Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Töltsd le a szervizmanuált Bővebben: Link. A letöltéshez várd meg, míg alul megjelenik a "Get Manual" gomb. A "Seite(1)..."-ben van leírás a szervizmenübe való belépéshez. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Van 100W-os izzom foglalatban vezetékkel, forrasztásra készen állok, csak a pozíció kell, hogy hova?
Kezd az elején biztos ami biztos .Tehát a 230 hálózati feszültségű be tápjába iktasd be sorosan az izzót.A jelenség fentebb ismertetett.Ha már eleve nagy fény lesz , akkor tovább sem kell menni addig amíg a táp nincs rendben.Ha ezt lezongoráztad utána lehet tovább lépni , ha minden rendben lesz , bár kétlem , hogy úgy lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Sziasztok!
Philips 29 PT5507 tip televízióm a megvétele óta -kb 10 éve- hibátlanul működöt az elmúlt hónapokig. Azóta csak többszöri bekapcsolás után hajlandó működni, de a kép a jobb oldalán enyhén görbül. Hirdetéseknél világosabb képeknél előfordul, hogy kikapcsol. Szemrevételezve az alkatrészeken hiba (égésnyom, egyéb) nem látható, ami feltűnő, hogy a BU 4508DX tranyó igencsak melegszik. Valaminek az okozata lehet, hol keresgéljek? Kérlek segítsetek ! A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
BU bekötve! Csatlakozók a helyükön!
Közbe iktattak az izzót, bekapcsoltam gombbal a TV-t (készenlétibe vált ezt nem tudom, hogy üzemszerű-e) izzó csak felvillant. Távirányítóval bekapcsolnám, de jön az alap probléma, hogy a relé leold.Az izzó fel sem villan. Bekapcsolt gombba dugom a hálózatba a TV-t, az izzó hosszan felvillan majd szép lassan kialszik és TV készenlétibe kerül. Ha gombbal kiakarom kapcsolni megint el kezd a relé peregni!
Rajzod van a géphez?
Ilyen esetben anno én mindig kiszedtem a tápot,a primer oldali kis elkókat kapásból cseréltem is.A tápot kiszedve is el lehet indítani.Fontos,hogy le legyen terhelve,akkor ad megfelelő eredményt a vizsgálat.Vagy a 200V-ot,vagy a sorvégtápot kellene leterhelni.A 75-100W-os izzó tökéletes. Ha táp tuti jó(nem magasak a feszültégek,nincs rendkívüli hangja...),akkor mehet vissza a TV-be. A 165 V nekem kicsit magasnak tűnik,145 V-nak kellene lennie. Amíg az nem biztos,hogy a táp jó-e,addig kár a sorvéget bántani.(persze a sokszorozót én is már leszedtem volna) Üdv! István
Szia István!
Igen, van rajzom. Én is azzal kezdtem, tápot kivettem, lupéval átnéztem a forrasztásokat. Elkókat ugyan nem vettem ki, de szemre még gyanúsat sem láttam, egyedül 1,25A-es biztit cseréltem, mert fater addig nyomta a távszab-ot, míg ez el nem durrant. Visszarakva a tápot sorba dugtam rá a csatlakozókat míg az "L"csati felrakása után előjött a hibajelenség. Sokszorozó lekötve a sorkimenőről, de megmaradt a hiba. Ha jól értelmezem a válaszod akkor vegyem ki a tápot. 1. elkók ki, ellenörzés, vissza vagy csere. 2. 100W-os izzóval leterhelve elindítom a tápot, és mérek feszültségeket. Addig is a tápot kiveszem, és elkezdem az elkókat ki mérni. A Műszerem csak 100µF-ig mér! Esetleg ha megírnád majd, hogy a terhelést a tápon hova tegyem, hogy eltudjam indítani azt megköszönném. Gondolom még rövidre is kell majd zárnom valamit az"N" tűskén. Ilyen szempontból még nem néztem a rajzot! Üdv. Béla A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
A primér oldali elkókat cseréld ki.A trafó mellett van egy kis 1uF,az szokott okozni sok anomáliát.A pufferelkót nem kell(300V-os).Utána ,ha elindult a táp rendben,akkor lehet a sorvéggel foglalkozni.
A kidobozolt tápról tegyél fel a egy fotót fölülnézetből,kérlek! István A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Remélem meg felelnek!
Most megyek forrasztani, mindjárt beszámolok az eredményről!
Bejelöltem a cserélendő kondikat.A rajzról ki lehet hámozni,hol van a sorvégtáp,arra tegyél égőt("L"csatlakozó).A relét be tudod húzatni,ha az "M" csatlakozó 3-s lábát testre húzod.
A potit kikapcsolt(!!!) állapotban mozgasd meg.A beállítást jelöld meg,hol volt.
A kondikat nem cseréltem, de mindegyik a rá írt értéken felül volt!
De ha ragaszkodsz a cseréhez akkor cserélem. Az "L" csatlakozó két szélére megy az izzó! A "poti mozgatás" a két bejelölt kondi közt lévőre gondoltál, másikat nem látok. A rajzon is csak P1 4,7K-t látok. Keresek vezetékeket az átalakításhoz, ennyire nem vagyok felkészülve az ilyen műtétekre a nappaliban! Nemsokára jelentkezem!
Szia!
Azt a két 160V-os elkót cseréld ki!
KÖszönöm a segítséget, már máskor is adtál hasznos tanácsot egy Sonyval kapcsolatban. Sajna nem tudom használni az oldalt mert sehol nem találom a típus számot az oldalon, ha meg másra típusra kattintok, nem történik semmi. Nem fizetős ez az oldal?
Nem fizetős. Az oldal alján van egy "This file is downloadable free of charge. ...processing" felirat. Ha vársz egy kicsit, akkor ez a felirat átváltozik "This file is downloadable free of charge: Get Manual"-ra. Ekkor kattints a "Get Manual" szövegre.
Ha lehet szerezzél be még egy 100W os izzót , és úgy próbáld.
Tehát táp ellenőrzése 230v os ágba soros izzó , és plusz még egy izzó az L csatlakozó két szélére , itt állandóan világítani kell az izzónak a 230v os ágban viszont csak felvillannia szabad. Ha egy így történik , és a feszültségek is rendben vannak , akkor a táp jó.És lehet tovább keresgélni a hibát.De mindenek előtt a táp legyen rendben az lenne a lényeg. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Nem az "N" csatlakozóra gondoltál?
Szerintem ott kellene a 3-as lábat testelni. Potit bejelöltem megtekergettem. Nem történik semmi. Most kezdek méregetni, hol vész el a delej!
Rendben keresek még egy aljzatot.
Nincs több 100W-os, 75W a 230-as ágba? Bár az asztalom kezd elég durván kinézni, birkózó gép mindenhol!!!
jó igen.Ha a trimmert eltekergetted , és ha jó lesz az izzós dolog , akkor a trimmerrel vissza kell állítani a rajzon megadott feszültség értéket , ha el lett állítva.
Sajna, a gépem nem tudja megnyitni a fájlt, mert olyat ír ki, hogy a Windowsnak tudnia kell, hogy melyik progi hozta létre, bla, bla, bla...Ezt nem tudom kezelni és mivel többször próbálkoztam, kiírta, hogy napi két letöltést lehet csinálni.Holnap tovább próbálkozom.
De szerinted van menüje és lehet szín variálni vele? De köszönöm, hogy segítsz és referálok ha valamit tudtam csinálni. Nem tudod, nincs esetleg valami kis poti benne, amivel lehetne egy kis zöldet adni neki?
Általában PDF dokumentumok ezek a rajzok.Valószínű a te gépeden egy régebbi Adobe reader verzió fut , és ezért nem tudod megnyitni. Telepítsd fel a legújabb Adobe Reader programot , és meg fogod tudni nyitni.
És egyébként nem a letöltéssel van gond azt elég egyszer is leszedni , hanem az Adobe programmal .
A 75W-os felvillant, és hiába testelem 3-as lábat nem történik semmi.
Miért is történne, hisz a 230V-os betáp oldalról valami bibi van.
Sajnálom, hogy nem sikerült megnyitni. A böngésződ letöltési listájában ott van a fájl, a gépedre mentve, tehát nem kell újból letölteni. Ez egy tömörített RAR-fájl, aminek a megnyitásához telepítsd fel a Winrar nevű alkalmazást. De hogy legyen estére programod, kibontottam a RAR-fájlból a szervizmenüs PDF-et
És az L csatlakozóra tett izzó sem világít ? Akkor sem , amikor felvillan a 230 v os ágba tett izzó , emez akkor sem villan fel ?Mert ha nem , akkor a táp nem jó
Szegény Bélát kezdik belevinni a málnásba ezzel a hálózati dologgal. A tápegység nem lehet rossz, pláne a primer oldalon, mert sortáp lekötésekor feléled a csatornaváltó, a hang és egyéb rész. Kifejezetten az impulzuspanelon lesz a hiba.
Nem világít az L csatlakozó izzója, még csak fel sem villan!
Most kezdek feszültségeket mérni, a hálózati trafó mit kap és mik jönnek le róla.
A táp hiba nekem sem gyanús, mivel ahogy sorba raktam fel a csatikat, úgy éledtek fel a dolgok, egyedül feszültség értékekkel lehet gond szerintem.
De mivel korábban már írtam, TV-ben nem vagyok egy spiller, ezért más építő jellegű tanácsát megpróbálom a tettek mezejére terelni.
Köszönöm, a tenyereden hordozol, pedig szokatlan manapság az önzetlen segítség. De ezen az oldalon ezt már nem először tapasztalom.
Ennek már hasznát veszem mert a munka nehezét levettétek a vállamról, mert egy másik kolléga is segített. Már csak annyit hadd kérdezzek, hogy ez biztos ehhez a tv-hez való és benne vannak a szervíz kódok? Nem akarok hülyeséget csinálni mert a csöves rádiók javításához értek de ezekhez a tv-khez és számítógéphez nem. Köszi!
Más fórumok szerint ebben a tévében ez a Q2400-as sasszi van, tehát megalapozott a gyanú, hogy jó lesz a tiédhez is. Egyébként önmagában a szervizmódba való belépéssel (vagy nem belépéssel) nem tudsz elrontani semmit sem.
Az baj ha nem világít , mert akkor a nagyfeszültségű rész nem megy.
Azt nem írtad , hogy a tápot , hogy próbáltad csak külön , vagy a tévében , é csak az L csatlakozót hagytad szabadon.-Ha tévében próbáltad , és úgy sem világít az izzó , akkor táphiba , viszont , ha külön próbáltad , akkor hiányozhatnak dolgok a táp éledéséhez , és ezért nem világított az izzó.Melyik verzió is volt ?
A tápot kivettem "L" csatira 100W-os izzó, betáp kábelre sorosan 75W-os, N csatlakozó 3-as lába testre. Más nincs rajta, relé nem húz meg pedig ha be van építve, ez a jelenség még nem volt!
Megnéztem a kondikat polaritás helyesen raktam vissza. Ha be volt építve, akkor már korábban leírtam a jelenségeket. Előző oldal 13:34-es válaszom. Próbáltam feszeket mérni, a szekunderon de semmi! Primeren tudok mérni (D6 D8-as diódákon), de ahogy nézem a rajzot elég kacifántos a vezérlése. A B2 bizti egyik oldaláról van meghajtva a TDA, de a BU collektorán ne mérek semmit! Ez hogy érzékeli a szekunderen a terhelést? Most látom a TDA lábakon van feszültség érték! |
Bejelentkezés
Hirdetés |