Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   12 / 203
(#) Kismazsika válasza velegiistvan hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Szia! Szerintem a Makitákat hanyagold nézz helyette AEG-et az sokkal jobb és időtállóbb
(#) zolika60 válasza Kismazsika hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Mi bajod a Makitával? Kevés jobb gép van nála.
(#) Kismazsika válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Dolgoztam már Makita gépekkel és nem a legjobb, ha olyan gépet akarsz Makitából ami bír is akkor az 100.000Ft fölött van de annyit meg nem ér meg hogy otthon barkácsolj vele, ezért javasoltam az AEG gépeket.
(#) Bakman válasza Kismazsika hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Válaszát kérem indokolja! Évek óta Makitákat nyúzunk (szó szerint), minden gond nélkül.
(#) Kismazsika válasza Bakman hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Amit én tapasztaltam, gyenge gép, hamar merülő aksik. Ugyan ebben az árkategóriában egy Metabo vagy egy AEG sokkal erősebb, kitartóbb aksik. Biztos van olyan Makita gép ami jó is de szerintem nincs senkinek 100.000-150.000 Forintja rá hogy otthol barkácsoljon vele.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

A makitákkal az a baj hogy 2 hónap mire megkapod hozzá az alkatrészt.
Amúgy faterom a kis Bosch felxet lassan több mint 20 éve gyilkolássza napi szinten.A forgórész cserén kívül(8eFt) más baja nem volt.Black&Decker nagyfelx napi használatban nyögtetve 20 éve....sose volt baja.Azt a tervezett elavulásra hivatkozva nem merem állítani hogy a felsorolt márkák közül valamelyeik is kibírna legalább 20 évet de van köztük tartós darab is.
(#) Kismazsika válasza botesz hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Kedves botesz, igazad van, de amit még 20 évvel ezelőtt gyártottak gépeket azokban benne van még az "anyag" a mostaniakat nem gyártják örök életre legyen az bármilyen drága gép is.
(#) zolika60 válasza Kismazsika hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Szerintem tévedsz. Azonos kategóriájú szerszámokat hasonlítasz össze?
(#) botesz válasza Kismazsika hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Ezért írtam le az utolsó mondatomat....

Régen tök mindegy volt mit vettél,nem számított a kategória mert alaphangon 20 évet elment egy gép ...
(#) Kismazsika hozzászólása Dec 6, 2014 /

Bővebben: Link Nézzd meg akkor ezt a makitát, utánna meg ezt az AEG gépet Bővebben: Link

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
(#) elektroncso válasza botesz hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Apán NAREX fúrója 35 éve működik. A másik NAREX fúró is megy vagy 25 éve. Nagyapám lengyel fúrója 50 éve megy. Persze ezek már nem akkusfúrók, utóbbi meg már végképp nem akkusfúró kategória, csak nem tudtam kihagyni hogy le ne írjam, ha már a számokkal dobálózunk. De hogy építő jellegű is legyen a hozzászólásom. Nekünk FERM van itthon akkus. Eddig meg vagyunk elégedve vele. Talán egy éve van meg. Fúrtam már vele aluöntvénybe is tömszelencének lyukat karácsonyfa fúróval.
U.i.: Helyesbítek nem a FERM-el hanem unokatesóm Makitájával fúrtam az öntvényt.
(#) Bakman válasza botesz hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Mindenkinek szíve joga eldönteni, mivel dolgozik. Mindenesetre számomra meglepő, hogy Bosch és Black & Decker cuccokat dicsőítesz. Igaz, ha ezek valóban 20 évesek, akkor azokban még valóban benne van az anyag. Ma e két márka közül egyiket sem venném, számomra csak barkács kategóriás gépek, pedig lehetőséget kaptak annó.
(#) Bakman válasza Kismazsika hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Azért egy több éves konstrukciót ne hasonlítsunk már egy mai darabhoz.
(#) botesz válasza Bakman hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Én legutoljára bosch csavarhúzógépet vettem azzal nincs semmi gond pedig napi szinten nyúzom.Persze még garanciális tehát kb még egy évig nem lesz vele gond.
Amúgy!
hamár akkus fúró.Fateromnak most valami nevenics sárga van de elég erős akkuk jók.
Előtte tacskós volt neki.A dugasztápot szigszallag fogta össze mert annyiszor leesett az akkuk is jól bírták.KB 10-12 évesen ment tönkre benne a szabályzó elektronika de motorikusan semmi baja volt amit a "márkát" elnézve azért számomra meglepő volt.Főleg hogy tönkrement szétszedtem majd pedig láttam a feliratot:Forgalmazza:TESCO global árúházak....

Félre ne érts!

Nem mondom hogy jó hiszen álmomban sem vennék le a polcról de mióta az eszemet tudom meg volt apámnak az a gép.
(#) Kismazsika hozzászólása Dec 6, 2014 /

Tesco-s bosch-ból van itthol egy kis sarokcsiszoló és hibátlan a működése, mondhatni folyamatos használatban van.
(#) botesz válasza Bakman hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Ilyen apám öreg Bosch felxeBővebben: Link
A Black&deckerre meg fotót sem találtam....
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 6, 2014 /

A Makita vitához egy adalék: Van egy közel 25 éves 7,2V-os Makita csavarozógépem. Aktív koromban egész nap lehetett dolgozni az akksijával. Amikor tönkrement az akku félretettem, hátha lesz pénzem új akksikra-valamikor. Aztán sajnáltam rá a 18-22eFt-os akkuárat. Amikor elgondolkodtam, mit is tegyek fel a CNC-re megmunkálómotorként eszembe jutott a gép. Nosza - szétszedtem. A motoron ott virít - és hangsúlyozom, hogy nem mai gép - Made in China. Leesett az állam. Bosch ütvefúrót használtam 15 éven át (ugyanazt) - csak meguntam már a szénkefék pótlását, de még jó a gép. Utoljára Metabo Flexet vettem, szívtam a fogam nagyon, de durva a szerkezet. Egész nap követ és betont vágtam vele (nagyflex). Tiszta egy merő por volt. Unokatesóm mutatta a leírásban: itt van rajta 2 nyílás. Kompresszorral kifújod és minden mehet tovább! És valóban. Ez a gép 10 éve vágja a téglát, betont, vasat - mindent. Ez volt életem második legdrágább gépe - de kompromisszumok nélkül működik. Az első egy Hilti - de erről azért nem tudok mit írni, mert 25 éve használom megállás nélkül. Egyszer rendelte vissza a cég egy tekercsimpregnálási probléma miatt - akkor teljesen felújították - ennek kb 15 éve. Azóta sincs vele gondom. És én ipari környezetben dolgoztam ezekkel a gépekkel, nem barkács céllal.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Tudom. Tizenhat éve amikor ide költöztem vettem egy legolcsóbb kínai flexet. Azzal vágtam miden vasat az építkezés alatt és később a műhelyben is. Gyilkoltam sokat amíg három éve megadta magát. Átmentem a szomszédomhoz és elkértem az övét. Annak tíz perc használat után vége lett. Elmentem a Tuskóba és vettem két ugyanolyan kinézetűt, mint az enyém volt.
Gondoltam legyen a szomszédnak is egy jobb darab. Amikor a kezembe vettem egyből gyanús volt. Nem éreztem a megszokott súlyát. Neki estem vele egy 40x40-es zártszelvénynek és azonnal kijött belőle a működtető füst. Szét kaptam és a forgórész csak 1/3-a hosszú volt a régihez képest. A kihajtás csapágya helyén egy csúszó csapágy volt. Nem tudom mire gondolt a tervezője.

Idézet:
„Nem tudom mire gondolt a tervezője.”

Pl arra hogy bemész és veszel másikat...
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Olcsó flexeknél és csiszológépeknél - a kínainál - meglepő módon a forgórész, a motor : profi. Azonban a csapágyházak az olcsó szegmens gépeiben magába a műanyag házba vannak kitalálva, míg a profibb megoldásoknál önálló - hő és kopásálló csapágyházak vannak. Nyilván ha van áttétel, akkor annak az anyaga és kialakítása is más , mert nem mindegy, hogy öntött, vagy egyedileg köszörült - edzett anyag. Nekem volt olyan is olcsó flexnél, hogy a műanyag hűtőtárcsa robbant fel a centrifugális erőtől és potyogott ki a szellőzőnyíláson Vittem is vissza a kereskedőhöz villámgyorsan.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Persze. Vettem is, csak más gyártmányút. Azért tíz perc üzem nem vonz újabb ugyanilyen vásárlására.

Nyílván
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Amikor mi vettünk teszkós flexet, akkor az elsőből már az első bekapcsoláskor kijött a füst. A másodikkal a kerítésről lecsiszoltuk az ezer éves festéket, mialatt a gép csapágyazása döglött be, így vissza is vittük. De így letudtuk a kerítésfestést és nem került egy fillérbe sem a gép, mert a pénzt visszafizették. Később, amikor kellett vettünk egy jobb gépet.
(#) velegiistvan válasza Kismazsika hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Köszönöm a hozzászólásod. Szerintem minden márkában ki lehet fogni jót és rosszat is.

Pár éve vettünk Egy barkács Bosch 14.4 V-os NiCd aksis csavarbehajtót. Pontosabban karácsonyra kaptam. Ritkán volt használva, évente max háromszor, rövid időre.

Nem tudom, újkorától-e (mert főleg apa használta), vagy az évek során, de kontakthibás lett a kapcsolója, ugyanis van, hogy bizonyos állásban tartva a gépet meghúzva a kapcoslót, teljes fordulaton pörög a motor. Persze nem úgy értem, hogy a teljes súlya a ravaszra kerül agépnek.
Ezen kívül az akkuja is alig működik, szerintem 2 év alatt megadta magát. Kímélve volt, piszok nem érte.

Érdekes, a 15 éve vásárolt Bosch 230-as fúrógép meg tökéletesen működik, semmi baja nincs a csapágyazásának sem, pedig ezzel már csiszoltunk is úgy, hogy a tokmány radiálisan volt terhelve.

Mivel itthon az aksit 11000 Ft körül újítják fel, továbbá a kapcsolót is látás hiányában csak szervizben tudnám cseréltetni, így elgondolkodtam, érdemes-e erre a gépre ennyit költeni. Azért gondoltam a fentebb írt Makitára, mert ezt ipari gépnek írják, és asszem 18 nyomatékállítási lehetőség van rajta, meg ráadásul 2 sebességes. Ezen meg van 5 nyomaték +1 fúró.
(#) Robid válasza velegiistvan hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Én sem esküdnék a Makitára akkus fúrógép kapcsán,a saját és környezetemben lévőknél is sok az akku probléma.Egy minőségi akkukkal felújított pakk viszont jó lehet, mert a gépek hibátlanok, csak hát az nem kevés pénz.
(#) HGR mechanic hozzászólása Dec 7, 2014 /

sziasztok. Lehet hogy lúzer vagyok,de az én kaufland-os 18-V akumulátoros kis fúrómat már évek óta ugy használom a mühelybe hogy az originál akku helyett eggy régi oktávia aksira van rákötve egyszerü vékonyka autós hangfal kábellal. KB eggy hétig bírja aztán eggy napig töltöm.
Az életbe nem fog kiégni így a fúró. hisz sosem megy max teljesitményen.
De ereje ez van mint az állat.... Mondjuk fordulatszámba nembüszkélkedik a hiányzó pár V miatt.
napi 8 órát használom.
Már megy 3 éve.
13 euro volt a gép.
a haver vett méregdrága narex gépet az övé 3 év után megatta magát. (aksi)
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) Massawa válasza HGR mechanic hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Általában minden aksi kb 3 évet bir ki. Ezen kár csodalkozni. Ha többet szerencséd volt.
(#) kameleon2 válasza velegiistvan hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Elfelejtettem írni: 230V-os fúrógépben most Makitát használok már több mint 8 éve. Bír mindent - kivéve, hogy egyszer kapott egy ütést a műanyag ház. Amikor eltört a nyakánál rendeltem másik házat - áttettem bele a gépet és azóta is működik tovább. Ennek is 3 éve.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Az viszont elég nagy szégyen ha egy ilyen, ütéseknek állandoan kitett, szerszám háza egyáltalán eltörhet! Ez elvben ( meg a szabványokban is) alspvetö feltétel.
Következő: »»   12 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem