Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   13 / 203
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Van kisütés és nagyütés is. Nem tartom valószínűnek, hogy kameleon2 fúrógépe azért tört el, mert 20 cm-t esett.
(#) ronin75 hozzászólása Dec 7, 2014 /

Valakinek van tapasztalata ultrahangos mosóval? Milyen víz kell bele, sima csap vagy desztillált víz? Mennyi "mosószer" kell bele és mi? Inkább hideg legyen a víz vagy meleg?
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Egy ( föleg elektromos) szerszámnál nincs kisütés meg nagy ütés, csak jo anyag vagy egy rakás....
Az én furogépemen ( az is már vagy 20 éves volt) áttolatott egy kis teherauto, összelapult, de nem törött el. Mindjárt vettem egy ugyanolyan másikat.
(#) Massawa válasza ronin75 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Attol függ mit mosol. A lényeg azon van hogy nagyon megmozgatja a folyadékot ( bármi lehet) és igy tisztit.
(#) ronin75 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Gyakorlati tapasztalatra vagyok kiváncsi, akinek van hogyan használja.
(#) Doncso válasza HGR mechanic hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Azért tegyük hozzá ,hogy nálatok SK-ba sokminden olcsóbb. és jobb minőségű. (Kezdve a kenyérrel, ami mily véletlen dorogról származik,és 4-5 nap után is fogyasztható volt....) Páldául egyszer benn voltam egy ikea-obi vagy prakitiker kombó áruházba, és volt 16.000Ft-nak megfelelő euróért oszlopos Güde fúrógép satuval!! Én marha állat meg ott hagytam. Azóta is verem a fejem a falba, mert itthon 20-ért csak einhell meg staruss-ok vannak 20.000-ért.... vicc.Melyik kauflandba jársz,RS?
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) Massawa válasza ronin75 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Én vizzel és mosogatoszerrel (vanish) tisztitom a zsirtol az apro alkatrészeket. Beültetett NYÁKot a gyantátol spirituszben fürdetem. Az mindig attol függ, hogy milyen cucc az amit tisztitani kell. Általános tanács nincs.
(#) ronin75 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Köszönöm, így már értem.
(#) ronin75 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Miért nem mész vissza érte? Ha több dolgot veszel vagy toborzol még vásárlókat az útiköltség is kijön. Hosszú távon meg bejön a minőségibb gép ára.
(#) Doncso válasza ronin75 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Azért, mert a Pozsony felső sarkában volt, én pedig szigethalmon vagyok, ez olyan cca 500km....
(#) mark.budai hozzászólása Dec 8, 2014 /

Minap írtam az egyik közösségi oldalon Szamóca fórumtársunk egyik képe alá, hogy mostanában törekedünk, ha nem is profi, de jó minőségű szerszámokat venni. Nemrég apámmal vettünk egy krovakészletet, 15E Ft-os kategóriában, szereltem vele már, pár autó alatt jó szolgálatot tett mióta megvan, szerintem nem lesz gond vele, eddig jónak bizonyult.
A másikat meg nem kell bemutatni, ez mai szerzemény, csak hegyet kell vennem, meg a napokban összedobok egy tápegységet hozzá. Van egy jó kis trafóm, csak dobozt kell csinálni neki, amin elfér a kapcsoló meg ez a 24V-os aljzat. Ha kapok olcsón csúcshüvelyt hozzá, akkor veszek rá azt is, és úgy néz ki, mintha új lenne. A mostanin látszik, hogy volt fűtve rendesen, ráadásul nem is olyan hozzáértő kezekben volt, mint azt egy Weller páka megérdemelné.
A harmadikat hétvégén kaptam, ez egy Extol gyártmányú fázisceruza, jó erős hegye van, ami befér a legtöbb sorkapocsba, így erre nagyon használható, nem csak hogy szigetelt, de ellenőrizni tudom, hogy nem-e épp a fázison túrok.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) Massawa válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Azzal a fázisceruzával vigyázz, nekem már 2 eltörött ott ahol a csavarhuzo fém része be van öntve a nyélbe ( csak ugy magátol csavarás közben). Ráadásul ugy, hogy a fém rész kiállt az eltörött müanyagbol. Azota összeszedtem mind és ment a kukába.
(#) mark.budai válasza Massawa hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Nem hinném, hogy sorkapocsba csavarozás alatt keletkező erőktől eltörne, másik feladatra van jópár csavarhúzóm. De azért köszi, vigyázok!
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Akkor te vmi utánzatot vettél! Én vettem az E.expressztől 1 db ot,(110 Ft) annyira jó,hogy gyorsan rendeltem még ötöt. Minden munkapadomon van egy,minden csavarra használom,még csak ki sem csorbult egyik sem! Jól eltalált széria!
(#) elektroncso válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Nekem fázisceruzából Legrand-os vált be. Persze nem mérésre, arra ott van az SN-1-es fáziskémlelő. Csavarhúzónak használom a fázisceruzát, volt már hogy kalapáccsal ütöttem és nem törött el. Nagyon bevált. Egy hátránya hogy átlátszó és nehezen találom meg az asztalon a sok kacat között.
(#) yulo5310 válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Igen,ezzel én is gondba vagyok,főleg ha sok szerszám hever az asztalon! De hát rend csak egyszer volt kb 3-4 éve.
(#) mark.budai válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Legrand cuccokkal foglalkozunk a suliban, és panaszkodni nem lehet. Elhiszem, hogy fázisceruzájuk is jó lehet.
Igen, mérésre, a szó szoros értelmében nem használható, de arra tökéletes, hogy rápillantsak, számítsak-e a lórúgásra, vagy nem kell félnem.
(#) yulo5310 válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Szerintem ez csavarhúzónak készítették,csak ha már úgy is üreges a nyele,tettek bele egy glimmet! hihi!
(#) mark.budai válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Az igaz, hogy a fej kiképzése elég komolyra sikerült.
(#) Massawa válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Én sem hittem ( másra nem is használtam ) a penge kifogástalan volt mindvégig. Valoszinüleg ocska anyag vagy magátol vetemedett. Érdekes modon ugyanebböl a sorozatbol a rövidebb pengéjük mind hibátlanok, és még egy sem törött el.
(#) elektroncso válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Csak az a baj hogyha világosban ,,mérek" akkor nem látszik a fénye. Az SN-1-est azért szeretem jobban mert sötét kis kamrában van a glimm és erősebb is a fénye. Tűző napon is lehet látni. Amúgy kíváncsi lennék (bár szerintem nem) működne-e a fáziskémlelő ha jó villanyszerelő bakancsban van a szerelő.
(#) mark.budai válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Igen, a glimm az már csak ilyen gyenge fényerejű jószág. A fene tudja, a glimm árama mikroamperekben mérhető, annyi akár kapacitív módom is folyhat, ezek után majdnem mindegy, hogy milyen cipőben vagy.
(#) pinyó39 hozzászólása Dec 8, 2014 /

Sziasztok.
Felénk a munkavédelmis szerint a "fázisceruza nem fáziscsavarhúzó".
(#) Doncso válasza pinyó39 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Akkor nem értem miért nem csinálják hegyesre?
(#) elektroncso válasza pinyó39 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Mifelénk meg a fázisceruza nem fázisceruza hanem fáziskémlelő.(Amúgy meg vadaszka, de ez mindegy.)
Én nem használnám fáziskémlelésre, apám már kapott ilyen fázisceruzától akkorát...én nem szeretnék.
(#) Gabó válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

A legjobb fáziskereső, akkor is az ember újja
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) yulo5310 válasza pinyó39 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Háát!,így belegondolva még sohasem kerestem vele fázist. Arra ott a lámpa meg a műszer.
(#) elektroncso válasza Gabó hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Az biztos, de az a legnagyobb baj vele, hogy bógli. A legtöbb esetben csak egy használatot bír ki. Viszont a fázisceruzához hasonlóan minden más feladat ellátására kiváló. Akár több felhasználás erejéig is. Vásároljon emberi ujjat, sokoldalú!
(#) maestro hozzászólása Dec 9, 2014 /

Üdv!
Vett már valaki ilyen Straus multifunkciós barkácsgépet nyák fúrásra?
Én jelenleg egy 135W-os szintén multi géppel fúrok, de nagyon nem szeretem azt elővenni pár lyuk kedvéért, na meg nehéz is, így az állványt is elő kell vennem mindig hozzá. Megér ez a gép vajon 5000Ft-ot? Közelről még nem láttam, így ha valaki megtudná mondani, hogy hány wattos, meg mekkora fúrószár megy bele max. azt megköszönném.
Vagy rendeljek egy ilyet?
Egyéb vélemény, javaslat?
(#) kameleon2 válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

A Crova készletet illetően nem hiszem, hogy eredeti, mert az ára jóval alatta van - de ha jó - használd. Nekem van egy 35 éves készletem, az még eredeti, még kopásnyom sincs rajta. A wellerről nincs mit írni - a konstrukció egyszerű és nagyszerű. Az én TCP kattogósom 1982 óta kattog ugyanazzal a fűtőbetéttel - minden nap. Kétféle trafót használok hozzá. Egy házi 24V-os "nagyot" és egy adapter méretűt, ha helyszínre kell vinnem. Ezt a powersupply oldalról vettem - talán még hirdetve sincs. Kifejezetten kattogós Wellerhez készült. A fázisceruzát száműztem a szerszámkészletemből. Pont semmire sem jó. Ha fázist kell detektálnom - arra ott a "jó öreg" próbalámpa. Az ugyanis beterhel, ezért mindig betonstabil eredményt ad. Mivel két sorbakötött izzóból áll és alulfűtött, így az élettartama hihetetlen magas. 2 fázis között a fényerőváltozás azonnal szembeötlő. Egyedül arra kell vele figyelni, hogy véletlenül se fogja meg az ember a lógó szálat, ha a másik be van dugva... :/ Csavarhúzónak kétfélét használtam: HAUPA szigetelt csavarhúzók - nagyon jók, de ezek is elkopnak. A másik típus bitang olcsó és kopik, de könnyű pótolni: Handy. Én iparszerűen használom, kopik, az igaz, de ha elkopik, vagy ellopják - legalább nem sajnálom. Volt egy teljes fogókészletem Knipexből: Rádiós, oldalcsípő, kombifogó. Építőiparban a kombifogót amikor leejtettem - nem hallottam már koppanni. Azóta inkább nem hordom magamnál, vagy csak zárt táskában.
Következő: »»   13 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem