Fórum témák
» Több friss téma |
Az meghóótt.
zoli Elég az elkókat, a többivel ritkán van gond.
Azok CCFL csövek, kb 800-1000v-ról működnek egy inverter segitségével, ami a főpanel mellett helyezkedik el, általában 12v-ról jár, kell neki 5v "fényerő" vezérlés. Egy kép többet mond minden szónál.
Ez oszt mög. Bóklásztam a panelen, találtam még egy kettényilt 78M08-as stabot, ezt már csak úgy az esélytelenek nyugalmával kicseréltem, de mily meglepő, igysem jött kép a képre.
Én azért nem javasoltam a scaler panelon a kondik cseréjét, mert bár csak jót teszel vele, de azt azért tudni kell, hogy mig a táp panel egy oldalas többnyire, addig a scaler 2 oldalas nyák, és furat galvanizálással készül, nem olyan egyszerü kioperálni a kondikat. De lehet szerencséd lesz és kiugranak, de lehet, hogy nem. Óvatosan és türelmesen kell eljárni. A tápegység panelen az összes elkót cseréld, beleértve a primer elkókat is. Ezek mind jótékonyan hatnak és megelőzik a fogszuvasodást Meg a későbbi problémákat is 80% ban elkerülheted.
Ez azért elég meredek, a scaler csak 2 oldalas, egyszerűen ólmossal meg kell ónozni kiszedés előtt. A PC alaplap az igen, az el tud szórakoztatni 8 réteggel.
Ezt mi tudjuk, de a kolléga akinek első körbe problémát okozott a táp lokalizálása?
Igazatok volt, köszönöm szépen Neked és Buvarruha felhasználónak is . Kicseréltem az összes kondit, a zümmögő hang is elmúlt, a kondik közzül (26db) 4-5 darab volt gáz köztük a primer oldali 400V 68µF is (31µF lett belőle), a 16V 330µF-ból pedig 270µF "vált". A scaleren valóban elég nehéz kibányászni a kondikat, de a türelem meghozta a várt eredményt.
Örülök, igy komplex a javitás, ezzel hosszú időre használható marad a monitor. Biztos vagyok benne, hogy ha a zümmögést úgy hagyod, x időn belül újabb problémák következtek volna. Akár végzetes is. Igy már jó ideig működni fog.
Üdvözletem Uraim!
Adott egy Flatron W2243T monitor. A hiba a következő: Ad képet kb 10 percig, utána vibrál egy keveset majd teljesen megszűnik a kép. Hirtelen ki be kapcsolással nem orvosolható a dolog. Ha hagyom áramtalanított állapotban hosszabb ideig utána újra tudom használni az előzőekben leírtak alapján. Kondikat ellenőriztem multiméterrel értékük megfelelő. Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik eszköz mérése vagy cseréje segíthetne a problémámon, hogy a monitort újra tudjam használni. Berti
A leírtak alapján tipikus csőhiba, pontosabban csak a kábel szakadhatott le a csövekről. Hidegen indítva nem rózsaszínes a fénye?
De igen, egy kicsit utána megszűnik. Orvosolható a dolog?
Akkor hibás már a cső, cserélni kell.
Vannak csöveim, ha érdekel, most gyilkoltam halálra egy 20-as LCD-monitor-tv-t A csövek jók benne. Van 6db
Be lehet tenni, szerintem nem oszt nem szoroz. ne rontsd már az üzletemet 43-as tft-be már azért problémásabb lenne.
Szerk: Most lesem, neki 4-es az inverter, az én csöveimhez 6-os kellene, hogy korrektül menjenek. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Nem lehet betenni, bele sem lehetne fogatni és igencsak sötétek lennének a sarkai, ennyire ne tákoljunk.
A 21.6"-os csöve is éppen belemegy a 22-esbe és már az is sötétebb a sarkoknál (hogy ne legyen félreértés, mindegyik 16:10-es, nem a 16:9-es 21.5-est soroltam ide).
Érdekes. Én nem gondoltam, hogy ennyit számit. De még nem csináltam ilyet. Elhiszem.
Gondold csak végig, a csövek a végeiknél vannak kis gumidarabkákba rakva, a rövidebb csövet nem is tudonád belerakni, mert nem érne el odáig, a sarkok sötétsége még belevaló csövekkel is előfordul.
Mindent meg lehet oldani. A csöveket takonyragasztóval rögziteni, a sarkokat leddel megvilágitani, egy kis kerativitás. Na ez majd kiüti a biztositékot
Hát kiütötte, egyrészt a csövek vége nagyon melegszik, a takonyragasztó hamar feladná a harcot, de még a pálmatex is elégne szerintem. A ledeket mivel hajtod, meg mégis miféle tákolás lenne már ez? Hagyjuk az ilyeneket kérlek.
Gondoltam, hogy ledobod a láncot, de ezt nem hagyhattam ki. Természetesen csak vicceltem. Nem komolyan gondoltam. De azért megnéztem volna az első reakciót.
Sziasztok,
Egyik ismerősömtől kaptam egy LCD monitort ACER 1715-ös. Az alap probléma az volna, hogy vöröses a képe. Gondoltam kábel hibás lehet (fix beépített kábeles) de amikor megnéztem a menüt a fényerő és a kontraszt is fel volt tolva 100-ig és még így se volt valami jó képe. A gyenge fényerő miatt a tápra gondoltam de azon minden rendben van (legalábbis nincs elégve vagy megbarnulva sehol a nyák és nincs púpos kondi sem) és a kábel mozgatásra sem igazán változott a helyzet és multival kicsengetve egyik szál sem szakadt. Viszont ha működés közben az Auto Configot benyomom egy pillanatra a fényerő helyrejön (miután alapból fel van tolva így iszonyatosan világít) valamint a színek is egészen jók lesznek, de a kalibráció után minden újra a régi. Lehet ezzel kezdeni valamit egyáltalán javítható az ilyen jellegű hiba? Segítségeteket előre is köszi A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Üdv
Igen, a user konfigot tároló epromot kell törölni és jó lesz. I2C-s 16KB-os IC-t keress. Úgy is lehet reseteltetni, hogy áramtalanítod, majd az SCL és SDA lábat összezárod, áram alá helyezed, vársz néhány másodpercet és elvileg újríarja alapbeálltásokkal.
Szia,
Köszi az infót meg is néztem az ic-ket az egyik MTV312MV64 a másik TSU16AK. Ha jól gondolom akkor a másodikon van SLC és SDA láb. Üdv
Hát nem, az egyik a mikrokontroller, a másik pedig maga a scaler IC, 8 ábú I2C-s epromokat kell keresni.
Szia,
Meg lett az i2c IC kis SO8-as tokban. Ki is próbálom. Üdv
Igen, de nem mindegy melyik, a legkisssebb méretű a DDC, a valamivel nagyobb lesz a user konfig, azt kell pucolni, ha SPI-s is van az a FW, azt nem szabad bántani.
Szia,
Átnéztem a panelt még egyszer de csak egy i2c-s ic van benne. Annál kipróbáltam a két láb rövidre zárását de a helyzet nem válltozott. A következőképpen csináltam, monitor áramtalanit óvatosan összeforrastottam a két lábat majd áram alá helyeztem a monitort aztán újra kikapcs forrasztás eltávolítása és rákötöttem a gépre de a helyzet ugyan az auto configy vagy osd menüben reset-kor minden egészen hlyre áll de ahogy végez a művelettel minden visszaáll a hibás állásba. Lehet valamit nem jól csináltam? Vagy itt a vége a dolognak? Üdv A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |