Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Igen, egy hozzáértő barátom szerint a negyvenes évek elejéről legkésőbb, de valószínűleg korábbról. Régen ilyen szintű vizsgamunkákat kértek.
Ehhez képest mi a mai vizsgamunka?........
![]()
A képen lévő mérőzsinór bontható? Javítható? Egyenlőre még csak a szigetelés van kitörve. Patinás régi darab, jó lenne megmenteni.
Bontani reménytelen. Egy darabka zsugorcső meg egy kis pillanat ragasztó ideiglenesen megoldhatja a problémát.
Nekem egy hasonlo zsinorom van az a tü irányából bonthato ( ki lehet huzni a zsinort rajta a foglalattal amibe a tüket lehet csavarozni).
Sok mérőzsinórt lehet úgy javítani, hogy a tű menettel illeszkedik a nyélbe, próbáld meg kitekerni a nyélből a tűt. Ha nem sikerül, akkor melegragasztóval erősítsd meg az eltört vezetéket, és tegyél rá 2 réteg zsugorcsövet. Az egy kicsit kimerevíti, de jó lesz és legfőképpen biztonságos.
Szemből kérhetnénk képet róla esetleg?
![]()
Korlátai vannak a fényképezési lehetőségeimnek, de megpróbáltam.
A képen nem látszik, de ez nem a mostanában divatos "kemény" műanyag, hanem kimondottan lágy, szinte gumiszerű a tapintása. A jobb minőségű csavarhúzók nyelében szokott ehhez hasonló anyagú betét lenni, a jobb fogás érdekében.
Nem lehet kitörni belőle a tűt? Úgy értem, hogy a tűvel lefelé tartva, egy fadarabbal megpróbálod kinyomni belőle a tűt hátrafelé. Én a képen látok illesztést is, tehát nem egy egybe öntött csoda. Valahogy össze is kellett rakniuk. Ha sikerül, utána meg értelemszerűen visszaragasztod. Az efféle gagyi mérőzsinórt például csak így lehet megjavítani.
Gondolom úgy próbáltad már, hogy a két félhold alakú résbe beraksz valamit, mondjuk 2 db lapos csavarhúzót ami felfekszik az egyenes részre, és úgy megprónálni kicsavarni. Arra gondolok, hogy valami belső menete van és ez a kitekerhető rész szorítja a mérőcsúcsot a helyére. Ha van, akkor a piros körnél gondolnám a menetet.
Végül döntöttem a gépvásárlást illetően. Egyik barátom talált picit olcsóbb verziót ugyanabból a gépből, amihez még lámpát is adtak.
Alább belinkelem, hátha valakit érdekel: Bővebben: Link A színével nem foglalkozom, mert úgy sem látom nagyon, ha meg valaki majd beszól, akkor érvelek az ár, a két akku és a lámpa mellett. ![]() Eddig meg vagyok vele elégedve. Végre nem kell kétkézzel szerencsétlenkednem a gyorstokmánnyal! A lámpa is jól teszi a dolgát, a legelső bekapcsoláskor meg is világosodtam. Mármint, hogy még a közelébe sem szabad a fényforrásnak nézni, annyira erős. Pont jó lesz olykor a padláson "szerencsétlenkedni." A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Jónak néz ki a leírás alapján. A garancia meg valamennyire biztosíték a tartósságra. Ha meg bepusztul az aksi szerintem Simán tudod cserélni akár bontott lapi aksikkal. A színe? Erre mondják, hogy pink merthogy igazán magyar szó már nincs is rá. Amúgy meg legalább nem olvad bele a környezetbe. Könnyebb megtalálni ha letetted valahova. Hacsak nem barbi házat javítasz
![]()
Esetleg valaki megpróbálna nekem állást foglalni, hogyha már akkus gép, akkor Nikkel-Kadmiudm, Nikkel-metálhibrid, vagy Lítiumos akkumulátort (vagy mást) célszerű megcélozni? Elolvastam, pár oldalt itt a végén, és a hozzászólások alapján mindenki tudja a választ, de nem mondja ki senki, viszont én nem tudom, nekem kellene a "kimondás".
És ezzel újraindult a játék. Az új kérdés:
LiPo, LiFE, vagy Li-ion? És mindehhez kefés vagy kefe nélküli motor?
Jó ez a szett, a színe meg olyan amilyen. A műszaki tartalom a lényeg. Csak az asszony rá ne járjon
![]() Nekem van egy kis proxxon mikrogépem a szokásos zöld sárga színben. Ajánlgattam páromnak mikor valamit gravírozni akart, de nem kellett neki. Node a proxxon rafinált, és gyártja lila metál festéssel műkörmösöknek, ,s az unokatesómnak adtak a manikűr tanfolyamon. Az már a páromnak is tetszett, mondta is, hogy ilyet elfogadna. Aztán megbeszéltük, hogy a kettő teljesen ugyanazt tudja.
Kipróbáltam pár ötletet, de most már biztosan tudom, hogy nem bontható. Végül megnéztem mi van belül, és nektek is megmutatom.
Szép!...de az aloe vera díszítésére inkább ne használd.
![]()
Nem mindegy hogy mire akarod használni. Pl. modellbe ahova erő kell oda BLDC motor kell, mert a kefésben az nem nagyon van. És Lipo vagy LiFEpo, mert a Lion nem fog tudni több tíz ampert belepumpálni.
Akkus csavarbehajtóba bőven jó a Lion, én is arra cseréltem az NiCd-t amikor végleg megadta magát.
Meg az sem mindegy, hogy milyen az aksi. Rengeteg gagyi van a piacon. Amit én vettem ultrafire, az kb macskát dobálni jó. Három darab sorba kötve egy napig sem bírta a halradaromat. Akkor egy csavarbehajtót?
Igen mert azok csak 4A-t tudnak. A csavarbehajtónak meg kell 15-25A, azt a trustfire meg hasonlók nem tudják csak pl. a sanyo, samsung.
Igen, igazad volt. Nem volt veszíteni valóm, ezért ellenőriztem le a dolgot, és mások okulására képileg is dokumentáltam.
Sziasztok. Aki barkácsol biztos ismeri azt, amikor a világítás mindig az ember háta mögött van, ott ahol kéne soha nincs fény. Ezennel ennek vége. Tudom létezik ilyen gyári is, de anyag volt itthon hozzá, akkor minek vegyek? Ma csináltam, nem tartott sokáig. Hasznos kis műhelylakó. Meg egy kis ujjgyakorlat, holnap polcot hegesztek, ezen gyakoroltam kicsit. Egy hónapja nem hegesztettem.
Idézet: „Aki barkácsol biztos ismeri azt, amikor a világítás mindig az ember háta mögött van” Na igen, ez ismerős, és a fejlámpa sem mindig jó megoldás, főleg fényes felületeknél tud elvakítani. Egy ilyen állványost meg oda teszel, ahonnét jól bevilágít, de nem tükröz a szemedbe. Én saját részre valószínűleg megfeleztem volna a szárat, és az alját 25x25mm, a felső részét 20x20 mm zártszelvényből csinálnám, teleszkóposra. De ezt csak krigykedve írom, nekem nincs ilyen, és tényleg jól sikerült. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Köszönöm. Körül belül 1 méter magas. Teleszkóppal biztos univerzálisabb lenne, de arra már nincs itthon anyag.
Ez igazából csak az én mániám, hogy mindig próbálok minél több funkciót beleépíteni a szerszámokba, műhelyfelszerelésekbe, és a gyári cuccokban is ezt keresem.
Az állványodat továbbgondolva pl arra jutottam, hogy ha teleszkópos lenne, és a reflektort szárnyasanyával fogatnám rá, magát a lábat külön is lehetne használni pl hosszú vasanyagok megmunkálásakor alátámasztásnak (pl zártszelvén, szögvas satuba fogva, hogy a hosszú kilógó vég ne hajoljon be, vagy egy kis futógyűrűvel kiegészítve az esztergámhoz, a főorsón átnyúló anyagokat megvezetni), mert ezeknél fontos a jól beállított magasság. Vagy a satupad és az állvány tetején áthidaló seprűnyélen lehetne szárítani lakkozott, festett munkadarabokat pl, de ez már tényleg agymenés, ne törődj velem. Egyszerűen jó lett, és kész. |
Bejelentkezés
Hirdetés |