Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Előnye még, hogy nincs galvanikus kapcsolat az eszközök között, bár a coax is trafóval volt leválasztva, de én is visszakötöttem most, hogy kiderült, hogy más a gond. Továbbá a DIR9001-et használva előny még, hogy a vevő kimenetét csak rákötöd a bementre és megy.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Pontosan, a koax is leválasztott, ha beteszed a kis toroid trafót, illesztése is így előnyösebb.
Abban a beállításban volt, alapból, ahogy a rajzon is. Most, hogy átnéztem, a PCM FMT1-es lába a levegőben lóg, mert nem érintkezik a nyákkal, ahol földre lenne húzva. Nem tudom, hogy ez okozhatja-e a problémámat, hogy egyáltalán nem szól.
A Reset lábak nálam egy TPS késleltetőn keresztül vannak vezérelve.
Igen lehetett amiatt. Első nyákomat dip kapcsolósra csináltam, és a DIR -t és a PCM-et is állítgatni tudtam (a PCM-et diitálisan ugye 1792-m van) és végigzongoráztam kiváncsiságból, hogy mikor mi történik. Van hogy se kép se hang, de van , hogy iszonyat torzan elkezd üvölteni, ha nem stimmel a formátum.
Ez jó hír! Akkor amint lesz időm kipróbálom.
Fogj hozzá, az enyém már működik.
A régi IC-vel, vagy kellett másik?
Amúgy hangra milyennek ítéled? A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Ha csillapítva van a kimenet soros ellenállásos megoldássl, magas a torzítás.... A gyári kimeneti kapcsolást kell megépíteni, a 4.5V-ost, az jó!
Nekem az van hozzá megépítve. Majd valamelyik nap átnézem.
Régivel is működik. Nem hallgattam csak mértem, meghallgatása csak csöves kimenettel lesz.
Műveleti erősítővel, semmilyen megoldással sem próbálgatom, felesleges időtöltés, már végigpróbáltam régebben másik DAC-ban, de csalódás volt. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Gratulálok a csövekhez, ezt talán érdemes lenne meghallgatnod, már, ha szereted az érintetlen nem színezett hangot.
Amúgy mi volt a probléma, hogy sikerült életre kelteni? A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Banális hiba nyákterv hiányossága, mindig átsiklottam felette..
Előfordul, de végülis a konfiguráció nem volt jó? Tényleg leírhatnád, hogy mi a gond, hogy mások is tanuljanak belőle, főleg, ha ezt a tervet építik.
A végleges konfig engem is érdekelne majd. Gondolom Te is a CD lejátszó Digit kimenetét használod.
Idézet: „A végleges konfig engem is érdekelne majd”
Konfigurálása jó volt, akárhogy próbáltam mindig az L csatorna működött. Már ez is kizárja a beállítás hibáját. Ha megnézed figyelmesebben a nyákrajzot, Te is rájössz.
PCM 15. kivezetéséhez nem jutott el az 5V, csak a mellette lévő elkoig, hiányzik néhány mm fólia, lemaradt az összekötés. PCM jobb oldali analóg része nem kapott tápot... A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Konfigurálása nem jelent problémát, minden variációban kipróbáltam , jól működik.
Beállítása táblázat szerint , igényeknek megfelelően. Ha nem akarod variálni, akkor a PCM 1,2 és 11,12 kivezetéseit digit GND-re kötöd és kész. Ami még fontos lehet, ehhez a beállításhoz a DIR 25,26 kivezetéseit 3,3V-ra kell kötni. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Nálam így van bekötve mind kettő. Megnézem majd azt a levegőben lévő lábat. Hamarosan lesz már egy kis időm rá. Ha nem kellene annyit pakolnom akkor már megnézhettem volna.
Jelenleg egy erősítő renoválásával van tele az asztal.
Várom a próbát, működnie kell.
Trafó nélküli csöves rajzát összedobtam, trafóval 1db trióda is elegendő. Mind két változatot kipróbálom, trafós megoldás szerintem a nyerőbb, de csak jó trafóval.
Ma átmértem az IC lábakat és a 12,14,15,-ös lábak nem érintkeztek a fóliával. Kijavítottam és ráadtam a tápot, de a digit oldalon melegszik az LM317 és maga a PCM is. A bizti helyén ami csak a digit részhez tartozik 300mA-t mértem.
Ellenőrizd a 3,3V és az 5V tápokat, IC -k nélkül a foglat kivezetésein.
Ha nem táp hiba volt, IC-ket egyenként próbáld be, kiderül melyik szívja a tápot.
A PCM-nek külön tápja van, csak annak a digit része melegszik. Eddig nem melegedett, csak most, hogy megforrasztottam a hiányzó lábakat.
Akkor lehet, hogy már megdöglött a PCM, nincs egyéb forrasztási hiba, rövidzár?
A PCM szomszédos lábait megnéztem, azok nem érnek össze. A feszültségek egyébként rendben megvannak. A stab után 3,2V van. Megpróbálom a PCM-et kivenni és egy másikat betenni.
Kivettem a PCM-et a 3,2V-ból 3,3 lett és nem melegszik a stabkocka. Belerakom a másik PCM-et és kiderül, hogy az IC vagy nem.
M42 permalloy magra készített, 1:5 áttételű I/U trafót teszteltem, mérési eredmények jók.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Az a gond, hogy ezeknél még egy PC-s spektrum analizátor is informatívabb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |