Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, megértettem. Kb. 1 méteres kábelről van szó, azért gondoltam, hogy esetleg működne a felvetésem.
Ez, amit leírtál érvényes VGA-kábelre is? (Mert van egy olyan problémám is. Mindkettő egy tápegység mellett van elvezetve amúgy, szerintem az kavar be.)
Ha zavart látsz, az leginkább földhurok létezésére utal. VGA kábelnél csak alacsony frekvenciák vannak, ott a hullámimpedancia kevésbé játszik szerepet, inkább hibás forrasztás, csatlakozás, földhurok, azaz többszörös áramút kialakulásának lehetősége.
A VGA kábelt egy kb. 20 cm-es szakaszon áttekertem „fémgőzölt” zacskóval (amelybe az érzékenyebb számtech cikkeket, pl. RAM-okat szoktak csomagolni). Jelentősen jobb a monitorkép, nincs csíkozás, villogás.
Sziasztok!
A koax kábelt lehet-e fűtéscső mellett vezetni, mekkora hőmérsékletet bír a kábel?
A kisveszteségű koax kábel dielektrikuma habosított polisztirol. Ez nem nagyon viseli a magas hőmérsékletet, ezért közvetlenül ne tedd sem a radiátorra, sem a csövekre.
Tetőantenna + egy "gagyi" elosztó (valami olyan, mint a mellékletben).
Az egyik kimenet megy egy TV-re, amiben van DVB-T tuner. A másik egy Strong 8903 set-top-box-ra. Azt tapasztaltam, hogy a Strong jó 2mp-et késik. Mivel időnként egy kicsit kockásodott is, ezért kicseréltem az elosztót egy "profibbra". Most nincs késés, és egyenlőre kockásodást sem láttam, de az azért érdekelne, hogy mi okozhatta ezt a jelenséget.
Az okozza ezt, hogy a rossz minőség miatt illesztetlenség és jelveszteség lépett fel.
De miért csak az egyik ág?
A másik nem kockásodik, és nem is késik (bár nincs viszonyítási alapom!). Lehet azt mondani, hogy az egyik ág "egyszerűen hibás", és lehetne akár jó is (vagyis nem a konstrukció hibája, csak pl. egy hibás alkatrész)?
Nyilván az egyik készülék jobban kezeli a gyengébb jelet.
Reflexiós jelnél nehezebb a dekódolás, mert a fázishelyzetek egymáshoz közelebb csúsznak. Ezt a különböző készülékek különbözőképpen tudják kezelni, attól függően, hogy hol van az a küszöb, aminél már nem tudják megkülönböztetni a jel fázishelyzeteit. (64, 128 QPSK + gauss szűrő)
Jelen formájában teljesen mindegy a hullámsáv
Ámbár ha megméred a "sugárzó" hosszát, akkor mivel az ~ fél hullámhossz... A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
De azért kérdeztem, mert ezt kell bedugnom a Balun trafóba, és nem tudom hogy ez UHF vagy VHF.
Azért majd minimum a direktorokat forgasd vissza, hogy legalább ránézésre antennának nézzen ki
Legjobb esetben is egy UHF - IV alsó sávos antenna. De ahogy Gafly mondja, mérd meg a hurokdipól hosszát, szorozd meg 0,6 -al, és váltsd át frekvenciára.
Sziasztok!
Egy ilyen:Bővebben: Link helyettesíthető egy ilyennel:Bővebben: Link? A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Szia!
Nem, mert az első szalagkábelt illeszt koaxhoz, a második pedig csak koaxiális kábelhez és annak impedanciájával működik jól.
Köszönöm szépen a választ!
De honnan lehet még ilyen szalagkábeles közösítőt szerezni? Ez már nagyon régi cucc. Érdeklődtem pár elektrós boltban, mindenhonnan elküldtek. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Apróhirdetésben, aukciós oldalakon és persze padlásseprésből meg lomtalanítás alkalmával lehet ilyet szerezni.
Értem. Köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Régen sem árultak ilyen szalagkábeles közösítőt, ezt TV készülékekhez adták, tartozékként, mikor még sok tetőantenna jele szalagkábellel volt lehozva.
Értem. Amúgy ez a kütyü a régi időkben ritkaságnak számított, vagy minden háznál volt belőle?
Volt egy átmeneti időszak, úgy a 70 -es években, amikor már modern TV -ket gyártottak, de az antennák még a régi TV -khez voltak. Akkoriban voltak ezek a segédeszközök. Ma már csatlakozókat se tudsz szerezni hozzá.
Ott volt, ahol koaxkábeles bemenetű, kombinált tuneres tévét néztek, a hetvenes években csak ritkán volt rá szükség. Utána gyakoribbá vált.
Köszönöm szépen az információkat, és a segítséget mindkettőtöknek!
Üdv!
Ráadásul osztó 4 dB átmenő csillapítással teljes sávban(IN-OUT irány) 40 dB OUT-OUT között. IN, OUT 75 Ohm impedancián, a másik átmenője 0,5dB In 240Ohm-Out 75 Ohm és a bemenete sáv-szűrve VHF I-III ami 40-300 MHz UHF IV-V 450MHz től fel amíg a balun bírja. Mit szeretnél még szalagos az antennád? talán a "tejfölös pohár" kinézetű csavaros bekötésű kivitelt még gyártják. Joe |
Bejelentkezés
Hirdetés |