Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Egyszerű rádió adó vevő
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Robika hozzászólása Nov 15, 2014 /
 
Sziasztok Fórum társaim!
Eléggé kezdő vagyok, konkréten pár IC-t kötöttem már össze, de Semmi komolyabb. Így előre elnézést tőletek, ha nagyon bénát kérdezek.

A következőt szeretném megvalósítani.
Van egy izzó. Szeretném,hogy egy másik led ugyanekkor világítson, mint az izzó.
Úgy gondoltam a megvalósítást, hogy az izzónak a bemenő lábait ellenállással átalakítom a feszültségét,hogy egy 4N25-ös optocsatolóra rákössem. Az optocsatoló másik oldalát egy RF modullal továbbítani egy RF vevőre, és ott egy ledet meghajtanám egy akksival.

Ez mennyire bonyolult?
Van ilyen RF modul,hogy rákötök 1 bemenetet és a másik oldalt érzékeli,és azt felerősíteni egy tranzisztorral és meghajtani 1 ledet?

Köszönöm a segítségeteket.
Egy kezdő
(#) pucuka válasza Robika hozzászólására (») Nov 15, 2014 /
 
Nem nagyon, csak egy kissé bonyolult a dolog. Sajnos, a rádiós modulok "csak úgy" minden faxni nélkül nem képesek átvinni a jelzést. A jelzés eseményt adattá kell alakítanod, amit megtehetsz egy enkóder/dekóder párossal. Ezeket kapcsolhatod a rádiós modulokra. Elvileg lehetne ugyan úgy is, hogy az adót elindítva a vevő érzékeli a vivőt, és ezt a jelet használni a LED aktíválására, de ez meglehetősen bizonytalan eredményt hoz. (kipróbálni azért lehet)
RF modulokat, és enkóder/dekóder párosokat találsz a HEStore kínálatában, az adatlapokon találsz megoldásokat a felhasználásukra. Adó, és vevő építését műszerek, és gyakorlat nélkül nem javaslom, látszólagos egyszerűsége ellenére szinte biztos a kudarc.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem