Fórum témák
» Több friss téma |
A 4700µF kondik rendben, elégségesek, a meglétükre akartam csak rákérdezni. Labortáp esetén is használni kell őket.
A trafó jó lesz.
Sziasztok!
Ha 4ohm-ra tervezem, és hídba kötöm, elég a 15 volt váltó kb 70-80W leadásához oldalanként? Ilyen táp van megfelelő árban. Karakterisztikákat nézve rendben van, na de mi a tapasztalat? A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
Szia! A 15Vac kevés a működéshez, esetleg duplán kell érteni?
Erősítő építésre használható trafó nincs a monitorba.
Oldalanként lenne 15volt AC. Mindennel együtt véleményem szerint kb 20volt jönne le a Graetz-ről.
Ez egy 2x15 voltos, 500wattos toroid.
Hídban 4 Ohm -ra semmilyen táppal nem tud többet mint ~70W, mert az áramkorlát ott belép. Ilyenkor a híd IC-i egyenként látszólag 2 Ohm -ra dolgoznak. 4 Ohm terhelésre hidat építeni szerintem IC temető. Azon kívül gerjedni is szeret alacsony táppal és alacsony terhelő impedanciával. Nem vészes, nem rosszindulatú ez a gerjedés, de nagy a hajlam az IC-ben erre a viselkedésre.
Inkább szerezz egy 2x22-24 V AC körüli trafót, és csinálj szingli kapcsolást. Jobban jársz. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
Utolsó két bekezdés tanulságos.
Sziasztok
Beszereztem egy toroid tapot, igy mar hibatlan. Koszonom a segitseget. Meg egy kerdes: okoz barmilyen zavart ha ugy helyzem el a nyakot a dobozban, hogy "belelogatom" a toroid kozepebe? Gyanitom nem fogja szeretni,de gondoltam megkerdem az okosokat. Gergol
Ha kíváncsi vagy rá, próbáld ki Biztos találsz azért optimálisabb elrendezést is ennél.
Szia!
Nem tudom, hogy melyik nyákot akarod "belógatni" a trafód közepébe, de ezt a forradalmi megoldást elkerülném. Ha jól emlékszem többeknek okozott gondot a rosszul elhelyezett tápegység. Ha visszább lapozol találsz is ilyen felvetéseket ebben a topikban is vagy a tápokkal foglalkozó témákban. Ha nem férsz el másik dobozt kell készítened.
Mielott dobozt keszitek merult fel a lehetoseg, hogy kisebb kompaktabb legyen az egesz.
Helló!
A segítségeteket szeretném kérni,épitettem egy TDA7294 hidalt erősitőt amit 2x24 VAC-os trafórol hajtok meg,elméletileg 600w-os a trafó.Működik is rendesen amíg nem halad meg egy bizonyos hangerőt,itt ugyanis elkezd eszméletlen pattogni az erősítő.Terhelésnél nem esik le 2,5voltnál többet.Mi lehet a hiba?
Szia! Hány ohmos hangszóróval használod? Két dolog lehet amitől ezt csinálhatja:
-Ha 4 ohmossal használod, 100% hogy bekapcsol az icben az áramkorlátozó. -Nincs megfelelő hőelvezetésed, emiatt a hővédelem bekapcsol az icn. (Szerintem ez a 2 lehetőség áll fenn, lehet nállam tapasztaltabbak/okossabbak kiegészitik)
8 OHm-os hangszóró,a hűtőborda STK4241v erősítőböl lett rárakva kb.20x15x4cm + ventillátor.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Szia! A leírás a TDA7294 hővédelmének aktiválására illik legjobban. Jó lenne egy képet látni arról a hűtőbordáról és egy beszámolót, mi viszi át a hőt az IC-ről a bordára.
Csillám, hűtőpaszta az ugye minimum követelmény, hűtőtönk, leszorítókengyel pedig a melegen ajánlott A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Maga a bordával nincs is baj, de én az elvezető képességre gondolok. Az ic-k levannak-e szigetelve a bordától, ha igen akkor szigetelő lapka(csillám+hővezető paszta). Kép kellene hogy lássuk hogy smint jártál el.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Hővezető paszta vezeti át,a borda nincs az erősitő házhoz közvetlen rászoritva,szóval nem földeltem le,ezt fával oldottam meg persze ez nem a végleges verzió.Most leginkább ezt a hibát szeretném valahogyan megoldani.A puffer lehet hogy egy csöppet sok,2x18000µF de ettől nem hiszem hogy jelentkezne ez a hiba.
A hűtéssel nem lesz gond. A mute feszültséget (10-es láb) kéne megmérni testhez képest.
A hozzá kapcsolódó elkó polaritását nézd meg ha 10V alatti értéket kapnál.
Sziasztok! Szeretnék építeni egy olyan végfokot ezzel az ic vel amit híd üzemben mint mono , és az ic ket külön választva sztereó üzemben is működne . Az volna a kérdésem a gyári ajánlású kapcsolás így 2db megépítve külön panelen hídba köthető ? Láttam itt valahol 400wattos párhuzamos hídkapcsolást is, de még csak elméleti síkon foglalkozom vele. Az volna az elgondolásom hogy 4db külön nyákra épített végfokot használnák fel hozzá, így könyeb volna a javítás estleges ic meghibásodás estén. 4db panellen megépítve működőképes volna szerintetek ?
Szia! Így lesz híd belőle.
A párhuzamos kapcsolást a TDA7294 nem támogatja, csak a TDA7293. Sokat kísérleteztem a párhuzamos-híd topológiával. Az a végső konklúzió, hogy 2-400W-ra egyszerűbb, olcsóbb és főleg megbízhatóbb erősítő építhető hagyományos tranzisztorokkal.
Egy ilyen megoldásban gondolkozom én is mostanság de sajnos kevés a tapasztalatom . Amit ezelőt építettem 7294hídkapcsolást az egy panelon van. Itt ez esetben hogy működik a standby és mute funkció ?
Tehát erre gondoltam
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
A készenléti állapot és a némítás vezérlés igény esetén párhuzamosítható.
A belinkelt hídnál a Mute kivezetés testre kötve némít.
Értem. Sajnos ritkán kerülök gép ellé, most talátam rá gratulálok a munkádhoz . Hagy kérdezzem már meg egyszeres táppal vagy kettős tápra tervezted ?
Ez most kettős táphoz készült.
A mute meg a STBY nincs bekötve,ilyenkor is akar bekavarni?Az nem lehetséges hogy 10A-nél erősebb a trafó?Már nem tudok mire gondolni..Dupla 30-as SAL van benne a ládában,ha lekötöm az egyiket akkor 100/140w lessz,olyankor rendesen,hibátlan működik,de amint bekapcsolom a másik 30-ast félerőnél kezd a védelem letiltogatni..
Most akkor hány ohm-mal is terheled? Az elején 8-at írtál. A 4 ohm túl nagy áramot kívánna a hídtól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |