszta vkő volt,az anód eltünve természetesen.Ki lett cserélve letakaritva minden.A gumitömitésre azt mondta a boltos hogy jó.összeraktuk (víz-gázossal) És a probléma ugyanaz pfff a szerelőm azt mondta kilyukadt ...csere...Esetleg nem lehet hegeszteni ? vagy hogy lehet a lyukat megtalalni? Ahol folyat ott van ? vagy az nem törvényszerű?Esetleg csak a tartályt külön venni és belerakni a cuccokkat?Amugy csak ugy melllékesen emlitem ,hogy a biztonsági szelepen talán soha nem csöpögött viz.lehet ez okozta a galibát?Bár a szerelő azt mondta ,hogy jó.Köszi előre is a választ A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
Nyomást tekintve egy éjszakai felfűtés alatt kb. 5-6 dl-nyi víz csepeg a kis műanyag edénybe, ami szerintem normális "adag".
Akkor nincs szükség nyomáscsökkentőre. Persze csak ha ez mindig így van ás néha sem megy a hálózati nyomás túl magasra.
Köszi a segítséget. Még arra lennék kíváncsi, hogy a hálózati nyomást milyen szerkezettel tudom megmérni?
A nyomást manométerrel mérjük. De ha sosem tapasztalod, hogy felfűtési időn kívül csepegne a túlnyomás szelep, akkor nem túl nagy.
Értem. Köszönöm még egyszer a kiigazítást ezügyben.
Ha nem a fenéklemeznél szivárog a víz, akkor a javítást felejtsd el. A tartály és a külső borítás között szigetelőanyag van. Ha pl. a közepén lyukas a belső tartály, az szinte bárhol folyhat, nyílván nem az egy darabból álló külső paláston keresztül fog, hanem ahol helyet talál magának a víz. Lehet, hoyg a szigetelés egyszer-kétszer körbevezeti a vizet és csak azután jut a szabadba. Nyílván meg lehet találni pl valamilyen kamerával végigpásztázva a belső tartályt, de ha már valahol elvékonyodott, akkor jó eséllyel rövid időn belül máshol fog ereszteni.
Köszönöm szépen a segitséget ,ma egy ismerősöm megnézte sajnos ő is ezt mondta.Pedig csak 5 éves a bojler.Sajnos ezek gagyik nagyon(olasz) ,bár igazából direkt van ez kitalálva.Esetleg nem tudnátok ajánlani valamilyet ?(fekvő 80 -100 l és olcsó és 120 éviig működjön.köszi
Ismerősöm olyan helyen dolgozik, ahol mindenféle szaniter dolgokat árulnak. Szerinte, még mindig a magyar gyártmányú Hajdu a legjobb, arra van a legkevesebb reklamációjuk. Azt nem tudom, van-e fekvő belőle, de minden bizonnyal a neten van elég infó róla.
Én is ezt vallom igaz, az utángyártott fűtőbetétek nem érnek egy guriga t.... sem. Elég kellemetlen magyarázkodni a kuncsaftnak, hogy nem én vagyok a béna, mert egy hónap alatt három betétet kellett cserélni a bojlerében. Egy ideig ÉV műszerrel jártam a boltokat és csak azokat a betéteket vettem, meg, amelyek átmennek az 500 V-os teszten. Mint utólag kiderült, ez sem garancia arra, hogy a fűtőbetét kibír két hónapot.
Igen nekem is a Hajdut mondták talán ár / értékben az a legjobb..köszi
No meg azt csak egyszer kell egy életre. Így meg azért időnként cserélni kell.
A vízkő ellen az jutott eszembe, mi lenne, ha a fűtőbetét egy kis tartályban lenne a víztéren belül, amit olajjal töltenék fel. Szerintem megszűnnének a vízkő problémák. Egy kicsit nagyobb volna a rendszer hőtehetetlensége, de nem bántaná a vízkő a betétet.
A selejtes fűtőbetéteknek mindegy, mit fűtenek. Ha kedve tartja, zárlatos lesz.
Sziasztok.Van egy Hajdú FT10-es alsó kifolyású vízmelegítő ami nem melegít és a visszajelző lámpa sem világít csak ha leföldelem az egyik felét(szétszedett állapotban).De mindkét szálnak a fűtőszál egy-egy csatlakozóján kell lennie.A kapcsoló az kattan,ám ettől még lehet rossz.Az áram bejön és fázis ceruzával nézve a fűtőszál két végén is van áram,a kapcsolónál is.Mi lehet a baja?Köszönöm
Ha le tudod földelni a fűtőbetét egyik végét és úgy fűt, akkor tuti, hogy a bojlerhez vezetett nulla szakad meg valahol. Ugyanakkor ha így működik, akkor nincs Fi-relé a bojler előtt. Sokkal, de sokkal jobb lenne, ha lenne, legfőképpen életvédelmi okokból.
Akkor a védőföldelést is meg kell nézni. Az izzó működéséhez lehet tud folyni elég áram, de a fűtőbetéthez lehet már nem elég. De a fűtőbetét is kiéghetett.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Ha kiégett a fűtőszál attól még átvezetheti az áramot?Lehet hülye kérdés...
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Szia!
Az nem jutott eszedbe, hogy villanyszerelőt hívj? Valószínű, hogy a nullavezeték szakadt meg, ha mindenfelé világítanak a glimmlámpák.
Összefoglalva : a nulla szakadt, a védőföldelés gyenge, a FI-relé hiánya, ha ezzel nem boldogulsz, hívj inkább villanyszerelőt.
Lehet a fűtőszál zárlatos.Megpróbáltam mindent kiiktatni,hogy melegít-e maga a fűtőszál,le is vágta a biztosítékot
Sziasztok!
A következő "problémára" szeretnék felvilágosítást kérni: 3 hónapja van egy Ariston típusú 80 literes villanybojlerem. Jól működik, melegít de zuhanyzásnál és most már mindegyik csap meleg víz kinyitásakor nagyon hallani ahogy töltődik a hideg víz vagy nem is tudom. Zuhanyzásnál és mosogatásnál nem volt zavaró mert ott a beszerelés óta adott ilyen hangot, de most már a fürdőszobai csap kinyitásánál is hallani lehet ahogy töltődik a víz vissza. Nem tudom, hogy ez hiba vagy ilyennek kell lennie mert nem volt eddig bojlerem sosem. ELőre is köszönöm a válaszokat!
A bojler alatti hideg víz bemenő csap ki van nyitva teljesen , ami tölti a tartályt ?
Engedj ki folyamatosan meleg vizet és hallgatózz a bojler környékén, valószínűleg a biztonsági szelepnek van ilyen hangja. Ebből csöpög a víz felfűtéskor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |