Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1003 / 1274
(#) Béla 66 hozzászólása Nov 28, 2014 /

A képcsőn a tekercseknek, nem kellene ellenállás szempontjából egyformának lenni?
(#) kadarist válasza Béla 66 hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Nem, mert teljesen más frekvencián dolgoznak és a teljesítményük sem azonos.
(#) Béla 66 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Köszi, ezt nem tudtam.
Ma is tanultam legalább valamit!
(#) eyess válasza Béla 66 hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Egy kérdésem lenne még pedig az , hogy a D12 es diódán a szekunder oldalon meg van e +12 volt.Annak ott fixen meg kell hogy legyen a relé vezérlése nélkül is.Illetve a B3 as biztosítékon a +24 voltnak.És az R20 as ellenálláson a +145 volt valamivel csökkent értéke.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
(#) Béla 66 válasza eyess hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Egyiken sincs feszültség!
Valami hiányzik, hogy a táp elinduljon.

A táp primer része sem megy sejtettem.A BU az jó ?A TDA lábain a feszültségek meg vannak ?

A BU-nak most semmi köze hozzá.
A feszültségeket nem mértem, mert át kellene forgatni a nyákot hozzá, és most úgy néz ki mint egy karácsonyfa. De a B2-n és R1-n még van fesz.

Jobban a TDA lábain lennének fontosak , hogy milyen feszültségek vannak.Viszont , ha csak a B2 nél , és az R1 en van feszültség , akkor a következő lépés az R21, R3,R11 kimérése , hogy nem szakad e valamelyik , illetve nem nyúltak e meg.

A táp primer oldalán a nagy pufferelkó a negatív sarok a feszültségmérésnél! Erre ügyelj!

B2-n és R1-n láttam értelmét mérni, tovább nem erőltettem.
R21-t nem találok a táp rajzán, és anyákon sem. Lehet,hogy már fáradok!
R3 rajz szerint 2,7k az ellenálláson 15k szerepel, én 15,1k-t mértem.
R11 nem tudom digivel kimérni. Lehet,hogy ez a bűnös (fény az alagút végén).
Holnap kiforrasztom és ki mérem.
A TDA-t is lemérem.
BU-is kitudom mérni.
Mára ennyi volt, elegem van már belőle!

Egy gyors kérdés: a tekercsek csatlakozóinak lehúzása után lehet csatornát váltani meg sistereg a hangszóró?

Mivel a mostani állapotban a mérés elég körülményes, ezért a panelról lecsüngő test sarut használtam.
Remélem nem sziv@tt@m magam és eyess kollégát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pedig ilyenkor kell még jobban belehúzni , amíg meleg vas .
Na mindegy ha , így döntöttél , akkor aludj rá egyet a pihenés nem árt.

1.PNG

Már harmadik napja meleg!!!!!!!!!
Mivel szét is kell bontani egy részét (csüngő izzók), ahhoz, hogy tovább lépjek!
Nekem is ez a rajz van meg itt is az ellenállás értéke más mint ami a nyákban szerepel (R3).
A szekunder oldal R21?
Holnap az első lesz 270k ki mérése.
Ja! És nem sziv@tt@m magunkat!

Kérdeztem az előbb valamit...

Kadarist kérdése egyébként fontos , mert kizárható egy két dolog , ha az úgy van ahogy kérdezi.

Bocs, de a válasz után egyből át dobot az új oldalra, így nem vettem észre a kérdésed!
IGEN mindenre.
Bár ezzel kezdtem az egész hiba leírást!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1716.html?pg=981

Akkor mit keresel a táp primer oldalán? A tápegység indul és szolgáltat feszültséget minden kimenetén. Pont. Ha rá van kötve a sorvégfok, akkor leáll és semmit sem szolgáltat. Most akkor hol a hiba? Inkább a sorvégfokozatban, nem?
(#) eyess válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Nem biztos , mert amikor kellene a delej terhelés hatására , akkor nincs a tápban energia.
Az izzós terhelés hatására is meg kellene lennie a feszültségeknek , és mivel írta , hogy nincs nem lennék olyan biztos abban a tápban.
(#) kadarist válasza eyess hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Én meg abban vagyok biztos, hogy nem biztos, hogy az izzót jól kötötte be. Egyébként is a hálózattal sorba kötni izzót ilyenkor minek? Mi értelme van? A szekundert kell leterhelni, itt a sortáp vonalát egy hatvanassal vagy 75-össel, persze úgy, hogy a sortranzisztor nincs bekötve. Ha így világít az izzó, akkor valószínű, hogy a táp képes lenne ellátni a feladatát.
(#) eyess válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Igen én sem vagyok egy két dologban biztos , de ha úgy kötötte ahogy leírtam , akkor csak úgy lett kötve.
A soros izzó azért kell , mert ha gebasz van , akkor az teljes fényerővel világítani fog , és elviszi a zárlati áramot , illetve megvédi az alkatrészeket a tévében.
A sortápra kötött 75w meg azért jó , mert az meg beterhel mintha minden a helyén lenne .Viszont , ha már eleve így sem jó tehát nem világít a táp kimenetén , akkor egyértelmű , hogy terhelés hatására nincs meg aminek meg kell lenni.

Nem tudom, hogy válaszadók mennyire olvasnak vissza, nem egy kérdést többször feltéve.
Lényeg, hogy a végére idejutottunk. Én is találkoztam már olyan hibákkal hogy semmi összefüggést nem láttam benne!
Lefényképezem az izzó bekötéseket, hogy további félreértéseket elkerüljük.
A hálózattal 100W-os, és a sorkimenőn 75W.
Ha mégsem jól kötöttem be, akkor megkövezem magam, és elnézést kérek mindenkitől, a félretájékoztatás miatt!

Bocsi igaza volt Kadaristnak nem jól kötötted.A panelon jó is lenne , de viszont a csokiban a két fehér színű vezeték ? Az úgy nem jó.Vagy az még megy valahova ? Mert ha nem akkor az úgy nem zárt áramkör.
(#) praxis válasza Béla 66 hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Én javasoltam tegnap az izzós dolgot, de egy kicsit túl lett pörgetve a dolog szerintem. A táp elé felesleges soros izzót tenni, mivel tegnap azt írtad, hogy a BU kollektoráról leforrasztva megjelenik a sortápfesz. Én az izzót közvetlenül a sasszi és a BU kollektoráról leforrasztott vezeték közé gondoltam, így terhelve láthatóvá válik a táp helyes működése.

A TV-hez.jpg-ről beszélsz?
Az egyik vége villásdugó, a másik vége a TV, jelenleg nincs bekötve izzó, de ezzel az próbával kezdtük.
A csokiba (P1080015.jpg "L"csatlakozó) van izzó.

Igen arról beszélek .És azt úgy kellett volna kötni , hogy izzó foglalat , és a foglalatból kijövő két vezetéket a sortápra kötni párhuzamosan tehát nem sorosan.A villásdugót itt nem értem.
(#) Béla 66 válasza praxis hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Bocs, de én már nem tudom követni, hogy ki mit javasolt.
Valószínű azért jutottunk ide, mert egyik ötletből született a másik, én próbáltam mindenki javaslatát átültetni a gyakorlatba.
Majd vissza olvasok, hogy mit válaszoltam neked, mert már elvesztettem a fonalat!
A lényeg, hogy egy irányba gondolkodjunk!
Üdv. Béla

A TV-s kép most per pillanat nem játszik, a táp kopaszon van (nincs a TV-ben) az egy korábbi próbálkozás.
Idézet:
„(#) eyess válasza Béla 66 hozzászólására (») Válasz • 16:07 /

Ha lehet szerezzél be még egy 100W os izzót , és úgy próbáld.
Tehát táp ellenőrzése 230v os ágba soros izzó , és plusz még egy izzó az L csatlakozó két szélére , itt állandóan világítani kell az izzónak a 230v os ágban viszont csak felvillannia szabad.

Ha egy így történik , és a feszültségek is rendben vannak , akkor a táp jó.És lehet tovább keresgélni a hibát.De mindenek előtt a táp legyen rendben az lenne a lényeg.”

Szerintem ez van a fényképeken!
(#) Béla 66 válasza praxis hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Vissza olvastam:
Tőled már nem érkezett válasz mikor vissza kérdeztem, hogy pontosan mit hova.
Eyess kolléga vitte tovább az ötletet.
Az elgondolásod jónak tűnik de most a táp éppen kint hever a TV előtt!

Szerintem pihenj most már .
És leírom holnap hogy legyen.
A táp jó ha kint van
És igenis tessék rajta hagyni a soros izzót is a 230v os ágban , mert az egy védelem jelenlegi állásban.
És a másik izzótól jövő két vezetéket villásdugó nélkül kösd a tápnak arra a részére ahol a +145 volt kellene hogy legyen.Tehát egyik vezeték a test a másik +145v .Ezen izzó ha világít folyamatosan az akkor jó .A 230v os ág csak felvillanjon.
Ha esetleg ez , íjó lesz , akkor végezz méréseket a tápban a rajz szerint .Szekunder oldalon , Valamivel kisebb feszültségek lesznek a 230v soros izzó miatt , de hellyel közzel legyen mindenhol ahol a rajzon is van.Ha nem fog világítani az izzó az azt jelenti , hogy a +145 volt nem stabil , tehát terhelésre megszűnik , na ez lesz a jelenlegi hibád forrása ,, amit meg kell majd keresni.
Következő: »»   1003 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem