Fórum témák
» Több friss téma |
Az elkok értéke hány százalékkal térhet el a megadothoz képest?
+- 10-20uf belefér, ha több, akkor érdemes cserélni, ott már gondok lehetnek. Megvan a tápfesz amikor nem akar indulni?
Nincs külön adapter hozzá, ha arra gondolsz, hálózati 230-as csatija van.
A sclalerre menő tápfeszültség vazze, amit a táp álít elő étted 5V, 12V általában.
Nem mindenkinek egyértelmű, amit te/mi tudunk.
Ha már szét van szedve a monitor, legyen egyrtelmű a tápfeszültség, ha nem az, akkor szervízbe kell vinni.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
Egyetértek. De biztos ami biztos alapon kicsit nézze át a leirást. Abból baj nem lehet.
Igen, annak tanulmányozásával maximálisan egyetértek.
Igazatok van, átnézem és köszönöm a segítséget.
A privát beszélgetést itt folytatva. Lehet, hogy mákom lesz. Lekaptam az lcd hátulját, A tft panelon ez áll : A201SN02 v5 , a táp résznél találtam egy halott diódát, kioperáltam, most elindul a gép úgy, hogy rajta van az LCD. A diódán SCD34 felirat diszeleg.
Azért érdekes kérdés, hogy hol is van az a dióda, ha csak vdte az áramkört az oké, de, ha a DC-DC konverter diódáját szedted, le abból nagy verekés kavarodhat.
ööö, egy tekercs van előtte....ami néha zümmög.......ééés........melegszik.
Rendben a 10V 2200µF kondik voltak meghalva (1180µF lett belőlük). Most elindul a monitor Köszönöm a segítséget mindenkinek .
Lenne még egy kérdésem, a meghibásodás előtt és most is van egy fura ismétlődő hangja a monitornak készenléti és kikapcsolt állapotban is. Ez természetes?
Lesz ott még rossz kondi, a készenléti tápnál. Kis sárga fekete trafót keress, körülötte elkót.
A szekunder oldalon minden elkót kiszedtem és megmértem és a 2db 10V 2200µF kondi sántít. Egy volt belőle itthon, így a rosszabb értékű helyett tettem be az újat és így el is indul, működik, csak van egy ismétlődő halk hangja (a meghibásodás előtt is volt).
Nem folyamatos zümmögés egy rendszeresen ismétlődő "zümmögés".
Kondi lesz, vagy ez ilyen.
Rendben akkor holnap bevásárolok és kicserélem mindegyiket a tápon. Köszönöm szépen a segítséget.
A scalert is érdemes már egyuttal átkondizni vagy nem szükséges?
Ok. Köszönöm szépen a gyors válaszokat és a segítséget.
Igenis szükséges, ugyanis az következne, cseréld azon is a 10-47uf elkókat és a táp primerén is ezeket a piciket. Figyelj mert lehet akár a primeren valamelyik 1, vagy 2.2uf-os a 2.2-est gyakran néztem 22-nek és bámultam, hogy miért nem megy. Ezek után meg is fog szűnni a zümmögés. Ha hosszú távra tervezel, akkor a primer puffert is cseréld (a nagyot 68-100uf 400V), ha az szétmegy, akkor IC-stül mindenestül durran az egész.
Csak az elko kondikat vagy minden kondit ajánlatos?
Kicseréltem a diódát. a panel ezen része rendbe is jött, a gép elindul ,a TFT panelen a Vin mérőponton mérem a tápot, a tekercs nem melegszik, a dc-dc kimenetén 9v-ot mérek. De a képernyőn már nem jelenik meg semmi. Szerintem ez meghóttt.
Nekem van egy kiberhelt lcd monitorom. A kiberhelés oka betört a képernyő, ellenben a háttér világítás csövei működnek.
Ha kiszedem őket belőle, az az már kiszedtem. Mindegyik csőnek 2 szál drotja van. Hogy lehetne őket világításra használni. Pl műszerfalhoz, vagy az ágyam felé olvasólámpának, esetleg konyha pultba dekor fénynek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |