Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Van kisütés és nagyütés is.
![]()
Valakinek van tapasztalata ultrahangos mosóval? Milyen víz kell bele, sima csap vagy desztillált víz? Mennyi "mosószer" kell bele és mi? Inkább hideg legyen a víz vagy meleg?
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Egy ( föleg elektromos) szerszámnál nincs kisütés meg nagy ütés, csak jo anyag vagy egy rakás....
Az én furogépemen ( az is már vagy 20 éves volt) áttolatott egy kis teherauto, összelapult, de nem törött el. Mindjárt vettem egy ugyanolyan másikat. ![]()
Attol függ mit mosol. A lényeg azon van hogy nagyon megmozgatja a folyadékot ( bármi lehet) és igy tisztit.
Gyakorlati tapasztalatra vagyok kiváncsi, akinek van hogyan használja.
Azért tegyük hozzá ,hogy nálatok SK-ba sokminden olcsóbb. és jobb minőségű. (Kezdve a kenyérrel, ami mily véletlen dorogról származik,és 4-5 nap után is fogyasztható volt....) Páldául egyszer benn voltam egy ikea-obi vagy prakitiker kombó áruházba, és volt 16.000Ft-nak megfelelő euróért oszlopos Güde fúrógép satuval!! Én marha állat meg ott hagytam.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Én vizzel és mosogatoszerrel (vanish) tisztitom a zsirtol az apro alkatrészeket. Beültetett NYÁKot a gyantátol spirituszben fürdetem. Az mindig attol függ, hogy milyen cucc az amit tisztitani kell. Általános tanács nincs.
Miért nem mész vissza érte? Ha több dolgot veszel vagy toborzol még vásárlókat az útiköltség is kijön. Hosszú távon meg bejön a minőségibb gép ára.
Azért, mert a Pozsony felső sarkában volt, én pedig szigethalmon vagyok, ez olyan cca 500km....
![]()
Minap írtam az egyik közösségi oldalon Szamóca fórumtársunk egyik képe alá, hogy mostanában törekedünk, ha nem is profi, de jó minőségű szerszámokat venni. Nemrég apámmal vettünk egy krovakészletet, 15E Ft-os kategóriában, szereltem vele már, pár autó alatt jó szolgálatot tett mióta megvan, szerintem nem lesz gond vele, eddig jónak bizonyult.
A másikat meg nem kell bemutatni, ez mai szerzemény, csak hegyet kell vennem, meg a napokban összedobok egy tápegységet hozzá. Van egy jó kis trafóm, csak dobozt kell csinálni neki, amin elfér a kapcsoló meg ez a 24V-os aljzat. Ha kapok olcsón csúcshüvelyt hozzá, akkor veszek rá azt is, és úgy néz ki, mintha új lenne. A mostanin látszik, hogy volt fűtve rendesen, ráadásul nem is olyan hozzáértő kezekben volt, mint azt egy Weller páka megérdemelné. A harmadikat hétvégén kaptam, ez egy Extol gyártmányú fázisceruza, jó erős hegye van, ami befér a legtöbb sorkapocsba, így erre nagyon használható, nem csak hogy szigetelt, de ellenőrizni tudom, hogy nem-e épp a fázison túrok. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Azzal a fázisceruzával vigyázz, nekem már 2 eltörött ott ahol a csavarhuzo fém része be van öntve a nyélbe ( csak ugy magátol csavarás közben). Ráadásul ugy, hogy a fém rész kiállt az eltörött müanyagbol. Azota összeszedtem mind és ment a kukába.
Nem hinném, hogy sorkapocsba csavarozás alatt keletkező erőktől eltörne, másik feladatra van jópár csavarhúzóm. De azért köszi, vigyázok!
Akkor te vmi utánzatot vettél! Én vettem az E.expressztől 1 db ot,(110 Ft) annyira jó,hogy gyorsan rendeltem még ötöt. Minden munkapadomon van egy,minden csavarra használom,még csak ki sem csorbult egyik sem! Jól eltalált széria!
Nekem fázisceruzából Legrand-os vált be. Persze nem mérésre, arra ott van az SN-1-es fáziskémlelő. Csavarhúzónak használom a fázisceruzát, volt már hogy kalapáccsal ütöttem és nem törött el. Nagyon bevált. Egy hátránya hogy átlátszó és nehezen találom meg az asztalon a sok kacat között.
![]()
Igen,ezzel én is gondba vagyok,főleg ha sok szerszám hever az asztalon! De hát rend csak egyszer volt kb 3-4 éve.
Legrand cuccokkal foglalkozunk a suliban, és panaszkodni nem lehet. Elhiszem, hogy fázisceruzájuk is jó lehet.
Igen, mérésre, a szó szoros értelmében nem használható, de arra tökéletes, hogy rápillantsak, számítsak-e a lórúgásra, vagy nem kell félnem. ![]()
Szerintem ez csavarhúzónak készítették,csak ha már úgy is üreges a nyele,tettek bele egy glimmet! hihi!
Az igaz, hogy a fej kiképzése elég komolyra sikerült.
![]()
Én sem hittem ( másra nem is használtam ) a penge kifogástalan volt mindvégig. Valoszinüleg ocska anyag vagy magátol vetemedett. Érdekes modon ugyanebböl a sorozatbol a rövidebb pengéjük mind hibátlanok, és még egy sem törött el.
Csak az a baj hogyha világosban ,,mérek" akkor nem látszik a fénye. Az SN-1-est azért szeretem jobban mert sötét kis kamrában van a glimm és erősebb is a fénye. Tűző napon is lehet látni. Amúgy kíváncsi lennék (bár szerintem nem) működne-e a fáziskémlelő ha jó villanyszerelő bakancsban van a szerelő.
![]()
Igen, a glimm az már csak ilyen gyenge fényerejű jószág. A fene tudja, a glimm árama mikroamperekben mérhető, annyi akár kapacitív módom is folyhat, ezek után majdnem mindegy, hogy milyen cipőben vagy.
Sziasztok.
Felénk a munkavédelmis szerint a "fázisceruza nem fáziscsavarhúzó".
Akkor nem értem miért nem csinálják hegyesre?
Mifelénk meg a fázisceruza nem fázisceruza hanem fáziskémlelő.
![]() Én nem használnám fáziskémlelésre, apám már kapott ilyen fázisceruzától akkorát...én nem szeretnék.
A legjobb fáziskereső, akkor is az ember újja
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Háát!,így belegondolva még sohasem kerestem vele fázist. Arra ott a lámpa meg a műszer.
Az biztos, de az a legnagyobb baj vele, hogy bógli. A legtöbb esetben csak egy használatot bír ki.
![]() ![]()
Üdv!
Vett már valaki ilyen Straus multifunkciós barkácsgépet nyák fúrásra? Én jelenleg egy 135W-os szintén multi géppel fúrok, de nagyon nem szeretem azt elővenni pár lyuk kedvéért, na meg nehéz is, így az állványt is elő kell vennem mindig hozzá. Megér ez a gép vajon 5000Ft-ot? Közelről még nem láttam, így ha valaki megtudná mondani, hogy hány wattos, meg mekkora fúrószár megy bele max. azt megköszönném. Vagy rendeljek egy ilyet? Egyéb vélemény, javaslat?
A Crova készletet illetően nem hiszem, hogy eredeti, mert az ára jóval alatta van - de ha jó - használd. Nekem van egy 35 éves készletem, az még eredeti, még kopásnyom sincs rajta. A wellerről nincs mit írni - a konstrukció egyszerű és nagyszerű. Az én TCP kattogósom 1982 óta kattog ugyanazzal a fűtőbetéttel - minden nap. Kétféle trafót használok hozzá. Egy házi 24V-os "nagyot" és egy adapter méretűt, ha helyszínre kell vinnem. Ezt a powersupply oldalról vettem - talán még hirdetve sincs. Kifejezetten kattogós Wellerhez készült. A fázisceruzát száműztem a szerszámkészletemből. Pont semmire sem jó. Ha fázist kell detektálnom - arra ott a "jó öreg" próbalámpa. Az ugyanis beterhel, ezért mindig betonstabil eredményt ad. Mivel két sorbakötött izzóból áll és alulfűtött, így az élettartama hihetetlen magas. 2 fázis között a fényerőváltozás azonnal szembeötlő. Egyedül arra kell vele figyelni, hogy véletlenül se fogja meg az ember a lógó szálat, ha a másik be van dugva... :/ Csavarhúzónak kétfélét használtam: HAUPA szigetelt csavarhúzók - nagyon jók, de ezek is elkopnak. A másik típus bitang olcsó és kopik, de könnyű pótolni: Handy. Én iparszerűen használom, kopik, az igaz, de ha elkopik, vagy ellopják - legalább nem sajnálom. Volt egy teljes fogókészletem Knipexből: Rádiós, oldalcsípő, kombifogó. Építőiparban a kombifogót amikor leejtettem - nem hallottam már koppanni. Azóta inkább nem hordom magamnál, vagy csak zárt táskában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |