Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu
 
Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   118 / 172
(#) sprofan válasza Tocska hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Igazából 5-ösök kellenének, de az sem gond ha több vagy kevesebb, majd kisakkozom hogy jó legyen.
(#) kocsgab002 hozzászólása Nov 22, 2014 /
 
Sziasztok
1,5 µF Fóliakondenzátort 63V, vagy 100V-os kivitelben be tudok szerezni?
Köszönettel.
(#) Tocska válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
(#) kocsgab002 válasza Tocska hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
Hibátlan, köszönöm szépen.
(#) Ge Lee hozzászólása Nov 27, 2014 /
 
Ezekről a kondikról (értéktől függetlenül) van bármilyen infó? Mert egyiknél sincs megadva pontos típus, így az embernek fogalma sincs arról hogy mit vesz meg. Némelyiknél ott van hogy Kemet vagy hogy Samsung, meg hogy többrétegű kerámia, de abból ugye nem derül ki hogy az adott darab most éppen NP0, X7R, vagy éppen Y5V. Mert nekünk felhasználóknak ugye nagyon nem mindegy, mert nem minden alkalmazásba jó akármelyik.
(#) Tocska válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 28, 2014 /
 
Vettük az üzenetet. A citált típus X7R, a többinél is ez a jellemző, de a pontos adatok rögzítése a raktár kapacitásától függően eltart majd egy ideig.
(#) Ge Lee válasza Tocska hozzászólására (») Nov 28, 2014 /
 
Köszönöm, a többiek nevében is. Már az is részmegoldás ha a bolt nem tart Y5V-t mert az a legrosszabb mind közül a paramétereit (hőmérséklet stabilitás, kapacitás vesztés, stb.) tekintve.
(#) Tocska válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 29, 2014 / 3
 
A 1206-os széria feldolgozva. Kéretik fikázni vagy lájkolni
(#) Ge Lee válasza Tocska hozzászólására (») Nov 29, 2014 /
 
Lájkoltam. Viszont most nézem hogy sajnos a fóliakondikkal is ugyanez a helyzet. Az hogy fólia önmagában nem sokat mond annak aki mondjuk hegesztőinverterbe tenné, mert a brutális impulzusáramokhoz ahova pl. MKP10 kell, oda nem biztos hogy betehető az MKS vagy az X2 (egyik bírja a másik felrobban).
Ennyire nem kell túlbonyolítani mint ahogy a képen van, elég egy pontos típus (bordó aláhúzás), abból már ki tudja keresni a neten az adatlapot akinek szüksége van rá. Hasonló megfontolásból én kondit nem is nagyon vettem eddig máshol, mint a csatolt képhez tartozó webáruházból. És ezt mind jótanácsnak szánom, még ha másnak látszik is.

típus.jpg
    
(#) Hujikolp hozzászólása Dec 4, 2014 /
 
Helló!

Az alábbi két típusú kapcsolót a neten keresgélve sajnos nem találtam. Ti tudtok szerezni ilyet? Kb 100-100 darabra lenne szükség, esetleg nőhet még a mennyiség, a fogyás függvényében. Sajnos hasonló lábkiosztásra lenne szükség.

Köszi,
Hujikolp
(#) Hujikolp hozzászólása Dec 4, 2014 /
 
Illetve még ilyen RCA csatlakozóra is szükség lenne, szintem kb 100 darabra. (a kép mennyiség miatt nem tudtam egy hozzászólásba tenni)

Ebből hasonlót találtam, de annak a csavarozási helye nem a bal oldalon, hanem a jobb oldalon található.

Köszönettel,
Hujikolp
(#) kirally hozzászólása Dec 10, 2014 /
 
Sziasztok!
Szerintem ennek az ellenállásnak nem stimmel az adatlapja.
Bővebben: Link
Üdv.
(#) gernerakos hozzászólása Dec 18, 2014 /
 
Sziasztok!
Reloop kollégának segítségével ésszrevettük, hogy nem stimmel az EM-50015-ös Hekithez kapható kapcsolási rajz. Konkrétan a C4-es kondenzátort fordított polaritással jelölik, és ha így ültetjük be, akkor az erősítő rendkívülien melegedik. Hol lehetne ezt jelezni?
(#) qvasz2 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 18, 2014 /
 
Itt. És meg is tetted
(#) Hp41C hozzászólása Dec 18, 2014 /
 
Egy megrendelés története:
1. nap: Este megrendelés. Tekintve, hogy karácsony közeledik, ajándék csomag lenne egy kezdőnek. Csak olyan alkatrészeket tartalmaz a rendlés, amiből bőven van raktáron. Rendelés feladva, feltételek elfogadva. Visszaigazolás megjön.
2. nap: Reggel értésítik hozzátarozómat, hogy gond van a rendeléssel, nem tudják az ünnepekig leszállítani. Érdeklődnek, bontsák vagy egy két tétel törlésével szállítsák le még az ünnepek előtt. A hozzátarozóm továbbítja az üzenetet. Sajnos vidéken dolgozom, nincs internet hozzáférés. Nem tudok tájékozódni, hogy mi is okozhat gondot. ... De mi is okozhatna, hiszen mindenből van bőven raktáron! Azt mondják, hogy az értesítésnél használt telefonszámot visszahíva tudok tájékozódni a rendelésről.
Nap közben többször (tízszer legalább) felhíva a hangpostával beszélhetek. Gondolom az automata nincs kiképezve a rendelésem adataival... Visszatérve vidékről, a munkahelyemről egyből tájékozódom, hívom az ügyfélszogálatot (rendelési szám utolsó 6 jegye begépelve) - csak zene és mindenki foglalt... "Hívása fontos, a számot rögzítjük, visszahívjuk"... Inkább hazamegyek fél óra várakozás után. Otthonról újra csak zene és mindenki foglalt... "Hívása fontos, a számot rögzítjük, visszahívjuk".

Nézem a rendelést, a tételek között két sor nem zöld:
MAX 232 N - raktárkészlet 507 db - csak egyet bátorkodtam rendelni,
LT-53 IT azaz egyszerű, 5 mm piros led - raktárkészlet 5168 db - ebből egy kicsit többet rendeltem, 125 darabot.

Végre 17:45 -kor kapcsolják a kolleganőt. Téjékoztat, hogy a belső raktárban csak 47 darab LED van. Kedvesen segít, töröljük a a két tételt. Holnapra átvehető....

Kérdéseim:
- Miért adnak olyan tájékoztatást az elérésről, ami nem fogadja a hívást?
- Miért nem szerepel két raktárkészlet a termékek lapjain? Egy belső / gyors és külső / lassú. Ld. FDH.hu
- A főoldalon miért nem szerepel, hogy a külső raktár meddig érhető el?

Idézet a főoldalról:
Idézet:
„Ezúton tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a 2014/2015-ös ünnepi nyitva tartásunk az alábbiak szerint alakul:

december 13. (szombat): 10:00-16:00
december 19. (péntek): 10:00-16:00
december 22-23. (hétfő-kedd): 10:00-16:00

Január 5-étől ügyfélszolgálatunk a szokott időben áll vásárlóink rendelkezésére. Normál nyitva tartásunk az alábbi oldalon érhető el:”
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
(#) gernerakos válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 18, 2014 /
 
Na akkor rendben!
(#) Topi válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Szerintem a folyamatban ott a legelső félreértés, hogy az SMS értesítésre használt telefonszámon lehet tájékozódni, "azt mondják". Nem tudom ki, de az SMS értesítő telefonszám egy szerver számítógépben csücsül azt felvenni nem tudják az ügyfélszolgálaton. A telefonszám sem szerepel sehol a weboldalon, nem tudom pontosan honnan származik az infó, hogy nem az ügyfélszolgálat telefonszámait kell hívni.

" - Miért adnak olyan tájékoztatást az elérésről, ami nem fogadja a hívást?"
Nem található meg a telefonszám sehol, ez egy szervergép. A HEStore elérhetőségei az "Elérhetőségek" menüpont alatt találhatók, kizárt dolog hogy bárki is ezt a tájékoztatást adja.
Értem, hogy esetleg félreérthető lehet az SMS értesítő szám, de sajnos műszaki okokból gyakorlatilag minden gépi SMS küldő rendszer a világon egy telefonhívásra nem válaszoló gép.

Sajnos a karácsonyi megnövekedett forgalom miatt a raktárkészletek nagyon gyorsan változnak, elsőre látatlanul ennek tudnám tulajdonítani az esetet.
A 2014-es évben komoly raktár infrastruktúra átalakítások történtek, 2015 közepére tervezzük a raktárkészlet infó részletesebb, még valósidejűbb megjelenítését.

Pénteken mindenképpen továbbítom az ügyfélszolgálat felé az észrevételt, köszönjük.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
(#) Hp41C válasza Topi hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Idézet:
„Sajnos vidéken dolgozom, nincs internet hozzáférés.”

Sajnos ott, ahol dolgoztam (vidéki kiszállás) nem tudtam időben tájékozódni...
Az SMS -ben szerepelhetne az ügyfélszolgálat telefonszáma a hozzám hasonló cipőben járók kedvévért?
(#) Topi válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 19, 2014 / 1
 
Abszolút jogos a felvetés, megoldjuk!
(#) Hp41C válasza Topi hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Köszönöm.
(#) Hp41C válasza Topi hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Beszéltem azzal a hozzátartozómmal, aki fogadta a hívást. (Vezetékes telefonszámot adtam meg a regisztrációkor.) Valódi személy volt, aki felhívta telefonon, és egyeztették a számot. A hozzátartozómtól már SMS -ben kaptam az adatokat.
De ez most már nem lényeges. Köszönöm, hogy végülis a rendelés már átvehető, hétfőn át is veszem...
(#) Tocska válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Köszönjük az észrevételt, a dokumentáción igazítani fogunk. Amúgy a "rendkívülien melegedést" lehetne esetleg a számok nyelvére fordítani? Mondjuk tápfesz/nyugalmi áram, stb.; mi ugyanis normál mértékű melegedést (értsd. langyosodást) tapasztaltunk. PC-n zenehallgatásként, normál hangerőn teszteltük külön hűtés nélkül és kb. 35 fokos volt a zászló.
(#) gernerakos válasza Tocska hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Tápfesz ahogy kell 12 V, nyugalmi áramot nem mértem. Fórumozók segíségével kiszámoltuk, hogy legalább 10k/W-os borda kell az IC-re nálam ennek a duplája volt, + egy 8 cm-es PC ventivel hűtve is annyira meleg volt a borda, hogy csak pár másodpercig lehetett megfogni. A kondik helyes bekötése után nálam is csak langyosodik a zászló, elég is a 10k/W hűtés, a venti is felesleges. Az IC nem égett le, csak a 2 kondi ment tönkre. Ha a kondikat fordítva kötöttük be, akkor is szólt az erősítő, meg le is adta a megfelelő teljesítményt, csak ekkora melegedés mellet.
(#) Buvarruha válasza Tocska hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Mert nem gerjedt, de az tény, hogy fordítva vannak a kondik.
(#) Tocska válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 20, 2014 /
 
Hát épp ezért kérdeztem, mert én is a (rossz) rajz alapján építettem meg. A gyári paraméterek szórhatnak ekkorát vagy valami másban is van különbség a két példány között.
Szerencsére még megvan a proto darab, hétfőn bekapcsoljuk megmérni.
(#) gernerakos hozzászólása Dec 20, 2014 / 1
 
Összeszedtem az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat, itt minden le van írva részletesen.
Kezdő kérdések
TDA2005-ös erősítő Itt az egész oldalon ezt tárgyaltuk.
Remélem tudtam segíteni!
(#) Zsolt32 hozzászólása Dec 21, 2014 /
 
Sziasztok!

Hétvégén leadott rendelés ideér még karácsonyra?

Köszi
(#) Zsolt32 válasza (») Dec 21, 2014 /
 
Ne haragudjatok, csak azt gondoltam, hogy itt előbb választ kapok. Mégegyszer bocsánat!
(#) Tocska válasza Zsolt32 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Nem lehetetlen, ez nagyban függ attól is, hogy mit rendelsz.
Küldd át a rendelési számot privátban és ránézek.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) gernerakos hozzászólása Dec 22, 2014 /
 
Üdv!
Szeretném módosítani a rendelésemet, de azt már feladtam. Az az egy dolog, amit le szeretnék cserélni, az még várakozik. Van lehetőség azt lecserélni?
Következő: »»   118 / 172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem