Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem láttam elkókat. Érdekes is lenne, ha az elkó már ,,elszisszenti magát,, azután hogyhogy újra jó a kép? Tappancsot majd megnézem. Láttam már kondit, ami lelőtte magáról a búráját, és ettől a kondi ránézésre görbén volt benne. Most is láttam benne ilyen kondikat, közelről annyira nem is vizsgáltam meg. De a kondi attől lövi le magáról a búrát, mert nagy a nyomás benne. Ezek viszont bevágott tetejű kondik, és nem voltak púposak, tehát szerintem azok csak görbén voltak beforrasztva.
Szerintem nézzél hozzá egy firmware-t, vagyis egy szoftverfrissítést. A mainboard-on van egy sorozatszám az alapján.
Adott egy Samsung LCD TV (C530)
A primer körben a 2db FET zárlatos lett. A biztosíték is kiment, természetesen. Sikerült belerakni ugyan olyan típusokat. A TV ezután üzemelt kb. 5 percig. A következő bekapcsolás után ismét kiment a bizti és a két FET is. Üzem közben a táp egy picit ciripelt. Valakinek valamilyen ötlet, hogyan lehetne működésre bírni, hogy ne csak 5 percet bírjon?
Hálózati puffer jó ? Esetleg melegedett a hűtőborda ? Egyéb kontakthiba a tápban ?
Sziasztok!
Nekem valami hasonló régi, csöves tévékészülékem van. Videoton VT TV 2db transzformátort látok benne, egyet a kutyaház mellett, a másikat pedig a hangolóegységnél. Használható valamelyik, valamire? Nézegettem már mindenféle rajokat, de úgy tűnik a csőfűtések sorba vannak kötve és szinte direktbe kapják a 220V-ot. Illetve a többi feszültség is mintha direktbe a 220V-rol menne. Az jó lenne, ha lenne benne valami 220V/30V körüli transzformátor. De gondolom az egyik a hangvégfoké lehet. A másik mi lehet, Illetve melyik melyik?
Szia!
A képeden látható trafó a képeltérítés végfokozatának kimenőtranszformátora, ami nem jó hálózati trafónak, mert egyrészről nagy menetszámú, nagy ellenállású tekercset tartalmaz, más részről pedig nem biztonsági szigeteléssel ellátott. A hang végfok trafója hasonló jellegű, úgyhogy mindkettőt felejtsd el, ha hálózati trafót keresnél.
0,2-0,3mm vastagságú rézhuzalt ki tudnék nyerni valamelyikből? Kb. 250m kellene,de van 2db ilyenem. A képeltérítő tekercsen, 0,6mm-es huzalt mértem.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
Mérd meg a többit is. A huzalvastagságokat nem tudom fejből.
Adott egy ORION T2835STX TV. Nagy reccsenés után megszűnt a hang és halk morgás hallható. Korábban is csinálta, de akkor kis idő múlva ismét lett hang. Akár napokig is jó volt. Most már végleg elhallgatott. Minden más jól működik. Szép a kép, hangerő szabályozás megy. A csík csökken ill. növekszik. A végerősítő egy TDA7495. A nagyobb kapacitású elkókat végigmértem kapacitásra is és Esr-re is. Jónak tűnnek. A hiba fennáll mind saját vételnél, mind Scart bemenetről. Valakinek van e hasonló hiba tapasztalata. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
A kicsi az hangkimenő transzformátor, mely PCL86-hoz való.. Csöves erősítő készíthető belőle. (PCL, EL) Hálózattal közvetlenül meg se próbáld terhelni, mert nem bírja el (6V). A másik nagyobb trafó az a képeltérítés trafója (PCL85-höz.) 12V körüli feszültséget ad. (Ezt használtam már, de ahogy kadarist mondja ezek nem biztonsági trafók, ráadásul légrésesek.. ) Ezekben a készülékekben nincs hálózati trafó.. minden az "utcáról" jön. Fűtés sorban (minden cső 300mA) teljesítmény ellenállással kiegészítve kiadja a 220V-ot, s az anódfeszültség is a hálózatból nyert szűrve ,pufferelve.
Az ic körében nincsenek tönkremenve kis elkók? Feszek megvannak? Ic melegszik? Ha a képpel nincs baj tuti audio körben akadnak bajok, esetleg nem ment tönkre a hangszórója?Hangváltó ic ha van benne ott is mérnék, meddig jut el a hang jel.
Köszi a választ. Eddig a nagy elkókat mértem. A kicsiket ezután fogom. Fesz. alatt nem mértem. Félek, hogy ráz. Két hangszórós, lévén sztereo. Hangváltó nincs.
Sok sikert hozzá ha jó napod lesz csak kis alkatrész ha rossz napod akkor kis alkatrész és egy ic, ic adatlapja alapján a rámenő feszültséget megtudod mérni, nagy feszültséghez ne érj az ic köre meg kisfeszültség kell legyen
Óvatosan nyúlkáljunk a konnektorba mert a váltóáram fene mód hasonlít az egyenáramra csak nagyon fáj ha megnyalogatjuk.
Az egyen talán még jobban fáj!
Sziasztok,van egy LG 42LB5610 tipusu tv-m es az a problemaja hogy nem indul be.
Ez a hiba a tegnap jelentkezett amikor be akartam iditani a taviranyitoval de nem indult be,a jelet fogta mert ojankor a stby piros led elalszik es bekellene hogy indujon de nem tortent most semmi a led kialudt es nem indult be,ekkor kihuztam a konnektorbol es probaltam ujra es magy nehezen sikerult beindittani de azt is ugy hogy a tv-n talalhato inditogombot hasznaltam,de ma sehogy sem sikerult beindittani,mi lehet a gond kerlek segitsetek.
Sziasztok!
Samsung CK-5020-Z Tv olyan hibajelenséggel került hozzám, hogy a menüben minden lehetséges funkció (fényerő stb) minden maxra van állítva, és mégis kicsit sötétes a kép. Próbáltam a sortrafonál állítani a 2 potin, nem sok sikerrel, ha még fényesebbre állítom láthatóvá válnak a csíkok. Csatolok egy képet, amin az is "látszódik" mintha kicsit sok lenne a zöld szín. Továbbá feltünt, hogy hidegen indítva elég lassan jön meg a kép nem tudom ez mennyire releváns. Merre próbáljam keresni a hibát? A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Ezeknek a fajtáknak sajnos a képcsövei borzasztóan rosszak. Sejtelmem szerint ez állhat a hiba mögött.Ha van másik csöved próbáld meg azzal mit csinál.Meg is szokták fűteni ,de szerintem annak semmi értelme.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Sajnos nincs másik csövem. Nem probléma, ha esetleg tönkre megy mivel a tulaj úgy adta, hogy kezdj vele valamit ha tudsz...
A fűtés-t hogy tudnám ellenőrizni hogy megfelelő-e, vagy esetleg növelni?
Hidald át a fűtés áramkörének soros áramkorlátozó ellenállásait.
Nem hinném. Először az egyiket, aztán a másikat.
Gondolom ők lennének azok?!
Méregettem és a cső végén az RK, BK, GK Jelöléseken (a 3 ellenállás vége a cső felé) és a GND között 121V mérhető! Itt nem 200 kellene legyen?
Nem azokról van szó! A fűtés ellenállását keresd meg (R617).
Tudnál valami támpontot adni (pozíciórajzolat vagy valami), mert mióta írtad azóta keresem de nincs meg!
A sárga csatlakozó mellet az álló szürke ellenállás, a nyákba forrasztva.
Én csak egy sárga csatlakozót látok itt, az is az előbb feltöltött képen van. Mellette egy szürke ellenállás, de az nem R617 hanem R517. Gondolom az lesz az csak a rosz minőségű kép miatt hatosnak láttad.
Jó, legyen 5. A rossz minőségű kapcsolásirajz-kép miat lehetett.
Így kicsivel jobb!
Nagyjából sikerült beálitani elfogadhatóra a képet. Köszönöm a segítséget. Van egy utolsó Tv itthon, holnap az kerül terítékre. Hiba jelenség az egyébként gyönyörű kép mellett, a kijelző felső részén ideig óráig van egy fehér vízszintes csík. Mindez egy furcsa hanggal társulva. továbbá egy-egy csatornára való váltáskor teljes kijelzőn jelenik meg a kép, de 3-4másodpercel később összeugrik. Alul felül kb. 5cm fekete rész lesz. Nem tudom, hogy alapból akkora kéne legyen vagy teljes képernyős. A tv típusa: Vestel ctv 5555txt |
Bejelentkezés
Hirdetés |