Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok!
Van egy STK4152 végfokom(régi hi-fi-ből bontott). Szeretnék egy csöves előfokot neki. A hangszín szabályozás nem létkérdés. Mit ajánlotok? Idáig csak gitárhoz építettem(az meg nem hi-fi). Csövekből van: -Ecc85 -6N2P -6N1P + beleraknék EM84-et, vagy EM87-et. Azt megtudom hajtani előfokról?
Szia!
A 6n2p jó lehet erre, az ECC83 orosz megfelelője elvileg, tehát egyértelműen audió célokra fejlesztett cső. Szerintem a varázsszem is meghajtható róla, bár lehet, hogy ha beiktatsz csak az EM elé egy tranzisztoros erősítőfokozatot, akkor jobb eredményt érsz el (egy ECL86-os erősítő rajzán láttam ilyen megoldást). Tehát a végfok, és kivezérlésjelző a meghajtó fokozatával párhuzamosan megy az előfokról. Egyébként én az EL84SE-be anno bepróbáltam az előfokcső helyére rádióból bontott 85-ös csöveket. Állítólag hangfrekvenciás sávban sokkal zajosabbnak és kiegyenlítetlennek kéne lennie, de én nem vettem észre különbséget a 83-ashoz képest, vagy legalábbis két gyártó 83-asai között több eltérés volt szerintem. Szóval az Ecc85 is megér egy próbát. A harmadikat sajnos nem ismerem.
Ezek "erős" csövek. STK IC -hez nem igen kell hatalmas erősítés. Inkább E88CC, 6N23P -vel kéne próbálkozni. Ezt a kapcsolást megpróbálhatod 6N3P -vel, de ahhoz a munkapontokat módosítani kell.
Sziasztok! segítséget kérek egy az oldalon található az alanti rajzhoz. egy erősítő úgy látom ez egy R646 rádióból el lehet készíteni.Azt szeretném kérdezni, hogy akkor a trafó után nem kell már az EZ80 cső és így lekészíthető az erősítő?
Ha jól tudom, Az E88CC orosz megfelelője a 6N1P.
Nem sajnos nem !
Az E88CC megelelője az E88CC ekvivalensei esetleg vannak de az sem a 6N1P
Vannak kapcsolások, amikbe nem ültethető egyazegyben ecc83 helyére 6n2p.
Szívtam egy előfokkal egy egész délutánt, mire erre rájöttem, ha beugrik melyik volt belinkelem a rajzát, hátha tanulságos. (12ax7-tel egyből indult...)
Szia.A fűtés miatt egyikbe sem.
Szia.A hálótrafó után egyenirányítás kell az anódfeszültséghez.Az lehet csöves vagy lehet szilíciumos.
Szia!
Természetesen a fűtés nem szempont, azt én is átalakítottam. AZon kívül...
Szia! Én inkább egy EF22 - EBL21 párost készítenék. Szerintem azzal jobban járnál.
Heyho,
Cirokl féle GU50PP meghajtásnál, ha a 6n23p-t és a 6n6p-t nem 430, hanem mondjuk ~300V-ról akarom táplálni, akkor illene változtatni a munkaellenállásokon? (A 6n23p katódra adott negatív feszültségét tudom csökkenteni ~-150V-ig) A kapcsolás Köszi Idézet: Jelentős különbségek:„A 6n2p jó lehet erre, az ECC83 orosz megfelelője elvileg, tehát egyértelműen audió célokra fejlesztett cső” - a 6n2p fűtőszála nem 12.6V-os (2x6.3V), hanem 6.3V-os - a 6n2p nem kifejezetten hangfrekis, hanem általános célú kettőstrióda A varázsszem elé miért pazaroljátok a csövet és a foglalatot? Filléres opamp meghajtó, oszt jónapot))
Egyik csövet sem ajálom, de ha muszáj...
6n1p SRPP >> 1...2µF kicsatoló >> 47k hangerőpoti >> STK Puffer: 470uF (Csak ha komplett erősítő lesz belőle, és nem szeparált elő/végfok.)
Lehetséges a 300 Volt -rol is de nem tudni mit szeretnél meghajtani vele ?
GU50PP-t, 600V anódfesszel, 300V segédráccsal.
Akkor nem lesz jo , ebben az esetben az ajánlott értékeket kell betartani , sőtt a G2 -nek nem lehet csak MAX250 Volt és stabilizált feszültséget adni !
Pardon, a legalsót. - Szerintem ezt lehet annyira szabadon kezelni, mint a legtöbb orosz cső max adatait: nálam egy erősítőben a 6p3sz-e-k 500V anódfeszről járnak. annak 250 lenne az adatlapi max.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Igen így már más , ez elégé jó ... A G2 300 Volt stabilt kap de még 2,2 k keresztül ...
Az is igaz nálam a zeneres megoldás nem tetszett ezért egy átereszős stabilizátort tettem bele amit FIX250 dc-re állítottam , azzal totáisan megvoltam elégedve és totálisan zajmentes is lett tőle az erősítő ! Aki köszöni szépen azóta is szépen müködik és a végeredmény magáért beszél . A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Az általam elküldött kapcsolási konfigurációban levő 4 végcsövet szeretném meghajtani, és szívesen mellőzném az ő által belerakott 4 csöves meghajtást... 280V AC van a trafómon, tudsz esetleg ajánlani valami kapcsolsát rá, vagy hogy kéne a tied módosítani hozzá?
A 280 Volt az mi ? Ezen kivül milyen feszültségek vannak még ?
280V AC - előfoknak és meghajtásnak szánva, 150V előfesznek, 2x225V anódfesznek, 12,6 és 6,3V
Akkor semmi gond az anódfeszültségből egyszerüen le kell osztani , vagy beraksz egy áteresztős stabot és kész a 430 Volt a meghajtás részére !
Nálam is az anódfeszültségből lett leosztva , 500 Volt -ból ellenállással és ennyi ! Bővebben: Link A tápegység résznél a panel két oldalán láthatóak az ellenállások . Az előfeszültség részére nem feltétlen kell 150Volt , ez attól függ milyen üzemmódot választasz , pentódás , triódás ? A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |