Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   195 / 313
(#) Buvarruha válasza Doncso hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Az meghóótt.

zoli

Elég az elkókat, a többivel ritkán van gond.
(#) Doncso válasza Bearni74 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Azok CCFL csövek, kb 800-1000v-ról működnek egy inverter segitségével, ami a főpanel mellett helyezkedik el, általában 12v-ról jár, kell neki 5v "fényerő" vezérlés. Egy kép többet mond minden szónál.
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Ez oszt mög. Bóklásztam a panelen, találtam még egy kettényilt 78M08-as stabot, ezt már csak úgy az esélytelenek nyugalmával kicseréltem, de mily meglepő, igysem jött kép a képre.
(#) Doncso válasza zoli75 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Én azért nem javasoltam a scaler panelon a kondik cseréjét, mert bár csak jót teszel vele, de azt azért tudni kell, hogy mig a táp panel egy oldalas többnyire, addig a scaler 2 oldalas nyák, és furat galvanizálással készül, nem olyan egyszerü kioperálni a kondikat. De lehet szerencséd lesz és kiugranak, de lehet, hogy nem. Óvatosan és türelmesen kell eljárni. A tápegység panelen az összes elkót cseréld, beleértve a primer elkókat is. Ezek mind jótékonyan hatnak és megelőzik a fogszuvasodást Meg a későbbi problémákat is 80% ban elkerülheted.
(#) Buvarruha válasza Doncso hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Ez azért elég meredek, a scaler csak 2 oldalas, egyszerűen ólmossal meg kell ónozni kiszedés előtt. A PC alaplap az igen, az el tud szórakoztatni 8 réteggel.
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Ezt mi tudjuk, de a kolléga akinek első körbe problémát okozott a táp lokalizálása?
(#) zoli75 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Igazatok volt, köszönöm szépen Neked és Buvarruha felhasználónak is . Kicseréltem az összes kondit, a zümmögő hang is elmúlt, a kondik közzül (26db) 4-5 darab volt gáz köztük a primer oldali 400V 68µF is (31µF lett belőle), a 16V 330µF-ból pedig 270µF "vált". A scaleren valóban elég nehéz kibányászni a kondikat, de a türelem meghozta a várt eredményt.
(#) Doncso válasza zoli75 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Örülök, igy komplex a javitás, ezzel hosszú időre használható marad a monitor. Biztos vagyok benne, hogy ha a zümmögést úgy hagyod, x időn belül újabb problémák következtek volna. Akár végzetes is. Igy már jó ideig működni fog.
(#) Bertold hozzászólása Nov 26, 2014 /

Üdvözletem Uraim!

Adott egy Flatron W2243T monitor. A hiba a következő:
Ad képet kb 10 percig, utána vibrál egy keveset majd teljesen megszűnik a kép. Hirtelen ki be kapcsolással nem orvosolható a dolog. Ha hagyom áramtalanított állapotban hosszabb ideig utána újra tudom használni az előzőekben leírtak alapján.
Kondikat ellenőriztem multiméterrel értékük megfelelő.
Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik eszköz mérése vagy cseréje segíthetne a problémámon, hogy a monitort újra tudjam használni.

Berti
(#) Buvarruha válasza Bertold hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

A leírtak alapján tipikus csőhiba, pontosabban csak a kábel szakadhatott le a csövekről. Hidegen indítva nem rózsaszínes a fénye?
(#) Bertold válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

De igen, egy kicsit utána megszűnik. Orvosolható a dolog?
(#) Buvarruha válasza Bertold hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Akkor hibás már a cső, cserélni kell.
(#) Doncso válasza Bertold hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Vannak csöveim, ha érdekel, most gyilkoltam halálra egy 20-as LCD-monitor-tv-t A csövek jók benne. Van 6db
(#) Buvarruha válasza Doncso hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Az övé 22-es.
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Be lehet tenni, szerintem nem oszt nem szoroz. ne rontsd már az üzletemet 43-as tft-be már azért problémásabb lenne.
Szerk: Most lesem, neki 4-es az inverter, az én csöveimhez 6-os kellene, hogy korrektül menjenek.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014

Nem lehet betenni, bele sem lehetne fogatni és igencsak sötétek lennének a sarkai, ennyire ne tákoljunk.

Ennyit számit az a 2"?

A 21.6"-os csöve is éppen belemegy a 22-esbe és már az is sötétebb a sarkoknál (hogy ne legyen félreértés, mindegyik 16:10-es, nem a 16:9-es 21.5-est soroltam ide).

Érdekes. Én nem gondoltam, hogy ennyit számit. De még nem csináltam ilyet. Elhiszem.

Gondold csak végig, a csövek a végeiknél vannak kis gumidarabkákba rakva, a rövidebb csövet nem is tudonád belerakni, mert nem érne el odáig, a sarkok sötétsége még belevaló csövekkel is előfordul.

Mindent meg lehet oldani. A csöveket takonyragasztóval rögziteni, a sarkokat leddel megvilágitani, egy kis kerativitás. Na ez majd kiüti a biztositékot

Hát kiütötte, egyrészt a csövek vége nagyon melegszik, a takonyragasztó hamar feladná a harcot, de még a pálmatex is elégne szerintem. A ledeket mivel hajtod, meg mégis miféle tákolás lenne már ez? Hagyjuk az ilyeneket kérlek.

Gondoltam, hogy ledobod a láncot, de ezt nem hagyhattam ki. Természetesen csak vicceltem. Nem komolyan gondoltam. De azért megnéztem volna az első reakciót.
(#) zoli0078 hozzászólása Nov 27, 2014 /

Sziasztok,

Egyik ismerősömtől kaptam egy LCD monitort ACER 1715-ös. Az alap probléma az volna, hogy vöröses a képe. Gondoltam kábel hibás lehet (fix beépített kábeles) de amikor megnéztem a menüt a fényerő és a kontraszt is fel volt tolva 100-ig és még így se volt valami jó képe. A gyenge fényerő miatt a tápra gondoltam de azon minden rendben van (legalábbis nincs elégve vagy megbarnulva sehol a nyák és nincs púpos kondi sem) és a kábel mozgatásra sem igazán változott a helyzet és multival kicsengetve egyik szál sem szakadt. Viszont ha működés közben az Auto Configot benyomom egy pillanatra a fényerő helyrejön (miután alapból fel van tolva így iszonyatosan világít) valamint a színek is egészen jók lesznek, de a kalibráció után minden újra a régi.
Lehet ezzel kezdeni valamit egyáltalán javítható az ilyen jellegű hiba?

Segítségeteket előre is köszi
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Üdv

Igen, a user konfigot tároló epromot kell törölni és jó lesz. I2C-s 16KB-os IC-t keress.

Úgy is lehet reseteltetni, hogy áramtalanítod, majd az SCL és SDA lábat összezárod, áram alá helyezed, vársz néhány másodpercet és elvileg újríarja alapbeálltásokkal.
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szia,

Köszi az infót meg is néztem az ic-ket az egyik MTV312MV64 a másik TSU16AK. Ha jól gondolom akkor a másodikon van SLC és SDA láb.

Üdv

Hát nem, az egyik a mikrokontroller, a másik pedig maga a scaler IC, 8 ábú I2C-s epromokat kell keresni.
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szia,

Meg lett az i2c IC kis SO8-as tokban. Ki is próbálom.

Üdv

Igen, de nem mindegy melyik, a legkisssebb méretű a DDC, a valamivel nagyobb lesz a user konfig, azt kell pucolni, ha SPI-s is van az a FW, azt nem szabad bántani.
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Szia,

Átnéztem a panelt még egyszer de csak egy i2c-s ic van benne. Annál kipróbáltam a két láb rövidre zárását de a helyzet nem válltozott. A következőképpen csináltam, monitor áramtalanit óvatosan összeforrastottam a két lábat majd áram alá helyeztem a monitort aztán újra kikapcs forrasztás eltávolítása és rákötöttem a gépre de a helyzet ugyan az auto configy vagy osd menüben reset-kor minden egészen hlyre áll de ahogy végez a művelettel minden visszaáll a hibás állásba.
Lehet valamit nem jól csináltam? Vagy itt a vége a dolognak?

Üdv
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Következő: »»   195 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem